koblih69 Odesláno 19. březen 2013 Odesláno 19. březen 2013 Jojo, nechtělo se mi to komentovat slovy, na žvanění o podtáčení motrů jsem alergickej. Naštěstí už to dávají najevo i samy auta Citovat
Marcel00 Odesláno 19. březen 2013 Odesláno 19. březen 2013 uz nechapem vobec, ale nevadi... kazdy nech si jazdi ako chce... houk... Citovat
peterslang Odesláno 20. březen 2013 Odesláno 20. březen 2013 no jde o to, že když je tam 2tis otáček tak už to ukazuje aby se přeřadilo a to klesnou otáčky někde k 1500 cca skuci prave si mi to zobral z ust ved same auto si pyta aby si dal vyssiu rychlost aj ked idealne mi to sedi niekde od 1800-2000 Citovat
Ladislav 78 Odesláno 25. prosinec 2016 Odesláno 25. prosinec 2016 Ahoj, asi tak měsíc pozoruji po rozjezdu studeného auta pískání od turba. Dělá to asi tak 5 minut po rozjezdu a pak to přestane. Když je motor zahřátý tak to již nedělá. Ztrátu výkonu nepociťuji. Mám 2.0 HDI 103 kw. Nesetkali jste se s tím někdo? Citovat
Schreek Odesláno 25. prosinec 2016 Odesláno 25. prosinec 2016 Počátek konce, ale může odejít za týden nebo za 5 let. Neřešil bych to, dokad to nebude extra hlasitý nebo turbo neklekne samo. Stejně nic jiného než výměna turba nepomůže... Citovat
Ladislav 78 Odesláno 25. prosinec 2016 Odesláno 25. prosinec 2016 Je ale divný že to nepíská když je motor zahřátý a zvýším otáčky. Nemůže to být dírka v nějaké hadici? Citovat
Schreek Odesláno 25. prosinec 2016 Odesláno 25. prosinec 2016 Diry vetsinou nepiskaji.... Naopak presne takhle se projevuje nacate turbo, nez se pořádně promaze tak píská. Ale jak jsem psal, to poškození může byt minimální, určitě to za výměnu nestojí... Samozřejmě pokud to fak piska turbo Citovat
loque Odesláno 28. prosinec 2016 Odesláno 28. prosinec 2016 Ohladne toho podtáčania, tak motorizácia 163k, ktorá je tu spomínaná sa u nás dodávala iba s automatom a tam si človek moc nepomože, mne prekáža pri jemnom rozjazde, že automat zaradí 5. stupeň okolo 60-62km/h, čo je vyslovene málo, lebo vtedy sa evidentne motor trápi, pri slabšom pridaní nepríjemne duní, rieši to silnejšie pridanie, vtedy sa automat spamätá a podradí. Ostatné rychlosti sú celkom OK. Toto keby šlo preprogramovať, aby to na 5ku radilo až okolo 70tky to by velmi pomohlo komfortu radenia, no stále je to o 99% lepšie ako koncernové DSG podtáčajúce motor tak, že aj za ustálenej jazdy chce pohonná jednotka opustiť vozidlo Citovat
TommyC4 Odesláno 29. prosinec 2016 Odesláno 29. prosinec 2016 (upraveno) Musim s Vami vsetkymi suhlasit, ze podtacat naftu je totalna kokotina. Mal som 120kW teraz GT a mozem povedat, ze nemam ziadne problemy s piskanim ani nic. Zaklad je pre mna auto pomaly zohriat, plynulou jazdou, nie nahanat vytacat, ked uz aj olej je v normalnej teplote v momente prepinam na sport. Vysvetlim. Automaty su tak chujovo nastavene aby tocili co najnizsie a isli na krutaku, , lenze v PSA to ide na emisie, od 1200-1600ot/min-1. Ked das sport, pod 2000ot to nejde, cize krasne v otackach. Nie som spotrebohonic ani brzda ciest. Spotreba na GT je niekde okolo 7,2-7,3L , na 120kW som mal okolo 6,6-7L. Dalsie dolezite je dochladenie turba a nie