lukaro Odesláno 16. prosinec 2012 Odesláno 16. prosinec 2012 Čaute, dneska jsem z hrůzou zjistil, že mám technickou do ledna 2013. Proč hrůzou? Jednak mi počítač hlásí airbag fault, kdy jsem ještě nenamontoval jeden boční airbag a pak mám problémy s palubním počítačem. Tak pořád mi auto píše Antipolution fault a někdy i Catalyst convert fault. Nechápu proč. Přes DIA se nemůžeme dostat do jednotky motoru, zkoušel jsem to s Wojtou, přes PP2000. A jiné chyby DIA nenašla. A teď mi někdy během jízdy naskočí ABS fault. Brzy to se mnou asi šlehne... Mě to nevadí, budu jezdit až někdy na jaře a pak začnu chyby opravovat, ale v lednu musím na technickou. Projdu s tímhle, nebo to bude problém? A ještě hloupý dotaz, mám sjeté zimní pneu, letní budu teprve kupovat (na jaře), měl bych mít na STK pneu v odpovídajícím stavu, že? Protože teď nemám peníze na koupení nových pneu a podobně. V zimě prostě jezdit nechci. Auto bych nechal protlačit technikou asi servisem, proč? Že by nějakým způsobem \"ukecali\" ty pneu. Nemám nikoho, kdo by mi pneu na tu dobu půjčil, mám, ale bohužel špatnou velikost, kterou nemám v TP. Citovat
P607Olda Odesláno 16. prosinec 2012 Odesláno 16. prosinec 2012 Bez peněz to nejde. Ani značky do depozitu nejsou řešením, jak by ti STK propadla, musel bys auto tahat na podvalníku. Výdavek peněz lze minimalizovat. Pro jednoduchost to očíslujme: 1. Airbag koupit na vrakáči. Je otázka, zda řídící jednotka je v pořádku, anebo už aktivovaná. Lze ji resetovat anebo koupit jinou. 2. Antipollution fault - asi vadný katalyzátor, anebo nějaké čidlo. 3. ABS fault - načíst které, opravit (čidlo, konektor, kroužek). 4. Pneu půjčit, anebo koupit zimní Barum, na kterých pak budeš jezdit i v létě. Asi toho moc nenajezdíš, když ti auto v zimě nechybí. Já mám v této těžké situaci jedinou radu. Nachystej si tak do 10 tisíc, zavolej a pak dovez to sem do Zábřeha, co se dá, ti opraví a projdou STK. tel. 583 411 572. Servis je u nádraží hlavní trati. Mohl bys přespat (levně za asi 300) anebo jet domů a pak přijet. Vrakáč je u Olomouce, to bys musel pořešit. [upravil dne 16.12.2012 19:01 od P607Olda] Citovat
Chip Odesláno 16. prosinec 2012 Odesláno 16. prosinec 2012 kdyz jsem byl poprve s Coupatkem na technicky tak jsem zjistil ze palubka je vubec nezajima, svitili mi airbag a abs. auto bylo dost omlaceny to jim taky nevadilo dokud tam nejsou ostry hrany nevim co vsechno muze znamenat to že ti to píše Antipolution fault a někdy i Catalyst convert fault, jestli projdes emisema a to Ti změřej hned jako první. takže v tvém případě bych řešil ty gumy a emise Citovat
lukaro Odesláno 16. prosinec 2012 Autor Odesláno 16. prosinec 2012 Gumy si asi vypůjčím ze servisu, aspoň s nějakým vzorkem, který stačí. A emise? To bude podle mě masakr, když mám trochu špatný výfuk, je zavařený, ale profukuje.... Ale to bych chtěl uhrát právě tím, že by auto vzal mechanik. Citovat
ChouLu Odesláno 16. prosinec 2012 Odesláno 16. prosinec 2012 Odpoj palubák... s tím tě vyhodit nemůžou ABS funguje normálně? Citovat
koblih69 Odesláno 16. prosinec 2012 Odesláno 16. prosinec 2012 Pokud svítí kontrolka ABS a bagu tak projít nesmíš, ale myslím, že stejně neprojdeš emisemi. Citovat
MilanF1 Odesláno 16. prosinec 2012 Odesláno 16. prosinec 2012 U kontrolek by šly vyndat žárovky To samozřejmě není řešení ... Citovat
