Sagic Odesláno 14. prosinec 2014 Odesláno 14. prosinec 2014 Na 306 už vůbec nepřezouvám, na podzim koupím nový protektory a jezdím na nich zima, léto, zima, léto a pak je vyhazuju Citovat
Vvitty Odesláno 14. prosinec 2014 Odesláno 14. prosinec 2014 kdyz tak koukam ven... tak zatim zadne prezouvani nebude. Citovat
Schreek Odesláno 14. prosinec 2014 Odesláno 14. prosinec 2014 V pondělí jdu dělat brzdy, tak sem myslel, že to už konečně přezuju, ale když vidim tu předpověď, tak nevim nevim... Citovat
radim.1008 Odesláno 14. prosinec 2014 Odesláno 14. prosinec 2014 U nás má v týdnu sněžit, tudíž jsem rád, že mám již chvíli přezuto. Už tu bylo, náledí, sníh, ranních -7stupňů... Citovat
Schreek Odesláno 14. prosinec 2014 Odesláno 14. prosinec 2014 Tady ještě nic a zatím to ani nevypadá, jinak bych už samozřejmě přezul taky Zatím je lítám kolem komínu, tak to neřeším... Citovat
Gabriel 307 Odesláno 14. prosinec 2014 Odesláno 14. prosinec 2014 Tady taky teplo, zítra asi na skůtru do práce pořád jsem nezazimoval . . . taky mě s.e.r.e, že jsem přezul.Kdyby minule nebyla ta ledovka, tak bych přezouval až teď . . . v pondělí jedu na Slovač tak už bych stejně přezouval . . . nepojedu kolem Tater na letních Odesláno z mého GT-I9100 pomocí Tapatalk Citovat
joshiki Odesláno 14. prosinec 2014 Odesláno 14. prosinec 2014 zatím nepřezutý, ale klidně bych dávno přezul...nevidím důvod proč to odkládat asi každý ví že se tvrdí že guma při 7°c mění své dobré vlastnosti a mám pocit že se většinu dne teplota pohybuje právě pod těch 7°c takže nevidím důvod riskovat a jezdit na "vražedných gumách" stačí jeden blbec, který do vás vletí(zepředu,z boku nebo zezadu...to je fuk), což nepřeju nikomu, ale byť nesněží přesto by pojišťovna mohla vinu hodit na vás právě za ty gumy ikdyž vy jste jeli tak, že pneu v tom nehrají žádnou roli a ani situaci nemohly ovlivnit Citovat
Schreek Odesláno 15. prosinec 2014 Odesláno 15. prosinec 2014 joshiki: Zkus někdy nevěřit kýmsi zvěřejněným názorům, kterých se jen každý chytá. Těch sedm stupňů nebude tak horkých! Už mám něco naježděno, abych poznal kdy mi gumy přestávají fungovat a zatím ani při teplotách kolem 1-2 C se to nestalo. Sem pevně přesvědčen, že nazutím zimních gum si v současném počasí pohorším (když se to povede, možná to i změřím). Samozřejmě na hory se s letnákama nechystám, ale tady u Prahy na ježdění kolem komína sou naprosto dostačující. Citovat
OK406 Odesláno 15. prosinec 2014 Odesláno 15. prosinec 2014 Tak stále uvažuji, zdali jsem nebyl moc ,,aktivní", že jsem přezul na zimní. Teploty nejsou přízniví k zimním pneu. Jinak je to i znát na jízdních vlastnostech. Jel jsem s 406 a nějaký ,,mistr" v Alfě Romeo mě předjel a hned se zařadil přede mě a navíc mu vběhla před Alfu srnka, takže musel prudce brzdit. I já jsem brzdil, ale bylo znát, že zimní více ,,kloužou". Naštěstí se nic nestalo. Takže pokud budou teploty nad 10 st. Celsia, tak dám asi letní pneu . Letošní podzim a nacházející zima jsou nějaké podivné. Ani nepamatuji, kdy byli bílé vánoce. I jízda na zimních pneu je jiná než na letních pneu. Je taková ,,tvrdá". Možná je to jen můj osobní názor. Citovat
Haryk Odesláno 15. prosinec 2014 Odesláno 15. prosinec 2014 mít doma letní tak snad přezuju, hlásí až 12° nebo spíš Citovat
FrantaCV Odesláno 15. prosinec 2014 Autor Odesláno 15. prosinec 2014 Přezul jsem podle kalendáře: výsledek - hobluji zimní pneu na letních teplotách. Potíž je v tom, že nemám tušení kdy budu mít servisní výjezd za značku "povinná zimní výbava" (Boží Dar, Klínovec.....) i když lyžovat se tam dá tak jedině na umělé hmotě. Na druhou stranu mám jistotu, že mě sníh na silnici nepřekvapí jako naše silničáře. Citovat