prist, zaparkovat a zhasit. U mna (viem ze to prehanam, ale mna to neboli) ked pridem z mestkej jazdy , 20-30s povrci na volnobehu, ked mimomesto-dialnici aj 2-3minuty si vrci. Co Vam mozem odporucit zmenit na vasich autach je olej a jeho interval. Zacal som pouzivat Mobil ESP Formula 5W-30 a mozem povedat, ze motor je vyrazne tichsi, a aj na studeno skor dotlaci olejove cerpadlo olej do zdvihatok. Ineo ECS je totalne picovsky olej. Absurdne riedky. Tento Mobil plni normy PSA a mozete ho spokojne liat do auta. V neposlednom rade je skora vymena. NIe 30 ani 20t km, u mna sa olej meni po 10-12t km. Toto je sice moj druhy dizel, ale zatial klopem, nemam ziadny problem ani so zratim oleja, ani s problémami typu EGR, FAP, ale pripisujem to pravidelnym vymenam komplet filtrov nie iba oleja, plnej nadrze s aditivom do FAPu a pravidelnym jazdenim v otackach a aj v zvysenych otackach +3200ot. Snad som Vas aspon trosku prebral, ze netreba podtacat a sporit na udrzbe, lebo sa ti to vrati. Jednoduchy priklad zo zivota. Neumyvaj si zuby, ved oni vydrzia, ale ked sa pojebu, sa nedoplatis. to iste s autom, ono vydrzi, ale pride den zuctovania a sa zoseries. A uplne nakoniec, treba si uvedomit jednu vec. Je 21.st a to neznamena iba technicku vyspelost. Skor to znamena ekonomicku nenazranost. Uz sa nerobia auta na cely zivot, ale 2-3 roky, a oni tie auta s tymto zaobchadzanim 30t km na vymenu oleja vydrzia ale potom to ide do sraciek, a jediny sposob ako udrzat ako v poriadku je pravidelna bezna udrzba Upraveno 29. prosinec 2016 uživatelem TommyC4 Citovat
veldik Odesláno 30. prosinec 2016 Odesláno 30. prosinec 2016 Trochu nerozumiem tomu, že riedky olej je zlý ale ten hustejší skôr príde do zdvihatok... Zaujímavé. Citovat
Schreek Odesláno 30. prosinec 2016 Odesláno 30. prosinec 2016 Bez urážky, ale nemyslím si, že by inženýři v Peugeotu byli hloupější než ty a doporučovali olej, který tam nepatří Ten olej je tam doporučen z určitých důvodů a má vliv na spoustu věcí. A nevěř tomu, že by se ten olej nedostal do zdvihátek, resp. pokud auto nestojí měsíc, tak dost pochybuju. že od tamtud vůbec vytekl Jelikož mám s automatem něco naježděno, dovolím si oponovat. Automat jede tak, jak ty šlapeš na plyn a jezdit neustále na sportovní režim spíš jen trápí převodovku. Pokud se bavíme o motoru 2.2 HDi (dle Tvého podpisu), tak tomu nízké otáčky docela svědčí, protože nemá problém z avizovaných 1400 otáček vyrazit v plné síle. Je na to totiž konstruován Co se týče zkracování intervalu údržby, tam mohu jen souhlasit. Sám měním všechny filtry vč. palivového každých 10 tis. a vím proč to dělám TommyC4 ohodnotil 1 Citovat
HonzaC2 Odesláno 30. prosinec 2016 Odesláno 30. prosinec 2016 Přidám závaží na druhou stranu. Taky si totiž myslím, že Mobil 1 ESP je jepší než Total Ineo ECS. Dále co se týče motoru a jeho vytáčení, myslím si rovněž, že pro motor je lepší, když je v režimu 2000-3000ot, než 1000-2000ot. Taky jsem viděl jezdce, kteří řadili podle napovědy na palubovce na 1,6 hdi (motor 9HR) a ten motor doslova volal po podřazení, zatímco šofér jej trápil podle toho, co mu napovídal palubní počítač. Ten je podle mne je udělán tak, aby sice vyrobil co nejméně CO2, ovšem bez ohledu na to, že ten motor doslova trpí (dunění, tozrní kmity se přenáší do kastle a motor se zanáší karbonem). Se zbytkem bych souhlasil. Citovat
