Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Nevím, jak je tahle spojka dimenzovaná. Jinak orig. diagnostika v autorizovaném servisu ti na ty otázky neodpoví, osobně bych nejspíš nechal vyndat a otestovat vstřiky, jestli to chceš fakt zkoumat nějak víc do hloubky.

Odesláno

Oddie: no mě už extra nejde o ten chip (i když rád bych...) ale spis mi jde o princim..v čem je problém, auto jede jak má...přehnaně nežere... (tim by se asi projevily uchcávající vstřiky ne? dávaly by větší dávky paliva resp by někudy utíkalo??? -> nerozumím tomu tak mě nekamenujte) .... Prostě mám rád auto ve 110% stavu....

Odesláno

Když Ti moje předchozí odpověď nestačila, přestože byla dost podobná té od oddieho, tak to zkusím jinak:

Už jsi viděl na brzdě 2.2 HDi po čipu, kde by bylo opravdu naměřeno těch 150 kW? Aby ses nehonil za vzdušnými zámky.

K té spojce. Samozřejmě, že tím ta spojka bude trpět. Je dimenzovaná na nějaký krouťák a když jí ho zvedneš, tak jí to samozřejmě na životnosti nepřidá. Spojka samozřejmě trpí ne výkonem, ale krouticím momentem a čím vyšší převodový stupeň, tím hůř. Pokud se ten krouťák posune ještě do nižších otáček, tak ty spojce opět přitíží. Osobně bych se na celý čip vykašlal, protože auto funguje jako celek a když do jedny části sáhneš, tak se to projeví samozřejmě i na dalších.

Taky mi připadá, že v konstrukci motorů u jednotlivých automobilek musejí pracovat ignoranti nebo sabotéři, protože neumějí dostat z toho motoru to co každý druhý \"amatér\" s diagnostikou. Amatér je schválně v uvozovkách, protože ani automechanik s mnohaletou prací nemá ty vědomosti a zkušenosti toho konstruktéra.

Odesláno

Dalším možnost je, že máš motor naprosto vpořádku a ani při vyjetí z linky těch přesně 125kw neměl. Automobilky neměří každý jeden motor zvlášť a věř nebo ne, ale dva naprosto stejné nové motory nemusí mít nutně naprosto stený výkon. A pak tu máš i opotřebení. Používáním se motor prostě časem opotřebuje a třeba už po 100 000 km nemusí mít stejný výkon jako když vyjel z továrny. Nemusí mu být naprosto nic a nezpravíš to, protože nemáš co zpravovat. Auto jede jak má, nežere Ti víc než má, takže se možná budeš muset smířit, že ačkoli auto budeš mít ve 110% stavu, tak výkon budeš mít prostě o těch 6% menší, než máš v techničáku;)

Odesláno

8 kW úbytek bych neřešil. Některý má více, některý méně. Sice tohle jsem nezjišťoval, ale jakým způsobem se na brzdě počítám reálný výkon motoru? Přepočet, jak ?... Nemůže tam vzniknout nějaká chyba, věřím že jo. Započítávání těch pohyblivých hmot mezi motorem a brzdou???, když každé auto to má jinak.

Odesláno

agrafik: no já vím že i u motorový brzdy je mnoho proměnných.. jedna z nich je např počasí (teplo,zima).

takže i motorová brzda je měřák výkonu jen \"cca\". )

Bigbadjohn : máš pravdu, bohužel mám poměrně \"exotický\" motor a nenašel jsem žádný grafy...:grr

odee : poměrně jsi mě uklidnil, takto to klidně může být.

Odesláno

Ja pridam jedem pro dobrou naladu. :D:D

Znamej za mnou prisel ze ma Fabii 1,2HTP a ze to nejede zda by to neslo chipnout ci jinak upravit.

Ma odpoved Jo prodej to a kup si to co ti bude vic vyhovovat.

Jsem spis odpurce chipu ale je svata pravda ze objem nahradit nejde!!

Tak ze nestaci 2,2 zkusit 2,7 nebo lepe 3,0 .....

A ona spokojenost prijde :papa

Odesláno

no ono na každej výkon si lze velice rychle zvyknout, a swapovat na motor z boeingu neplánuju..proto si chci nechat co nejdyl co mám..:papa Páč i ten 3litr prestane stačit...a kam mam stoupat potom?:myslim

no měl jsi mu rict ze alespon se v tom HTP muze venovat krajině okolo sebe..a kochat se.... :papa

Odesláno

Já bych zase úpravu ŘJ neodsuzoval. Pokud mi auto vyhovuje a mám ho v dobrým stavu, jen by se mi líbilo, kdyby bylo třeba krapet pružnější a mám li navíc možnost, nechat si to udělat u někoho, kdo tomu rozumí a upraví mi to dle mých představ, tak proč ne;) Jen prostě člověk nemůže čekat zázraky(oni taky všichni tihle úpravci z webu mají vždy někde napsaný, že ty čísla jsou pouze orientační a každé auto bude upraveno dle stavu atd..), ve finále je přece daleko důležitější právě ten pocit při jízdě, než to, jak se změnil výkon atd. papírově... Možná kdybys to zkusil po té úpravě projet, zjistil bys, že to auto jede jak blázen a neřešil bys, jestli máš 130, nebo 150Kw;)

Odesláno

Odee - souhlasim taky jsem se s dislem ucil jezdit a v benzinu je proste vic srandy - disel mene papa :(

Nicmne pokud existuje moznost a ted jako priklad 2,0 a 2,2HDi tak jdu do druhe verze bez chipu.

