Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vaše zimní nehody 2012/2013  

1. 1. Vaše zimní nehody 2012/2013

• Ne, zatím zima bez nehody
      41
    • Ano, jednou jsem to na sněhu nevybral
      13
    • Ano, vícekrát :(
      4

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

:(:(:( To jsem nechtěl, aby ta diskuse takto skončila. Tak jinak: Jezdím jenom s jedním autem, nestřídám je a tuším, co od něj očekávat, tuším, jak se zachová. Neříkám, že to je 100%, to bych nebyl ve škarpě. Spíš mi šlo o to, že jsem z toho vyvázl bez újmy díky tomu, že to auto znám a mám nějaké zkušenosti, nebýt toho, tak v té rychlosti to nevyberu a válel bych se na poli. Mít mokré papíry, byl jsem dneska ve zprávách ...

Někomu je třeba dán talent na řízení, někomu na umění (zpívat ani malovat neumím). Neříkám, že ten talent na řízení mám, ale nějaké vlohy určitě, táta asi 20 let jezdil s nákladákem, ten má nacouváno, co já najezděno. Vyučené řemeslo dělal týden, poté jenom volant.

Pro mě je řízení auta blaho na duši, ne jen přemisťování z bodu A do bodu B. Já se cítím být součástí auta, mám k němu velký vztah (ale neřeším vzhled, musí mechanicky fungovat). Já jsem šťastný i když jedu 150 km po dálnici neustále 85 km/h, v pravém pruhu mezi kamiony. I toto mě vnitřně uspokojuje. Ale občas si známou zatáčku projedu stylem \"co nejpřesněji trefit apex bez korekce volantem\". Párkrát jsem z trefení apexu měl takovou radost, že se mi vyrojily slzy.:mad: Asi si hromada z Vás teď klepe na čelo, co jsem to za případ. :D Dělají mi radost i takové drobnosti, nemusím jet po dálnici 150 a všechny předjíždět ... :bojim

PS: Pokud je ledovka, je úplně jedno, zda s autem mám najeto 5 nebo 55 555 km, z auta jsou sáně a řidič je spíše jen pasažér. Teď bych se bál někam jet, je to ujezdění a přimrzlé, protože přes den bylo nad nulou. Nyní bych měl bobky až za ušima, nehraje roli to, co se mi stalo včera.

Odesláno

Asi před 15 lety jsem trochu blbnul ještě se Š120 a v docela vysoké rychlosti nekontrovatelný smyk a pak už jen čekání jak to dopadne.. :roll

Naštěstí byly podél cesty asi metrové závěje,takže se autu,mě a ani tomu stromu,co jsem na něj letěl,nic nestalo :D

Asi si to musí každý prožít,aby si uvědomil,kde jsou hranice rizika :myslim

Člověk se učí celý život :papa

Odesláno

MilaneF1:taky mám řízení jako relax a taky si rád svižněji protáhnu zatáčku,takže vím co nám chceš sdělit :super

A buď v klidu,i ti co tu píšou a moralizujou,si taky zcela určitě někdy s autem rádi \"zablbnou\" :myslim

V každém z nás je trochu z toho malého kluka,který si rád hraje :myslim:D:papa

Odesláno

Pepito - vůbec si nemyslím, že moralizuju. Jen jsem napsal svůj (a nejen mnou) ověřený postřeh, že \"mít auto 100% v ruce je děsně nebezpečný tvrzení\". Jinak na rozdíl od Milana bych asi nikdy nenašel ani smítko zábavy vploužení se po dálnici rychlostí pod 100 pokud mě k tomu nenutí podmínky (třeba jako včera) nebo nemám rozbitý auto. Taky rád sešlápnu plyn, ale ač mám natočíno hodně přes 1 500 000 km nikdy bych neřekl, že mám auto 100% v ruce - vím, že jsem jen člověk, tedy tvor chybující a chyba se většinou neplánuje. Praxe pak napomůže nalézt rychle clo nejlepší řešení problému, ale .....

