Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak co traktoristi ? Kde tankujete a jaké máte zkušenosti ?

http://www.autorevue.cz/potvrzeno-drazsi-nafta-vykon-nezvysi-test-naft-2013/ch-49541#articleStart

Osobně když jezdíme firemníma octaviema tak máme vytipované benzinky po republice a taky máme takové na které si dát pozor ( styl a la JZD apod )

Pozn : ve Valašském Meziříčí u Tesca benzinky minulý týden stála cisterna čepro a krmila jí co to šlo . Než jsem nakoupil a vyrazil jsem směr domů, tak po přejetí kruháče jsem uviděl na Shellce tu onen cisternu a stejného pána ve vestičce jak to tam láduje .

a ještě tu mám jeden poznatek opět z Valašského Meziříčí:

Tata : fabia 1.4 mpi

Mama:fabia 1.2 HTP(Hitlerův tajný projekt)

Oba kupovali auta nová s rozdílem tím , že tata od začátku čerpal benzín na OMW ( dříve aral) v Rožnove pod Radhoštěm a teď má na budíkoch 240 tisíc km. Máti jezdila do práce do Valmezu takže brala v kasárnach benzín levnější cca o 3 kč a najezdila 120 tisíc km a pak šel motor s*át a sháněl se nový .

Odesláno

Na Šelce sem nebral už dobré 2 roky.K Tescu nejezdím.Jen tak aby řeč nestála,kvalita v kasárnách je pověstná,ale tam jsou tuším dvě benzin pumpy a ta druhá je lepší :D.

Jinak se snažím tankovat Vervu,jinat Topku.Tady je levnější jak ve Val. Mezu.

V Liptále 36,2kč v neděli a topka tam byla za 35,9kč.

Cenový rozdíl jak prase :mrk,tak proč ji nekoupit.

Ještě poznatek:Topka mě víc hulila jak ta Verva

Odesláno

Já tankuji MaxxMotion od OMV hlavně z toho důvodu, že neobsahuje řepkový olej a k tomu má cetanů také slušně. Jsem s ní spokojený. Cenu za litr při spotřebě 3,9-4,0 neřeším.

Odesláno

I EuroOil to má bez bio složky, proto tankuji tam. Přidávám VIF a jsem spokojen.

Zajímaly by mě ale podmínky při testování těch paliv, jak zajistili, že auto bylo měřeno výhradně na to dané palivo. :myslim

Odesláno

S Globusem jsem taky nikdy neměl problém, naopak auto jezdilo velmi dobře. Na 309tce s atmosférou to bylo cítit, tedka na HDi to nepoznám, nevyužívám plný potenciálu vozu.

Bohužel Globus mám 20 km daleko, nemá moc smysl tam jezdit jenom kvůli tomu.

Odesláno

Taky jezdim na Globus a pohoda...

Shodou nahod ja kupuju levnou naftu v globusu a minupa zima v pohode a znama bere jen na shellce a nafta ji minulou zimu zatuhla a to plati o dost vic za litr....

Odesláno

Hlavně mi ten test připadá jak dělanej pro hulící naftový sprintery na křižovatkách. Když si koupím dieslový auto, tak mě u paliva zajímá, jak může jeho kvalita ovlivnit spotřebu a hlavně životnost motoru a ne jestli mi za xKč přineše 0.001 Kw navíc... Osobně tankuju většinou na Shellce (fuelsave), nebo na OMW, vzhledem k tomu, že sem i tady řetl pár pozitivních komentářů, tak sem zkusil i vervu a taky se osvěčila. Co mě negativně překvapilo byla nafta V-power, po které se mi zdálo, že auto po přidání plynu rychleji zvýší hladinu hluku v kabině, ale následná akcelerace byla stejná jako s běžným palivem a se spotřebou to nijak pozitivně nic neudělalo. To samý sem kdysi zkoušel u S16 s benzínem V-power a taky hluk větší, 0-100km stejně jako s běžným palivem, ale spotřeba byla větší, než s fuelsave benzínem, takže tyhle ty nejdražší nějak nevyhledávám. Daleko větší rozdíl sem zaznamenal bez/s použitím VIFu, to je opravdu měřitelnej rozdíl, na stejném úseku při obdobném zatížení a jízdě rozdíl více než 0.5l a to sem si pak potvrdil i při 90km/h na tempomat na aktuální spotřebě, na stejném místě byla spotřeba s VIFem menší a celkově i zvukový projev motoru to podle mě taky poztivně ovlivnilo.

