Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vŕtacie kladivo makita vs. metabo  

1. 1. Vŕtacie kladivo makita vs. metabo

• Makita
      10
    • Metabo
      0

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Přímo s vrtacími kladivy zkušeosti nemám, ale za mě rozhodně Makita, Metabo je dle mýho taky dobrá značka, ale řekl bych to asi takhle: Makita je Makita:D

Odesláno

Osobně kladivo makita HR 2450 používám a řekl bych , že je to držák.odpracováno už má hodně.jediný co po 2 letech odešlo je hlavička.Se značkou metabo nemám žádnou zkušenost jen minimální menší vrtací výkon,ale to už je déle.Vydrží vše pokud se o ní jednou za rok postaráš :)

nebo i BOSCH (modrej) je taky OK

každopádně ti porádím,pokud si zvolíš makitu tak kupuj jen v kamenných krámech.Je to z důvodu případný reklamace.Přes NET to většinou prodává firma CIBET a ta nespolupracuje přímo s makitou.Takže pokud by jsi reklamoval musíš to poslat tam , kde jsi to koupil.Takhle jsem dopadl s první co jsem měl.V kamenným shopu mne to odmítli vzít na záruku,ale jen na klasickou opravu.

tak přeju hodně štěstí s výběrem :super

Odesláno

Od taťky jsem dostal Makitu, sice 5 let starou, ale je to pořád pořádný stroj,... Tahle značka je pro mě jedna z nejlepších, výborný vercajk ;)

Odesláno

makitu tenhle model je snad nezničitelnej ;) možná připlatit za model který má přendavací hlavu, a neni tudíž jenom na SDS vrtáky ale i na klasické vrtáky, míchadlo atd. co se dá upnout... záleži podle využití

Odesláno

Jo mám teď na rekonstrukci bytu půjčenou Hilti TE72 a jde to jak po másle, kdybych si nedával pozor tak to zbourá celý barák :D Ale na domácí použití je Hilti zbytečně drahý a za tu cenu nevyužitý. Vzal bych tu Makitu.

• O 2 roky později...
Odesláno

Abych nezakládal nové téma, tak vložím dotaz sem.

Mám Bosch GBH 3-28 cca 5let.Při poslední práci mě z hlavy vyteklo mazivo a kladivo přestalo klepat.Poslal jsem stroj na opravu a Bosch servis by si za opravu vzal 6 tisíc. To se nevyplatí, neví někdo co se v té převodovce vyběhá, že přestane kladivo tlouct a zda se to dá opravit za rozumnou cenu?

Odesláno

:xvul Nedávno pro nás dělali jedni elektrikáři a vytáhli funglovej kufr od HILTI ve kterým bylo aku 2kg kladivo + aku 115mm rozbruška + aku vrtačka + 3x 3Ah baterky + nabíječka. Jsme si říkali, že za to asi dali pěknej balík (odhadovali jsme kolem 50.000,-), ale cena 30.000,- nás docela překvapila, jelikož třeba jen za podobnou aku vrtačku se dvěma baterkama před pár lety naše firma dala 16.000,-. Říkali, že HILTI v rámci konkurenceschopnosti srazili ceny. Je to sice pořád dražší, ale kvalita zůstává.

No na domácí použití i tak drahé. Přikláněl bych se taky k té Makitě.

Odesláno

Podle mne jakékoliv aku nářadí nemá pro hobby využití opodstatnění. Neříkám pro profesionální práci kdy bude v pernamenci každý den tam je to jiné ale v občasném provozu je to hlavně problém s péčí o akumulátory pokud s tím člověk nedělá tak je potřeba se starat o akumulátory a ruku na srdce kdo na to myslí že by měl dát do nabíječky aku z vrtačky nebo rozbrušky či jiného nářadí takže časem je kapacita aku tatam a zjistíš že nový aku stojí skoro co nová mašina na kabel.

