mxmen Odesláno 25. březen 2013 Odesláno 25. březen 2013 tak to je něco špatně, zkus ještě odpojit tu hadici nastartuj a zacpi ji prstem jestli pumpa saje,pak to zkus rovnou na pumpě. Potom ještě třeba posilovač nafouknout pumpičkou a poslechnout jestli to nikde nesyčí. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. březen 2013 Odesláno 25. březen 2013 Pedal mu klesne, takže pumpa saje, ale při prudkým šlápnutí má malo podtlaku, takže asi fakt posilovač A když ho nafoukne tak syčet bude, je stavěnej na podtlak, ne na tlak, to ty ventily akorát dorazí uplně To jsou rady k nezaplacení!!! [upravil dne 25/3/13 22:05 od Radek Hurvajz] Citovat
mxmen Odesláno 25. březen 2013 Odesláno 25. březen 2013 Radek Hurvajz : posilovač se ani neopravuje, rovnou se mění. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. březen 2013 Odesláno 25. březen 2013 Ja to vim, ale přesto to někdo dělá, membrana vyměnit jde. Ale to je na jinou kapitolu. Citovat
mxmen Odesláno 25. březen 2013 Odesláno 25. březen 2013 podebradak : jeden posilovač tu mám,ale je to z 1.6 benzin a to bude asi menší pruměr Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. březen 2013 Odesláno 25. březen 2013 Třeba ne, na zkoušku by to určitě nebylo špatný. 1,6 má 255mm, tak pokud zrovna nemá 225mm tak by to mělo sedět Citovat
podebradak Odesláno 25. březen 2013 Autor Odesláno 25. březen 2013 Děkuji všem moc za rady, na netu jsem našel nejlevnější na http://www.autodilyandel.cz/index.php?main_page=product_info&products_id=1391285 za tu cenu bych šel asi do nového originál peugeot stojí asi 3400,- podle serviceboxu má ten můj originál číslo 4535L8. Citovat
fumiso Odesláno 26. březen 2013 Odesláno 26. březen 2013 dobry den, chcem sa opytat zacali mi piskat brzdy pri dobrzdovani aj pri prudkom brzdeni neviete cim to je su nove asi 1rok pouzivane nove kotuce aj platnicky Citovat
307rg Odesláno 26. březen 2013 Odesláno 26. březen 2013 toto nie je správne vlákno pre tvoj problém okrem toho je to nekonečná téma, takže keď použiješ hľadanie tak určite toho nájdeš dosť... Citovat
petan307SW Odesláno 31. březen 2013 Odesláno 31. březen 2013 já se taky zeptám. Mám stejný problém jako podebradak, ale s tím rozdílem že při prudkém brždění je pedál brzdy uplně gumovej a brzdný účinej hodně slabý. Tipuju to na zavzdušněný okruh. Dělá mi to od tý doby co mi měnily desky s brzdovkou. Co myslíte? Citovat
307rg Odesláno 31. březen 2013 Odesláno 31. březen 2013 myslím, že tipuješ správne, netreba váhať s takým autom by som nejazdil....buďto pri výmene brdovky nešikovne nasali vzduch alebo zostal nedotiahnutý odvzdušňovak resp. niekde je netesnosť, malo by to miesto byť mokré od brzdovky... v každom prípade skontrolovať únik brzdovky a poriadne odvzdušniť ( možno bude potrebná výmena brzdovky a odvzdušnenie za pomoci diagnostiky, to záleží na tom, kam sa vzduch dostal ) Citovat
petan307SW Odesláno 31. březen 2013 Odesláno 31. březen 2013 díky:-) Nechám to prověřit a dodělat... Citovat
mentoni Odesláno 8. únor 2017 Odesláno 8. únor 2017 zdravím Vás,, mám rovnaky problém ako podebradak,,, rád by som vedel či sa mu to podarilo opraviť a čo tomu teda bolo... Citovat
Sanil Odesláno 19. říjen 2020 Odesláno 19. říjen 2020 (upraveno) Ahoj, taktéž se přidávám se stejným problémem. Mám sice kotouče skoro KO z jedné strany, ale v první fázi normálního brždění brzdí v pohodě. Při rychlém brždění účinek nic a po 2 sekundách najednou zabrzdí.. Vyřešilo se to výměnou posilovače či nikoliv? Nerad bych dělal komplet nový brzdy a pak zjistil, že to bude posilovačem. Díky. Upraveno 19. říjen 2020 uživatelem Sanil Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 19. říjen 2020 Odesláno 19. říjen 2020 Jestli máš kotouče skoro KO začal bych hlavně brzdama Zas tak draho to nevyjde. Citovat
