Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Někdo (nejlépe v Praze) kdo by servisoval můj PC?

Recommended Posts

Odesláno

Vzhledem k tomu, že mi tu všichni tlačili do hlavy nutnost okamžité koupě jiného PC za 6 tKč, tak jsem si stanovil cca cenu, do které budu opravu akceptovat (1000,- Kč). Tato oprava se do ní vešla, ale přiznávám, že i kdyby mi řekli 1500,- Kč, tak bych je zaplatil - PC doma potřebuju (sice na kravinky typu mail a net, ale prostě potřebuju) a vytáhnout 1500,- je prostě přijatelnější než zaplatit třeba 5000,- Kč (koupě PC, přeinstalace, přehrání dat + jánevímcoještě). Kdybych ale opravdu nenašel nikoho, kdo by to byl ochoten opravit - pak by PC byl neopravitelný a jiný stroj by holt musel nastoupit.

[upravil dne 20/10/2013 18:02 od Medvěd]

Odesláno
970Kč je docela dost za 5kondíků a chladič.. ale hold někdo vydělávat musí :myslim

Proč myslíš?

15,-- kondenzátory, 100,-- chladič (dejme tomu) a kolik času tomu asi věnovali? 2 hodiny nejméně...

Odesláno

Už mám taky za sebou výměnu kondíků na ZD. Naštěstí se bratr pohybuje v oboru tak jsem platil jen matroš.

S PC to mám podobný jako Medvěd. Jen čas od času udělám upgrade za pár káčé v podobě jetých komponent z aukra.

Sestava: CPU Athlon MP 3200+,Chipset Via KT600,RAM 3GB DDR400,GK Radeon X1950Pro 512MB, HDD 80+200GB ATA, zdroj fortron 400W, LCD 19\" FS PVA, systém Win XP SP3. Víc už to s ohledem na ZD zvednout asi nepůjde a při výměně desky je to vlastně na výměnu komplet celýho PC.

Už na tom jedu několik let celkem v poho a o jiným pomalu uvažuju možná už 3 roky, ale když to zatím stačí tak proč měnit.

2Medvěd: Je dobrý tak alespoň jednou za 1/2 roku skříň otevřít vzít vysavač a nějakej štěteček a vysát z toho ty tuny prachu (nejvíc kolem ventilátorů na procesoru a ve zdroji), kterej je vodivej a může Ti PC předčasně poslat do pekel. Alespoň včas třeba přijdeš na to, že se tam válí něco kde nemá. ;)

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Ve středu jsem zavítal do Hronova s tím, že:

a) koupím od Hurvajze jeho monitor - stalo se

b) požádám Péťu o pomoc při správě mé navigace (aktualizace, nahrání POI bodů) - stalo se

c) při té příležitosti též oba soudruhy požádám o rozchození zvukovky na mém počítadle, kterou jsem si SÁM odstranil a klukům se to ani přes vzdálený přístup nevedlo opravit. Péťa chvilku něco v mém PC kutil, pak se začal drbat na hlavě, pak se přidal i Hurvajz a na obou bylo vidět, že mi hodlají sdělit nějakou ne příliš radostnou zprávu. Pak se ozvalo: \"ale jo, to by šlo\" a vyrazili jsme do Náchoda, kde byl odložen Péťově matce prý již nevyhovující a děsně pomalý počítací stroj. Proběhla kontrola nějakých hodnot, které mi stejně nic neřekly, pak návrh ceny (pro mně velice přijatelný) a dnes jsem si dovezl domů Radkem přeinstalovaný bývalý Péťův stroj, který - světe div se - mně teda určitě pomalý nepřipadá.

Tímto tedy i zde veřejně děkuji mým vzdáleným PC mágům a přiznávámi, že jsem jejich velkým dlužníkem. Je hezké mít kamarády, kteří umí pomoci (a o tom mně Péťa i Hurvajz přesvědčili mnohokrát).

Odesláno

Chápu dobře, že stroj, do kterého jsi před 3 měsíci vrazil 1000Kč jsi nyní vyměnil za nespecifikovanou částku za jiný?

:myslim

Odesláno

Já teda nechci být za škarohlída, nicméně pokud by si spočítal všechny náklady, které tě tahle situace s PC stála (komponenty, práce, čas servisu, tvůj čas., ježdění po všech čertech, atd.), tak kolik by ti vyšlo? Opravdu by to bylo o tolik méně (nebo více? - můj osobní tip) než za to PC za 5 000 Kč, co sem dával na první stránce Lubko?

Odesláno

Starý stroj: 2x disk IDE 20GB a 40GB, oba disky poškozené, vadné sektory apod, HD Sentinel hodnitil životnost jednoho na 19% a druhý cca na 50%, jinak stará P4 a nějaký 512 nebo giga ram, ted nevim. K měněným kondíkům, ted jsem doma přetahoval komplet data do nového a vyndaval jsem disky, takže na desce kondiky jsou vyměněný vedle procesoru, ovšem mezi PCI sloty je jeden nafouklej a u RAM je nafouklej druhej, tam není co řešit.

Nový stroj: sata 160GB, 2GB RAM a Intel Core2 Duo 2,33Ghz, za super cenu, nainstalovaný nový windowsy už ne XP, no prostě Medvěd skočil o století vpřed :D

[upravil dne 11/1/14 13:06 od Radek Hurvajz]

Odesláno

Radku, o tom nepochybuju. Určitě je to krok správným směrem. Jen se měl udělat dávno před tím, než se vrážely peníze do oprav předchozího ;) S tím dvoujádrem bude Medvěd spokojen min. do konce podpory W7 (momentálně 2020) :D

Odesláno

Jenže v době kdy Medvěd řešil ten problem byl ještě tento počitač nedostupný a nikdo necěděl že se bude prodavat, navic se nevědělo že Medvěduv počitač je ve stavu po třech infarktech a těsně před odchodem do křemikovýho nebe

Odesláno

Já to věděl, stačilo se zeptat :D:D:D :aut

To je samo sranda ;) Rozumím tomu - vím, jak to probíhá. Holt poučení pro příště :myslim

[upravil dne 11.1.14 13:26 od MJSytic]

Odesláno

jj,zvykne,mám vlastní zkušenost,když mi syn předělával někdy v loni,nejdřív jsem koukal jak puk ale jak řikám,na lepší se zvykne rychle brzy

Odesláno

Tak na PC si zvykám a JDE TO.

Co se nákladů týče, tak od opravy za 1000,- Kč jsem s PC nedělal nic. Přes Náchod jsem jel pracovně a tak ani dopravu ani čas (svůj) nemůžu počítat. Čas kluků, to je jiná hodnota, kterou ale neumím vyčíslit.

Jinak počítadlo od Péti se cenou limitně blížilo ceně té opravy před několika měsíci, takže PC za 5000 by fakt vyšlo draze.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...