FrantaCV Odesláno 25. říjen 2013 Autor Odesláno 25. říjen 2013 Já bych to docela bral, ale se znalostmi a zkušenostmi, které mám teď. Citovat
MilanF1 Odesláno 25. říjen 2013 Odesláno 25. říjen 2013 ozzy: Když tam hodím prázdnou obálku, udělám ze sebe vola, že jsem tam nikoho nehodil, tak to znamená, že stát tu stovku ušetří? Citovat
Haryk Odesláno 25. říjen 2013 Odesláno 25. říjen 2013 volit, volit i ta prázdná obálka má cenu Citovat
MilanF1 Odesláno 25. říjen 2013 Odesláno 25. říjen 2013 I prázdnou obálku? Podle mě to je prostě neplatný hlas = jako bych tam nešel. Jedině, když těch neplatných bude dejme tomu 5 a více procent, strany by si mohli říct, že lidé si nemohou vybrat. Citovat
Neon Odesláno 25. říjen 2013 Odesláno 25. říjen 2013 Nojasně, že volit ... ! Házet tam prázdnou obálku je dle mě nesmysl, jako tam nejít... Taky mě na chvilku napadla kacířská myšlenka nejít tam, protože jsem už z tý politický scény taky vcelku znechucenej, ale zase si narozdíl od spousty lidí toho dokážu vážit, že mám alespoň to právo jít volit (a není tomu tak dávno, co tomu takl nebylo), tak jdu a vyberu \"nejmenší zlo\" tj. kdo mi názorově nejvíc sedí. Stejně je dle mě bohužel výsledek jasnej dopředu - ČSSD + do riťky jim poleze KSČM a když jim budou chybět mandáty, tak do koalice vezmou pana Babiše a to se začnou se dít věci v kombinaci s panem Zemanem na hradě Ale prostě každej národ má takovou vládu, jakou si zvolí a zaslouží ... Citovat
ozzy1 Odesláno 25. říjen 2013 Odesláno 25. říjen 2013 Milane,pro tebe ještě jednou.Pokud hodíš prázdnou obálku, jedná se o neplatný hlas,který není možné započítat.Tím pádem stát neví a nemá komu tu stovku dát,tudíž ji ušetří a ponechá si ji ve státním rozpočtu. A to je to ,na co hřeší současná politická garnitura. Že prostě lidi k volbám nejdou a peníze jim /stranám/stejně tím pádem tečou.Podívej se na to jinak, pokud ODS dostane max. 10 % budou propouštět ze stranického sídla min. 80 lidí. A tyto lidi ty strany dokáží uživit hlavně díky kecalům, co říkájí, že na to serou, že k volbám nejdou, jelikož to stejně nemá cenu. No a ve finále se z toho těší politické strany.Protože za toho ,kdo nejde volit dostanou stejně prachy.Ale to se už opakuji. Citovat
MilanF1 Odesláno 25. říjen 2013 Odesláno 25. říjen 2013 Když něco nevím jistě, musím se podívat do zákona, konkrétně: Volební zákon - 247/1995 Sb., § 85 Příspěvek na úhradu volebních nákladů Příspěvek na úhradu volebních nákladů se poskytuje pouze za výsledky voleb do Poslanecké sněmovny. Poslanecká sněmovna sdělí, po ověření volby poslanců, Ministerstvu financí údaje o počtu platných hlasů odevzdaných pro jednotlivé politické strany, politická hnutí nebo koalice. Politické straně, politickému hnutí nebo koalici, která ve volbách získala nejméně 1,5 procenta z celkového počtu platných hlasů, bude za každý odevzdaný hlas ze státního rozpočtu uhrazeno 100 Kč. ----------------------------------- Z toho plyne, že stovku dostanou jen z každého PLATNÉHO hlasu. Prázdná obálka nic neřeší, jen zvyšuje účast ve volbách. Citovat
ozzy1 Odesláno 25. říjen 2013 Odesláno 25. říjen 2013 ale ta prázdná obálka je právě ten neplatný hlas!!! Citovat
Péťa Odesláno 25. říjen 2013 Odesláno 25. říjen 2013 Volit nejdu. Kecy o právech a povinnostech si nechte na stranické schůze. Kandidátky jsem opravdu pečlivě pročetl a nenašel jediné jméno, kvůli kterému bych k volbám šel. A volit menší zlo? To dělám dnes a denně při jiných příležitostech, protože musím. Teď nemusím, tak nebudu. Citovat
