Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Panda neprodejná?

Ha, ha, ha. Vídám nových Pand spousty, dokonce jednu má i sestřenka - 1,2 v automatu a nedá na ní dopustit. Malé, levné a relativně spolehlivé auto - 107a se mu nerovná ani po podběhy.

Odesláno

Ja keď so dospel k názoru, že 20 ročný favorit treba vymeniť, tak som ešte dva roky zháňal porovnával, ... možno výber trocha ovplyvnila manželka, ktorá má C3, ale proste výberom a logickou úvahou som pristál pri Peugote, a dodnes som spokojný. (ináč skoro to vyhrala SX4, alebo Fiat). V celku sa mi páči názor o pár príspevkov vyššie, a to som si až teraz uvedomil. V pežote sa človek cíti ako na dovolenke, v nemeckých autách ako na služobnej ceste, čiže v robote, a to fakt nemusím. :mrk

Odesláno

U nás v rodině co si pamatuju se začalo na Žigulech. Měli jsme dva po sobě 1200 a 1500. Poté se přešlo na Peugeot 309 v edici Graffic, motor 1.6 benzín starý model. Pak se hledal nástupce, v hledáčku byly Citroen Xantia, Peugeot 605. Xantia ač jela pěkně měla cosik s motorem, takže ruce pryč a 605ka byla stříbrná a to se mamce zase nelíbilo až jsme narazili na modrou 405ku u které se nakonec projevila po pár měsících taktéž jako v případě Xantie vada motoru, podpálený válec, takže se sháněl jiný motor, který se nakonec sehnal za 10 tisíc, motor se vyměnil a auto jezdilo dále. Nakonec si otec koupil Seata Toledo (2000) v tédéičku, jelikož chtěl něco co tolik už nežere (zatím všechny auta byly na benzín) a já zdědil onu 405ku a jezdil s ní dokud se neodebrala do věčných lovišť. Hledal jsem co bych si pořídil dále za auto a jelikož 405ka mi vyhovovala po všech směrech, tak jsem znovu osedlal 405ku, se kterou jezdím doteď. O nástupci tohoto korábu už mám jasno, bude to 406ka.

A co se týče ostatních v rodině, tak děda má zachovalý Renault 19, který koupil z Německa rok starou a dodnes jezdí jako zamlada, na tachometru najeto okolo 150 tisíc km poctivých. Druhý děda měl Citroena BX se kterým taktéž jezdil hodně dlouho, šla z domu až když se přestěhoval a nevešla se do garáže tak si koupil malé prdítko do města jménem dnes už Chevrolet Spark. Plus ještě od taťky sestra má už v pořadí za sebou třetího Renaulta.

Takže víceméně u nás v rodině taktéž převládají francouzská auta. :)

Odesláno

Měli jsme v rodině (prarodiče) 405, se kterou jsem se vozil docela často. Čtyři roky zpátky jsem hledal první auto (do 60k) ke koupi a vyhrála to 306. Výbavou, stavem a vzhledem se nedala se zbytkem nabídky (Felicie, Focusy, Golfy) srovnávat. Později jsem ji předal v rodině – dosloužil Favorit – a pořídil ze stejných důvodů 406. Chtěl jsem něco většího, a za ty peníze by se těžko shánělo auto pohodlnější, pěknější a levnější na opravy. Plánuji ji dojezdit do mrtva, prodávat se rozhodně nebude. Odmítám zaplatit 300k+ za plastový spotřebák (výběr novějšího bude docela oříšek).

Můžu se podepsat pod to, co napsal Bigbadjohn. Ve francouzském (italském) autě se cítím jako na dovolené, zatímco německá na mě vůbec nepůsobí dobře. Šedé tvrdé plasty, sedáky a podvozky jako šutr, fšechno musí být efektivýsche… cítím se v tom jako v německém kanclu, kde se bez povolení a orazítkovaného lejstra člověk ani vys*at nemůže. Takové auto bych nemohl mít za své, cítil bych se tak, že ho mám od VW jen půjčené. Krásně to vystihl známý, který měl tehdy Golfa IV. Interiér 406 okomentoval tak, že se proti Golfu cítí jako doma v pokojíčku. Povaha na výběr asi mít vliv bude, mám rád pohodlí a klid, proto na normální ježdění preferuji měkké starší francouze.

