Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte,

Po dlhsom case sa prihlasujem a hlasim dojmy a vobec stav po 60 000km :

1. podvozok 2-

- dobry asfalt - vyborne..

- zvlneny ale nerozbity asfalt - fajn...

- priecne nerovnosti na rozbitej cesta - katastrofa

2. vnutorny priestor a usporiadanie(mam vzadu 3 sedacky) - vyborne, paci sa mi styl poloMPV, ale nie je to MPV, co mne ale vyhovuje

3. z pohladu vodica :

- vadi mi troska velky volant, archaicky info display, ale da sa s tym zit

- neviem ako ostatne SW, ale mne ani ked pustim kurenie, tak cez vyduchy zo stredoveho panela vzadu ide max vlazny vzduch. Nechapem to, kedze klimu cez vyduchy fuka super

- spatna vazba od volantu OK, prevodovka 6st. manual - no nie je to VW, ale podstatne lepsie ako tragicka 5st. v P307

4. motor : 1

- paci sa mi kultivovanost, spotreba (okolo 5,5 dotankovanim)

- podla mna 82kW je lepsim motorom ako 80kW(mozem porovnavat s P307 80kW)

- nepaci sa mi, relativny nedostatok vykonu pri plnom zatazeni, kedze ma co robit s tymto \"mackom\" z pohladu vahy

Auto hodnotim ako skoro ideal pre rodinu.

Servisy : 2 servisy BEGAM TT, 1 x FINAL CD Ivanska cesta. oba servisy hodnotim pozitivne.. Final ma u mna male + kvoli tomu, ze umyli a povysavali auto.

Celkom zaujimave zistenie bolo, ze na normohodinu je Final asi o 0,7 E lacnejsi, ze ma lacnejsi olej o cca 1,5E :mrk :mrk Porovnavana faktura Marec Begam vs November Final. Mozno sa ceny medzitym zmenili, neviem.

Jedinou vecou, ktora bola riesenia v kulancii bola rozpadnuta klapka remena na stop/go...

Kupil by som ? Asi ano, ale doplatil by som vyhrievane sedacky :D

Odesláno

Ahoj, takovýhle postřehy/skoro recenze by byly dobrý vložit třeba na auto cz, protože 308 sw tam moc není. Jinak mě info display vyhovuje, dozvím se vše potřebný a oranžový font je v noci pro oči příjemný.

Co se týče výdechů na zadní sedačky, tak ten teplý vzduch tam opravdu není takový jako vpředu. Ale pomáhá, pokud vpředu uzvařeš např. 2 ze 3 středových výduchů vzduchu a víc toho pak jde dozadu a nemyslím,že bys sám přišel o nějaký tepelný komfort:)

1,6 HDi není úplně trhač asfaltu,protože pohání dost těžký auto,ale jet umí velmi dobře,do kopce táhne bez ztráty kytičky, spotřeba a ušetřený peníze na pojistce vyvolávají úsměv na rtech:D Moje příští auto bude opět nejspíš s 1,6 HDi

Odesláno

ty rány od podvozku mi taky hodně vadí, u francouze bych čekal o trochu vyšší komfort... sice teď jak jsem nahodil na auto zimní 15\" kola tak tlumení příčných nerovností a výmolu je o hodně lepší, možná by to chtělo 15\" i na léto :P

Odesláno

Fajn shrnutí. A taky souhlas, že o příčnejch hrbolech (spíš hlavně silnice, kde jí příčně přerušuje spatlanej spoj asfaltu, tak to pocítím, o D1 radši nemluvě). Mám 15 celoročně. Není to trága, ale jasně, mohlo by to být lepší.

Na druhou stranu, když mam možnost jet ve Fabce, tak to je teprve hrůza. Ale to je jiná kategorie, třída, to vůbec nechci srovnávat s 308.

