hardhouse.trip Odesláno 27. prosinec 2013 Odesláno 27. prosinec 2013 Ahoj lidi. Jaké máte zkušenosti s dekarbonizací motoru? Uvažuju totiž o ní, a nevím no. Řekl jsem si že se nejdřív poptám na fóru než do toho půjdu. Je potřeba se něčeho obávat? A jakej způsob je lepší. TEC2000 nebo dekarbonizace pomocí přípravku BG? A popř. proč je lepší ten, než ten druhej? [upravil dne 27/12/13 21:39 od hardhouse.trip] Citovat
Pe.Tr Odesláno 27. prosinec 2013 Odesláno 27. prosinec 2013 jestli to chces na tu naftu co mas v podpise tak bych to nedelal , je to zbytecny Citovat
Háček Odesláno 27. prosinec 2013 Odesláno 27. prosinec 2013 Já na mojem starym dieselu dělám debordelizaci aditivama co přidávám do nafty Citovat
hardhouse.trip Odesláno 27. prosinec 2013 Autor Odesláno 27. prosinec 2013 jestli to chces na tu naftu co mas v podpise tak bych to nedelal , je to zbytecny proč myslíš? Citovat
Chip Odesláno 27. prosinec 2013 Odesláno 27. prosinec 2013 Já osobně dávám BG ale to jen proto ze je šéf kupuje prakticky rozdíl nevím. Taky by me zajímaly důvody proč to nepoužívat. Ono tohle se po jednom použití nepozná přesvědčili me o tom feldy kde jsem dělal těsnění pod hlavou a ty motory které byly servisovane u nás i s vyplachem byly o poznani čistší Pak jsem použil na naší fieste přípravek do benzinu od BG a motor se zklidnil a přestal zlobit. zorro ohodnotil 1 Citovat
Eon Odesláno 27. prosinec 2013 Odesláno 27. prosinec 2013 Když už je tu toto téma, čistil někdo motor popř. čím? Mám V8 blok z Range Roveru a chci si vyrobit stůl, akorát furt nevím, čím to co nejlíp a nejjednodušeji umýt/vyčistit. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 27. prosinec 2013 Odesláno 27. prosinec 2013 Louhem, ale opatrně, aby nezmizel uplně, včas opláchnout Citovat
Péťa Odesláno 27. prosinec 2013 Odesláno 27. prosinec 2013 A leštit, a leštit, a leštit, a ... Citovat
celda1970 Odesláno 27. prosinec 2013 Odesláno 27. prosinec 2013 Zařaď trojku...dej tomu 4-5 tisíc otáček......jeď takto 15-20 kilometrů a máš vypáleno a dekarbonováno vše co jde ......:D:D Citovat
hardhouse.trip Odesláno 27. prosinec 2013 Autor Odesláno 27. prosinec 2013 Mám cca 170t najeto, no a někde jsem četl, že nejprve je nutný použít větší množství (cca litr), a pak nejlépe před každou výměnou oleje...taky se všude inzeruje, že to vyčistí EGR, FAP, vstřikovače...tak by mně zajímalo, jestli tomu věřit, nebo ne, a nebo jestli jste to někdo zpozorovali, např. přeměřením korekce, nebo vizuální prohlídkou... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 27. prosinec 2013 Odesláno 27. prosinec 2013 Hele jezdí to?? Pokud ano tak na to nešahej, nehrab v tom a ono to ještě dlouho jezdit bude Citovat
hardhouse.trip Odesláno 27. prosinec 2013 Autor Odesláno 27. prosinec 2013 no to právě nevím...po každým studeným startu mi to kouří jak sviňa ...tak si říkám že by to třeba pomohlo... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 27. prosinec 2013 Odesláno 27. prosinec 2013 Kouří, ale jak, není to jen pára? Pokud je to nespálená nafta tak A: žhaviče. B: tlaky, karbon s tím nemá nic co dělat Citovat
ChouLu Odesláno 27. prosinec 2013 Odesláno 27. prosinec 2013 Radši se podívej na korekce vstřiků... Citovat
Chip Odesláno 27. prosinec 2013 Odesláno 27. prosinec 2013 Radku tento názor zastávám taky, ale občas trocha prevence neuškodí. jinak taky záleží na stylu jizdy. tzv. lechtači plynu se často diví že jim to hulí jak tatra a lejou do toho to nejlepčí. ale když se ten motor netočí (natož aby se roztočilo turbo)tak se zasviní i s nejlepšíma přípravkama. zrovna nedávno jsem dělal 2,2HDI (jumper) a v sání byly 1-2 centimetry bordelu, den to bylo střídavě v lázni a v ultrazvuku a stejne si myslim, že jsem nedostal ven asi uplne všecko, kam jsem viděl tak to bylo čisty ale viděl jsem tak do 1/3. a dle mého názoru v tomhle stavu by už nepomohl žádnej přípravek. další příčinou zanášení jsou také netěsnosti sací a výfukové soustavy a na to ti taky nepomůže žádnej přípravek. Citovat
hardhouse.trip Odesláno 27. prosinec 2013 Autor Odesláno 27. prosinec 2013 Kouří, ale jak, není to jen pára? Pokud je to nespálená nafta tak A: žhaviče. B: tlaky, karbon s tím nemá nic co dělat Modrobílej kouř...typuju asi vstříky...až se motor zahřeje tak nic...ale nevim... Citovat
MilanF1 Odesláno 27. prosinec 2013 Odesláno 27. prosinec 2013 Je do modra, to je spalování oleje. Pokud by byl jenom bílý, je to pára. Taky jsem zastáncem nehrabat se do věcí, které fungují ... o svůj motor HDi mám obavy od koupi (230 tkm) a pořád to jezdí (310 tkm). Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.