Pežoťák jako takový ze mě už asi zůstane (rád bych časem zrenovoval nějakou starší 205 / 405 a nechal si 406), ale to neznamená, že by nové auto muselo být nutně Peugeotí. Líbí se mi i Citroëny (C4, nebo třeba C6 mi příjde naprosto úchvatná), nebo Volva (S60). Pro budoucí rodinu bych nejspíš zvažoval právě Volvo / Renault (bezpečnost). Alespoň jednou bych taky rád vlastnil Alfu Romeo (156, 159). Naopak, co bych třeba doma nikdy nesnesl je Audi. To přivádí něměckou sterilitu a \"Apple Effect\" do absurdních výšin, nemohl bych s tím žít.

Odesláno

Ja som sa dostal -srdcom- k znacke :)

Prvy Peugeot co sme mali v rodine bola 306 1,4 16V (55kW), nebol to ziaden zavodak, ale dostali sme sa snou vsade kam sme chceli...

vtedy to vo mne este moc nezanechalo stopu pretoze som mal cca 10 rokov... zacalo to ked otec predal 306 ku a kupil si Octaviu 1,8T 20V v maximalnej vybave (L&K) uz chipnutu na185Hp... viete si to predstavit ake to bolo pre mna super auto.. 75HP vs 185HP... ale casom sa to vsetko zmenilo, ked si brat kupil svoje prve auto -Peugeot 406 1,8 16V LPG ktore vyzeralo skoro ako Peugeot z filmu Taxi ... v momente som sa zamiloval do toho auta... lenze nebolo u nas viac ako 24 hodin... pretoze cca opolnoci sme snou dosli domov, a rano sme ju uz vyumyvali aby bola cistucka...

Otec ju isiel vyskusat na benzin, pretoze celu cestu sme isli na LPG...

5km z dediny sa pozrel do spatneho a horel za nim asfalt... zastavil a uz cely zadok auta horel.. rychlo vybral veci z auta a isiel prec, pretoze v kufri bola cela nadrz LPG a kufor horel... (predchadzajuci majitel byval na kopcovitom terene a neake hadicky s benzinom sa dotykali vyfuku... cize kym sme isli na LPG, vsetko bolo super...

z auta neostalo nic.. :( riesilo sa to tak ze ten majitel prispel do dalsieho auta, s podmienkou ze on ho dovezie... bola to dalsia 406 1,8 lenze dalo sa na nej vydiet ze nieje v povodnom stave.. jeho dalsie auto bolo 407 SW 2,0HDI (proste nadhera) nikdy v zivote som v aute, s takymi jazdnymi vlastnostami nesedel... bolo to ako prilepene na cestu...

az vtedy som sa zamiloval do znacky Peugeot, a povedal som si ze raz ju budem mat aj ja...

Uz 406-ku som proste miloval.. ale 407 vo mne urobilo taky dojem, aky este ani jedno auto... ani Audi, ani BMW, ani ziaden iny...

iba dalsi Peugeot, Peugeot RCZ :-D

cize aj ked nemam vlastne auto, asi navzdy ostanem Peugeot-ak pretoze mi prirastlo k srdcu...

Mozno si myslite, ze len preto milujem tuto znacku, pretoze som v nicom lepsom nesedel... a viete co? mate pravdu... :)

Mojim snom je biela 407 Coupe 3,0 V6 s manualom... :aut (ale nepovedal som ze to bude moje prve auto :D)

PS: Je to tak... pozriem sa na cierne BMW s foliami a viem ze to bude neaky mafian, alebo syn neakeho mafiana ... cize si myslim, \"jaky pan takovej kram\" :-)

Odesláno

Ja deriem starého Partnera, a v tomto prípade sa nedá hovoriť o super francúzkom dizajne.Ale voz mi absolútne vyhovuje.Moje požiadavky splna dokonale.Len škoda ,že musím každú chvílku niečo riešiť...