P.S.

Asi nejsem až tak kluk, ale blbnutí v autě mě nikdy nijak nebralo. Sednout za volant a frčet někam třeba 100, 200, 500 nebo 1000 km to je jiná, to mě nabíjí a proto třeba hledám (a vypadá to že jsem našel) takovou práci, kde bych za volantem trávil celé dny.

[upravil dne 23/2/2013 22:31 od Medvěd]

Odesláno

Pepito: Díky, měl jsem blbý pocit z toho, co tu bylo napsáno. Ano, rád si to občas užiju, ale nepotřebuji parkoviště plné sněhu, nepotřebuji trhat rychlostí rekordy; pro mě je vrchol požitek z projeté zatáčky ... třeba sjezd z D11 na jižní spojku (jak se podjíždí jižní spojka) - miluji toho projektanta, dá se to projet plynule bez korekce volantu ani plynu, rychlostí asi 80. Táta na tomto místě vždycky říkal, že pozná, jak moc má na předku naloženou Avii, podle toho, jak mu nedrží přední náprava :D

Odesláno
Pepito - vůbec si nemyslím, že moralizuju. Jen jsem napsal svůj (a nejen mnou) ověřený postřeh, že \"mít auto 100% v ruce je děsně nebezpečný tvrzení\". Jinak na rozdíl od Milana bych asi nikdy nenašel ani smítko zábavy vploužení se po dálnici rychlostí pod 100 pokud mě k tomu nenutí podmínky (třeba jako včera) nebo nemám rozbitý auto. Taky rád sešlápnu plyn, ale ač mám natočíno hodně přes 1 500 000 km nikdy bych neřekl, že mám auto 100% v ruce - vím, že jsem jen člověk, tedy tvor chybující a chyba se většinou neplánuje. Praxe pak napomůže nalézt rychle clo nejlepší řešení problému, ale .....

Díkec Brundibáre, lépe bych to nevystihl, jen těch km mám krapet méně

Jinak MilanF1 má v ploužení zábavu, kterou sice nikdo moc nechápe, ale proč mu to brát. Jen si říkám, že F1 bejvaj docela rychlý vozy, tak proč si to někdy neskusí :D

Odesláno

Medvědě:nemyslel jsem to zle,však mě znáš(doufám),jen jsem vyjádřil svůj názor a chtěl podpořit MilanaF1 ;)

Taky mě velmi bavila a naplňovala práce řidiče sanitky,ale teď bohužel ze zdravotních důvodů nepracuji :(:papa

Odesláno
:(:(:( To jsem nechtěl, aby ta diskuse takto skončila.

Neskončila.Nič sa nedeje.Keby si vlákno nezaložil,nemal by som kam napísať príhodu.Je dobré,že Ťa jazdenie baví,skúsenosti budú pribúdať.

Ad emócie za volantom: Dám Ti malú radu,prehnané emócie,či už pozitívne,alebo negatívne sú za volantom nebezpečné.Do mnohých krízových situácií som sa vlastnou vinou dostal práve takto.Ostatní účastníci premávky to akoby vytušia a bude sa Ti zdať,že na ceste sa odohráva spiknutie proti Tebe.:D

Odesláno

Dnes jsem najel něco přes 200km s autem a za ním s naloženým vlekem na trase Žamberk, Ústí nad Orlicí, Česká Třebová, Lanškroun, Štíty a Šumperk. Za docela velkého provozu a ne moc upravených silnicích. Třeba někdo zná trasu, hodně serpentin a kopců. Po cestě jsem potkal tři nehody a pár aut jedoucích bokem ztáčku, dle mě neplánovaně :D Jednoho Superba pod silnicí na boku, opřenýho střechou o strom, 106ku, která nedala přednost a vypadala jako Koblihův \"klubák\" z Č.B. a Favorita, který se roztočil na rovném úseku a skončil přes značku v pangejtu. Mám už taky něco najeto, ale po pravdě, dnes při některých sjezdech jsem měl vážně bobky, když mě na dvojku tlačil vlek dolů z kopce... Tím chci říct, že hodně záleží na situaci na cestě, ostatních účastnících provozu, stavu gum a hlavně koncentrace. :papa

