Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Príklepová vrtačka, akú ?

Recommended Posts

Odesláno

souhlasím s tím, že když nářadí, tak pořádný, já v práci dělám s modrou Boschkou, nevím přesně model, ale má za sebou minimálně 500 děr 10-16mm do sovětskýho železobetonu a maximální spokojenost :) takovýhle nářadí tě vážně přežije

Odesláno

Gejbrieli.. Jde o to, kolik těch 22 děr s tou z globu uděláš...

Ano.. Dvě.. tři.. Potíž je v tom, že v nedefinovaný momnent nářadí odejde. To je prostě holý fakt. V domácích hobby podmínkách to vyjde na předem nedefinovaný moment. Pochopitelně v ten nejnevhodnější. Rozhodně více, než 2r. Já chi mít nástroj, který vezmu a dělám. A to ne po 4 dírách, který jsem vyvrtal za 3 roky! Já chci mít stoj, který vyvrtí i 4., 5... 30. Profi stroje mě přežijou. Profíci, kteří profi stroje užívaj si klidně každej rok koupěj novej, bo se jim mnohokráte takový stroj zaplatil (taky je kupují dle obchodního zákoníku, nikoli občanského, tedy záruku maj podle smlouvy, nikoli dle zákona).

Odesláno

Edison : jj chápu,taky jsem vše vrtal když jsme koupili byt-vydržela,teď je ve sklepě a už nemám potřebu něco vrtat,ale pořád funguje

když jsem kupoval byt tak jsem potřeboval prachy taky na zařízení tak jsem kupoval levnější nářadí,akučku jsem koupil taky Trend(Globus) a tá už je vhodná maximálně na rozmíchaní barvy a i s tím má baterka problém:roll tak jsem si pak koupil aku Bleck&Decker a zatím jsem maximálně spokojen

Odesláno

Kůůůrnik.. Bych snad raději koupil novou baterku... Než blekra... Tfuj... Měl jsem jednou a již nikdy více... Ano,, vydržel... Ale ta dřina s ním byla příííííšerná... Jestli to mělo blbě zkonstruovaný kolečko na příklep... nevím... Taky bejvaly dva.. Modrej a voranžovej (nebo červenej). Ale blekr už neeeeeee... Teď mám sparka (bulharská kopie AEG). Ale furth lepší detailní kopie, než nějaký opravdu laciný šmejd. To se mi osvědčilo u úhlovky, u zbraní, a to ne jednou.

Odesláno

No jak bolo napisane vyssie :D

Ta noname, co mam teraz pozicanu, stala v METRE 60 Eur , tj nejakych 1450 Kč, je pneumaticka, a ma SDS vrtaky ... Je to zaroven i kladivo ... Kamarad ji ma par let, a sem tam po vykendoch si privyraba elektrikarčinou, a ešte ju nezničil ... Resp. odrobil s nou za tych pa rokov tolko, čo ja za 20 :D

Treba to brat naozaj s rezervou, teraz s nou vyvrtam 30 dier, a potom sa jej mozno pol roka nechytim, a ked hej, tak vyvrtam jednu - dve diery, a zase ju odlozim :D

A nebojim sa toho, ze mi teraz na zaciatku odide, ked ano, pojde na reklamaciu ... Ziadna veda ... :/

Investíciu do príklepky, by som si predstavoval na MAX 100 Eur, (cena bez vrtákov, len vrtačka) ... Viac sa mi na moje pouzivanie dat nechce ... Do pozicovne tiez nechcem chodit, to určo ne :D

Odesláno

V práci jsem měl prakticky novou Boschku s pneumatickým příklepem. Mírným používáním vydržela 2 roky. Když jsem si jí půjčil tak mi to připadalo proti mojí velké Narexce s obyč. příklepem nic moc lepší. Když jsem dostal do ruky Hiltku nebo pak ten Dewalt začal jsem hledat co by se kde dalo navrtat do stropu nebo překladu protože to bylo úplně něco jiného :D.

Odesláno

Pokud nemáš ještě obyč vrtačku tak já bych hledal příklepovku kde se dá ten příklep vypnout. Když vrtáš do obkladu tak s příklepem Ti kachel pěkně rozseká. Chce to skrz glazuru bez příklepu a pak do zdi už s příklepem. ;)

Odesláno

Ahoj. Jedna věc je nářadí a druhá technologie práce. O kvalitě nářadí není diskuse, bohužel i tady už paltí, že cena se odvíjí níkoli od kavlity ale od značky. Dá se celkem říct, že kvalitu k ceně si drží HILTI, MAKITA a BOSCH. Je ale taky fakt, že i tzv. NONAME produkty mohou splnit požadavky a potřeby občasného použití, jde jen o zvolení vhodného postupu práce.

Co se týká vrtání do betonu:

1. V každém případě pneumatický příklep a SDS uchycení

2. Předvrtat menším průměrem vrtáku - daleko méně se nadřu a i vrták tolik neutrpí.

3. Na kvalitě vrtáku rozhodně nešetřím.

Moje zkušenost:

Noname vrtací bourací kladivo z Baumaxu - 1200,- Kč (souprava včetně sekáče, zádlabu, špice a vrtáků)

Kvalitní vrtáky do betonu a kamene (žluté) značení sada 6 - 12 - 300,- Kč

Vrtání do betonových schodnic celkem 200 děr - předvrtání průměrem 6 dokončení průměrem 10 jako do másla. Jeden vrták od každého průměru a stále jsou použitelné.

Odesláno
Pokud nemáš ještě obyč vrtačku tak já bych hledal příklepovku kde se dá ten příklep vypnout. Když vrtáš do obkladu tak s příklepem Ti kachel pěkně rozseká. Chce to skrz glazuru bez příklepu a pak do zdi už s příklepem. ;)

Model, ktory som postol vyššie, ma možnost vypnutia priklepu :)

Resp ma 3 polohy

Vrtanie

Vrtanie + priklep

Priklep

No uvidim, nič rozumnejšie som do 100 vky nenašiel zatial ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...