Přejít na obsah

podebradak

Uživatel
  • Počet příspěvků

    55
  • Registrace

Vše od uživatele podebradak

  1. Tak jsem četl zahraniční fóra, a opravdu to ten tlumič asi je, většinou to měnili v záruce. Jinak kola do A nemam vůbec, když to zatížím tak to ťukání přestane, nebo se alespoň skoro ztratí. Zatím to asi řešit nebudu, není to až tak hrozné.
  2. Ahoj všem, prosím o radu mám Citroena Berlingo v užitkové verzi nový model, teď dva roky, právě skončila záruka a mě začlo něco ťukat na zadní nápravě nejspíš jen na jednom kole při malých nerovnostech, je to zvuk jako na přední nápravě když je vymlácena tyčka stabilizátoru. už jsem měl kolo dole a není tam nič vidět. zkoušel jsem dotahovat tlumič, vše vypadá jako nové. Napadl mě jen tlumič ale mám najeto 35000 to mi přijde na tlumič dost málo. Výfuk ani žádné plechy u něho to nejsou. Nesetkal jste se někdo s něčím takovým? Děkuji za rady.
  3. Já koupil z té fabie a vůbec to nestíralo, bylo to k ničemu. Nakonec jsem sundal ten kloub s tisícihranem z toho stěrače z fábie a namontoval ho místo toho originálního protože jsem ho měl prasklej a funguje to už dobře. Ten originální stěrač je o dost víc prohnutý oproti tomu z té fabie.
  4. Ahoj, měl jsem úplněk kdysi stejný problém, auto začlo jezdit až se ohřálo tak na 70st. Diagnostika nic nenašla. Zkoušel jsem odpojit váhu a jak říkáš ještě horší. Potom jsem byl aktivní a zkoušel jsem tu váhu vyčistit a něco jsem tam ulomil, tak jsem koupil novou a auto začlo jezdit, od té doby klid.
  5. podebradak

    Slabé brzdy

    Děkuji všem moc za rady, na netu jsem našel nejlevnější na http://www.autodilyandel.cz/index.php?main_page=product_info&products_id=1391285 za tu cenu bych šel asi do nového originál peugeot stojí asi 3400,- podle serviceboxu má ten můj originál číslo 4535L8.
  6. podebradak

    Slabé brzdy

    Ne nezasičí nic.
  7. podebradak

    Slabé brzdy

    Tak jak nad tím přemýšlím bude to na 99 procent ten posilovač, pokud je ten zpětný ventil dobrej, jako že asi je, musí ucházet někde vakum posilovače, protože po vypnutí motoru je pedál okamžitě tvrdej. A nemá to kudy jinudy ucházet než kolem té hřídelky na brzdový pedál. Jestli teda dobře chápu funkci posilovače.
  8. podebradak

    Slabé brzdy

    Ahoj všem, tak dneska jsem testoval. Zkoušel jsem tu hadici co vede od vývěvy do posilovače a byla v pořádku, ještě jsem zkoušel profukovat ten zpětný ventil a jedním směrem jde profouknout a druhým ne, takže asi taky o.k. Ještě jsem zkoušel našlapat aby pedál ztvrdnul a držel na něm nohu nastartoval jsem pedál změkne asi po 5 sek. Když pomalu mačkám brzdový pedál a je nastartováno tak jde zmačknout asi do půlky, když na něj šlápnu rychle, tak jde zmáčknout jenom asi do čtvrtky a pak pomalu padá do té půlky. Jo a ještě když chcípnu auto pedál okamžitě ztvrdne. Zkoušel jsem to ještě u jiného auta a tam šel ještě několikrát zmačknout než ztvrdnul.Kolem toho zpětného ventilu jsem dal ještě trochu silikonu aby to kolém té gumičky nepodfukovalo. Tak je buď v háji posilovač nebo už nevím kde mám hledat. Ještě jsem koukal na ty plastový hadičky co jdou taky od vývěvy do těch ventilů přidělaných na motoru co ani nevím na co jsou. Je to spleť hadiček, zkoušel jsem je profouknout pusou a drželi tlak. Jenom když zhasnu motor tak někde od těch výše zmíněných ventilů se ozývá asi 15 sek. takový divný zvuk jakoby nějaký malinký motůrek vrčel, když šlápnu párkrát na brzdu tak ten zvuk přestane.
  9. podebradak

    Slabé brzdy

    V tejdnu to vyzkouším. Dík
  10. podebradak

    Slabé brzdy

    No zkusím se kouknout na ten podtlak jako na první věc. Dělá to přesně to jak píšeš když na to dupneš tak slabota. Jinak díky všem za rady.
  11. podebradak

    Slabé brzdy

    já bych řekl že můj problém souvisí s tím panickým brzděním, jinak problém není
  12. podebradak