Odesláno
....třeba sjezd z D11 na jižní spojku (jak se podjíždí jižní spojka) - miluji toho projektanta, dá se to projet plynule bez korekce volantu ani plynu, rychlostí asi 80. Táta na tomto místě vždycky říkal, že pozná, jak moc má na předku naloženou Avii, podle toho, jak mu nedrží přední náprava :D

Milane mám u tebe strach jenom z jednoho a už sem ti to hodně dávno psal: Jsou to gumy na kterých jezdíš. Psal si že nepotřebuješ mít nový gumy, že jezdíš \"piano\" ale myslím si že než nějaká 150 na dálnici nebo blbnutí na parkovišti je víc rizikové to sjíždění z dálnice v 80.. Vím, mám možná kratší zkušenosti (pouze necelý 4 roky a cca 60000 km, ale i tak si myslím že tohle je jedna z věcí u který si jsem jistej že to cesta do pekla být může... Ale jak o mě řekl Stibto: jezdím se 406tkou jako prase tak to moc porovnávat nemůžu ;):papa

Odesláno

Punkac a spol: \"mít auto 100% v ruce je děsně nebezpečný tvrzení\" S tím naprosto souhlasím! Mezi námi jezdí mnoho střelců, co si to myslí. Ač si myslím, že auto znám velmi dobře, nebudu jezdit na hraně a ohrožovat ostatní účastníky provozu! Každému se občas stane, že neodhadne situaci, ale pak nastupuje zkušenost, jak to co nejlépe vyřešit.

Přiznám se, že jsem se párkrát přistihnul, že po dálnici jsem jel pomaleji než po okrsce. Ale vždy se snažím, abych neblokoval provoz. Neustále mi \"tikají\" oči do zrcátka.

F1 jsou rychlá auta a je pravdou, že ten okruh mě hoooodně láká, prostě trefovat apexy a bojovat s chronometrem. Jenže ta zábava něco stojí a domnívám se, že za ten zážitek mi to nestojí. Na mém prvním minisrazu jsem seděl prvně v motokáře, já tím byl unešen, ale 10 minut za 200 Kč :myslim Poté jsem bedlivě studoval své časy :D

Pokud by mě naši v mládí přitáhli k motokárám, možná by ze mě byl dneska závodník :myslim Ale jedině okruh, rallye ne, jakmile vidím onboard záběry, mám strach jenom u té televize.:bojim

[upravil dne 23/2/13 23:10 od MilanF1]

Odesláno
Dnes jsem najel něco přes 200km s autem a za ním s naloženým vlekem na trase Žamberk, Ústí nad Orlicí, Česká Třebová, Lanškroun, Štíty a Šumperk. Za docela velkého provozu a ne moc upravených silnicích. Třeba někdo zná trasu, hodně serpentin a kopců. Po cestě jsem potkal tři nehody a pár aut jedoucích bokem ztáčku, dle mě neplánovaně :D Jednoho Superba pod silnicí na boku, opřenýho střechou o strom, 106ku, která nedala přednost a vypadala jako Koblihův \"klubák\" z Č.B. a Favorita, který se roztočil na rovném úseku a skončil přes značku v pangejtu. Mám už taky něco najeto, ale po pravdě, dnes při některých sjezdech jsem měl vážně bobky, když mě na dvojku tlačil vlek dolů z kopce... Tím chci říct, že hodně záleží na situaci na cestě, ostatních účastnících provozu, stavu gum a hlavně koncentrace. :papa

Čéče - trasu kurňa dobře znám. Jezdil jsem několik let pravidelně každé úterý Kostelec nad Mrtvicí - Rychnov - Vamberk - Žamberk - Letohrad - Jablonné - Králíky - Štíty - Lanškroun - Ústí - Česká třebová - Litomyšl - Choceň - Holice - Praha a v tomhle sajrajtu to byl vždycky zážitek :papa

[upravil dne 23/2/2013 22:57 od Medvěd]

Odesláno

Gronholmm: Já se přizpůsobuji možnostem auta a vím, že na letních 16\", čínských gumách to není úplně ono.

