Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Taky máte ten pocit, že čím dokonalejší auto, tím víc "bez duše"?

Recommended Posts

Odesláno

Pripájam sa do klubu. Moje prvé auto bol favorit. To bolo radosti keď som ho doniesol domov. 306

Ma tiež chytila, aj 807, ale po čase to opadlo. Môže to byť aj tým, že už mám 3 deti a na to auto už nezostáva toľko času.

Keby mám nazvyš korunky, určite by som si kúpil Škodu 1000 MB alebo 100/110.

Odesláno

mám to podobně jako kluci tady.Ty auta dnes nemají duši.jsou to sluhové,ale ne členové rodiny.Proto já mám rád stará auta.Takové svezesí s 309 GTi16 mi vždycky vykouzlí úsměv na tváři.Tak komunikativní řízeni,podovzek atd. to prostě dnes člověk nezažije (pokud není milionář a nekoupí si nějaké Ferrari,Porsche atd.). Neříkám,že nepodlehnu časem ,,novému\" autu, ale budu vybírat pouze mezi Mitsubishi Lancer Evo nebo Subaru Impreza STi - to jsou ještě apoň auta, které řidiči něco dají a užijete si s nimi.

Odesláno

takovej pocit nemam, protože jsem ještě žádný nový auto neměl, protože na něj prostě nemám. Punto je taky starej sráč a že by mělo nějakou \"duši\" tedy říct nemůžu.

Ale když bych si měl vybrat auto, co bych opravdu teď chtěl (a nemám na něj) tak by to byla 2cv, nasadil bych si slamák, plato vajec za zadní okno a byl bych šťastnej:roker

Odesláno

La Carrera panamericana, tenhle závod jel vloni známý, Johannes Schilcher s jaguárem, mam doma i DVD s Muzikou od Pink Floyd a to je něco naprosto užasnýho.

Koho by zajimaly starý Jaguáry - http://www.oldtimer-klassik.cz/kontakt.html

http://www.youtube.com/watch?v=uJZKxo0lrrQ

http://www.lacarrerapanamericana.com.mx/index.php/multimedia/galerias

[upravil dne 10/2/13 20:08 od Radek Hurvajz]

Odesláno

Souhlasím, ale neřekl bych, že je to celé o ročníku a o pomocné výbavě, najdou se i vyjímky, co potvrzují pravidlo ;). Třeba jsou auta, který sice mají posilovače a další vychytávky, které pořádně ani neznám a přesto si to člověk v nich užije svým způsobem. Z toho co jsem řídil mě napadá třeba Mazda 6 nebo Lancia Lybra. A to jsou z mého pohledu prakticky nové auta.

Odesláno

Taky mi přijde že nová auta jsou moc přetechnizovaná a celkem i zbytečně. Stačila by jen polovina těch vychytávek co se teď používaj.

Myslim si že díky tý technice nemusí bejt řidič tak dobrej a ta technika mu hodně pomůže s řízenim, kdežto v takovym starym dobrym žigulu to bylo všechno o schopnostech řidiče.

Odesláno

No nevím jestli duši ..... Ty starý škobky měli výhodu že to bylo jednoduchý a snadno opravitelný, ale byly to prostě kýble .... Dnešní auta jsou super, sice je v tom 90% věcí co vůbec nepotřebuju, osobně mi stačí dálkovej centrál a el. okna, cokoliv navíc už je pro mne zbytečnost co stejně nepoužívám...... ale zase jsou mnohem pohodlnější. Nevýhoda je ve složité elektronice a obečně vyšší poruchovosti ....

Pro mne je auto přibližovadlo z bodu A do bodu B a kdybych měl peníze určitě bych si koupil nějaký nový pořádný auto (třeba 508 nebo RCZ) .... U auta jsem duši nikdy nehledal, ale je fakt že nemůžu zapomenout na 309 co jsem měl před cca 10-ti lety, neuvěřitelnej šrot, ale najezdil jsem s tím autem skoro 150.000km a měl jsem ho rád ..... :)

Odesláno

Je to spíš o tom, že při poruše na místě zvítězil majitel nad hmotou a to s pouhým šroubovákem, kleštěmi a žárovkou. To bylo soužití s autem.

Dneska?

A ty auta čím jsou novější, tím jsou asi víc na h...o, už nevydrží to co předešlý model... Ale to bude i tím, že je majitel znechucen a donucen se v tom nehrabat.

Odesláno

Jak píše SV 24 , poslední auta co měly duši jsou Alfy příp. Hondy. Všechny dnešní auta ( v cenové relaci do 700 tisíc ) jsou jen nákupní tašky, lišící se jen venkovními plechy. Všechno na jedno brdo, přeposilované řízení, plno elektronických píčovin, nesmyslně vysoká přední kapota, většinou ukrutně nudná palubní deska a výkony motorů stejné jak před 50-ti lety. Dřív 150 lidí vymýšlelo tři měsíce nové auto, nad kterým slintáme dodnes. Dneska deset tisíc lidí jeden rok vymýšlí, jak na stejnou modulární platformu nabouchat jinak ohlé plechy, aby z toho vylezla jen jinak tvarovaná popelnice. A aby tu nudu něčím maskovali, tak se napíše, že kufr má o deset litrů větší objem.

A když už někdo udělá \"sportovnější\" model, tak je to ve skutečnosti jen standardní model s jinou kastlí. A pruhem na kapotě. A protože odlišných aut je málo, tak si může dovolit Toyota za obyčejné kupé GT86 říct nějakých 800 tisíc nebo třeba Porsche za Caymana nějakých 1,8 mil. Ještě před pár lety to bylo pestřejší, byly opravdové hothatche, hondy s2000, oply speedstery atd.

Odesláno

Stále se snažím najít tu duši. Nějak ji nemohu najít ...

... aha, to bude tím, že stroje mají sloužit lidem. A auto je jenom stroj. Hledáte duši u soustruhu? Nebo u sbíječky?

Odesláno

Jde spíš o to, že před pár lety se dalo koupit zábavné auto za pár korun, dneska je auto za pár korun jen obyčejné spotřební zboží a aby si člověk pořídil zábavné auto, musí si připlatit balík nebo koupit něco staršího. Podle mého názoru dneska zůstala duše jen Lotusům, vezl jsem se někdy na podzim jako spolujezdec v Lotusu Evora S a to auto mě tak uchvátilo, že si ho jednou pořídim :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...