Medvěd Odesláno 17. únor 2013 Odesláno 17. únor 2013 Včera jsme se s bráchou byli juknout na jednu 406ku, která dle nás vypadá celkem \"k světu\". Zarazilo mně ale, že nemá imobilizer v klíčku, ale má nějakou podivnou klávesnici (prodejce se dušoval že origo a jako bastl to fakt nevypadalo). Chci se zeptat: a) jestli s tímhle řešením nejsou nějaké závažnější problémy b) kolikrát se dá uklepnout v kódu bez nutnosti resetu c) je reset systému řešitelný jinak než v autorizáku d) dá se eventuelně celý imo přemostit (v případě problémů) Nechci prostě bráchovi doporučit věc, která má nějak výraznou poruchovost a o tomto imo osobně vůbec nic netuším. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 17. únor 2013 Odesláno 17. únor 2013 Všechny 406 mladšího data než 99´, dokonce i 306, 106, 405 tento kodový imobilizer mají. Problemy bývají v přelámaných drátech. Ale pokud zná kod tak se to dá jednoduše odpojit, je to tady psaný asi milionkrát [upravil dne 17/2/13 21:33 od Radek Hurvajz] Citovat
Medvěd Odesláno 17. únor 2013 Autor Odesláno 17. únor 2013 No na 405ce jsem ho určitě neměl a moje 406ka / rok 2000 ho má 100% v klíčku (je mladší než ta bráchova) Citovat
Ferry Odesláno 17. únor 2013 Odesláno 17. únor 2013 ano, klavesnice se davala cca do pulky 97. roku Mely ji take 306 a 106. Problem byva v prelomenych dratech, jak se porad vyklapi pri zadavani kodu, drat muze upadnout kdykoliv ( vetsinou v nejnevhodnejsi dobu ) kod 3x, pak se zablokuje na urcity cas a znovu jde zadat po urcite dobe reset zapomenuteho kodu neumi ani peugeot (dneska uz by se tim asi ani v peugeotu nechteli zabyvat) immo se zlikviduje tak, ze se zada platny kod a konektor klavesnice se odpoji, jednotka motoru zustane odblokovana a priste zkus hledani resilo se to tu opravdu x-krat [upravil dne 17/2/13 21:35 od Ferry] Citovat
mmartinkovic Odesláno 18. únor 2013 Odesláno 18. únor 2013 Ja to mam aj v 605 a je to super. Staci si precitat prirucku na pouzivanie. Su tam 3 rezimy. 1 : automatický - po odomknutí sa odblokuje a normalne nastartujes. obmedzene casom na 30 s. 2. rucny - vzdy pre startom zadas kod a nastartujes 3. servisny rezim - ked ides s autom do servisu zadas kod, ktory im uvedies, ked si auto prevezmes, zadas svoj kod a servisny kod sa zrusi. Urcite to registruje aj imo v kluci, lebo to s tym spolupracuje. Je to dobre,ked by nahodou niekto chcel ukradnut auto. ak vypnes klucom, po 10 s sa zablokuje a musis zadat kod. Po zlom kode, myslim 3 x , sa 30 min neda nastartovat hociakym sposobom. Tiez som po kupe, kod nemal, ale jeden manik mi ho zistil. Citovat
P607Olda Odesláno 18. únor 2013 Odesláno 18. únor 2013 Ten 1. automatický jsem měl na 406 3V6, ale mají ho jen nejvyšší výbavy. Běžně ne. Citovat
Fritscher Odesláno 18. únor 2013 Odesláno 18. únor 2013 Chtěl bych se zeptat taky uvažuji o zapojení klavesnice ale při prodeji mi říkal že se to nějak hádalo s DO mohl by s tím být problem nějak že bych potřeboval kod ktery tam měl předchozí majitel ? a jestě jak se to připojuje ..? připojím konektor a zadám nový kod ? kdyžtak nějak podrobněji vysvětlit díky [upravil dne 18/2/13 18:27 od Fritscher] [upravil dne 18/2/13 18:32 od Fritscher] Citovat
Ferry Odesláno 18. únor 2013 Odesláno 18. únor 2013 pripojis konektor a pokud si nejsi 100% jist kodem, jses v haji a shanis po vsech certech novou ridici jednotku nebo nekoho, kdo z ni vypaji pamet EEPROM a nahraje do ni novej, spravnej software s odblokovanym immo, do te doby nejezdis jestli byly s tou klavesnici v minulosti problemy, nepripojovat, nechat tak a byt rad, ze jezdis Citovat
Fritscher Odesláno 18. únor 2013 Odesláno 18. únor 2013 a je možny tu klavesnici jen připojit a zadat nový kod ? protože kamošovi se to tak povedlo Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 18. únor 2013 Odesláno 18. únor 2013 No, když tak o tom přemýšlím, tak jednotka je odblokovaná, takže když připojíš klavesnici při nastartovaným motoru je možné že odblokovaná zustane a tudiž je možné zadat nový kód. Ovšem to je jen teorie a pokud neznáš starý kod na 100% tak bych to rozhodně nezkoušel. Citovat
Dave_k Odesláno 18. únor 2013 Odesláno 18. únor 2013 To by musel prubnout někdo, komu klávesnice funguje a zná kód. Citovat
Fritscher Odesláno 18. únor 2013 Odesláno 18. únor 2013 ok tak se asi na to vykašlu lepší jak si bloknout RJ Citovat
Ferry Odesláno 18. únor 2013 Odesláno 18. únor 2013 ja bych to rozhodne nezkousel u klavesnice, se kterou byly v minulosti nejake problemy a kvuli tomu byla odpojena, mohou tam byt taky prelamane draty ve svazku a misto zadani noveho kodu se akorat zablokuje jednotka a je vymalovano, shanet pak zalohu EEPROM, pajet v jednotce a programovat jeji pamet novym softwarem aby auto zase jelo, to mi prijde, ze za to nestoji Citovat
Fritscher Odesláno 18. únor 2013 Odesláno 18. únor 2013 asi máte tady pravdu za ty potíže s jednotkou to nestojí a navíc jak znám moje štěstí to by byla katastrofa takže toto asi vynechám a místo toho seženu pořádnej alarm Citovat
mmartinkovic Odesláno 19. únor 2013 Odesláno 19. únor 2013 v papieroch je kod 1111. ale ak sa zmeni uz neplati. Citovat
Dave_k Odesláno 19. únor 2013 Odesláno 19. únor 2013 Myslíš jako když je auto nový že? Myslím, že za minimálně těch 14 let byl alespoň jednou změněn. Jinak by celej imo postrádal smysl. Citovat
Ajap Odesláno 20. únor 2013 Odesláno 20. únor 2013 Já to mám na ZX a že bych z toho byl nějak odvařenej... Čekám, kdy z toho po zadání pinu alespoň vypadne nějakej keš - a ono furt nic No ale alespoň to není vyklápěcí, takže by to nemělo být poruchové. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.