Já netvrdím, že každý sjezd jezdím na hraně, tato zatáčka se mi líbí, těžko v ní bude radar a když do Prahy jedu jednou za měsíc, tak si ji užiju. Já takové úseky znám snad jenom dva. Tento sjezd a pak jedna zatáčka blízko bydliště (pravotočivá), tam je konec asfaltu asi 50 cm za bílou čarou a poté ještě asi metr udusaná hlína. Když si to tam chci užít, snažím se trefit kraj toho asfaltu, občas mi zadní kolo sklouzne dolů :D

Já bohužel nevím, jak jezdíš, ale s Tomášem já se občas bojím ... :D

Odesláno

Mě třeba vytrestala moje první nehoda v životě se 405 Mi16x4.... Najeto jsem měl něco lehce přes 100000, s tímhle autem něco přes 40000 km. Bylo mi 26 a přesně jsem si říkal, auto znám a tak dále. Vytrastala mě obec Kuklov a její 180° pravotočivá zatáčka do mírného kopečka, bohužel klopená ven. Měl jsem moc sebejistoty a s vědomím, že stálá 4kolka mě přeci vždycky podrží na silnici s novýma gumama... Tato úvaha se ukázala býti lichá.

Bylo trošku po dešti. Před obcí značka upozorňující na doporučenou rychlost 30-40 km v hodině. Do obce jsem jel cca 60 na trojku pod plynem. Bohužel jsem se svezl v zatáčce do pangejtu. Kola vytočený úplně do prava. Když už jsem se hrabal zpět na silnici narazil jsem do obr balvanu, kterej cestáři zapomněli ze škarpy uklidit. Tupá rána a v mžiku jsem byl na silnici. Na kastli ani šrám, jen jsem utrhl nápravnici, převodovku a motor, který se válel pod autem.

Od té doby respekt a pokora

Odesláno

Pro mě je řízení auta blaho na duši, ne jen přemisťování z bodu A do bodu B. Já se cítím být součástí auta, mám k němu velký vztah (ale neřeším vzhled, musí mechanicky fungovat). Já jsem šťastný i když jedu 150 km po dálnici neustále 85 km/h, v pravém pruhu mezi kamiony. I toto mě vnitřně uspokojuje. Ale občas si známou zatáčku projedu stylem \"co nejpřesněji trefit apex bez korekce volantem\". Párkrát jsem z trefení apexu měl takovou radost, že se mi vyrojily slzy.:mad: Asi si hromada z Vás teď klepe na čelo, co jsem to za případ. :D Dělají mi radost i takové drobnosti, nemusím jet po dálnici 150 a všechny předjíždět ... :bojim

Pohoda, za to sa nehanbi, buď naopak rád, že pro teba neni auto úplný stereotyp. Všetci máme nejaké záluby, je to každého věc a často sa ludé s podobnýma zálubama prirdozene nekde stretávajú. Sem taký istý jak ty, ináč by sem neměl auto, které mám, vúbec mi nevadí dálnica 90, já sa dokážem kochat aj okolím a ked je naplánovaná nejaká věčší cesta, napríklad až do Vysokých Tater, tak si proste užívám každý jeden kilometr, poněvač snád s každým pohorím mám už neco společné, alebo sa v mestách po ceste odehrál nejaký príběh.

