Přejít na obsah

Ladislav 78

Uživatel
  • Počet příspěvků

    99
  • Registrace

Vše od uživatele Ladislav 78

  1. Tak pokud nejezdis někam daleko za hranice tak bych to taky nechal být a počkal co se z toho vyklube. Jinak servis Peugeot je třeba pečlivě vybirat - není autorizovaný servis všude stejný- někde se snaží a někde z tebe jen tahají peníze. Já jsem měl FAP při doplnění aditiva v 180 tis. km zaplněn asi na 60 procent - je to jen hodně orientační hodnota dle diagnostiky.
  2. Ladislav 78

    Klínový řemen

    Mě pomohla výměna napínací kladky. Ale ten muj zvuk byl jiný.
  3. Podle při čištění FAP u jakékoliv firmy která se tím zabývá bude to, že ten filtr je u 2.0 HDi spojen s katalyzatorem a tak čištění sice filtru pomůže ale katalyzátor většinou fatalne poškodí takže na emisích stejně potom neprojdete. Tak jsem to slyšel z několika zdrojů a dává to logiku. Teď je u Peugeotu sleva na výměnu FAP - takže těch 40 tis. uvedených výše za nový filtr je už po této slevě?
  4. Takže to jde. Taky se mi to nezdálo, že by to nebylo možné repasovat. Takže jen ještě sehnat nějaký dobrý servis...
  5. Dle toho tesu v Auto Tipu mají největší km výdrž Good Year Efficientgrip Performance 2. Jinak před chvíli jsem volal do servisu který se specializuje na repasování náprav francouzkých aut a údajně repase zadní nápravy není u 508 možná.
  6. Ladislav 78

    Kupa jazdenej 508 (2012)

    Zdravím, mám 508 SW 2.0 HDI 103 kw a jako nové jsem ho kupoval v 5/2013. Teď najeto 194 000 km. Údržba výlucně v autorizovaném servise a za tu dobu jsem řešil následující: 83 tis. km - výměna zadního brzdového třmenu (na záruku), 92 tis. km - výměna turba - začlo pískat - naštěstí taky na záruku a potom už jen v 143 tis. km výměna napínací kladky alternátoru - pískání při studeném startu. Kromě toho ještě před rokem stahovačka okna u řidiče. Jinak jen spotřební věci - 2x přední a zadní brzdové destičky a letos v létě nové přední kotouče. Aditivum do FAP jsem doplňoval před měsícem při 188 tis km. FAP dle diagnostiky z při 163 tis km je naplněn z 59%, odhadovaná výdrž 122 tis. km. Teď řeším problém (viz nové téma na fóru) že zadní pneu se sjíždějí více než přední - asi vůle v zadní nápravě. Zadní brzdy jsem musel dvakrát nechat vyčistit a rozhýbat, jednou to trochu předčasně odnesly i destičky které se musely vyměnit. Ceny náhradních dílu v autorizovaném servise jsou celkem na auto střední třídy v pohodě. Navíc je po 7 letech od výroby sleva 25% . Na sedačky si stěžovat nemůžu - určitě lepší než v Octavii a místa vpředu taky o dost více, vzadu místa celkem málo, odkládací prostory - nevím co všichni řeší ale mobil mám spárovaný, na pití jsou dle mě super vysouvací držáky a na drobnosti kapsy ve dveřích. Ano z kufru kape při otevření voda ale to je drobnost. Přední senzory jsem si bohužel při kupi neobjednal a dodatečně v autorizovaném servise udělat údajně nejdou., kameru nemám ale už jsem pár 508 s ní viděl takže namontovat nějak určitě půjde. Jízda po dálnici mě přijde klidná, hluk až do 150 km/h přijatelný, stabilita dobrá akorát větší citlivost na boční vítr - jasně Audi A6 to není. Pokud ještě nějaký dotaz rád odpovím.
  7. Mám stejný problém - zadní pneu (hlavně letní) se mi sjíždějí výrazně více než přední. Ty Nokiany Poweproof byly úplná katastrofa - najel jsem na nich jen 24 000 km a měly kolem 2,5 mm. Podle testu v časopisu Auto Tip ale mají Nokiany nejhorší výdrž - jen odhadem 25 000 km . Teď tam mám Good Year a po 11 000 km je vzorek 4,6 mm - takže o dost lepší než u Nokian. Geometrii jsem dělal v autorizovaném servise a údajně je v pořádku. Ta vůle v zadní nápravě se dá opravit jak? Pokud někdo již podobného řešil byl bych moc rád za doporučení servisu kde již vědí o co jde a jak to opravit. Díky.
  8. Ladislav 78

