Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Já na televizi naštěstí moc nekoukám, ale všímám si, že na webu je na Peugeot nebo i Citroën reklam hodně :) a jen tak mimochodem např. 208 je za leden 5. nejprodávanější auto v Evropě s 18 492 ks, božská Octavia má 16 697 ks :D

Odesláno

V Tv se reklamy objevují, 208 a 308. Akorat na 308 už by tam klidně od úterka mohlo být logo car of the year 2014. Ráno sem viděl a pořád nic.

Peugeot máš na webu díky cokies, předpokládám, že si často prohlížíš stránky s klíčovým slovem peugeot.

Příhodná čísla pro evropu jsou dobrá, to souhlasim, původní 308 má u nás dle čísel registru nových aut v nižší střední třídě jednu z předních předních příček. Tutam se ale mluví o problémem a v utosalonech vzdychaj, tak nevim.

Odesláno

Už jsem viděl u Zábřehu konečně novou 308 (černou) naživo. Moc pěkná, doufám, že se bude prodávat. Byla by škoda kdyby ne, je vidět, že se snažili.

Odesláno

Tak jsem se s ní dnes projel a fakt super svezení. Volant je sice menší a rozložení palubovky trochu jiné, ale jinak super, jen to bude chtít si trochu na novou palubovku zvyknout. Místa u řidiče jsem měl taky dost i když měřím jen 176cm, možná pro větší postavy by byl trochu problém.

Odesláno

308 je tuctovka sice pěkná, ale v Čechách Octávii ani Golf nedožene. Bohužel se tady kupují auta formou je to Škoda, nebo je to levné. Tedy s nynější cenovkou a odhadovanou cenou na sekundárním trhu se žádný šlágr u 308 konat nebude. škoda a Korejci to tady válcují.

Odesláno

Nová 308 / 308SW není určena pro dnešní majitele 308 / 308 SW jako náhrada.Je prostě menší a jako náhrada je myšlen větší model např.5008.

Takhle uvažují v Peugeotu.

Odesláno

no, velikostně je to tak na úrovni Fabie a já myslel,že 308 cílí na Golf a Octavii...

Povětšinou se s novou generací snaží daný model být lepší a hlavně prostornější,ale soudruzi si řekli NE, NE, NE my půjdeme proti proudu, jako bonus k menšímu autu odstranili \"zbytečnosti\" a vuoala, poslepu už si ani nepustíte větrák- takový je pokrok ve Francii:blicismajlik:blicismajlik

Odesláno

Nevím proč se musí každý nový model nafukovat a být větší. :myslim Pak vůz spadne do vyšší kategorie, než tam byl předtím. Když si vzpomenu na 205 a 309. Ty měly dveře stejné :D Od té doby se \"trojková\" řada hodně nafoukla.

Nová 308 je zvláštní, ale na druhou stranu pěkná. Ale taky se mi nelíbí ten dotykáč. Pokud ho nechcete, zvolte si nejnižší výbavu :P, ale do ní zase nenacpete tempomat. :(

Já osobně cílím na 301, nevím proč, ale líbí se mi. 1,6 HDi by mi stačilo. Ale to je vůz úplně jiné kategorie a zaměřením. Aneb 306tka v novém kabátu :D

Odesláno

jasně, nafukování, jehož svědky jsme byli poslední roky vedlo k tomu, že dřívě městská miniauta už byla velikostně o třídu výše atd. 308ku nebylo kam nafouknout, ale tohle je rapidní zmenšení, které obzvláště pocítí člověk, který je zvyklý na prostornost staré 308. Holt kdo chce prostor, tak mu nezbývá než jít do 5008 nebo úplně jinam...

Odesláno
no, velikostně je to tak na úrovni Fabie a já myslel,že 308 cílí na Golf a Octavii...

Povětšinou se s novou generací snaží daný model být lepší a hlavně prostornější,ale soudruzi si řekli NE, NE, NE my půjdeme proti proudu, jako bonus k menšímu autu odstranili \"zbytečnosti\" a vuoala, poslepu už si ani nepustíte větrák- takový je pokrok ve Francii:blicismajlik:blicismajlik

Na co ho pouštět poslepu,když tam je automatická klima na auto tak co by si steloval.....;)

Odesláno

Onkel Konrad: Nová 308 je o 2 mm kratší než Golf, a o 64 mm širší. Na výšku má o 19 mm méně. Fóbii bych do toho vůbec netahal, a Oktávka je známý bumbrlíček ze kterého se vždycky dělalo víc, než čím byla.

Odesláno

Poměřování Oktávky s čímkoliv je národní sport... myslím, že hlavně pro \"sportovce\" kteří nemají možnost porovnávat. Často střídám Peugeot, Hyundai a Oktávky všech řad a jediný ců můžu napsat je: kupte si Oktávku, dobře Vám tak :D

Odesláno

Je to Das Auto, no. Podle toho taky vypadá interiér / exteriér a podle toho to taky jezdí. Já zase docela chápu, že to někomu může vyhovovat; mají to \"všechno v jednom\". Místo aby měli Pandu do města, Berlingo na stěhování a GT-86/BRZ na víkendy, mají načipovaný kombík. Ale za mě teda za tu cenu, s tím motorem a s takovým interiérem ani za nic. Připadal bych si uvnitř jak v německém lapáku.

Bylo by fajn, kdyby si tihle Fitipaldíci mohli vyzkoušet pořádné auto (458 Italia, GT-R, etc.), aby poznali, že závodit s těma běžnýma plechovkama vážně nemá ani cenu, ani smysl.

[upravil dne 26/3/14 23:55 od Džůny]

Odesláno

Na co ho pouštět poslepu,když tam je automatická klima na auto tak co by si steloval.....;)

Někteří doposud asi nepochopili, že k displeji je ve výbavě automatická klima, tzn. že nemusí poslepu stahovat okýnka :D.

Odesláno

Taky mam automatickou klimu, ale stejně není jízda, kdy bych se neotočil čudlíky (nepřídal nebo neubral teplotu). V poloze zcela auto to na mě fučí zbytečně moc a navíc klima běží, i když je chladno. Takže za sebe si tlačítko kolečko a/c (spuštění kompresoru )pouštim, když je počasí na klima, nebo mam pocit, že potřebuju chladit (když je to na auto, i v zimě kolikrát kompresor běží a teplej vzduch se míchá zbytečně se sdudenym). Přes displej by mě to asi docela zdžovalo, takhle sahnu a operace trvá zlomek vteřiny.

Navíc nechápu pořád recenzenty i samotný peugeot, jak najednou tvrdí odstranili jsme zbytečnosti. Já v původní 308 nemam pocit, že by tam bylo jediný zbytečný tlačítko a že by jich bylo moc, nebo by neladily oku. Vše mi připadá že padne do ruky. Upřímně neznám hezčí a jednodušší interiér než má stará 308. Ale třeba jen můj dojem, i proto to auto mám rád :)

[upravil dne 1.4.14 17:18 od Davis]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...