Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

406-ko kombík 80Kw hdi mám už 6 let a je to supr auto nikdy bych ho nevymněnil, kdyby pomalu nestárlo. Loni se mi vysypal altík, odešla spojka, upad tlumič vejfuku, prostě stárne.

Přemýšlím o tom že ho budu muset poslat dál, ale problém je , že neznám auto za cca 120 000 Kč, kterým bych ho nahradil a pomoh si. Jezdim v práci v octavii 1.6 tdi rok starou za cca 300 tis a nepřijde mi lepší (je tvrdá a musí se hodně točit aby jela), znám renault grand scénic 1.5 dti a taky ne, Berlingo 1.6 Hdi (papírově stejný výkon i krouťák ale táhne až tak od 2000 ot a to už u 406-ky pomalu přeřazuju výš a navíc je to dobytčák. Láká mně 407 ale kombik neni kombik, je malý kufr i málo místa na zadních sedadlech. Navíc se mi nelíbí ten přední převis. Líbí se mi C5 kombi, ale prý jsou poruchové. Možná ford, má s peugeotem společný motor 1.6 hdi ale nemá dobrou pověst a nikdy jsem v něm nejel.

Prostě nevim, poraďte...

Guest servisman
Odesláno

zatím jsem nenašel jiné auto co by nahradilo 406 break v dobré ceně

Odesláno

307 sw je oproti 406 break dost mala, resp kratka... A jsem taky toho nazoru nechat si stavajici 406ku. Vzhledem k tomu ze nevis v jakem stavu bude ta ojetina, tak te muzou a budou cekat dalsi vydaje. Takhle vis na cem jsi, co mas hotove a co ne.... a navic cim novejsi auto tim se to vic vic s*re. Prijde doba, kdy budeme za tyhle starsi a jeste \"spolehliva\" auta radi ;)

Odesláno

jsem stejného názoru jako ostatní, a to nechat si 406ku.. jsou to dobrý káry.. pokud by jsi přesto chtěl měnit, tak já osobně, kdybych chtěl zůstat u obdobných parametrů, co se týče místa vevnitř, tak bych sáhnul po C5.. pěkný auto, HDI v tom můžeš mít taky, pohodlný a dá se to koupit za docela slušný peníze..

Odesláno

Náš kamarád ji nahradil A6kou Audi, která je supernamakaná, navíc V6 3.0 TDI Quattro, umí snad úplně všechno a přesto doteď říká, že lepší auto než 406 Break nikdy neměl, že ji neměl prodávat a že ta Audi je strašlivě nudné auto.

PS: taky uvažoval o C5 a taky to zavrhl z důvodu poruchovosti.

Odesláno

mam 406 z 1995, blizim se k pul mega najetych km a rozhodne ji jeste nebudu davat pryc, ted budou nove tlumice (po 120tis km) a pruziny vse od Kayaba a vyjde me to jen o neco malo vic, nez stoji jedna servisni prohlidka noveho auta v autorizaku, olej menim 2x rocne i s filtrem za 600Kc jedna vymena doma a pak uz do toho tankuju jen LPG a obcas trochu benzinu :)

mam i vypocitane naklady na provoz, ktery cini asi 3.11Kc/km

za 12let provozu jsem v palivu projel 426tis Kc, za olej jsem dal 10 000 Kc, za pneumatiky 20 000Kc a za opravy,nahradni dily a ruzne prislusenstvi (LPG zarizeni a nadrz, webasto, alarm, dve sady hlinikovych kol apod.) asi 100 000Kc :aut

Odesláno

406 tazko nahradis, ja som vzdy chcel 407 a naskytla sa mi vymena takmer 1:1 tak som do toho siel (mimo ine), ale 406 mi 3 roky a 70000km paradne sluzila (a to si so mnou dost uzila :D ).

Guest zelda93
Odesláno

nečet se to celý, jen pár prvních příspěvků :-D všim sem si, že někdo psal, že se ti trochu rozpadá :-D ale nevim proč měnit. jo je pravda, mě se taky 406tka trochu rozpadá ale pořád jezdí a jediný za co bych jí vyměnil je o5 406 ale kombík :-D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...