K zadnímu topení: nejlepší je ze začátku zmáčknout na ovladači ventilátoru prostřední čudlík (vzduch na tělo panáčka) a pak to jde i do zádu rychle teplý. Ale pravda, v zimě často chceme zárověň i proud teplýho vzduchu na sklo (odmlžení, námraza) a to už pak jde do zádu spíš jen vlažný. Ale na druhou stranu, v autě se už pár set metrech (cca 1 km) hřeju.

[upravil dne 27.11.13 16:19 od Davis]

[upravil dne 27.11.13 16:20 od Davis]

Odesláno

ty rány od podvozku mi taky hodně vadí, u francouze bych čekal o trochu vyšší komfort... sice teď jak jsem nahodil na auto zimní 15\" kola tak tlumení příčných nerovností a výmolu je o hodně lepší, možná by to chtělo 15\" i na léto :P

Je sice pravda, ze mam 16\" 205/55 ale aj tak by to nemalo byt az take surove, pri prechode napriklad dobry priklad CR D1. Ked zjazdim, tak skusim aspon zimne 15\"... :super

Odesláno
Fajn shrnutí. A taky souhlas, že o příčnejch hrbolech (spíš hlavně silnice, kde jí příčně přerušuje spatlanej spoj asfaltu, tak to pocítím, o D1 radši nemluvě). Mám 15 celoročně. Není to trága, ale jasně, mohlo by to být lepší.

Na druhou stranu, když mam možnost jet ve Fabce, tak to je teprve hrůza. Ale to je jiná kategorie, třída, to vůbec nechci srovnávat s 308.

K zadnímu topení: nejlepší je ze začátku zmáčknout na ovladači ventilátoru prostřední čudlík (vzduch na tělo panáčka) a pak to jde i do zádu rychle teplý. Ale pravda, v zimě často chceme zárověň i proud teplýho vzduchu na sklo (odmlžení, námraza) a to už pak jde do zádu spíš jen vlažný. Ale na druhou stranu, v autě se už pár set metrech (cca 1 km) hřeju.

[upravil dne 27.11.13 16:19 od Davis]

[upravil dne 27.11.13 16:20 od Davis]

Hm... Musim vyskusat rady a tipy co mi davate, lebo uprimne ma to ani nenapadlo, nakolko klima v lete cez tunel fuka na vybornu, ale teplo v zime, to je uz o poznanie horsie... :o

Odesláno

jop a co ma nenapadlo a je to taktiez velmi dolezite, ak SW povazujeme za rodinne auto, je jeho predlzeny razvor +10 cm myslim, co je opravdu poznat a posuva auto v ramci razvoru z \"golf\" triedy do \"passat\" triedy.... Samozrejme sirkou asi nie, ale s rukou na srdci, kolko z nas cestuje 5 dospelych na dlhsiu cestu v \"golf\" triede... Asi moc nie, resp. ak nie sme donuteni :grr

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Ahojte vo Peugeot-aci,

Toto je asi viac-menej moj posledny prispevok, kedze dostal som sluzobny SUPERB a dovod drzat 308micku(r.v.2011) doma, uz nema zmysel. Dufam, ze ostane v rodine, kedze doteraz s nim nebol ziadny problem a sluzil na :super

Dovolte mi vsak urobit male porovnanie so SUPERB-om, AMBIENTE 2.0 TDI 103kW. Mozno niekto bude namietat, ze porovnavam neporovnatelne, ale ja mu to vraciam spat, ze minimalne v hmotnosti, razvore, sirke su to dost podobne auta.

P308SW 1 605kg a razvor : 2 708mm, sirka : 1 815mm

SUPERB 1 554kg a razvor : 2 751mm, sirka : 1 817mm

PRIESTOR :

Vzhladom na podobne parametre, to mozem vyhodnotit tak, ze na vnutorny priestor P308SW prehrava, kedze SUPERB je daleko priestranejsi(aspon v pozdlznom smere) a 43mm to nerobi!