K téme : Ešte sem v zímě nehodu neměl, teraz mi ani moc nehrozí, kedže v zimě skoro nejezdím a jestli už jo, tak vtedy, ked neni na cestách vúbec sneh a ideálne sucho, ale už to na mňa asi čeká, lebo všeci známí v mojém okolí už búračku měli. Jeden sa snažil uhnút bažantovi a vletel do járku s citrónem berlingo oprava 1500 eur za karosériu, druhý minulý týdeň obrátil Land Rover džíp na strechu na rovnej ceste a takto by sem mohel pokračovat ... brrr, neteším sa :roll

Odesláno

Minimálně jednou za zimu mě táhá traktor ven z průseru. Teď ve středu jsem zůstal zapadlý na parkovišti v Bystřici pod Hostýnem před pizzerkou. Všeobecně je to s naklaďakem v zimě celkem žůžo :D S osobákem už jsem se taky válel po příkopě letím si v noci na šichtu za zatáčkou 2 srnečky na tacháču 70 ale dopadlo to celkem dobře jen mlhovka padla za vlast.

Najezdím asi 100 tisic za rok ale nikdy osobě netvrdím že jsem výborný řidič.Znám spostu týpku z branže co osobě tvrdí že jsou PáNí šofeři padne první vločka a jsou tam kde slunce nesvítí.Nejvíc nejlepší hláška \"co ty máš naježděno to já mám odcouváné\'\' miluju takové borečky:D

Odesláno

Mišák : Taky mám nějaký kilometry najetý v mkd cca 3roky (1,5 roku adr s cisternou).

Nikdy bych o sobě netvrdil, že jsem Pán šofér.

To tahání v zimě,moc dobře znám a občas to byla docela i sranda...

Jinak počet bouraček v zimě- 1 lehká cca před 10lety...

[upravil dne 24/2/13 21:34 od davidekcz]

Odesláno

Já měl jen jednu jedinou nehodu a to minulou zimu ještě když jsem jezdil s Favoritem, když se mi na PP kole udělal defekt a byl jsem nucen 2x vyjet s letní rezervou. Nejezdím zrovna pomalu a zradila mě menší ledovka v mírné zatáčce před rovinkou, rozhodilo mě to asi v 70 km/h a po pár stovkách metrů snahy o srovnání jsem to narovnal čumákem do příkopu a naštěstí se trefil do nejmělčího místa, takže mi první kolemjedoucí pomohl auto rukama vytáhnout, na tom ledu to lanem nešlo. Nacvaknul jsem zpátky nárazník a jelo se vesele dál :D

Odesláno

já osobně zatím nemám žádnou nehodu.. několikrát jsem to honil po silnici a rovnal to, ale naštěstí to nakonec dopadlo dobře.. se 406kou mám najeto cca 70t km a že bych ji měl v ruce bych nikdy neřekl.. v zimě když kydne, tak pomalu v každý zatáčce pořád čekám, co vyvede, protože si nejsem 100% jitstej.. do práce jezdím každej den cca 35km tam a 35 zpátky a přiznám se, že teď v zimě kolikrát brzdím auta za mnou jak jedu pomalu, protože na půlce týhle cesty se vůbec nesolí a nemám zapotřebí to poslat to do škarpy.. nejvíc mě baví vždycky týpci s ochcávkama, kteří to praží, jak kdyby se jim nikdy nemohlo nic stát, furt se lepí a předjíždí na nejdebilnějších místech co můžou (nehledě na jejich rychlost).. jinak za poslední týden jsem měl hned tři krozovky, kdy jednou jsem jel cca 30 do zatáčky a prostě to zatáčet nechtělo, nakonec jsem ji projel v protisměru u levý krajnice a textil naštěstí zůstal čistej, a pak hned dvakrát se mi stalo, že jsem couval z kopečka a kously se mi přední kola (i když mám ABS) (samozřejmě jsem brzdu povoloval abych mohl aspoň nějak auto korigovat), vždycky byla za mnou nějaká překážka a bylo to opravdu o fous.. po druhý už jsem se viděl v garáži co byla za mnou.. nakonec jsem auto nějak ztočil a zastavil asi 20cm od ní a asi jsem si i cvrknul...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...