Odesláno (upraveno)

To aku nářadí jsem dával jen jako příklad ohledně vývoje cen u HILTI. Ono HILTI samotné (nejen aku) pro domácí kutění je tak trochu přepych, ale když je možnost si jej půjčit, tak proč ne. ;)

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno

Podle mne jakékoliv aku nářadí nemá pro hobby využití opodstatnění. Neříkám pro profesionální práci kdy bude v pernamenci každý den tam je to jiné ale v občasném provozu je to hlavně problém s péčí o akumulátory pokud s tím člověk nedělá tak je potřeba se starat o akumulátory a ruku na srdce kdo na to myslí že by měl dát do nabíječky aku z vrtačky nebo rozbrušky či jiného nářadí takže časem je kapacita aku tatam a zjistíš že nový aku stojí skoro co nová mašina na kabel.

Co do "jakékoliv" aku nářadí mám dlouholeté zkušenosti úplně přesně opačné. Mám aku mafl, mečovou pilu, flexu, a samozřejmě vrtačku, vše DeWalt s Li-on aku. S maflem a vrtačkou tchán postavil dřevěnou chatu a základy (šalování) na barák, v místě, kde zatím není el. Bez toho by to kutal ještě další dva roky. Já jsem s tím nářadím dělal prakticky vše, jak na zahrádce, kde donedávna taky nebyla el., tak i doma, když je třeba něco malého, je to hned po ruce. Prostě nářadí k nezaplacení. Aku jsou z roku 2008 - 2010, nejstarší jsou tedy 8 let staré, aniž by s nimi byl sebemenší problém, a žádnou "péči" (co to jako má být???) nedostávaly. A kdyby náhodou jednou odešly, aku zrepasuju značkovými články (dokonce s větší kapacitou než orig) za nějakých 800 stovek, za to se žádné kvalitní nářadí nekoupí ani ve snu.

Odesláno (upraveno)

Vevnitr se muze rozbit cokoli.vetsinou odejde udernik cena cca 2000 ale to je jen typ.nevim co ti to presne dela.

Neklepe,vrta,toci,ale nebije. Snad me to pujde rozebrat,nekde jsem koukal, ze se musi jit skrz hlavu.

2000 za udernik by bylo dobry.

Upraveno uživatelem xaon
Odesláno

Co do "jakékoliv" aku nářadí mám dlouholeté zkušenosti úplně přesně opačné. Mám aku mafl, mečovou pilu, flexu, a samozřejmě vrtačku, vše DeWalt s Li-on aku. S maflem a vrtačkou tchán postavil dřevěnou chatu a základy (šalování) na barák, v místě, kde zatím není el. Bez toho by to kutal ještě další dva roky. Já jsem s tím nářadím dělal prakticky vše, jak na zahrádce, kde donedávna taky nebyla el., tak i doma, když je třeba něco malého, je to hned po ruce. Prostě nářadí k nezaplacení. Aku jsou z roku 2008 - 2010, nejstarší jsou tedy 8 let staré, aniž by s nimi byl sebemenší problém, a žádnou "péči" (co to jako má být???) nedostávaly. A kdyby náhodou jednou odešly, aku zrepasuju značkovými články (dokonce s větší kapacitou než orig) za nějakých 800 stovek, za to se žádné kvalitní nářadí nekoupí ani ve snu.

Ten repas mne zajímá,mám aku vrtačku DeWalt a obě baterky už nic moc nevydží.Za nové chcou nekřesťanské peníze :( Koukal jsem i na použité,ale obávám se jak dlouho by vydžely i ty.

Odesláno

A máš Li-on nebo NiCd? Podívej se dovnitř, co je tam konkrétně za články. Li-on články kupuju na Fasttechu, nebo se i dá případně rozebrat stará baterka z notebooku a proměřit každý článek zvlášť, většinou bývá odešlý jeden, dva a zbytek je OK. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...