Berkoff Odesláno 10. prosinec 2013 Odesláno 10. prosinec 2013 Stala se mi taková věc: Měl jsem pejska, rhodesian ridgeback, který byl doma, za plotem. Jednoho dne, asi jsem špatně zavřel vrata, prostě utekl. Bohužel, bydlím kousek od silnice I. třídy, takže se stalo to, že ho kdosi srazil a usmrtil. zazvonil zvonek a městská policie v Chlumci mi řekla, že kousek od našeho domu leží mrtvý. První na co jsem se ptal bylo, jestli je nějaká škoda, a policisté mí sdělili že ne, že řidič odjel, a že jen mám odstranit mrtvolu psa, tím že to pro ně končí. Což jsem udělal, pomohli mi ho naložit do kufru, a odešli. Po měsíci, včera, mi volal pán, který ho srazil, že byl s autem v servisu, a vznikla mu škoda 38 000 Kč. Jen podotknu že pes byl celý, nebyl nijak rozjetý, jen krvácel z tlamy. Policie - státní u toho nebyla, nikdo to nefotografoval, pán prý na místě prohlásil že je v pohodě a odjel z místa nehody. Váš názor? jednalo se prý o Wv Caddy - taková ta dodávka. Pána, když mi volal, zajímalo hlavně, zda je pes pojištěný. můj názor je, že skouší, zda by opravu čehokoli na jeho autě zaplatila pojištovna ...( Prostě podvod. Mýlím se? Citovat
elton Odesláno 10. prosinec 2013 Odesláno 10. prosinec 2013 Myslím si že zkouší. Po měsíci má najednou poškozený předek a hledá na koho to hodit. Citovat
Gabriel 307 Odesláno 10. prosinec 2013 Odesláno 10. prosinec 2013 taky bych to viděl jak elton Citovat
Berkoff Odesláno 10. prosinec 2013 Autor Odesláno 10. prosinec 2013 Co by jste mi poradili, že mám dělat? Kašlat na něj, dokud nebude něco písemně? Rozumnej právník by snad měl jasno, že tohle nemůže vyhrát, ale jsme v ČR Citovat
Béďa Odesláno 10. prosinec 2013 Odesláno 10. prosinec 2013 pokud neexistuje k této nehodě žádný protokol, kde by byl odhad vzniklé škody nebo případně fotka z místa nehody kde by bylo poznat poškození vozidla atd., vůbec bych se s pánem nebavil.. prostě tě zkouší \"podojit\", česká nátura se prostě nezapře.. Citovat
MirekCC Odesláno 10. prosinec 2013 Odesláno 10. prosinec 2013 To si mohl kdokoliv vymyslet, když to nemá sepsané nic Citovat
Guest servisman Odesláno 10. prosinec 2013 Odesláno 10. prosinec 2013 Kdo ví koho srazil či porazil o pár dní později a nyní to hází na tebe.Vyjádřen MP městské policie bylo že mu škoda nevznikla .Takových lidí je plno, po měsíci zajede do servisu že má škodu?? Citovat
Berkoff Odesláno 10. prosinec 2013 Autor Odesláno 10. prosinec 2013 Mluvil jsem teď s MP Chlumec, a pán prý před nimi řekl, že mu škoda nevznikla, Mp prohlížela auto, a dosvědčí i u soudu, že nebylo vidět žádné poškození. Pán tvrdí, že má zlomený nějaký držák světla, a že to prý nebylo vidět. Chápu, proč ale nezavolal policii, která by zdokumentovala brzdnou dráhu, jestli jel 50, podotknu že pes měl 55 cm v kohoutku, nebyl piďi , zdokumentoval by se stav vozidla, vyfotografovalo by se to, a pak bych bral, že na fotce by ta jeho udajna zlomenina byla videt ... díky za vaše názory, utvrzuje mě to v tom, co jsem si myslel. Citovat
Návštěvník Odesláno 10. prosinec 2013 Odesláno 10. prosinec 2013 Nj jenže vyjádření policie nemá ani jedna strana písemně. Taky bych se klonil k názoru, že ten řidič měl požadovat sepsání protokolu, případně přivolání policie. Takhkle si může vykládat a nárokovat co chce. Za měsíc může přijít zase s 50 000,- Na druhou stranu velice dobře vím jakou škodu dokáže udělat 15 kg srna sražená v 60km rychlosti. Ale to bylo vidět na autě hned, maska na padrť, obě světla, děravej chladič.... Citovat
Medvěd Odesláno 10. prosinec 2013 Odesláno 10. prosinec 2013 Světlo na Caddyně za 38 tKč bylo určitě minimálně platinový Citovat
Berkoff Odesláno 10. prosinec 2013 Autor Odesláno 10. prosinec 2013 kirkiz: pánovy jen upadla SPZ, tj psa srazil nějak střední částí auta, a najednou má rozbitý světlo Jinak na tom autě viditelně nic nebylo, stali u toho 2 policajti a on. Taky mi bylo řečeno, že kdyby se mělo něco rozbít, pes nezůstane bez oděrků, prostě by i na psovi něco někde bylo. A nebylo Díky moc všem za názory. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 10. prosinec 2013 Odesláno 10. prosinec 2013 No to světlo mohl klidně při tom sražení psa urazit, teda ten držák, ale v tom případě to měl nahlasit hned na místě, a ne až někde po měsíci, já bych ho s tím poslal někam, měl možnost hned, ted si muže tak akorát vymejšlet Citovat
