Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Po pravdě - je to unikát a mít ho v garáži znamená být velmi, velmi bohatý. Ale stará Felda se mi líbila víc.

Kdesi jsem viděl i fotku kombíku z MBčka (přímá \"konkurence\" VW 1600 Variant), ale taky se - bohužel - do sériové výroby nedostala.

[upravil dne 1/9/2013 12:42 od Medvěd]

Odesláno

No, nevím, Škoda 1000 MB začala v r. 1964, Škoda 100 v r. 1969

V té době Renault přišel s R16 (1965), Renault 6 (1968), Fiat 124 (1966), Fiat 128 (1969).

No nedalo se to srovnávat, nejen dílenské provedení, ale i technický pokrok a hlavně elegance a celkový dojem z auta.

(Celkový dojem myslím např. to, jak potom zapůsobila Š105, tvary i vnitřní provedení bylo proti Š100 jako zázrak - velký pokrok.)

Táta měl v té době Simcu Aronde, pak Ford Cortina, pak Renault 8 a pak Zastavu (Fiat 128). Takže jsem měl možnost porovnání s tehdejšími škodovkami. A proto mám teď Pežota:D:D

[upravil dne 1.9.2013 21:18 od P607Olda]

Odesláno

Simca Aronde, Ford Cortina, Renault 8 byla sice auta, která se i v ČSSR na ulicích OBČAS dala potkat, ale jejich vlastníci určitě nebyl běžný průměrný človíček (kór těsně po roce 70), Zastava už byla podstatně míň provokativní. Ale je pravda, že srovnávat třeba tu Simcu a MBčko fakt nelze - to je o generaci a několik tříd jiné auto.

[upravil dne 1/9/2013 21:31 od Medvěd]

Odesláno

přesně tak, kdo rozumí trochu autům, tak věděl už tehdá, že škodovka jde špatným směrem...(motor vzadu,zadní pohon), prostě kdo měl v té době možnost jezdit s něčím západním a př. pohonem, tak se škodovce smál, tím nechci škodováky hanit--asi se v tom prostředí RVHP nedalo nic jiného dělat :(

a taky nezapomenu na roky se Světem motorů, ve kterém vycházely týden co týden rady, jak si Š1000-120 vylepšit :D, něco jako dodělat si to doma...

Odesláno

No táta nebyl moc nadprůměrný, jako nestraník. Simca byla ojetina. Sousedi (tátové kamarádů) taky mívali funglovky auta, Š100 byla levnější asi o 20% než zahraniční auta, tedy ne propastně, spíše šlo o to, kdo si koupí zvláštní auto a kdo masové - asi jako teď - proč si lidi kupují Fabie.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...