Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

U koho tankujete naftu? A popř. jaká aditiva používáte?

Recommended Posts

Odesláno

Benál i naftu několik let z 99,8% bereme na ONO ve Vysokém Mýtě. Nikdy nebyl problém co se paliva týče i při nízkých teplotách. Bez aditiv.

Už párkrát jsme viděli, že ta samá cisterna co odjede od ONA posléze zastavuje o pár set metrů dál na Shellce nebo obráceně. :papa

Odesláno

Jak jsem psal o kousek výš - z doby kdy jsem řešil zakázky pro Čepro vím, že aditiva Shellu přimíchává do paliv Čepro. Ty jsou poměrně přísně evidovaná a dost drahá, takže to, že by vyklopil v ONO ja asi úplně vyloučeno a obráceně je to asi možný, ale jedině při nějakém podvodu té konkrétní čerpací stanice.

Odesláno

Ja myslim ze kde berou v hojnem poctu kamionaci nafta spatna asi nebude.

Protoze tam pripadna oprava systemu bude hodne draha a rozkrikne se to rychle.

Ale u nas je vseobecne problem s naftou ze je \"sucha\".

Proc v nemecku rakousku francii ..... stejna auta jezdi bez vetsich problemu???

U nas je za vsim jen a jen \"zisk\" nic vic a kdyz v Tv vidim reportaz jak se prodaval nejaky olej jako nafta ....... :D no radeji nemyslet.

Odesláno

Po tom co skončil boj Shell v Ostroměři a ONO v Milovicích,tak beru stabilnějc Dieseltech od Agip,je tam kačka na O2 sleva a další 3% za platbu kartou zpět,spotřebu mám dlohodobě dle palubáku 8,1-8,2 a to jezdím dost svižně,více jak polovina cest je město. A přiznavají minimalní podíl biosložek.

Odesláno

Já myslím, že na každou benzínku budou dobré i špatné názory. Kolegyně s Focusem od Agipu neodjela...odtáhli ji na výplach...já jsem s agipem nikdy neměl špatnou zkušenost

Odesláno
Ja myslim ze kde berou v hojnem poctu kamionaci nafta spatna asi nebude.

Protoze tam pripadna oprava systemu bude hodne draha a rozkrikne se to rychle.

Ale u nas je vseobecne problem s naftou ze je \"sucha\".

Proc v nemecku rakousku francii ..... stejna auta jezdi bez vetsich problemu???

U nas je za vsim jen a jen \"zisk\" nic vic a kdyz v Tv vidim reportaz jak se prodaval nejaky olej jako nafta ....... :D no radeji nemyslet.

Dovolím si jeno malý propočet.Syn dělá u nejmenované malé kamionové firmy,která vlastní 98 souprav.Vezmeme-li v potaz, že nakoupí u třeba ONO o 2 Kč levněji,tak na 100 km jedna souprava ušetří 56,-.Při průměrném nájezdu v oné firmě 12000 km/měsíc to dělá úsporu 6720,-/kamion/měsíc.Při 98 soupravách je to rázem 658560,-/měsíc.Skutečnost je ale taková,že tato firma jezdí zásadně na SMN 30/29,- Kč/litr.Zde je úspora ještě větší-minimálně jednou taková.Toto lejou i do fungl nových aut a majiteli se vyplatí zaplatit opravu v průměru 2-4 aut do měsíce.Opravu platí ,jelikož mu výrobce neuznává záruku na motor.Při těchto úsporách se ale ani nedivím, že ho to nepálí.Pro zajímavost.Tank ONO 34,90 diesel.Při těchto počtech jste na úspoře:/7,9 x 28 l/100 km/ x 120=26544,- úspora za kamion/měsíc. U 98 souprav to je 2601312,- za měsíc. A takto to dělá většina speditérů.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...