Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

P607Olda: myslis, neco ve smyslu: ty do mne kamenem ja do tebe chlebem :myslim

EDIT: na verbalni utok bych nereagoval, ale na fyzicke napadeni uz ano.

[upravil dne 17/9/13 14:45 od Mysak_Bob]

Odesláno

Byly doby, kdy jsem jezdil každodenně na kole (i po Praze) a nebál jsem se. Dnes je provoz o poznání agresivnější a tak jsem ochoten i pochopit důvody které cyklisty k jízdě po chodníku vedou. Cyklista na chodníku (který není současně cyklostezkou) by ale měl jet tak, aby mu chodec byl \"nadřazen\", tzn. v podstatě krokem. Sám, jedu-li s Pavlíkem, po chodníku jezdím a i prcka vedu k tomu, aby jel velice opatrně. Co mi ale hlava nebere je stav, kdy je v jednosměrce umožněn obousměrný provoz cyklistů. Naše ulice je jednosměrná ve směru ke Stromovce, auta po levé straně parkují souběžně s chodníkem, vpravo šikmo směrem k chodníku. Je opravdu SUPER, když vycouvávám ze šikmého stání, koukám se přes auto nahoru, abych dal přednost dalším autům a najednou se mi u ramene zjeví cyklista, který projíždí ulicí v protisměru (souběžná jednosměrka o 50 m vedle je jednosměrná opačně než naše a tudíž nechápu, proč \"pumpička\" nemůže jet taky tudyma). Párkrát jsem si i ulevil od plic než jsem zjistil, že cyklisté mají v naší jednosměrce DZ povolenu vyjímku

Odesláno

P607Olda: Taky možné řešení pro přístě, holt mě ale tím cinkáním za patama polekal, tak jsem si dovolil poznámku k jeho chování. :)

Medvěd: Cyklisti v jednosměrce v protisměru jsou tragédie. To zase vymyslel někdo kdo se nudil.:bojim

Odesláno

takovýhle \"cyklista\" mě téměř srazil na přechodu, protože přejel ze silnice na přechod, aby nemusel čekat s auty na zelenou, nebo když si jdu poklidně úplně na kraji chodníku vpravo (právě kvůli takovým jantarům), za mnou se vyřítí takovejhle podobnej maník a málem mě srazí, páč má jako super sport a adrenalin jet co nejblíž chodci, přestože chodník byl úplně prázdnej a vedle mě bylo na dva metry minimálně místo. Ne škrtnul řidítkem, moc velká sranda... A můůůžu pokračovat, kolikrát se mi něco podobného stalo na chodníku podél argentinský. Jenže já si na tyhle pitomce nedovolim nic, páč obvykle mají trošku jinou fyzičku než já, a ač mám nohy dlouhý, zas tak rychle utíkat neumim (což je fuk,když by šlapal na bájsyklu).

nesnášim takovýhle \"cyklisty\"...

(expresivní výraz upraven, doufám, že uvozovky dávají najevo, že se nejedná o slušné cyklisty, nýbrž o ty agresivní a bezduché jedince)

[upravil dne 20/9/13 12:59 od Goldinka]

Odesláno

P607Olda: Jak jsem psal, chápu situace, kdy cyklista jede po chodníku. Konkrétně většina center měst provozu cyklistů po ulicích tak úplně nepřeje

Odesláno

Teď jsem se vrátil z Portugalska, svět je opravdu jiný, než si ho tady děláme.

Co mě překvapilo (není to o cyklistech): chodec na silnici se pohybuje bezpečně, i na křižovatce. Bylo mi vysvětleno, že člověk je vždy víc, než auto. Takže auto spomalí, zastaví, trpělivě počká, než chodec odejde anebo se domluví s předchozím řidičem (takže blokuje cestu). Žádné troubení, nadávky, prostě klid. Chodec to ovšem nedělá naschvál - jedině když potká známého - přátelství je přece víc než spěch. (Samozřejmě se to netýká nenadálého vejití do vozovky, kdy by nebylo možné ubrzdit.) A taky si ani jedna strana nedělá naschvály.