Tiež si všímam, aký ľudia jazdia v aute aké mám.A veru je to široká paleta osôb.Nájdu sa mladé ,,vytuningované,, baby.aj chlapíci v monterkách.Maminky na materskej,aj otcovia rodín.

A ked raz pôjde Parťák do dôchodku,uvažujem o jeho modernejšom nástupcovi.

Odesláno

Tak ja začínal s Š 120LS rodičů,první moje bylo R8,nasledovala osma Gordina,pak 125p 1500 a vzapětí 125 2xohc Special/ital/ znovu R8, dale s kámošem se stavěly škodárny z rozbušek do nových kastlí z bolky. U toho jsem si sem tam pořídil něco přemotorovaného v podobě Uno T.i.e,nějak jsem tenkrát našel v těhlech autech zálibu a k tomu po svatbě už auta která musela služit rodině.Bylo i nějaké fugl nové. Ale i tak přes itala je to francouz,takže nyní Ulyšák.Jináč mimochodem můj vlastní první ropák. A ted mi vrtá hlavou další Ital z Francie. :D

Odesláno

ja jsem na chut Peugeotu prisel kvuly tatovi :) ikdyz sem byl vychovavanej na golfících mk2 ( mely sme od meho narození do cca 14 let asi 5 mk2... 1x 1.6 karburator, 2x 1.8gt, 1x 1.8gti a 1x 1.8gti g60 a nachvilku mel tatka i corrado vr6 ale to se u nas zahralo jenom pul roku:( ) a jeste behem období kdy tata vlastnil golfiky koupil v roce 1997 Peugeota 406 sedan 2.0turbo a zustal u nas az do dnes :) ted ho jezdím ja a jsem spokojen ! takze i pres pocet mk2 co sme vlastnily tak sem se za tech par let do 406 zamiloval a jiny auto zatim nechci :) ikdyz sem se zhruba pred pul rokem zjancil a poridil mk2 gti abych pokracoval v tatovejch slepejích protoze to auto znam naspamet a narodíl od 406 dokazu na mk2 opravit cokoli behem chvilky tak ani pres to sem na peugeot neznevrel a kdekoliv se kdokoli nekdo debatuje na ucet peugeotu tak se ho zastavam a branim ho :D navic deda vlastnil 205,405,406 a nyní s babickou brouzdaj zlinské silnice v 607 :) takze to bylo ciste na me na kterou stranu se obratím :D obratil sem se na francouzskou stranu a sem za to rad ;)

PS: golfíka gti uz nemam odjel do plzne a klucina ho za mesic roztípal o strom :o :/

Odesláno

Už jsem to kdysi psal, první 205D u mě skončila obrovskou náhodou, Peugeota jsem si nevybíral, měl jsem v tu dobu Fiat 128 Sport Coupé - krvavě zrenovovaný skoro veterán. Ta 205 stála zubožená a zčásti rozkradená na parkovišti a majitel mi ji tehdy přenechal v podstatě za hubičku. Měl jsem ji pak 4 roky a tím se vlastně stalo, že jsem začal s Peugeoty. Dalším milníkem bylo pošťouchnutí kamaráda do rozebírání a oprav, a když už jsem znal jednu řadu, bylo logické zůstat u toho, co mám. Pro mnohé asi nepochopitelně se nepovažuji za žádného fandu, ty auta beru pragmaticky. Je mi u pr... design, zajímá mě funkčnost a pohodlí - zvláště kvůli tomu druhému se Peugeotů stále držím.

Co se týče nějakého kastování podle aut a značek, to je mi u pr... už úplně, můj současný 13 let starý Peugeot má hodnotu cca mého měsíčního platu, klidně bych si mohl místo něj koupit onen glorifikovaný český sen oktávku nebo si ji vlastně i mohu nechat dát jako služební i pro soukromé účely, ale prostě nemám zájem, tahle stará krabice mi vyhovuje víc. Jestli se mi kvůli tomu někdo pošklebuje za zády je mi zase zcela u pr..., do očí mi na to nikdy nikdo neřekne ani popel.

