Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

z jaké pozice má česká pošta právo chtít po mně rodné číslo???

Recommended Posts

Odesláno

kua mě dneska nasrali

jde o to že synovi 5let , přišel balík , no a na nové občance se už děti nepíšou, prej, že mám přijít s rodným listem jinak mi to nedá .Sfině monopolní.

Odesláno

principielně mi o to ukazovat r.č. nejde ale sere mě za tu byrokracii , už jen to že sem mu musel dělat pas... ale to odbočuju. jde mi o to že ČP je a.s. a te nemam co OP ukazovat :P

Odesláno

no ok česka pošta je státní podnik a prej ma na to pravo

no hnus

České pošty a jejích činností se dotýkají zejména tyto právní předpisy:

•zákon č. 40/1964 Sb., občanský zákoník

•zákon č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník

•zákon č. 29/2000 Sb., o poštovních službách

•zákon č. 77/1997 Sb., o státním podniku

•zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách

•zákon č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy a o změně některých dalších zákonů

•zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů

•zákon č. 227/2000 Sb., o elektronickém podpisu

•zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů

Aktuální znění zákonů je k dispozici například na Portálu veřejné správy, popř. ve Sbírce zákonů na internetových stránkách Ministerstva vnitra.

Odesláno

Já nevím, ale asi bych se kvůli tomu ani nepozastavil a neřešil to. Kvůli takový blbosti se nervovat, tak mě brzo klepne..

Zlatá Česká pošta, já s ní neměl nikdy problémy, což se nedá říct o PPL, DHL, GLS, a podobných společnostech.

Odesláno

doprdele jsme v 21. století , na co maj ty počítače , se podivam do historie a vidim že podle rč jsem synovi už vybíral balík milionkrát . proč to tedy furt do pc zapisuji když je to k hovnu?

Odesláno

dones pas a mas po starosti...

alebo dorucovaciu adresu na buduce uved svoju a nie synovu... ;)

posta ma pravo pozadovat osobne udaje z dokladu totoznosti a ked predsa preberas doporucenu zasielku, tak stejne obcanku predkladas...

Odesláno

Moje zkušenost s poštou - pokud je někdo na dané adrese během doručování, žádný doklad nechtějí, pokud jdu na poštu pak ano.

Poučení pro tebe - příště buď doma :D

Odesláno
doprdele jsme v 21. století , na co maj ty počítače , se podivam do historie a vidim že podle rč jsem synovi už vybíral balík milionkrát . proč to tedy furt do pc zapisuji když je to k hovnu?

Pze je to zastarala statni instituce, potrebovalo by to vsecko vystrilet a postavit znovu. Enemze tak jako u nas pomerne casto \"vono to proste nejaaak funguje tak nam na to nesahejte\" :myslim

Odesláno

Poštu taky jako instituci principielně nemám rád, ale BOHUŽEL díky monopolnímu postavení její služby užívat musím.

Má-li Tvůj mladej pas - je vystaráno a rodný list s sebou tahat nemusíš.

Já včera musel klukovi udělat průkazku potvrzující jeho věk pro bezplatnou přepravu pražskou MHD. Naštěstí stojí 20,- Kč + fotku (platí 4 roky) a tak vzhledem k ceně přemýšlíme, že nechám udělat ještě 2 duplikáty (jeden bude mít mezi doklady Helča, jeden babička, jeden já) páč už vidím v barvách, jak Pavlík tu svou průkazku 1000x denně někde hledá a ztrácí a my dík tomu přijdeme o nervy.

[upravil dne 12/12/2012 20:50 od Medvěd]

Odesláno

Něco mi to připomnělo... máme firmení razítko na kterém je uvedeno sídlo firmy - tedy Praha. Nicméně tím pádem není možné \"na vsi\" nic vyzvednout. Teda vlastně jo, musí se vypsat takové čestné prohlášení... no když už to začalo být otravný koupil jsem sestavovací razítko Trodat. Dal tam název firmy, místní adresu a ejhle, pošťáci jsou spokojení :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...