Pokud by to bylo jen o vykonu/chipu proc by to neudelal vyrobce??

Ono to jde ruku v ruce se stavem a dalsima vecma brzdy naprava ......

A samozrejme na lepsi si \"zviknu\" hned.

A jedno video na uvolneni :)

http://www.stream.cz/video/824615-jak-si-znicit-narazniky-snadno-a-rychle

[upravil dne 12/7/13 14:39 od Lihous]

Odesláno
Dalším možnost je, že máš motor naprosto vpořádku a ani při vyjetí z linky těch přesně 125kw neměl. Automobilky neměří každý jeden motor zvlášť a věř nebo ne, ale dva naprosto stejné nové motory nemusí mít nutně naprosto stený výkon. A pak tu máš i opotřebení. Používáním se motor prostě časem opotřebuje a třeba už po 100 000 km nemusí mít stejný výkon jako když vyjel z továrny. Nemusí mu být naprosto nic a nezpravíš to, protože nemáš co zpravovat. Auto jede jak má, nežere Ti víc než má, takže se možná budeš muset smířit, že ačkoli auto budeš mít ve 110% stavu, tak výkon budeš mít prostě o těch 6% menší, než máš v techničáku;)

:super

lepsie by som to nenapisal ;)

[upravil dne 12/7/13 15:54 od Marcel00]

Odesláno

lihous: no 2.2 ma 330mm dvoupístky brzdy, tam si myslim že dostačující :papa

navic uprava +20% není nic neobvyklého...

odee: no ja to projel..kroutak se projevil, ale že bych měl pocit propastného rozdílu to ne...proto jsem si to nenechal..

Odesláno
no ono na každej výkon si lze velice rychle zvyknout, a swapovat na motor z boeingu neplánuju..proto si chci nechat co nejdyl co mám..:papa Páč i ten 3litr prestane stačit...a kam mam stoupat potom?:myslim

Amici maji krasne petilitry...

Odesláno

Ten chip zřejmě chcíp.

Mmch. co sem pročetl, nikoho nenapadlo zmínit, že výrobcem udávaná hodnota je většinou z motorové brzdy, tj. motor venku z auta (hp) a skutečná hodnota (rwhp) jsou odlišný kvůli ztrátám v přenosu síly na kola.

Pokud je 125kW \"papírovej\" výkon a na brzdě 117kW, pak na tom motoru nevidím nic zvláštního. Některý auta mají klidně i 20% rozdíl na novým motoru.

Proto už tvrzení \"125->150\" je nesmysl. Leda že by vytáhli motor a měřili to přímo.

[upravil dne 12/7/2013 17:16 od Fusion]

Odesláno

jen otazka do plena. Mohy jak jsi psal o tech vstricich, myslim si ze davka bude stejna, ale jde o kvalitu rozpraseni ve valci. Kdyz nerozprasuje ale kape, hrozi propaleni pistu

na zacatku jsi psal, ze vstriky mas zanovni ne nove (uz si nepamatuju jak jsi to formuloval) problem s rozdilem vykonu na brzde a deklarovanym bych hledal zde. Uz psal mag Oddie....

Jeste kdyz jsem mel komurkac 2.1 td, tak tam se na predelanem cerpadlu (ovsemze mechanickem boschi, modri vedi) upravovala davka paliva sroubkem na boku cerpadla. V jednu chvili jsi dosahl maxima a vic to nejelo. Celek jako cerpadlo, vstriky, system spalovani v predkomurce nestihal a tys jen topil nespalenou cernou naftou z vyfuku panovi Bohovi pod nos. Bylo to prave vymenou cerpadla Lucas ktere davalo naftu k jinym vstrikum pod vetsim tlakem nez stihal dodat bosch

Odesláno

Ono je to s dovolením celý úplně o hovínku. Pokud se totiž spočítá jakou chybu má celý ten měřící řetězec tak je to víc než ten změřený rozdíl. Nevím zda se na to vůbec vztahují nějaké normy, ale když jsme řešili nějaké věci ve zkušebně v Česaně (Škoda) tak se mluvilo o povolené chybě měření celého řetězce až 8%!!!! A to bylo prosím všechno pečlivě kalibrované a né takový chlívek se kterým se měří tady ;)

Odesláno

A co od té úpravy čekáš, že budeš lítat, jak s tryskáčem? :D Mám pocit, že máš nemoc většiny Čechů, za málo peněz hodně muziky a tu čekáš,že ti někdo napíše, co máš na svém autě špatně :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...