Odesláno

No, jestli ti vif udela spotrebu o pul litru dolu, to bych ho tam zacal lit i pravidelne :-)...

Ale nelze se divit, ze se v testu naft na brzde porovnava ziskany vykon..

Kdyz te zajima test na spotrebu a antikorozivni a mazaci ucinky nafty, tak si precti test, ktery to popisoval minimalne pred rokem ve svete motoru...

A myslim si, ze vykon a nasledne spotreba bude na sobe zavisla...

Odesláno

h4wk3y: s tím VIFem můžu za sebe jen doporučit a myslím, že tu je spousta lidí, kteří Ti stejnou zkušenost potvrdí, někde sem vyhrabal i článek, kde porovnávali jednotlivá aditiva a VIF to vyhrál nap plné čáře. Jinak si nemyslím, že by až tak úplně spotřeba závisela na výkonu, když si vezmeš krbovky o určitým výkonu a budeš je krmit nějakým neúplně dobrým dřevem tak, abys z nich dostal max. výkon budeš mít určitě větší spotřebu, než u \"lepšího\" dřeva, které ten maximální výkon dokáže dostat z menšího množství materiálu. Jasně, pokud bych natankoval obyč naftu a na brzdě měl 100Kw a pak nějakou prémium a s ní tam měl 120Kw, tak potom by asi ten nárust výkonu při stejné jízdě znamenal nižší spotřebu, pokud ale je to nárůst v rozmezí ani ne 2% výkonu, tak asi bude hráv větší roli to, jak dobře se dané palivo spaluje, protože potom může motor s lepším palivem geneovat stejný výkon s použitím menšího množství paliva:myslim Ale nejsem žádnej profík na tuhle problematiku, tak možná kecám bludy:D Jinak vím, že existují testy zabývající se tou druhou částí problematiky, i sám autor článku upozornil, že zde šlo jen o vliv na výkon, jen sem chtěl poukázat na to, že právě tenhle typ testu nebude pro většinu majitelů nafťáů tak přínosnej jako testy na spotřebu, případně opotřebení atd. :)

PS: ten Tvůj nick opsat a nezkazit je docela makačka:D

Odesláno

Je to pouze orientační a je to v sekci POKEC ať si tady o tom pokecáme . Téma to je si myslím zajímavé avšak jak jsem říkal ,pouze orientační . Závisí na každém jedinci , zda bude brát na pochybných benzinkách palivo nebo na osvědčených , nebo jestli jednou z práce pojede jak andílek nebo naopak jako S.Loeb na Pikes Piku :)

Jinak reaguji na to HTP , jo , je to hrůza motor . Už ten nezdravý zvuk třívalce a neustále přilepený plyn k podlaze abych se rozjel mě od něj odradil. Ale tak pro mamku do práce to stačí . Ikdyž se svezla v mojem dvoulitru tak říkala že by to chtělo aspoň přes 60 kw a né 1.2 s 40 kw nebo kolik to v základu má :)

Odesláno

Co v Ostroměři přestala cenová bitka s ONO od Milovic u Hořic,tak ted beru u Agipu v HK diesel tech za cca 32.80,jezdím dost svižně a spotřebu s ní mám ted na palubáku průměr 8 rovných a to je cca 60%město.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...