Charlie 1 Odesláno 10. prosinec 2013 Odesláno 10. prosinec 2013 tak nenahlasil nic,důkazy nejsou,pes není....svědci nejsou,čekal bych co z něj vyleze.... Citovat
OK406 Odesláno 10. prosinec 2013 Odesláno 10. prosinec 2013 Jak píší ostatní, měl se na místě sepsat protokol o DN a nebo zavolat na 158. Jinak strážníci MP měli napsat k dané věci pouze záznam formou úředního záznamu. A možná, že i vše přes radiostanici hlásili operačnímu, tak by se dal záznam dohledat. Pokud pán uplatňuje škodu až po delší době a mezitím vůbec nekontaktoval majitele psa a ani PČR, tak věrohodnost jeho tvrzení je zavádějící. Taky, kdy zjistil škodu a následně ji nechal opravit. To zjistil až po měsíci? Dále máš svědectví strážníků MP. Taky ti samozřejmě vznikla škoda ohledně psa. A to škoda finanční, ale i duševní (psychická). I ty si mohl celou věc nahlásit na PČR. Domnívám se, že to jen zkouší! Jinak DN vyšetřuje PČR a né MP. Jinak řidič porušil ustanovení §47 z.č. 361/2000 Sb., čímž se dopustil přestupku dle § 125c/k k zák. číslo 361/2000 Sb. . Citovat
FrantaCV Odesláno 10. prosinec 2013 Odesláno 10. prosinec 2013 Páníček je pěkně vč....ej. Jen ON a Nejvyšší ví kde a jak k tomu úrazu světla přišel a teď hledá na kom by se zahojil. Neexistuje zápis = má smolíka. Ale když už se zachoval tak jak se zachoval, tak by se to dalo i obrátit. Na kolik si ceníš toho chudáka chlupáče? Jaké náklady, tedy jaká škoda, Ti vznikla s likvidací uhynulého zvířete? Co to takto napasovat na vymáhání škody na viníkovi = řidič má jet takovou rychlostí aby byl schopen zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou má rozhled. Samozřejmě se to nedá napasovat na všechno (těžko reagovat na vzdálenost několika metrů), ale když se jako dobytek zachoval on, tak co mu to vrátit. Citovat
ozzy1 Odesláno 10. prosinec 2013 Odesláno 10. prosinec 2013 Důkazní břemeno je na něm a bez zápisu od policie nemá šanci na úspěch.Přivolání policie a zdokumentování na místě mělo být v jeho vlastním zájmu.Takto má smolíka,pouze bych se na MP ujistil,kolik jelo v autě lidí. [upravil dne 10/12/13 17:25 od ozzy1] Citovat
FrantaCV Odesláno 10. prosinec 2013 Odesláno 10. prosinec 2013 Je to vůbec nesmysl. Trefil jsem asi před 4-mi lety lišku (srovnatelná velikost s tím Tvým pejskem). Výsledek prasklý nárazník, utržená mlhovka a nádobka ostřikovače a liška utekla po svých. K tomu poškozenému světlu rozhodně přišel někde jinde. Citovat
Hadra Odesláno 10. prosinec 2013 Odesláno 10. prosinec 2013 Po měsíci bych pána, kterej nebyl schopnej zabučet dřív poslal s prominutím do hajzlu. Citovat
koblih69 Odesláno 10. prosinec 2013 Odesláno 10. prosinec 2013 Nevím co tu už padlo, ale když to zjednoduším tak pokud nezavolal policii a nemá to zdokumnetované tak bych to neřešil. Důkazní břemeno je na něm, takže bych mu slušně (nejlépe doporučeně) zareagoval, že na jeho nárok nereflektuješ s tím, k takovému poškození dojít nemohlo. Dál bych ho upozornil na to, že provozem jeho vozidla došlo k škodě na tvojí věci (pes je až do toho než vyjde nový O.Z. brán jako věc) a pokud tedy nehoda takto vznikla žádáš ho o nahlášení zplůsobené škody jeho pojišťovně aby mohla být kryta z povinného ručení. Ještě poznámka - řada pojišťoven kryje z pojištění domácnosti škody způsobené domácím zvířectvem, takže pokud máš sjednané pojištění domácnosti je pravděpodobné, že ho lze čerpat. Nicméně já bych to neudělal. Citovat
Sagic Odesláno 10. prosinec 2013 Odesláno 10. prosinec 2013 Neřeš to. Nevím, jak se pán chová, ale pokud bude arogantní, tak bych mu řekl, že pes pojistku měl, ať může víc litovat, že to neřešil hned.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.