    Slabé brzdy

    Kotouče jsou rovnoměrně obržděné když jsem na to koukal naposledy tak z obou stran. Když našlapu jak píšes a pak nastartuju a držím tak mi pedál sjede asi do půlky. S tou levou nohou jsem to taky zkoušel a taky by to smyk neudělalo nebo nezapumpovalo. Teď naposled sem to musel strhnout do příkopa jinak bych to neubrzdil, jet s jiným autem tak bych to zabrzdil v pohodě. Jestli to nemůže být i kotoučema mě napadlo, jestli majitel přede mnou nešetřil a nedal tam nějaké šunty( a ani moc neubývají).
  13. podebradak

    Slabé brzdy

    To sem špatně napsal, na sněhu-ledu to funguje, jen na suché silnici ne ( na mokré jsem to nezkoušel).
  14. Ahoj, mám problém se slabým účinkem brzd. Auto mám cca 7 let a problém je pořád stejný, při normálním brzdění žádný problém není, akorát když potřebuji opravdu zabrzdit (smyk nebo aby zaplo ABS-když hrozí srážka), tak sice brzdí ale nic moc smyk by to neudělalo ani náhodou. Když sešlápnu brzdu při velkém brzdění ( teď naposledy když mi nedali přednost) pedál je tvrdý auto brzdí a cca po 2 sekundách začne a dost lépe brzdit ale stejně žádný smyk či pumpování do pedálu. Špatně se to popisuje, jako kdyby neměl posilovač dostatečnou sílu. Destičky jsem měnil, i brzdovou kapalinu. Kotouče jsou ještě dobrý. Nevíte kde bych měl hledat problém? Jestli už někdo něco takového neřešil? Díky za rady.
  15. podebradak

    Poskakování při rozjezdu

    No já psal že se to auto vibrovalo při dvouhmotnostním setrváku i při jednohmotnostním. Jenže teď to už vibruje opravdu o dost víc, takže si myslím že to bude nějakej silentblok.
  16. podebradak

    Poskakování při rozjezdu

    Já ho teda měnil asi před rokem, když mi odešla převodovka sehnali jsme z 66kw modelu a tak jsme vyměnili dvouhmotnostní setrvák za jednohmotnostní a třepalo se to při rozjezdu pořád stejně.
  17. podebradak

    Poskakování při rozjezdu

    On myslí asi silentblok na převodovce je pod baterií, do měsíce budu měnit jak ten spodní pod motorem, tak ten zmiňovaný na převodovce. Při zhasínání motoru se mi to taky pěkně otřese. U rozvodů jsem chtěl taky vyměnit ale je dost drahej tak na něj zatím kašlu. Pak dám vědět jestli to poskakovat přestalo. A co se týká toho zhoršování tak se to asi trochu zhoršilo, manželka nadává že se s tím nedá rozjet.
  18. podebradak

    Poskakování při rozjezdu

    Ahoj mám stejný problém co mi dělali spojku, ale už stím jezdím cca 3 roky a už mi to ani nepříjde. Nejspíš je to nějaká vadná lamela já jsem dával LUK repset.
  19. To jsou mi věci, ale taky mě to už napadlo, asi koupím ten co tam má být, než ušetřit pár kaček a pak co s tím.
  20. Ahoj, mám vymlácenej horní silentblok uložení motoru. Při pohledu na motor je to ten velkej horní vedle nádržky chladící kapaliny. Chtěl jsem ho koupit ale v druhovýrobě ho mají jen na slabší verzi 66Kw. Prý se na 79kw nevyrábí. Ale podle obrázků mě připadá uplně ten stejný co mám já na autě. Jestli jste ho už někdo měnil nevíte jestli ho můžu použít? Díky za odpověď. http://autodily.mjauto.cz/peugeot/307-sw-3h/2-0-hdi-90_66/ulozeni-motoru/SASIC8391931.html
  21. Aha, teď jenom ten dusík někde splašit.
  22. A proč dusíkem? Vždyť při plnění by ten vzduch odsáli ne? Dusík asi nikde neseženu.
  23. Ahoj, mám takový problém, dnes jsem si chtěl nechat zkontrolovat klimatizaci, jen preventivně protože jsem to nedělal už asi 4 roky. Jinak klimatizace normálně chladila, při vakuovém testu v servise mi bylo sděleno že mám někde únik chladiva a že jim to ta automatická mašina už nenaplní dokud se neodstraní únik. Když jsem se ptal proč mi to teda normálně chladilo tak že to nechápou, bylo tam prý jenom 147g chladiva ze 450. Neměli ani čas hledat unik. Takže jsem jim zaplatil za test a vyčerpání toho zbylého chladiva a odjel jsem s klimou která teď už vůbec nechladí protože je bez chladiva. Myslíte že je to normální, a dokáže to chladit s tak malým množstvím chladiva? Jo a ještě dotaz, když bych to zkusil natlakovat vzduchem z kompresoru a opěnit spoje mýdlovou vodou tak by se ten únik neukázal? Díky za odpověd. [upravil dne 19/8/11 od podebradak]
  24. Ahoj všem, mám dotaz. Svítí mi chyby ABS ESP, na diagnostice jsem zjistil že mám špatný čidlo na předním pravém kole. Čidlo jsem si vyměnil sám ale kontrolka pořád svítí, musí se jet na výmaz chyb? Dík 307 SW 2.0 Hdi 79KW
×
×
  • Vytvořit...