oddie Odesláno 28. srpen 2013 Odesláno 28. srpen 2013 Mám dvě děti rok a půl od sebe, a mladší mi akutně vyrůstá z \"vajíčka\". Starší má sedačku Roemer Duo Plus 9-18kg. A teď řeším, co dál. Buď dokoupím ještě jednu tu 9-18, nebo starší dostane rovnou o kategorii výš, tu 15-36kg. A teď otázka - co je lepší? Starší dítě má 96cm a nějak těsně kolem 15kg, takže je na tu větší sedačku tak tak. V 9-18 může jezdit ještě rok, než přeroste přes hranu. U té 9-18 se mi líbí, že má samostatný 5-bodový pás, o kategorii výš už se používá pás auta. Takže otázka, co je lepší? Na (necelý) rok koupit druhou Duo Plusku 9-18 a za rok ji zase poslat dál, nebo rovnou koupit tu 15-36? Na peníze to není moc rozdíl, tu druhou Duo Plusku koupím za cca 3tis v inzerci a pošlu dál se ztrátou max pár stovek, takže to nehraje roli. Citovat
Neon Odesláno 28. srpen 2013 Odesláno 28. srpen 2013 Kup druhou DUO plus za 3 na inzerci a za rok prodáš za 2,5 ... Ten systém je mi taky sympatičtější, než je u sedaček 15-36, takže jsem tak staršího držel, co to šlo a u mladší se taky pokusim ... Naopak oproti tomu ve vajíčku držet co nejkratší dobu - ten systém je mi zase sympatickej nejmíň, nehledě na to, že čim dýl jezdí dítě po zadu, tak tím hůře si potom zvyká na jízdu po předu (z mnoha zkušeností u známejch) ... Citovat
JJEENNDDAA Odesláno 28. srpen 2013 Odesláno 28. srpen 2013 řeším stejné dilema :-) akorát s rozdílem dvou let . kačka má dva roky a sedačka 9 až 25 kg a junior je ve vajcu. Citovat
Charlie 1 Odesláno 28. srpen 2013 Odesláno 28. srpen 2013 koupil bych 15-36;) když vidím jak některý báby poutaj dět;)i 5 b;)dovým pásem,že dítě tam je na volno aby to chudáček něměl moc na ttěsno z toho je mi na:blicismajlik:blicismajlik u pásu z auta tam není co zkurv.... ale to jsem odbočil.... mě se nejvíc líbí pultík před děckem,roznese případný náraz přes hrudník ,břícho.... http://www.kiddy.bejby.cz/dokumenty/phoenix_fix2.php [upravil dne 28/8/13 20:53 od Charlie 1] Citovat
Roman Bazi Odesláno 28. srpen 2013 Odesláno 28. srpen 2013 Podobnou sedačku jsem viděl na srazu u Gabriel307, a moc se mi líbila. Asi bych dnes kupoval tuto. Citovat
mmmb Odesláno 28. srpen 2013 Odesláno 28. srpen 2013 Pokud nejezdíš časko tak bych vzal už 15-36, někdy nárazově vozíme zanámým mladší dítě, tak ho šupnem do 9-18 a naše jde do té větší. Pokud jezdíš každý týden, tak běž do větší bezpečnosti (9-15). Citovat
Péťa Odesláno 28. srpen 2013 Odesláno 28. srpen 2013 Další důvod, proč mít dvojčata Neřeším takový problém... Já bych koupil staršímu dítěti větší sedačku, tím pásem od auta se snadněji připoutá samo. Citovat
dusan2 Odesláno 28. srpen 2013 Odesláno 28. srpen 2013 Ja mam 2 ks Cybex Pallas 2. Pozri na net , nemaju chybu a napodiv ten pultik obstal v crash testoch lepsie ako pasy. Je sice trochu mohutnejsia ale do nasich krabic idealna. Velmi variabilna proste super:super Citovat
Charlie 1 Odesláno 28. srpen 2013 Odesláno 28. srpen 2013 ano tohle je 9-36 pultík do cca 16kg je perfektně polohovatelná,hlava se dá zvedat asi o 6 kroků a to hlavní do šířky v oblasti ramen se da roztáhnout o cca 4 kroky,takže výborná variabilita,a když malej usne da hlevu na pultík a chrápe...že mu nikde neplandá....;) Citovat
Gabriel 307 Odesláno 28. srpen 2013 Odesláno 28. srpen 2013 Taky mam cybex pallas 9-36 a nedám na ni dopustit a taky me tak za \"chvíli\"čeka nákup další a na 100% cybex s isofixem edit: a koupil bych 15-36kg nám se v říjnu narodí prcek,zatím bude ve vajíčku,až bude čas na změnu tak dostane po Šimonovi cybex pallas 9-36 a koupí se cybex 15-36 aby to nebylo až tak OT edit2: to byla generálka než se dala sedačka do auta to už není ani pravda [upravil dne 28/8/13 23:17 od Gabriel 307] Citovat
Charlie 1 Odesláno 28. srpen 2013 Odesláno 28. srpen 2013 zkus Kiddy;) Cybex jsou opice a zkpírovaly to od kiddy:P Cybex je od Kiddy o dost těžší... ale pultík je prostě good,ale některý děti ho nesnesou a řvou a bojí se je to je fakt... Cybex má těd holka 15-36 a štvě mě,že se u ní nedá zavřít pás,takže mladá usne a v sedeačce padá... Citovat
dusan2 Odesláno 28. srpen 2013 Odesláno 28. srpen 2013 Je fakt ze aj moj zo zaciatku protestoval proti pultiku , je to len otazka zvyku. Citovat
Gabriel 307 Odesláno 28. srpen 2013 Odesláno 28. srpen 2013 je fakt,že je to trochu jina cenova relace,ale co neudělat pro bezpečnost dětí Citovat
dusan2 Odesláno 28. srpen 2013 Odesláno 28. srpen 2013 Este jedna vec co mi na Cybexe vyhovuje . Ak maly zaspia tak sklopim sedadla a operadlo na sedacke sa sklopi do urcitej urovne tiez pretoze nema fixnu polohu takze takmar lezia . Raz som ich mal vo fabii tak to som sa dobre pobavil:D Na auta toho typu su privelke. Citovat
oddie Odesláno 29. srpen 2013 Autor Odesláno 29. srpen 2013 Ten pultík mě popravdě dost se.e. Možná je o něco bezpečnější, ale nelíbí se mi. Jestli by jej menší vůbec snesl nevím, to bych si ji asi musel někde půjčit a vyzkoušet to. Citovat
Gabriel 307 Odesláno 29. srpen 2013 Odesláno 29. srpen 2013 oddie : pultík je je do 18Kg teď koukám do návodu-ale jak píšeš musel by si to vyzkoušet-náš syn má sedačku od začátku a pohoda -až začínám zvažovat jak to bude když mu budeme muset sundat pult:myslim. když je dítě zvyklé na 5ti bodovej pás tak může být problém:myslim Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.