Je vsak zaujimave, ze v sirke, ked som namontoval dve detske sedacky a sestra sedela v strede(krizovy presun :D), tak sa stazovala, ze v P308SW je viac miesta, ktory ostava medzi dvoma sedackami. Nemeral som to, ale je to mozne z dovodu oddelenych sedakov, kym v SUPERBe je to jedna \"lavica\" a ukotvenie detskej sedacky v SUPERBe ju akokoby viac tahalo od dveri, kdezto v P308SW sedacka je hooodne blizsie k dveram a sirka je viacmenej podobna.

MOTOR :

2.0 TDI 103kW vs 1.6 HDI 82kW

Kedze SUPERB je dokonca o 50kg lahsi, co je pre mna haluzzzz :mrk, tak v dynamike nie je o com a porovnavat objemovo ine motory by bolo nefer.

Co vsak mozem porovnat, je to subjektivne, ale TDI ma daleko daleko hrubsi chod, dunivy, na volnobeh, resp. ked \"pada\" pod 1500ot., tak je to dost neprijemne v porovnani s HDI, ktore je o hooodne kultivovanejsie na volnobeh a povedzme ze nizke otacky. 2.0 HDI som nejazdil s porovnatelnym vykonom k 103kW TDI, ale predpokladam, ze v kulture bude HDI pred TDI, aj ked oba su CR. Soudruzi z CR/DE sa maju co ucit :myslim

SPOTREBA

je to zvlastne, ale je viac menej rovnaka pri zhodnych podmienkach cca 5,5 - 6,0l. TDI ma ale nabehanych1 000kmh.

HDI zacina byt hlucnejsie, resp. cely P308SW je vo vseobecnosti hlucnejsi, okrem motora, zase subjektivne, nad 130kmh podla tacha. Dovtedy je to +- rovnake, potom uz zacina sa prejavovat cca +50% ceny u SUPERBa.

PODVOZOK

P308SW nema rad priecne nerovnosti. Ak by ich zvladal tak ako SUPERB(netvrdim, ze je to nejak super excelentne, ale ovela ovela lepsie ako 308), tak by u mna vyhral P308SW, nakolko mam radsej maksie ladenie podvozka, ale kedze je to rozdiel triedy v prospech SUPERBa, coby aj vlastne malo byt, kedze je to o triedu vyssie :D, tak je to SUPERB.

Spatna vazba od auta ako celku je \"adresnejsia\" od SUPERBa, ale P308SW nezaostava nijak vyraznejsiE.

VETRANIE :

Uz aj predtym som sa trosku ponosoval, ze klimu v P308SW, treba pustit skor ako u inych aut, nakolko akokeby sanie do interieru bolo niekde v blizkosti motora, kedze dovnutra ide relativne teplejsi vzduch. V pripade SUPERBa je to aspon podla mna subjektivne lepsie. A klimu nie je nutne tak skoro zapinat.

SUMA SUMARUM :

Rodinnejsie auto na cestovanie v rychlostnych limitoch je aspon podla mna P308SW.

Kto vsak rad \"masti\" dialnice a okresky za limitom, tak potom SUPERB. Je agilnejsi a vo vyssich rychlostiach ovela viac tichsi a kludnejsi, co by aj malo aj tak byt kedze rozdiel v cene je skoro 50%.

A ja by som si znova kupil P308SW. Dovod? : 50% v cene, ktore mozu byt pouzite aj inak v rodinnom rozpocte a rozmerovo aj vykonovo bohato staci ako rodinne auto.

BTW : novu asi pojdem vyskusat. Ako som cital, tak mala \"zhodit\" kg.

[upravil dne 4/5/14 20:59 od lord D]

[upravil dne 4/5/14 21:03 od lord D]

Odesláno

V délce porovnávaných aut je rozdíl:

Superb: 4838

308 SW: 4500

Takže není divu, že \"někde\" je to 34 cm víc místa.

Porovnání beru jako hodně odvážné.

308 je rodinné auto, kde při výrobě, koupi i servisu se kouká na každý halíř.