Neon Odesláno 25. říjen 2013 Odesláno 25. říjen 2013 Peťo, cítím, že to je adresovaný na mě ... O povinnosti nepadlo ani slovo, pouze o právu a myslim, že budeš o dekádu starší jak já, takže budeš dobu do ´89 pamatovat na vlastní kůži, takže jestli ti vyhovovalo bezpráví a \"rovnost\", jaký tady byly před ´89, tak chápu, že nejdeš volit, jinak to nechápu. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. říjen 2013 Odesláno 25. říjen 2013 Neonku, asi jsi to nepochopil. Ono jit k volbám který jsou jako když u keře tleskneš a vyletí hejno ptáků kteří se nasledně vrátí, jen si sednou na jinou větev, nemá jaksi smysl. Stejně všechno pošprkají Citovat
Péťa Odesláno 25. říjen 2013 Odesláno 25. říjen 2013 Pěkné přirovnání Dobu bývalou opravdu nechci, ale nemyslím si, že by se dnešní doba zvrhla, jako to bylo před rokem \'89 Citovat
Haryk Odesláno 25. říjen 2013 Odesláno 25. říjen 2013 Tip - jak volit, pro lidi, co chtějí změnu: Místo pasívního - nejdu nikam - je třeba jít k volbám a odevzdat NEPLATNÝ hlas! Nejjednodušší - prázdnou obálku. Tato varianta není nikde prezentována, protože pro strany to znamená nulovou platbu za daný voličův hlas. Jinak strana, která dostane určité minimální procento hlasů, obdrží za každý hlas konkrétní finanční částku ze státního rozpočtu. Hlasy voličů, kteří k volbám nešli, se rozpočítají, a i za tyto hlasy strany peníze dostanou! Výjimku tvoří pouze NEPLATNÉ HLASY. Za tyto hlasy nedostanou strany NIC. Toto je jedno z řešení, které partajníky OPRAVDU BOLÍ. http://www.kudlanka.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=2967&Itemid=40 Citovat
Péťa Odesláno 25. říjen 2013 Odesláno 25. říjen 2013 Pánové, prosím o samostudium: http://www.hoax.cz/hoax/volby-2010---neplatne-hlasy/ Citovat
OK406 Odesláno 25. říjen 2013 Odesláno 25. říjen 2013 Mám výjmečně čas, tak pokud to vyjde, tak půjdu k volbám. Už jen proto, abych měl čisté svědomí a mohl říci, že jsem něco pro to udělal. Nepatřím mezi hospospodské kecali a mudranty! I když je toto téma politické, ale na druhou stranu ukazuje, jaký je názor a postoj občanů ČR k volbám. Volím levici, ale né oranžový!!! A nejsem sám ! Citovat
MilanF1 Odesláno 25. říjen 2013 Odesláno 25. říjen 2013 \" Politické straně, politickému hnutí nebo koalici, která ve volbách získala nejméně 1,5 procenta z celkového počtu platných hlasů, bude za každý odevzdaný hlas ze státního rozpočtu uhrazeno 100 Kč.\" ZA PLATNÝ HLAS! Takže jen z platných hlasů, nikde jiná poznámka není. To odpovídá Péťově odkazu. Když to řeknu jinak: Chcete nějaké straně eventuálně přispět částkou 100 Kč ze státního rozpočtu, vhoďte jejich lístek. [upravil dne 25/10/13 16:26 od MilanF1] Citovat
radim.1008 Odesláno 25. říjen 2013 Odesláno 25. říjen 2013 Tak to jdu hodit, beru to jako svojí povinnost Citovat
rhinos Odesláno 25. říjen 2013 Odesláno 25. říjen 2013 já si z této kampaně odnesl ,že chtějí zabránit vládě Zemana,KSČM,ČSSD ale už se nedozvěděl co udělají pro lidi. Dozvěděl se že chtějí zabránit směřování na Východ.Já nevím ale na východ jsou i tzv. ekonomičtí tygři. Hrozí nám tu komunismem v Severní Koreji ale tam je dle mě klasická diktatura jedné rodiny. Nejsem pobírač dávek a do státního odvádím nemalé peníze ,ale jsem pro sociální stát,pro solidaritu.Chybí mi obyčejná lidská solidarita,sounáležitost k naší historii.Za \"Husáka\" ti lidé tak nějak víc drželi pospolu. Mimochodem mezi těmí \"pobírači\" dávek je hodně normálních a obyčejných lidí kteří prostě nemají jinou možnost.A věřím že je jich mnohem více než těch co systém využívají. Podle mě mnohem více peněz utíká formou \"malých domů\" pro spřátelené firmy.... Takže já to beru jako ukázku etablovaným stranám že nejsme póvl který je jim dobrý jen 1x za čtyři roky a pak si můžou dělat co chtějí a vysmívat se nám tvářit se že dřou jako koně... [upravil dne 25/10/13 15:46 od rhinos] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.