Odesláno

Začalo to tím,že máma nastoupila do Peugeotu, tam si pořídila 106 a s kolegama měli miniclub 106. 106 nám bez velkých problémů spokojeně slouží a jelikož jsem se na ní dost věcí naučil, měl jsem omezený rozpočet a docela nároky, tak byl Peugeot jako další auto jasná volba.

Odesláno

No, koukám, že sem jeden z mála, kterej se k Peugeotu nedostal přes rodinu. U nás se toho vystřídalo kupa, do doby kdy s námi ještě byl otec sme měli mrak škodovek, od 1000MB až po různé 105,110,120, bylo jich moc. Pak se u nás vystřídal Rencek 19 a bílá 21 (která za několik let vlastnictví nikdy nebyla zprovozněna), pak taky 2 500 fiátky. Když sme potom už vybírali auto pro máti, koupili sme 120, bo byla za pár korun a vrtal sem se v tom už odmala, takže už na základní škole sem ji máti sevisoval s kamarádem. Než odešla do věčných lovišť udělali sme z ní na pár dní kabrio:D Srandy kupa! Pak sem už byl blízko řidičáku a tak sem zkušel máti udolat na Fkovou Astru, ale nakonec sem našel krásnou černou Feldu sportline a bylo rozhodnuto. Když ji máti po pár letech hodila přes střechu, tak sem ji skoro oplakal, pak se z nedostatku peněz koupila Felda před FL a ta máti vozí dodnes. Když sem se odstěhoval z domu, potřeboval sem pořešit svoje popojždění a v tom sem si vzpoměl na auto, který mi kdysi učarovalo na PS1 ve hře Granturismo2 a to bylo Saxo VTS, ještě než sem vůbec začal shánět, svezl sem se u mladé se 106 S16, kterou měla její ségra s mladým a bylo jasno. V klubu sem asi o týden dýl, než vlastním malou, černou, superrychlou a superporuchovou 106, kterou sem víc než rozumem koupil srdcem. O té doby, co sme loni zjistitli, že budeme jezdit v autě ve třech sem začal uvažovat o něčem velkým. Spousta lidí tu ví, o čem všem sem uvažoval a od čeho mě nakonec místní rádci odradili. Koupil sem teda z klubu 406 v Hdi, krom firemňáků sem nikdy s dieslama moc nejezdil a nikdy sem je nechtěl, ale se 406 sem moc spokojenej. Je to vážně dobrý auto. Nijak zvlášť nemiluju francii a z výrazu francouzský auto taky nejsem nijak extra vzrušenej, ale některý Peugoty a potažmo i Citróny se mi líbí. Ale jestli moje další auto bude Peugeot říct nedokážu, protože se mi ty nové líbí většinou čím dál tím míň (třeba osa 206-207-208 jde podle mě od nejlepšího k čím dál tím horšímu). Pokud bude potřeba 406 vyměnit, dost možná to bude jen silnější 406, nebo novější C5:roll

Odesláno

já jsem k Peugeotu přišel tak, že jsem po řidičáku chtěl nějaký auto. Na výběr byl Renault 5 nebo omlácená 106. Vzal jsem 106, pokaždý když jsem někam jel, tak jsem nedojel:D A proto jsem si pořídil druhou 106 (:D), tentokrát xsi. Ta mi sloužila jakou dobu. Pak nastal čas na výměnu, požadavky byly: levnej sr*č, levnej provoz a jelikož si nemusim nikterak honit ego, koupil jsem punto.

Ale co nejdřív bych si chtěl splnit svůj \"strojařskej sen\". Auto co má vepředu lichoběžníky, pružení torzkama. Převodovka se spojkou nad zadní nápravou. Zadní náprava DeDion, ojničková s Wattovým přímovodem.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...