LORD_mapiv Odesláno 12. listopad 2012 Odesláno 12. listopad 2012 Ahoj, mám možnost docela dobrých prostor na dílnu, ale musel bych si to tam trochu upravit. V první fázi bude určitě podlaha, teď je tam hliněná. V první řadě bude potřeba ji srovnat, je značně z kopce, potom bych tam chtěl vykopnout nějakou jámu no a vylít na to beton. Máte někdo s tím zkušenosti? Plocha podlahy je cca 110m2. Byl bych rád, kdyby to nestálo majland, tzn. hodit na to nějaký beton a nahoru už žádnou glazuru, aspoň zatím.. bude potřeba udělat nějaký podklad? jak tlustej udělat beton, aby to nepopraskalo, když po tom budou jezdit auta? Případně kdyby to někdo dokázal spočítat, kolik by ta podlaha stála.. Vykopal a srovnal bych to asi s kamarádama, co se týče betonu, tak předpokládám, že by to asi vezl domíchávač.. Osobně s tím nemám žádnou zkušenost, takže zjišťuji co a jak to obnáší.. Citovat
Charlie 1 Odesláno 12. listopad 2012 Odesláno 12. listopad 2012 pod betonovou desku 10-12cm vrstva zhutněnýho recyklátu tak 20cm uskákat žábou...kari sítě do betonu. 11m3 betonu .1500Kč=13200Kč za beton bez dopravy 22m3 recyklátu.300Kč=6600Kč bez dopravy kari sítě 20ksx300´=6000Kč =25 800Kč bez práce jámy a dopravy,tipoval bych tak min .35000Kč,ber to jako odhad stavěl jsem před 7lety,uvidíme až to spočíta někdo jinej o kolik se to bude lišit.... Citovat
ChouLu Odesláno 12. listopad 2012 Odesláno 12. listopad 2012 PS.. pokud tam budeš mít jámu, tak ji hlavně odizoluj nebo tam budeš chodit s kýblem Citovat
LORD_mapiv Odesláno 12. listopad 2012 Autor Odesláno 12. listopad 2012 díky.. a teď možná trochu blbá, ale přesto, úvaha.. kdybych se rozhodl, že beton namícháme sami? tzn. nakoupili pytle? to asi nemá cenu v tomhle množství že? 22m3 recyklátu je kolik tun či kg? :-D jakou zrnitost recyklátu je potřeba? [upravil dne 12/11/12 18:06 od LORD_mapiv] Citovat
Charlie 1 Odesláno 12. listopad 2012 Odesláno 12. listopad 2012 velká tatra s vlekem je asi 16 kubíků.to víš že to výjde levněji když to uděláš ručně.... mám půdorys baráku 15x9m a základy+deska+vrchní betony+kari sítě mě vyšlo celkem na 30000Kč,michali jsme všechno ručně 4 soupravy písku a 3 palety cementu,v tu dobu mě dělali rozpočet na mix a vycházelo to kolem 90000Kč,je to kě mě 12km z nejbližší betonárky.... měli jsme velkou míchačku na 5 koleček 2 házeli do míchačky a 4 lidi jezdilis kolečkama,takle jsme dělali 3 soboty od 6-12hodi... řeknu to asi takhle za 15 minut jsme měli namíchanej kubík betonu:D:D:D recyklát bych dal 0-30mm pěkně se hutní.... jo a betonovej recyklát ne cihelnej nebo může být 62-60mm ale ten se blbě rozváží a rovná když to děláš ručně.... [upravil dne 12/11/12 19:12 od Charlie 1] [upravil dne 12/11/12 19:15 od Charlie 1] Citovat
Péťa Odesláno 12. listopad 2012 Odesláno 12. listopad 2012 Doma nikdy nenamícháš tak kvalitní beton jako betonárka. Dokonce se mi nechce věřit, že to doma pořídíš levněji, ale to hodně záleží na dopravě. Citovat
MilanF1 Odesláno 12. listopad 2012 Odesláno 12. listopad 2012 Kloním se k Petovi, jde taky o tu práci lidí, kteří by kmitali okolo míchačky ... my dělali novou betonovou podlahu do místnosti 5x6 metrů a prostě jsme si nechali přivést cca 2 kubíky (už si nepamatuji) betonu a jeden zedník nám za odpoledne udělal rovnou podlahu. Ale pokud se někomu chce míchat, proč ne ... Citovat
LORD_mapiv Odesláno 13. listopad 2012 Autor Odesláno 13. listopad 2012 dílna by byla v Jiříkovicích.. ok a co jáma? u tý předpokládám by bylo potřeba to obkopat, hodit tu nopkovou fólii nebo jak se tomu nadává kvůli izolaci a pak šaluňg a vylejt ne? to by se asi ručně dalo ne? a zbytek nechat na domíchávač.. Citovat
Charlie 1 Odesláno 13. listopad 2012 Odesláno 13. listopad 2012 Doma nikdy nenamícháš tak kvalitní beton jako betonárka. Dokonce se mi nechce věřit, že to doma pořídíš levněji, ale to hodně záleží na dopravě. dovolim si oponovat michacka a domichavac pracuje na stejnym principu nevim proc by jsi doma nenamichal tak kvalitni beton,kdyz budes dodrzovat pomer jako u B15 nebo B20 tak to bude stejny,prave kdyz se dnes vsude ojebava tak zaplatis b20 a privezou b10bebo 12 ono to neni jen o cene kubiku ale i o doprave,nevim jak ted ale v roce2005 to vychazelo o dost levne a ta kvalita i kdyb byla horsi stavis kryt nebo co,tak beton vydrzi jen 200 let to mi staci,driv se baraky stavely na zaklad z kamenu a hliny bez izolace a stoji 500let..... Citovat