Sanil Odesláno 20. říjen 2020 Odesláno 20. říjen 2020 No právě že vyjde bohužel.. Vzadu jsou kotouče s vestavěným ložiskem a ty vyjdou na dost (vepředu jsou sice levné, ale ty jsou ještě v pohodě) .. Navíc kdyby byly kotouče a desky KO, tak to bude brzdit špatně celkově jako 306 před výměnou ale tohle brzdí úplně v pohodě, jen když na to hodně šlápnu, tak že začátku nic Citovat
Vena garážmistr Odesláno 20. říjen 2020 Odesláno 20. říjen 2020 Podívej se. Velmi nerad tohle píšu ale pokud chceš opičáka tak musíš mít i na banány chápu že v dnešní době může být finanční situace lidí nelehká ale šetřit na brzdách je cesta do pekla pokud nemáš na to aby jsi ty brzdy dal dohromady pořádně tak to auto odstav ušetři na to peníze a udělej to až budeš mít peníze pořádně. Pokud nejsou kotouče v dobré kondici tak to nebude brzdit. Nevím jak jsi technicky zdatný ale budu vycházet z toho že jsi laik. A pokud jako laik seznáš že kotouče jsou z jedné strany KO tak ty kotouče jsou KO kompletně. Kotouč musí mýt pracovní plochu co nejrovnější z obou stran pokud je z jedné strany hladký a z druhé hrbatý tak to nikdy nebude brzdit a bude to dělat přesně tohle co popisuješ protože po tom hrbatém ta deska nejdříve klouže to je to přibrždění pak se srovnají hrboly kotouče vůči hrbolům v desce a pak to teprve začne brzdit " pořádně " ale správné funkce lze dosáhnout pouze tím že obě strany pracovní plochy kotouče budou stejně rovné pokud je to tak jak to popisuješ klidně se může stát že budeš potřebovat na ty brzdy lehnout a deska se do kotouče zakousne a roztrhne ho. pajas502 a Charlie 607 ohodnotil 2 Citovat
Sanil Odesláno 20. říjen 2020 Odesláno 20. říjen 2020 Akorát že mě to brzdí normálně v tomto případě: a) brzdím s plynulým sešlápnutím brzdy - auto brzdí stejně jako služební Octavia b) brzdím rychlým sešlápnutím pedálu, pedál ztvrdne, auto nic nedělá a pak po 2 vteřinách se rychle zastaví c) když udělám variantu a), pak rychle spustím pedál a rychle na tu dupnu podruhé, tak to opět chvíli trvá Kdyby to bylo jak popisuješ kotoučema a deskama, auto bude nerovnoměrně brzdit ve všech případech.. A ne pouze když na to dupnu i přes prvnotní sešlápnutí brzd, kdy se deska srovná s kotoučem. Pochopil bych, kdyby to brzdilo ve všech případech špatně, pak bych udělal desky + kotouče všechny, ale podle mě to tím fakt nebude a polepším si pouze že mi bude brzdit víc zadek, kde jsou KO kotouče.. Btw, moje 307ka má hodnotu tak 30 000 max, brzdy vyjdou na 10ku, pak zjistím že to bude posilovačem nebo brzdovým válcem a jsem na 50% (ne-li více) hodnoty toho auta žejo. Citovat
ozzy56 Odesláno 20. říjen 2020 Odesláno 20. říjen 2020 nevím co máš za motor, ale podle mě málo podtlaku, takže vývěva (diesel), hadička od vývěvy k posilovači, nebo posilovač, kromě vývěvy platí vše i pro benzín (někdy i jen vadný zpět. ventil na posilovači) jinak celkem chápu, že nechceš investovat desítku do auta za třicet, ale kotouče se dají stočit, posilovače budou na vrakárně..., stanovený podtlak se dá změřit přístrojem..., jinak já jsem s takovým autem jezdil přiměřeně jeho stavu, třeba jsem kdysi jezdil s 205 Diesel měsíc bez vývěvy, protože se furt nedařilo ji zgenerálkovat, a takové auto opravdu špatně brzdí , vývěva tehdy stála 12000 Kč, já měl měsíčně 3000 Kč pro celou rodinu 307rg ohodnotil 1 Citovat
Sanil Odesláno 20. říjen 2020 Odesláno 20. říjen 2020 Motor je tam 1.6 HDi s 66kw 9HX bez FAP a bez dvouhmoty díky bohu Takže aspoň v něčem levnější na opravy, ale ty brzdy mě překvapily, že jsou o tolik dražší než u P306ky, kde za tu cenu mám pomalu celý nový podvozek Jako jezdím s tím, musím si držet větší rozestupy při vyšší rychlosti a vždycky zatím zabrzdil, ale asi to dám do servisu, protože krom goly doma nemám bohužel nic, čím bych zjistil příčinu.. Nebo se s tím smířit, STK prošel v tomto stavu, takže.. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.