No, žijeme v jiném světě, v éře TDi - ale děláme si to sami.

Pro Čecha je to hodně nepochopitelné, neskutečné.

Odesláno

Tak on člověk nemusí jezdit ani do portugalska, stačí vyjet někam na vísku, a hned je vidět změna chování k lepšímu, teda aspoň dle mého názoru...tím neháži všechny obyvatele měst do jednoho a to horšího pytle, ale co někdy někteří vymyslí, to stojí hlava stát.

Ač nejsem čistý jak lilie, snažím se být vždy k ostatním tolerantní, ale jsem taky člověk a holt někdy člověku ujedou nervy.

Odesláno

Četl jsem tady jen ten první příspěvek, ale pokud by do mě pán strčil, tak by si pobyl měsíc v nemocnici. Osobně tohle přesně znám, vede k nám z Brna chodník a cyklisti jej hodně využívají, není měsíc abych se tam s někým nehádal, a asi před půl rokem dokonce jeden lehce žduchl do kočárku kde byl Kubík. Tak jsem mu něco málo řekl a za chvílu letěl do pole kde už na něj čekalo jeho kolo který sem tam hodil. Nemám tohle prostě rád, na chodníku nemá co jet, to je bez diskuze.

Odesláno

Medvěd, to je k DZ B2 Zákaz vjezdu všech mot. vozidel a DZ IP 4a (IP 4b) Jednosměrný provoz přiřazena DZ A19 Cyklisté ? Pokud je to opravdu tak, tak to vám nezávidím. To je opravdu padlé na hlavu!!! Jinak co se týká cyklistů na chodníku, tak pokud po chodníku nikdo nejde, tak to toleruji. Ale pokud jde chodec, tak by měl cyklista slézt z kola a pak opět nasednout. Neměl by ohrozit či omezit chodce! To samé se děje na přechodu pro chodce DZ V7 Přechod pro chodce. Cyklista by měl kolo vést. Bohužel, v ČR není moc přechodů (přejezdů) pro cyklisty DZ V8 Přejezd pro cyklisty.

Jinak se docela dost rozrůstají cyklotrasy a cyklostezky. Alespoň u nás na jihu Čech. I v mém bydlišti je nová cyklostezka na Hněvkovickou přehradu a pak až do Českých Budějovic. V okolí je spousta cyklotras:super. Jinak je to o toleranci. V žádné případě by neměla být agrese.

Odesláno

Taky se snažím chovat ohleduplně vůči chodcům i cyklistům, ale co mě dokáže vytočit je, když jedou dva cyklisti vedle sebe. Chápu, když nejede žádné auto kolem, ale když jede tak mi přijde samozřejmé se zařadit ke krajnici, aspoň já jsem to tak vždy dělal.

Na odlehčení:

Mě dokonce na přechodu kolo přejelo :D

Odesláno

Komu vadí povoleni cyklisti v jednosmerce v protismeru tomu doporucuji nekdy navstivit Jankovcovu a zejmena jeji zausteni do Argentinske, kde je v jednosmerce povolen protismerny provoz autobusu MHD ;)

Odesláno

Tam ta jednosměrka pozbývá smyslu ne? Ještě by tam mohlo jezdit v protisměru metro :aut

Almanil: zajisté nejsem ani první a ani poslední co se mu to na přechodu přihodilo :aut

Odesláno

To zadržení funguje tak, že jsi oprávněn ho i omezit na osobní svobodě, tzn. držet. Funguje to stejně, když vidíš někoho krást v obchodu, ten na požádání taky fungovat nebude :-)

Odesláno

Pozor na použití zbraně (nůž = řezná i bodná). Jinak zadržet podle § 76 odst. 2 z.č. 140/1961 Sb. :

Osobní svobodu osoby, která byla přistižena při trestném činu nebo bezprostředně poté, smí omezit kdokoli, pokud je to nutné ke zjištění její totožnosti, k zamezení útěku nebo k zajištění důkazů. Je však povinen tuto osobu předat ihned policejnímu orgánu; příslušníka ozbrojených sil může též předat nejbližšímu útvaru ozbrojených sil nebo správci posádky. Nelze-li takovou osobu ihned předat, je třeba některému z uvedených orgánů omezení osobní svobody bez odkladu oznámit.