joshiki Odesláno 15. prosinec 2014 Odesláno 15. prosinec 2014 (upraveno) nebudu nikoho přesvědčovat o tom nebo tom...každý má svůj rozum a věřím že i graf v odkazu vznikl z hlavy někoho rozumného,kdo si to nevycucal z prstu http://www.ibesip.cz/cz/ridic/zasady-bezpecne-jizdy/zimni-pneumatiky-v-zime-letni-jen-v-lete Když je třeba těch x stupňů nad nulou tak proč ne, ale stačí aby vás zaskočil sníh bo námraza a jste víte kde Upraveno 15. prosinec 2014 uživatelem joshiki Citovat
oddie Odesláno 15. prosinec 2014 Odesláno 15. prosinec 2014 Ten šílený blábol o 7° je opravdu zažraný až otřesně. Holt vymývání hlaviček dělá své. Té směšné omalovánce na úrovni děcka ve školce říkáš GRAF podle čeho, proboha? Viděl jsi někdy, jak vypadá skutečný graf??? Natož pak něco, na základě čeho takový graf vznikl??? Zde máš např. studii vzniklou na základě reálných zkoušek a měření. Zde jsou skutečné GRAFY. Zkus se podívat tam. Je mi jasné, že pro spoustu lidí bude nepřekonatelnou překážkou to, že je to anglicky, ale aspoň ty obrázky a čísla byste pochopit mohli. http://yadda.icm.edu.pl/baztech/element/bwmeta1.element.baztech-article-BUJ8-0019-0043/c/httpwww_bg_utp_edu_plartkones32012j20o20kones20201220no20320vol_201920pokorski.pdf Citovat
Pacho69 Odesláno 16. prosinec 2014 Odesláno 16. prosinec 2014 (upraveno) FrantaCV: No počkej, na Pařezovce už se lyžuje... Pokud jsem si všiml, tak na sněhu Oddie: Máš pravdu. Ale ta studie je sice na o teplotě, ale dnes nikdy nevíš, co za sajrajt začne padat. I při plusovejch teplotách může padat fialovej hnus... Každý ať si zhodnotí sám, na čem pojede, z hlediska zákona a vyhlášky můžeš dnes jet na čemkoliv, pokud tam není značka zimní výbavy. Jinak ten besip tam řeší jen sníh a led, nikdo nezpochybňuje, že tam je zimní guma lepší. Upraveno 16. prosinec 2014 uživatelem Pacho69 Citovat
FrantaCV Odesláno 17. prosinec 2014 Autor Odesláno 17. prosinec 2014 Jo, ale na technickém a jak to zatím vypadá, tak ani ten moc dlouho nevydrží. Na druhou stranu mě sníh na silnici (dle meteo situace) sice překvapí, ale ne tak jako na letňáčích. Citovat
Vvitty Odesláno 17. prosinec 2014 Odesláno 17. prosinec 2014 Pacho69: ja tam u toho "grafu" nic o snehu nevidim, jen cosi jako teplotu... A to srovnani na snehu je krasny priklad manipulace - uvedu pravdivy argument a zapomenu jej doplnit o druhou cast. V tomto pripade zahajim cimsi o nizkych teplotach, pak vyhodim srovnani na snehu a srovnanim na suche silnici se uz nenamaham. Je pulka prosince a ja snih jeste nevidel, majitele skiarealu breci jak o zivot, tak mi prijde ze tam ta druha pulka sdeleni docela chybi... Citovat
Pacho69 Odesláno 17. prosinec 2014 Odesláno 17. prosinec 2014 Vvitty: Jo jasně, od besipu je to prostě osvěta, ono je spousta lidí, co si myslí, že letní guma s dobrým vzorkem je dobrá o na sníh. Jasně, půlka informace tam chybí a souhlasím i s tím, že se momentálně dá v pohodě bez jakéhokoliv bezpečnostního rizika jezdit na letních. Ono to bylo myšleno spíš tak, že ten odkaz, co publíšnul oddie je zas test, který řešil pouze teplotu, tedy za sucha, žádný M+S. Takže je to taky půl informace. Já jezdím na zimních, takže náhlá změna mě nepřekvapí, to že je dřív zhobluju - budu jedině rád, protože s Alpinama nejsem spokojen Citovat
Vvitty Odesláno 17. prosinec 2014 Odesláno 17. prosinec 2014 Ale ta studie jasne udava podminky a nesnazi se tvrdit nebo vyvozovat dojem ze zimni je lepsi za zimnich podminek... Citovat
P607Olda Odesláno 13. srpen 2015 Odesláno 13. srpen 2015 Objednány zimní gumy pro firmu. Takže jakmile přijdou, tak v klidu obout, vyvážit, a pak budu připraven, kolem 14.10. přemontovat. (asi za 45 pracovních dnů) Citovat
Haryk Odesláno 13. srpen 2015 Odesláno 13. srpen 2015 při plus 50 na slunci a on tady o zimákách Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.