Přejít na obsah

Sanil

Uživatel
  • Počet příspěvků

    235
  • Registrace

O uživateli Sanil

  • Datum narození 22.3.1996

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 306
  • Rok výroby
    2000

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Dobřichovice
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

2 092 zobrazení profilu

Sanil's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

30

Popularita

  1. Sanil

    1.8 6FZ VTi řemenice?

    @VojtouNerCZ Takže když se ta guma vysype, tak se neprotočí a nevypadne to ozubení? To jsem si docela ulevil, díkes @Pe.Tr Proč? Co je na nich špatného? Zatím krom zvýšené spotřeby oleje (cca litr na 3-5tis km) jezdí docela v poho a právě ho chci nechat co nejdéle
  2. Sanil

    1.8 6FZ VTi řemenice?

    Okk díkes za info. To jsem to možná mohl pro jistotu vyměnit také. Přeci jenom to má 200tis a je tomu 20 let.. Jinak turbo nemám, je to klasická atmosféra 85kW a to VTi jsem tam do nadpisu že mi to připomínalo právě něco v tom smyslu variabilu..
  3. Ahoj, dělal jsem rozvody na 1.8 6FZ a na výfukové vačce je tahle řemenice divná - nevíte co to je zač a proč není klasická jako u sací vačky? Případně jsou s tím nějaké problémy? Díky za info.
  4. Ahoj, při popojíždění v koloně se mi ozývají kovové zvuky při ubírání plynu na jedničku a při rozjezdu někdy také a když lechtám plyn jakoby tam byla někde vůle a to i na 5tku, co to může dělat? Už je tam 3. převodovka, tak že by všechny byly takhle KO se mi nezdá, ale možné je vše. Nebo silentblok převodovky, ale to se mi moc nezdá. Jak se toto dá odhalit nejlépe? Zatáhnout za poloosu zda nemá vůli? Protože ta by to mohla dělat též, jelikož ta na straně řidiče je původní. Ten zvuk jde z místa řidiče zepředu, takže na místě kde je převodovka.. Je to trochu poznat i v tom videu, ale je to mírně zkreslené Díkes za rady. VID_20240315_075309453~4.mp4
  5. Sanil

    1.6 hdi,80kw,škubání za jízdy :-(

    @jarokareNn, konektor jsem nedělal nový, protože starý vypadal oukej. I jsem s ním různě zkoušel hýbat při běhu motoru a nevypl se motor, takže bych řekl, že konektor by měl být snad oukej i s kabelem, protože jsem rozebral tu plastovou krytku a nebyly ani kabely nijak poničené nebo známky oxiadce. Dovnitř ale uplně nevidím mno. Teď jsem akorát pročistil to snímací kolo, dal nový snímač italský + nový snímač vačky a uvidím co to bude dělat. Dneska to jelo v pohodě. Kdyby byl zmagnetizovaný kroužek, jde nějak jednoduše odmagnetizovat? @HonzaC2EGR mám zaslepený (když jsem viděl, kolik spalin bylo v tom černém plastovém sběrném potrubí co vede k ventilům), ale to škubání není takové to klasické při vadném EGR, ale je to škubnutí, že s sebou škubne opravdu hodně celý auto, jakoby se něco bloklo a pak zase naskočilo - že jakoby vynechá. Dělá to jak kdy, ale nejvíce na dálnici třeba při 120-150 a na necelou vteřinu uplně vynechá, že ztratí reakci na plyn.
  6. Sanil

    1.6 hdi,80kw,škubání za jízdy :-(

    To samé řeším já.. Na 307 1.6 HDi 66kW škube (škubala u C5tka 1.6 Hdi 80kW, ale tu už nemáme). Provedena výměna čidla kliky, což na chvíli problém vyřešilo, ale pak to škubalo zase. Pak se to projevilo, že se motor vypl uplně a zahlásil slabý tlak oleje - což byla jen postchyba z důvodu vypnutí motoru a tedy nulový tlak oleje při dopohybu auta. Zkusil jsem vyměnit i čidlo vačky. Už to tipuji na natažený řetízek vaček, který snímá polohu a tím jak je vytahaný, tak možná nesedí pořádně poloha vačky vůči klice a ŘJ jednotka vypne motor. A nebo ještě to může dělat špatné sensorové kolo pro snímaní polohy kliky. Diag vypisuje jen chybu P0335 - špatný signál (přerušovaný) čidla kliky motoru i přes výměnu čidla. Kabely ok. Asi budu muset udělat nové rozvody, řemenice, sensorové kolo, řetízek vaček. Moc se mi do toho nechce, ale je to už snad jediné, čím by to mohlo být.
  7. Sanil