Charlie 1 Odesláno 13. listopad 2012 Odesláno 13. listopad 2012 Doma nikdy nenamícháš tak kvalitní beton jako betonárka. Dokonce se mi nechce věřit, že to doma pořídíš levněji, ale to hodně záleží na dopravě. dovolim si oponovat michacka a domichavac pracuje na stejnym principu nevim proc by jsi doma nenamichal tak kvalitni beton,kdyz budes dodrzovat pomer jako u B15 nebo B20 tak to bude stejny,prave kdyz se dnes vsude ojebava tak zaplatis b20 a privezou b10bebo 12 ono to neni jen o cene kubiku ale i o doprave,nevim jak ted ale v roce2005 to vychazelo o dost levne a ta kvalita i kdyb byla horsi stavis kryt nebo co,tak beton vydrzi jen 200 let to mi staci,driv se baraky stavely na zaklad z kamenu a hliny bez izolace a stoji 500let..... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 13. listopad 2012 Odesláno 13. listopad 2012 Tak určite vyjde lacnejšie si to miešať doma sám Poriadnu miešačku, a ideš ... A tiež nesúhlasím s tým, že by z miešačky išiel nekvalitný betón :/ Citovat
ozzy56 Odesláno 13. listopad 2012 Odesláno 13. listopad 2012 Doma nikdy nenamícháš tak kvalitní beton jako betonárka. Dokonce se mi nechce věřit, že to doma pořídíš levněji, ale to hodně záleží na dopravě. asi tomu nerozumíš,jinak bys toto nemohl napsat beton si doma namícháš dokonce kvalitnější, protože jen ty víš, cos do míchačky dal..., jinak systém míchání je v míchačce i domíchávači stejný co se týče ceny,je domácí míchání jasně levnější, jinak by to nikdo nedělal a odebíral jen domíchávače, samozřejmě záleží na vzdálenosti betonárky a možnosti obstarat si komponenty pro výrobu betonu za nízkou cenu...,jediná nevýhoda je v tom, že musíš mít partu chlapů,kteří ti chtějí opravdu pomoct, né se přijít na stavbu ožrat ,kdysi jsme chodili takto pomáhat v rámci kolektivu, říkalo se tomu soudružská výpomoc:), prostě jsme pomohli kamarádovi z práce, on koupil bednu piva a bylo to...,umíte si to dnes představit??? [upravil dne 14/11/12 16:59 od ozzy56] Citovat
Charlie 1 Odesláno 13. listopad 2012 Odesláno 13. listopad 2012 Tak ty lidi byla rodina svagr,tchan,bracha,tata....atd. a chteli pomoct u nas je to ze si pomahame,ale chapu ze pro nekoho je levnejsi mix kdyz by mel zaplatit 6 lidi tak ho to vyjde peknedraze...sehnat lidi kteri pomuzou a ja jim to pak odmakam je malo...kazdej by chtel nejmin 150 kc na hodinu,ale v praci maka za 60.... Citovat
Šalda Odesláno 13. listopad 2012 Odesláno 13. listopad 2012 Jenže to je to, že sice doma si namícháš kvalitní beton, můžeš si udělat i mastnější, prostě jak chceš, ale nikdy nenamícháš úplně stejný beton z třeba 20ti míchaček než když Ti dovezou jednu várku, která je namíchaná stejně, to bys to do té míchačky musel vždy házet ne lopatou ale lžičkou a navíc bys musel po každým vyprázdnění míchačky míchačku pořádně umít aby tam nic nezbylo;) Doma betonuju jen tím že si míchám beton sám, ale pokud se jedná o větší plochu tak bych zvolil rozhodně domíchávač Citovat
oddie Odesláno 13. listopad 2012 Odesláno 13. listopad 2012 Ozzy: dovedu si to představit, známí opravují starý barák, kam se takhle jezdí na akce Z Moje noční můra, když to tam tak vidím, z původního popraskaného neizolovaného baráku nechali stát 3 stěny a opravují... Citovat
LORD_mapiv Odesláno 13. listopad 2012 Autor Odesláno 13. listopad 2012 což o to, lidi by byli.. bude nás na to 3-6 lidí který bych platit nemusel.. a abych pravdu řekl, tak to nepotřebuji mít za jeden víkend hotový.. jinak betonárka je cca 10km od místa.. a ještě mě napadá jedna věc, a to jestli je lepší a výhodnější dělat beton z pytlů, kam se přidá jen voda, nebo si ho míchat z písku, cementu a pod.. Citovat
Šalda Odesláno 13. listopad 2012 Odesláno 13. listopad 2012 Když už míchat v míchačce tak jedině cement a písek zvlášť, tady ten \"hotovej\" beton je tak na nějakou malou opravu, jak z hlediska kvality tak hlavně z hlediska ceny se to absolutně nevyplatí. Citovat
Vvitty Odesláno 13. listopad 2012 Odesláno 13. listopad 2012 Oddie: to se prece boura cely, kdyz uz se sunda strecha a stropy, a zaklady zadne.... Citovat
LORD_mapiv Odesláno 13. listopad 2012 Autor Odesláno 13. listopad 2012 ok, tak ještě jedna poslední věc a zkusím poptat a zkalkulovat materiál.. kolik je 1tuna m3 recyklátu? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.