Superb je ředitelské auto, kde se kouká nejvíc na reprezentaci majitele a taky na reprezentaci značky. Na peníze se až tak nekouká, jak při nákupu, tak při servisu.

[upravil dne 5.5.2014 12:29 od P607Olda]

Odesláno

Mně se to porovnání líbí, alespoň si lze udělat představu napříč třídami. Co se týče místa, nejde ani tak o celkovou délku aut,ale rozvoru a stavbě-prostě místo vzdau v Superbu má srovnatelná možná tak A8 long:D Ale v 308 je taky dost místa vzadu, víc než v předhcozí generaci Mondea.

Je vůbec s podivem, kolik prostoru dokázali frantíci vykouzlit jak v příčném tak podélném směru, aniž by délka auta musela sahat k 5 metrům. A to ani v těch vyšších třídách kolikrát člověk nenajde tolik místa,o kufru nemluvě

Odesláno

Zajímavé srovnání a jsem překvapen tím, jak 308 dopadla, je to jiná třída. Správně by se měla porovnávat 508. ;)

Nicméně nová 308 je jiná, uvnitř menší (což mi nepřijde divné, když starší byla uvnitř velká jako Superb), ale hlavně je lehčí. Konečně někomu došlo, že budoucnost je v nízké hmotnosti. Kdo chce tahat 1,6 tuny s 66kW motorem? To je postavené na hlavu. Ono to samozřejmě nepřinese jen lepší dynamiku vozu, ale také lepší spotřebu a tu dneska při výběru auta kouká hodně lidí.

Odesláno
Mně se to porovnání líbí, alespoň si lze udělat představu napříč třídami. Co se týče místa, nejde ani tak o celkovou délku aut,ale rozvoru a stavbě-prostě místo vzdadu v Superbu má srovnatelná možná tak A8 long:D Ale v 308 je taky dost místa vzadu, víc než v předhcozí generaci Mondea.

Co se týče míst vzadu tak ve staré 308 si pohodlně sednou 3 lidi, pokud nejsou obezity-v Superbu se budou na šířku tlačit, ale je fakt, že se nějak 3 lidi vzadu v Superbu nepředpokládají.:)

V Superbu už totiž překážejí zadní podběhy.

[upravil dne 5/5/14 12:34 od Paulz]

Odesláno

Já v Superbu s motorem 2.5 v naftě /šestiválec/ a nejvyšší výbavě najel jako spolujezdec dost kilometrů. Tvrdit že je to špatné auto je blbost, ale zázrak taky ne. Např. C5 v nejvyšší výbavě s kterou mám jako spolujezdec taky dost velké zkušenosti je podstatně příjemnější co se týče jízdy i hluku od motoru/ taky šestiválec nafta/.

No a 308 SW zas tak úplně daleko od Superba není ....

Odesláno

P607Olda

a prave preto som bral porovnanie po zadne sedacky a opomenul som kufor, kvoli celkovej dlzke auta, ktora je u SUPERBa vacsia.

Vaha, razvor a vonkajsia sirka su viac menej rovnake, preto je pre mna auto porovnatelne aj ked samozrejme su to ine triedy.

Spracovanie a imidz auta su samozrejme inde.

Onkel Konrad :

JJ... Sam som bol prekvapeny, ze vlastne tieto dve auta su viac menej porovnatelne co sa tyka rozmerov.

MilanF1

508micku som nejazdil, iba ako spolujazdec a tam som mal subjektinvy dojem, ze priestor je viac menej rovnaky s 308SW. To skor by bolo zaujimavejsie porovnavat podvozky, motory a celkove vyhotovenie 508, ktore by uz malo by byt +- na rovnakej urovni ako SUPERB, kedze ASI je to ta ista trieda. Avsak nenajazdil som sam ani km, tak sa ani neodvazim :-)

A predsa si myslim, ze su to auta do istej miery porovnatelne.

Urcite imidz SUPERBa je iny a aj inak profilovany.

[upravil dne 5/5/14 19:36 od lord D]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...