Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Na jaře budu řešit jaký plot kolem části pozemku. Jde cca o 20m. Nejsem na samotě, takže bych chtěl plot, přes který nepůjde vidět. Kolem mě jsou činžáky a tak bych chtěl trochu pozemek uzavřít. Ideální by byl bezúdržbový plot a u sousedů jsem viděl bezzákladové betonové oplocení.

http://www.koncak.cz/bezzakladove-betonove-oploceni.html

Není drahý, je to sice beton ale nevypadá špatně. Ideální by byl krásný dřevěný ale ta cena bude asi jinde. Co Vy na to?

Nebo mě napadlo vysoké pletivo a na to 95% stíníci tkaninu:

http://www.ceskeploty.cz/stinici-tkaniny/146-90-stinici-tkanina-v2000-mm-90-zastineni-zesilena-oka-hmotnost-200g-m2.html

Máte nějaký tip na jiné oplocení?

[upravil dne 21.1.2013 06:47 od Francouz_407]

Guest Scratch
Odesláno

tak plotovky uz se delaji i z plastu, a neni to takova tragedie, ale do toho betonovyho bych nesel, pripadal bych si jako mukl na vlastni zahrade :D

Odesláno

...tú tkaninu by som na drôtenný plot nedával...keď začne fúkať vietor, správa sa to ako plachty na Čiernej perle...to si potom človek v záhrade pripadá ako Jack Sparrow...väčší problém ale je, že to potom tlačí na stĺpiky oplotenia a časom ti ich vykýve zo zeme alebo betónového základu...

Odesláno

1. Plot, přes který není vidět, vypadá jak vězení (pokud není živý).

2. Existují laťkové ploty, přes které je málo vidět (laťky v určitém úhlu), natírání je pracné.

3. Plast recyklovaný nevypadá moc dobře.

4. Mám a doporučuji pletivo potažené plastem, dole betonové PZ desky (proti žábám a podhrabání psů) a živý plot.

5. Živý plot dobře rozmysli, jestli trnitý (dát zvenku, nikdy dovnitř kvůli dětem a chození bosky), anebo netrnitý.

Zvenku mám trnitý dřišťál, jinde pak zevnitř habry (listí drží i v zimě). Mohu doporučit.

Anebo si tam uskladni dřevo, a máš neprůhlednou zábranu.

Odesláno

Já jsem udělal zed z betonovejch prolejvaček, na jaře na to dám fasádu a bude to parádní. Nejradši bych udělal betonový zdi kolem celýho pozemku :D

ty stínící tkaniny jsou naprd, je přes to vidět. Taky možnost, dát drátěnej a naflákat tam tůje, ale ty vzrostlý jsou docela drahý.

[upravil dne 21/1/13 10:47 od Ajdamek]

Odesláno

Dole v koupelně a na WC máme neprůhledná skla (tzv. \"kůra\"). Ale v patře máme i v koupelně a WC obyčejná průhledná. Jenže tam by jsi nic neviděl :D

Odesláno

Já si zrovna dneska počítal plot z výrobků fy Best ....Muro a Natura. ( Muro jsou jakoby omlácený a natura štípaný. Počítal jsem 3 šáry dole a po 2 metrech sloupky. Výplň dřevěná či plastová. A vychází to zhruba kolem 3500 za ty dva metry ( výšky 180cm) bez daně a bez betonu a základu. Je to v barvě. Potom jsem narazil na systém Unica, kterej je podstatně levnější, ty tvárnice jsou červený a dá se říct, že i pohledový a stojí 30 kaček kus. Oproti těm dvěma nahoře, který jsou kolem 90 a rozměr mají ještě menší. A neprolívá se to betonem, jen ve sloupkách. To co jsi psal nahoře vypadá teda pěkně hnusně, ale na druhou stranu to měli dva ukroši hotový za půl dne ( 11m ) a stálo to asi dvacku sakum pikum. Kde to sehnali nevím. Já to taky řeším a vůbec nevím co. Nebo jestli ZTB a potom to natáhnout fasádou, který mi zbylo asi 6 kýblů....Před barák dám to Muro a mezi to kovanej plot, ale kolem zahrady mám cyklostezku a je to tam v létě jak v Bangkoku :/

• O 2 týdny později...
Odesláno

u nás je na jedné straně betonovej základ hrozně hluboko, kvůli tomu, že sme vyrovnávali pozemek a za tim vyrovnanym je strouha, ale jinak je betonovej základ a na tom normálně zelený pletivo...

Odesláno

Ještě že člověk bydlící v činžáku nemusí podobné problémy řešit.

Osobně bych k tomu přistupoval podobně jako Péťa - než abych si opevněním udělal z domu vězení, to radši ať se sousedi klíďo podívaj´- však ono je to časem omrzí.

Kamarádka má chatu někde v lesích nad Lovosicema a tam dokonce platí, že pozemek NESMÍ být oplocen. Tak si ho postupně ohraničuje tak, že každý rok po velikonocích od kamarádů sesbírá pomlázky a ty postupně po hraně pozemku zasazuje - je to celkem hezký a tak to nikomu nevadí (ale vidět přes to je a vždycky bude).

Odesláno
Já jsem udělal zed z betonovejch prolejvaček, na jaře na to dám fasádu a bude to parádní. Nejradši bych udělal betonový zdi kolem celýho pozemku :D

ty stínící tkaniny jsou naprd, je přes to vidět. Taky možnost, dát drátěnej a naflákat tam tůje, ale ty vzrostlý jsou docela drahý.

[upravil dne 21/1/13 10:47 od Ajdamek]

Rada thuji ma kazdej ocas a vypada to jako smutecni alej u krematoria..:blicismajlik

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...