Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Včera jsme se s bráchou byli juknout na jednu 406ku, která dle nás vypadá celkem \"k světu\". Zarazilo mně ale, že nemá imobilizer v klíčku, ale má nějakou podivnou klávesnici (prodejce se dušoval že origo a jako bastl to fakt nevypadalo). Chci se zeptat:

a) jestli s tímhle řešením nejsou nějaké závažnější problémy

b) kolikrát se dá uklepnout v kódu bez nutnosti resetu

c) je reset systému řešitelný jinak než v autorizáku

d) dá se eventuelně celý imo přemostit (v případě problémů)

Nechci prostě bráchovi doporučit věc, která má nějak výraznou poruchovost a o tomto imo osobně vůbec nic netuším.

Odesláno

Všechny 406 mladšího data než 99´, dokonce i 306, 106, 405 tento kodový imobilizer mají. Problemy bývají v přelámaných drátech. Ale pokud zná kod tak se to dá jednoduše odpojit, je to tady psaný asi milionkrát

[upravil dne 17/2/13 21:33 od Radek Hurvajz]

Odesláno

ano, klavesnice se davala cca do pulky 97. roku Mely ji take 306 a 106.

Problem byva v prelomenych dratech, jak se porad vyklapi pri zadavani kodu, drat muze upadnout kdykoliv ( vetsinou v nejnevhodnejsi dobu :D )

kod 3x, pak se zablokuje na urcity cas a znovu jde zadat po urcite dobe

reset zapomenuteho kodu neumi ani peugeot (dneska uz by se tim asi ani v peugeotu nechteli zabyvat)

immo se zlikviduje tak, ze se zada platny kod a konektor klavesnice se odpoji, jednotka motoru zustane odblokovana

a priste zkus hledani ;) resilo se to tu opravdu x-krat

[upravil dne 17/2/13 21:35 od Ferry]

Odesláno

Ja to mam aj v 605 a je to super.

Staci si precitat prirucku na pouzivanie.

Su tam 3 rezimy.

1 : automatický - po odomknutí sa odblokuje a normalne nastartujes. obmedzene casom na 30 s.

2. rucny - vzdy pre startom zadas kod a nastartujes

3. servisny rezim - ked ides s autom do servisu zadas kod, ktory im uvedies, ked si auto prevezmes, zadas svoj kod a servisny kod sa zrusi.

Urcite to registruje aj imo v kluci, lebo to s tym spolupracuje.

Je to dobre,ked by nahodou niekto chcel ukradnut auto. ak vypnes klucom, po 10 s sa zablokuje a musis zadat kod.

Po zlom kode, myslim 3 x , sa 30 min neda nastartovat hociakym sposobom.

Tiez som po kupe, kod nemal, ale jeden manik mi ho zistil.

Odesláno

Chtěl bych se zeptat taky uvažuji o zapojení klavesnice ale při prodeji mi říkal že se to nějak hádalo s DO mohl by s tím být problem nějak že bych potřeboval kod ktery tam měl předchozí majitel ? a jestě jak se to připojuje ..? připojím konektor a zadám nový kod ? kdyžtak nějak podrobněji vysvětlit díky

[upravil dne 18/2/13 18:27 od Fritscher]

[upravil dne 18/2/13 18:32 od Fritscher]

Odesláno

pripojis konektor a pokud si nejsi 100% jist kodem, jses v haji a shanis po vsech certech novou ridici jednotku nebo nekoho, kdo z ni vypaji pamet EEPROM a nahraje do ni novej, spravnej software s odblokovanym immo, do te doby nejezdis

jestli byly s tou klavesnici v minulosti problemy, nepripojovat, nechat tak a byt rad, ze jezdis

Odesláno

No, když tak o tom přemýšlím, tak jednotka je odblokovaná, takže když připojíš klavesnici při nastartovaným motoru je možné že odblokovaná zustane a tudiž je možné zadat nový kód. Ovšem to je jen teorie a pokud neznáš starý kod na 100% tak bych to rozhodně nezkoušel.

Odesláno

ja bych to rozhodne nezkousel u klavesnice, se kterou byly v minulosti nejake problemy a kvuli tomu byla odpojena, mohou tam byt taky prelamane draty ve svazku a misto zadani noveho kodu se akorat zablokuje jednotka a je vymalovano, shanet pak zalohu EEPROM, pajet v jednotce a programovat jeji pamet novym softwarem aby auto zase jelo, to mi prijde, ze za to nestoji

Odesláno

asi máte tady pravdu za ty potíže s jednotkou to nestojí a navíc jak znám moje štěstí :bojim to by byla katastrofa :D takže toto asi vynechám a místo toho seženu pořádnej alarm :papa

Odesláno

Myslíš jako když je auto nový že?

Myslím, že za minimálně těch 14 let byl alespoň jednou změněn. Jinak by celej imo postrádal smysl. ;)

Odesláno

Já to mám na ZX a že bych z toho byl nějak odvařenej... Čekám, kdy z toho po zadání pinu alespoň vypadne nějakej keš - a ono furt nic :D

No ale alespoň to není vyklápěcí, takže by to nemělo být poruchové.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...