Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdárek,tak jsem v T-Mobile skončil,nestíhal jsem plnit plán prodeje..Dostavil jsem se na úřad práce a tam mi byla řečena zajímavá věc-a to,že prý nemám nárok na žádnou fin. podporu..ve škole nás učili,že naopak ten,kdo má středoškoleské vzdělání s maturitou,tak nárok má..tak nevim.. Jako jde o to,že netuším,kdy najdu nové místo,platím si bydlení,žiji s přítelkyní,která studuje VŠ,atd... Tak jak je to v tomhle státě zařízený? To jako mě klidně nechají chcípnout? Doufám,že brzy najdu nové uplatnění..ale zase shánět od znova peníze na první měsíc dojíždění atd.. :roll no nevim.. A zajímalo by mě,kde některé menšiny berou peníze i když nemakaj...Trochu to nepobírám no,tak jestli víte někdo co a jak udělat?? Samozřejmě,najít si práci,ale do té doby? ...

Odesláno

abys něco dostal, musíš mít odmakáno 12 měsíců, myslím, že v posledních třech letech ... ale buď tam vedený, platí za tebe zdravotko.

Bohužel o jiných příspěvcích nemám tucha ...

Odesláno

Podle mého nárok na podporu nemáš, protože jsi neodmakal alespoň jeden celý rok v kuse. Mohl bys ale zažádat o příspěvek na bydlení, to by ti mohli něco málo smrknout, ale nic, z čeho se dá vyžít. Co se týče našich tmavších spoluobčanů, tak u nich si to trochu pleteš, oni nedostávají podporu v nezaměstnanosti, ale sociální dávky, z nichž jim největší podíl dělají příspěvky na jejich rozsáhlý zástup dětí nebo u některých také invalidní důchod. ;)

Odesláno

http://www.mesec.cz/clanky/kdo-ma-narok-na-podporu-v-nezamestnanosti/

http://socialka.eu/podpora-v-nezamestnanosti/

Nárok na podporu pro ty, kdo nepracovali

Pokud žadatel o podporu v nezaměstnanosti nemůže doložit, že odpracoval alespoň 12 měsíců, pak je možnost započítat tzv. náhradní dobu. To se týká třeba absolventů po skončení studia nebo třeba žen po skončení mateřské a dalších. Platí zde tyto podmínky:

Studenti / absolventi nemají nárok na započtení doby studia jako tzv. náhradní doba. Pokud tedy neodpracují požadovaných 12 měsíců, nárok na podporu nezískají

Matky na mateřské, mají započítanou celou dobu až do 4 roků věku dítěte. Pokud tedy po skončení mateřské nenastoupí do zaměstnání, mají nárok na podporu v nezaměstnanosti. Pokud ale byli na mateřské 3 a více roků, pak se výše podpory nebude počítat z předchozí mzdy, ale stanoví se jen jako násobek průměrné mzdy v ČR (viz příslušný článek)

Podporu v nezaměstnanosti mohou získat i ti, kdo v rozhodném období vykonávali dobrovolnickou nebo veřejnou službu. Ale pouze v případě že rozsah dobrovolnické činnosti nebo veřejné služby přesahoval 20 hodin v kalendářním týdnu

Nárok na podporu má i ten kdo v rozhodném období pobíral plný invalidní důchod pro postižení ve III stupni.

Nárok má i ten, kdo v předchozím období pečoval o osobu, která je tělesně postižená, a odkázána na pomoc další osoby. Musí se ale jednat o postižení ve II, III, nebo IV stupni.

A nakonec má nárok i ten kdo pečoval o osobu ve stupni postižení I, která byla mladší než 10 roků.

[upravil dne 29/11/12 19:33 od Gabriel 307]

[upravil dne 29/11/12 19:35 od Gabriel 307]

Odesláno

Musí to být v kuse? Ptám se třeba na situaci učitelů, kterým pravidelně smlouva končí v červnu a novou dostanou od konce srpna ... ti nemají nárok na podporu v nezaměstnanosti, když odpracovali jen 10 měsíců? Tedy 30 měsíců z 36?