Agrafik Odesláno 30. prosinec 2016 Odesláno 30. prosinec 2016 K převodovce: Mám vysledováno, že když jezdím jak s hnojem, tak podle toho i řadí a nechá to jit až na nějakých +-1200ot.Stačí jezdit svižněji a ona bude řadit výše. Ale "S" je někde jinde. Největší rozdíl mezi starou a novou AM6 je, alespoň dle zkušební jizdy s 508 je ten, že nová AM6 častěji a dříve zamyká měnič a nechá motor trápit i na nižší otáčky, to samé i při zrychlování. Asi v rámci ekologie, co na to ale říkaji lamely v převodovce nevím, nevím. Stará AM6 si dříve zklouzne a pustí motor do otáček a netrápí tak motor. Ohledně oleje, kratší intervaly výmeny a slušné zacházení se studeným motorem je jedině pozitivní pro turbo. Bohužel nejde zjistit, jak s tím jezdil ten před námi, pokud nejsme první majitelé. Rozdíly mezi zmíněnými oleji by mě zajímaly. Citovat
TommyC4 Odesláno 30. prosinec 2016 Odesláno 30. prosinec 2016 V kazdom pripade sa vsetci zhodneme na tom, ze skrateny interval vymeny je len na dobru vec. K zdihatkam. Ked nastartujes ladovy motor na Ineo ECS tak trva cca 2sekundy pokym stichne cvakanie/klepkanie alebo aky je to zvuk. Pri Mobile prakticky ihned po starte, do sekundy ticho. Vseobecne aj motor stichne. Pre uvedenie prikladu. Dobry kamos ma 407C s 2.7HDI 2006, najazdenych cez 270000km. Pokial tam bolo INEO a nalozil si mu podlahu, napisalo hlasku Riziko upchatia casticoveho filtra, po prechode na Mobil to nenapisalo to auto uz vobec. Stav FAPu neviem - trepal by som. Ale s rukou na srdci, ked som vypustal Total to bolo redsie ako voda, a tento Mobil je vyrazne hustejsi pri vypustani. Ale v kazdom pripade treba vyskusat kazdy na svojom aute, Nepokazite urcite nic. Citovat
Multiplex406 Odesláno 30. prosinec 2016 Odesláno 30. prosinec 2016 (upraveno) Pěkný večer Jinak TommyC4 jsi mě nahlodal ke změně oleje a proto jsem porovnal údaje technických listů obou olejů a každopádně tabulkově vychází MOBIL lépe. Krátký interval to 100% já taky 10k bez debat i s filtry. pro porovnání tech. listy přikládám mobil-1-esp-formula-5w-30.pdf technicky_list_quartz_ineo_ecs.pdf Upraveno 30. prosinec 2016 uživatelem Multiplex406 Citovat
TommyC4 Odesláno 30. prosinec 2016 Odesláno 30. prosinec 2016 Ospravedlňujem sa za slovník, ale nemám pocit , že som v skupine 12r deti. Dám si pozor, ale čo považujem za trosku dosť divne tak tu cenzúru a vymazanie dvoch posledných príspevkov... som si myslel, že mame slobodu slova Citovat
Schreek Odesláno 30. prosinec 2016 Odesláno 30. prosinec 2016 To není cenzura, vyjadřuj se slušně a Tvé příspěvky nikam nezmizí... Tady totiž vůbec nejde o obsah příspěvku, ale o jeho formu. TommyC4 ohodnotil 1 Citovat
TommyC4 Odesláno 30. prosinec 2016 Odesláno 30. prosinec 2016 Neviem či ti treba kolkovane doručiť , že sa ospravedlňujem ale akým pravom si mi zmazal 2 príspevky zato, že nemali formu kt sa páči tebe. Veverka ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.