Odesláno

Myslím, že je snad logický, že každej účastník provozu by se měl \"starat\" o další účastníky, kteří jsou v na tom hůř s bezpečností, autem uhnout rychlejší motorce, nebo naopak pomalejším kolům a chodcům a když už z jakýhokoli důvodu \"musím\" jet na kole po chodníku, kde nemám co dělat, tak má logicky chodec přednost a pokud tam nemám dostatek místa, tak slezu a připůsobím se, ne že budu na někoho cinkat! Taky se násilí vyhnu, pokdu to jde, ale v tomhle souhlasím se Šaldou, protože sou lidi, kteří jiný jednání prostě nechápou! U nás je ulička která je jednosměrka, dlouhá ani ne 100m, nejkratší objížďka pro cyklistu je tipuju tak 5x delší, proto si to většinou zcyklisti zkracujou, OK, jejich věc, jejich riziko, ale totálně mě dokáže vytočit, když vidím, že si to místo po silnici zkracujou po chodníku! Chodníky sou tam totiž široký tak, že dva lidi na některých místech nevejdou vedle sebe a není nic lepšího, než když do Vás na rohu vletí cyklista, kterej si to šine v protisměru v jednosměrce a ještě po chodníku, minule mě tam takhle málem jeden sestřelil, což bych asi rozdejchal, ale jít tam s kočárkem a ten člověk mi vrazit do kočárku, tak by to asi nerozdejchal on.

zelená vlajka je na místě, kde mě málem sestřelil

http://www.mapy.cz/#!x=16.613771&y=49.127922&z=17&t=r&rc=16.612969_49.128563_16.614419_49.127730_16.614176_49.127950&rl=ulice%20Bene%C5%A1ova%2C%20Mod%C5%99ice%2C%20okres%20Brno-venkov_Mod%C5%99ice%2C%20okres%20Brno-venkov_ulice%20Bene%C5%A1ova%2C%20Mod%C5%99ice%2C%20okres%20Brno-venkov&rp=%7B%22criterion%22%3A%22fast%22%7D

Odesláno

Nediv se, jsi v ČR... Ve Finsku nemají na chodníku označený pruh pro cyklisty, ale kola tam můžou jezdit. Jezdí tam i lidi na skútrech, chodí pěšky, s nordic holemi, o berlích, s kočárkem, jezdí tam na bruslích a kolečkových lyžích. Nikdo do nikoho nevrazí a všichni se tam vejdou. U nás musíme mít pravidla, kdo kam patří, stejně to kdekdo porušuje, druhý mu za to nadává, nebo to někdo poruší a ještě nadává ostatním, jak se stalo třeba tobě. A asi to tu lepší nebude, lidi pořád někam spěchají, nepoužívají u toho hlavu (klasika je v autě nacpat se agresivně někam o 3 auta dopředu s tím, že ucpu dva pruhy za sebou a pak se stejně sejdeme na příštím semaforu).

Odesláno

vzdycky se bavim, jak mi kolega lici sve konflikty z cest vetama typu tak jsem mu normalne rekl..., kdyz vim, co je to za cholerika :)

ono se tezko posuzuje situace, kdyz si na netu prectes já ho upozornil, bo to se da samozrejme sdelit* s ruznym akcentem...

takze za me: bud bych na cinkani normalne uhnul, a nechal to bez komentare, nebo projevim pripadny nesouhlas tim, ze si jdu dal a necham cyklistu, at si dopravni komplikaci vyresi po svem, bo po nejake vzajemne pokrikovacce uz se blbe urcuje, kdo si vlastne zacal.

[upravil dne 17|9|13 19:19 od .mycTD]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...