Odesláno

ty vole, ja mel problem s deviti mesicema odpracovanych jako zamestnanec a 2 lety jako zivnostnik, aby me ty kurvy vubec zaregistrovali............ a beru te asi desetinu toho, co jsem bral......

sorry, ale dopadls, jak jsem ocekaval, mas sice sanci neco dostat, ale tim, ze te asi vyhodili ve zkusebce, nebudes mit narok..... ani na hovno......

Odesláno

jj nechaj tě chcípnout , páč i to malo co dostaneš ti nebude stačit a neopovažuj se marodit :D

p.s. my ti radily raději bagr...

[upravil dne 29/11/12 21:35 od Pe.Tr]

Odesláno

Vidis ... mel jsi jit bagrovat. Nebo jsi to nebyl ty, kdo to tu pred ne az tak davnem resil ? Tmobile versus bagr ?

Odesláno

Ne, řešil řidič nebo T-Mobile:

Bagr, to bylo tohle vlákno:

PS:

Jsem dadydavida velký fanda a na jeho témata se vždy těším. Jen jsem mu to nechtěl dodatečně připomínat, myslím, že osvěta se má činit předem a to jsme udělali...

Odesláno

Tvrdili jste mi,že v t-mobile se budu muset umet rychle rozhodovat a že to nezvládnu,tak jsem tam šel a zvládal jsem to,ovšem nezvládal jsem cpát lidem něco,co nechtějí... výpověď jsem dal sám,aby mě nevyrazili oni s paragrafem za neplnění prac. povinností.. ale nevim,proč taháte minulost,s tou nic nevyřeším,já se ptám na budoucnost.

Odesláno

protože kdybych ji nedal,tak mi teamleader sdělil,že mi ji bude muset dát on druhý den... na bagřík už neberou,pač se blíží zima,takže se stavby pozastavujou..táta je taky na bagru a dnes ho poslali už domu..tyhle zimní měsíce jsou pro nás nejhorší...

Odesláno
Do montérek se mladým nechce, aspon mám takovou zkušenost ze svého okolí a v práci:(

Nevím proč napadla mě jedna z vět p. bývalého ministra Fuksy pronesená v nedávno v soukromí ... \"no politiku už dělat nechci, nejraději bych byl teď ten obyčejnej byznysmen\" :D

Odesláno

Jak je to s podporou neporadim, ale na rovinu bych zkusil sehnat alespoň prozatimně cokoliv, než bejt bez práce (obejít obchody, firmy ...) v okolí, jestli neshánějí brigádu kor před vánocema by v obchodech mohli, nebo stánky. Sice opruz, ale lepší, než bejt nezaměstnanej a podpora (nevim teda kolik je a ani to neuznávám, jako zdroj vyžití) bude určo mizivá ... :)

Jinak že seš \"tele\" (neber osobně) a dělaj si tu z tebe prču asi víme všichni a i ty sám, ale držim ti pěsti, abys z toho vyrostl a bez újmy se chytil - život je najednu stranu o tom, tedy dostat párkrát přes prsty, pak si zajistit svoje místo pod sluncem, předat dál nabyté zkušenosti, trošku si užít a umřít ... :D:D:D:D

ps.: a všichni byste fakt spíš mohli radit co dál, než oplácávat minulý topicy (ikdyž se mi taky ihned vybavily)

[upravil dne 29/11/2012 22:33 od Neon]

Odesláno

jenže my jsme mu radily a na nas nedal , myslíš že to udělá teď jinak?

ja mu držím palce, ale já jsem toho názoru že práci nemá ten kdo dělat nechce. (platí u mladých lidí do 35-40let věku pak už je to horší , vím)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...