    tlak oleje 1.6 HDi

    Mno, tak jsem idiot.. Asi už vím čím to je. Napojil jsem to na diag. A hádejte.. Chyba tlaku oleje nebyla příčinou, ale až poschybou z důvodu vypnutí motoru kvůli špatnému signálu kliky. Čidlo jsem dával nové, ujelo 3 000km v pohodě, ale mohlo odejít. Takže buď čidlo, kabeláž, řemenice s těmi výlisy a nebo řídící jednotka. Kabely jsem ale zkontroloval a oukej.
  8. Sanil

    tlak oleje 1.6 HDi

    Super nápad, díkes! To udělám asi uplně nejdřív..
  9. Sanil

    tlak oleje 1.6 HDi

    Uplně 90 neměl, protože cca 15 minut mi trvalo, než jsem po jízdě vše odmontoval a namontoval tlakoměr místo čidla tlaku - musel jsem demontovat kat a ty tepelný štíty - dekl pod motorem jsem si odmontoval před projetím ještě, abych s tím neztrácel čas. Já ještě zkusím vyměnit asi to poslední čidlo na hladinu oleje, které by to mohlo dělat taky, ale nějak mi dochází nápady, co by to mohlo dělat. A taky přemýšlím, že bych si udělal nějaký speciální šroub k hadici mazání turba, kam by šel připojit tlakoměr, když auto zahlásí slabý tlak, protože to dělá fakt jak se mu zlíbí..
  10. Sanil

    tlak oleje 1.6 HDi

    Tak jsem teď změřil tlak oleje a při volnoběhu dává 3 bary. Když jsem zvýšil na 3000 otáček, tak 5 barů. Což je docela ok, ne?
  11. Sanil

    tlak oleje 1.6 HDi

    U 1.6HDi je na řetízku? U 306tky s 1.6 NFZ jsem ho měl venku, ale tady jsem řetízek neviděl
  12. Sanil

    tlak oleje 1.6 HDi

    jj přesně tak, jen zespoda, nedemontoval jsem ho. Myslím že abych ho demontoval musí dolů kompletně celé rozvody motoru
  13. Sanil

    tlak oleje 1.6 HDi

    Jen vizuálně jsem se podíval, jestli není zanesené, jinač ne
  14. Ahoj, Kolem 2000 otáček mi přestane auto reagovat na plyn, ručička tachometru se zastaví na 2000 otáček a po chvilce najednou napíše, že je slabý tlak oleje a rozsvítí se STOPka. Na volnoběh to nedělá. Udělal jsem proplach motoru přípravkem proti usazeninám a zlepšilo se to, ale ne uplně. Sací koš nový (starý byl ale ok) Tlakové čidlo nové. Když jsem měl dole sací koš, tak mi nepřišlo, že by bylo čerpadlo zakarbonované - naopak bylo čisté. Vyčištěné sítko vakuové pumpy - byly tam špony trochu. Může to dělat čidlo hladiny oleje? A nebo neprůchodný chladič oleje-to je asi kravina ale. Jak nejlépe u tohoto motoru změřit tlak oleje, když musí jít pryč kvůli odmontování tlakovému čidlu katalyzátor? Díkes za info.
  15. Sanil

    Nízký tlak oleje v motoru

    Ahoj, něco podobného mi dělá 307 s 1.6 HDi . Občas mi napíše že je slabý tlak a vypne motor. Udělal jsem proplach motoru přípravkem proti usazeninám a zlepšilo se to, ale ne uplně. Tipujete to na sací koš? Když jsem ho měl před 3 lety venku, tak nevypadal, že by byl zanesený. A stačí ho vyčistit kdyžtak nebo je potřeba nový, až ho budu kontrolovat? Ještě mě napadlo, jestli to nemůže dělat třeba čidlo hladiny oleje, jestli to má? Zatím jsem dneska vyčistil vakuovou pumpu, kde je také nějaké sítko a byl tam bordel nějaký, tak možná to bylo i tím. + jsem vyměnil čidlo tlakové, ale to asi bude ok. Btw, jak nejlépe u tohoto motoru změřit tlak oleje, když musí jít pryč kvůli odmontování tlakovému čidlu katalyzátor? A ještě k tomu olejovému filtru.. Ten plastový bazmek má jít snad do té prohlubně přesně, ne? Obtokový prostor je ten větší otvor - aspoň doufám. Díkes za info.
×
×
  • Vytvořit...