Přejít na obsah

Petr0604

Uživatel
  • Počet příspěvků

    367
  • Registrace

Vše od uživatele Petr0604

  1. Dle pal PC jsem jel předchozích 10000km průměrně 5,4 litru na 100km. Nynějších 10000km (momentálně mi do 10 chybí 1000km) jezdím 5,5 litru na 100km.
  2. Petr0604

    Vibrující motor HDI

    No auto teď v létě startuje dobře. Ale v zimě někdy naskočilo hned a někdy docela dlouho točilo (žhaviče, filtry nové). Bavím se o studených startech.
  3. Petr0604

    Vibrující motor HDI

    Nikdo neporadí zda je tento ventil vadný nebo není?
  4. Petr0604

    Vibrující motor HDI

    No, ono to sítko na starších DRV ani nebývalo. Mě spíš straší ta vydřená část za tím futrem...Co když se Ventil přídírá?Je tam už límec. Má někdo nějakou zkušenost? Nechce se mi vyhazovat balí zbytečně...
  5. Petr0604

    Vibrující motor HDI

    Tak jsem se dnes vrhnul na kontrolu filtru na čerpadle v nádrži. Bylo čisté. Dále jsem měnil palivový filtr, taky relativně čistý na dva roky provozu.... Vyšrouboval jsem ven DRV ventil z CR čerpadla, no celkem mě zaráží ta vydřená část (v červeném kolečku na obrázku). Může to být problém?
  6. Ahoj klubáci, mám Peugeot 307 HDI, 66KW, rok 2003, vstřikování Bosch. Vibrace motoru jsem řešil již dříve, neúspěšně. Omylem jsem si vibrování spojoval s poloosami, silentbloky (vše nové) atd. Nedávno jsem si měnil termostat a po výměně jsem chtěl ohřát motor, ať dojde k odvzdušnění systému. Přidal jsem si plyn a všiml jsem si, že se motor silně rozkmitá okolo 1200-1500 otáček a potom znova okolo 1900 otáček. Auto jsem načetl diagnostikou PP2000, bez závad. Nechal jsem vytáhnout vstřiky v domění, že je problém zde. Ty prošli otestováním, jsou všechny v naprostém pořádku. Následovala montáž nazpět. Vibrace stále trvají. Nejcitelnější při jízdě jsou na druhý rychlostní stupeň, ale dělá to i na jiné rychlosti. Nicméně je asi podstatná informace, že se motor rozkmitá i při protůrování stojícího auta. Na co se zaměřit? Všiml jsem si že je docela rozdíl v tlaku na railu naměřeném a požadovaném. Požadovaný tlak kolísá klidně v rozmezí 60 - 80 barů....nemůže se přidírat třeba DRV ventil? Nebo být chyba v snímači tlaku na railu? Díky moc za vaše podněty a rady. Už fakt nevím na co se mrknout. Ze zvědavosti jsem si zdiagnostikoval i 306 HDi a hodnoty + - stejné....
  7. Jenom bych po delší době shrnul pár informací v bodech: - jedná se o Peugeot 307 s motorem HDI RHY 66Kw rok 2003, setrvačník pevný - vibrace nejdou do volantu, ale do podlahy v přední části - projevují se na 1. rychl. stupeň (když jedu v rozmezí 20 - 30 km/h) - to je prakticky vytočení jedničky - projevují se na 2. rychl. stupeň (opět ve stejném rozmezí rychlosti) - v praxi po rozjezdu přeřazení na dvojku a akcelerace, projevuje se nejčastěji, toto je běžná jízda - projevují se na 3. rychlostní stupeň (opět ve stejném rozmezí rychlosti) - to je prakticky podtočená trojka Na vozidle se postupně měnily tyto díly: - pravý silentblok motoru - spodní záchyt reakce motoru - obě poloosy za nové - spojka (přítlačák, lamela + ložisko) I po výměně spojky (to problém někomu odstranilo) se nic nezměnilo, snad jen že spojkové ložisko není zadřené a auto spojkuje jak má Díky za vaše rady a nápady.
  8. Mám hdi RHY 66Kw, tam je setrvačník pevný.
  9. Takže nějaké nové info: po koupi výměna silenbloku motoru u rozvodů a spodního záchytu reakce. Nové poloosy. Včera nová spojka Luk a pořád stejné....Co dál?
  10. Poloosy jsem měnil taky, úplně zbytečně....mohl jsi si ušetřit. Třepe mi to stále, spojku jsem zatím neřešil....
  11. Já jsem ho hned loňskou zimu rozebral, vyčistil a promazal, byl vevnitř jako nový. No a vše se vyřešilo.
  12. soundlovers: Tak jak jsi na tom se spojkou? Jezdíš stále se starou spojkou? Co vibrace, je to ok? POpř. Jakou značku spojky jsi zvolil? Dík za info.
  13. Hafity: já vím, narazil jsem na tvé téma. A propó, jaká značka spojky to byla?
  14. Kolik jsi najezdil od nynější výměny? Spojka nás taky napadla, ale nakonec jsme to zavrhli, i když je fakt že když se rozjíždím s troškou plynu a pomalu tak se to roztřepe. Dělalo ti to taky? Spojka má 180tis, takže načatá být může.
  15. soundlovers: Jakou značku spojky ti v servise montovali? Je vidět něco fyzicky na lamele co bylo příčinou? Hafity: koho tím dotyčným co vymýšlí kraviny myslíš? Snažím se vyřešit nějaký problém, takže u toho se musí myslet/vymýšlet. Pokud by se to nedělalo tak ani soundlovers nedojde na výměnu spojky. Ale abych dělal co mi někdo z fleku poradí tak to ne. Tohle je vše drahá zábava, vše se musí zaplatit. A já nemám mincovnu. Tož tak
×
×
  • Vytvořit...