lukaro Odesláno 16. prosinec 2012 Autor Odesláno 16. prosinec 2012 ABS se rozsvítí jen někdy, resp. svítilo mi zatím jen 2x ale po opětovném nastartování zmizlo... A airbag nesvítí, jen po nastartování palubní počítač hodí chybu a to je vše. Výfuk si chci nechat opravit, gumy si půjčím. Jen nevím co s tím palubním počítačem... Odpojit ho? Jako....nevím ani jak a to mi přijde trochu hnusárna. Citovat
ChouLu Odesláno 16. prosinec 2012 Odesláno 16. prosinec 2012 Ale kontrolka ABS a bagů se musí rozsvítit po zapnutí klíčku na chvílu.. takže jedině proklenovat s jinou.. ale to už bych asi radši fakt nechal opravit.. stejně k tomu musí dojít Citovat
lukaro Odesláno 16. prosinec 2012 Autor Odesláno 16. prosinec 2012 Jo, to se rozsvítí... Po nastartování vše zhasne. Svítí jen kontrolka motoru, která je vyvolaná chybou Antipolution fault. A po 5ti minutách jízdy se rozsvítí ABS kontrolka s chybou ABS fault. Ale jak jsem psal, po opětovném nastartováním žádná kontrolka. Citovat
wojtěch Odesláno 16. prosinec 2012 Odesláno 16. prosinec 2012 307 už nemá žárovky ale smd ledky napájené přímo na tišťaku takže tam by to byla prasárna něco takového dělat.. Citovat
lukaro Odesláno 16. prosinec 2012 Autor Odesláno 16. prosinec 2012 No, kdyby jsi měl Wojto teď někdy do Vánoc cestu, bylo by fajn, kdyby ses mi ještě na to podíval...... Citovat
dzavel Odesláno 16. prosinec 2012 Odesláno 16. prosinec 2012 Projdeš, ale připrav si různě po kapsách stovky a dvoustovky . Normálně jdi na technickou a dostaneš výpis s chybama, na opravu pak máš měsíc. Citovat
lukaro Odesláno 16. prosinec 2012 Autor Odesláno 16. prosinec 2012 To jsem si taky říkal, jít tam a aspoň uvidím, co je vše blbě... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 16. prosinec 2012 Odesláno 16. prosinec 2012 No, to je vono, koupit krám po bouračce a pak se klepat jestli projde STK. Třeba projdeš emisema ale zjistěj že maš tří stopý auto a nepustěj tě ani na valce s brzdama :D Citovat
P607Olda Odesláno 16. prosinec 2012 Odesláno 16. prosinec 2012 Akorát se pak nediv, že se technik nas..e a vychutná si tě. Jakmile přijdeš na určitou stanici STK, tak potom už musíš na tu samou stanici. A pokud máš hodně chyb (brzdy), tak tě možná ani nenechá odjet. Pokud bys udělal to, jak ti říkám, tak bys měl auto opravené a STK řádně projitou za minimální možné peníze. (snad tedy s výjimkou těch půjčených kol). Víc už ti psát nebudu, rozhodnout se musíš sám. Citovat
lukaro Odesláno 16. prosinec 2012 Autor Odesláno 16. prosinec 2012 Jenže jestli je auto bourané nebo ne se při koupi těžko dozvím, když mi prodejce lže a lže... A když auto vypadlo dobře, plynule řadilo, nikde nic neteklo, motor běžel krásně, ani nikde nic nebouchalo. Nejsem super znalec, ale když v tomhle problémy nebyly, auto jsem koupil. A když se skoro po půl roce, co auto mám, dozvím, že bylo bourané, tak co udělám, kulové. Nezmatkoval bych, kdybych nezjistil, že mám technickou už jen do ledna... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 16. prosinec 2012 Odesláno 16. prosinec 2012 Nj, ale tak když je airbag KO tak to asi bylo jasný ne. Ale to je tedkom jedno. Být tebou dam to do pořádku a budeš mít klid, jak piše P607Olda Citovat
lukaro Odesláno 16. prosinec 2012 Autor Odesláno 16. prosinec 2012 Dávám to postupně dopořádku, ale nejsem tolik bohatý jinak já když auto kupoval, tak airbag fault tam prostě nebyl. A to myslím vážně, objevil se až někdy po týdnu. Nevím, jak to měli ošetřené, ale prostě chyba při nákupu nebyla. Citovat
Agrafik Odesláno 16. prosinec 2012 Odesláno 16. prosinec 2012 Airbag :zkus konektory. STK. hlavně aby jsi měl brzdy v pořádku. Jinak to nedostaneš ani na těch 30 dní. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.