    Aditivum FAP 508SW

    Já osobně bych tím jel do autorizovaného servisu Peugeot a nesnažil se za každou cenu ušetřit.
  9. Ladislav 78

    Aditivum FAP 508SW

    Tak vidíš že zas tak jednoduché to není. Podle mě vsechny 508 maji stejnou náplň. Kolik si vzal ten mechanik za tu hodinu a čtvrt? Smim li se zeptat.
  10. Ladislav 78

    Aditivum FAP 508SW

    Zrovna tento úkon - doplnění aditiva - bych nechal udělat v autorizovaném servisu. Přece jen je to dost specifická operace.
  11. Ladislav 78

    Aditivum FAP 508SW

    Tak zajed do servisu a nech si udelat diagnostiku. Zároveň zjistis jak je na tom filtr pevnych částic.
  12. Ladislav 78

    Rádio s androidom do 508

    Jakou máte jistotu že všechny ty neoriginální navigace jsou opravdu testovány na výdrž v teplotách přes 50 st. které při parkování v létě na slunci můžou v autě panovat? Nejsem v tomto ohledu žádný odborník ale jen mě to tak napadlo. Mám originální navigaci RT6 a i když je již dnes koncepčně beznadějně zastaralá tak bych neměl odvahu tam dávat nějaké věci koupené na netu z Číny.
  13. Ladislav 78

    Aditivum FAP 508SW

    Já mám aktuálně najeto 170 t km a při servisní prohlídce v 163 t km mi zbývalo aditiva dle diagnostiky v autorizovaném servise 736 ml. (objem nádržky je 2340 ml). Hodně záleží kolik tankuješ nafty. Ideální je brát vždy plnou nádrž - to se pak dávkuje aditivum v nejlepším poměru. Já mám auto kupované jako nové v roce 2013 a vždy jsem bral plnou nádrž. Někomu ta hláška o nutnosti doplnění aditiva vyskočila již kolem 160 t km. Mě by mělo vydržet mnohem déle. Jinak po zobrazení té hlášky o nutnosti dolnění je ještě možné natankovat asi 3 - 4 plné nádrže takže času na dolnění je poměrně dost.
  14. Ladislav 78

    Vyber letnych pneumatik

    Taky mám problém s tím, že se mi sjíždí zadní pneu více než přední a prava zadní ještě navíc více než levá zadní. Budu se muset objednat někam na geometrii - tedy někam kde to umí. Nemáte někdo tip v Brně a okolí?
  15. Ladislav 78

    Vyber letnych pneumatik

    Dělal jsem geometrii v autorizovanem servise.
  16. Ladislav 78

    Vyber letnych pneumatik

    Již druhou sadu letních pneu řeším následující problém: zadní práva pneumatika se mi sjíždí více než levá zadní. Rozdíl je asi 1 mm. Jsou to Nokian Waterproof 215/55 R17. Dával jsem je na jaře jako nové a teď ta prava ma po nájezdu 14 000 km 3.5 mm a levá 4.3 Dělal jsem geometrii a ta je v pořádku. Přední pneu mám již druhou sezónu a mají obě 4.5 mm. Ještě zkusím otestovat tlumiče- auto má najeto 167 000 Km a tak už by měly nárok na výměnu? Co myslíte?
  17. Ladislav 78

    Vyber letnych pneumatik

    Nechápu jak někdo u auta jako je 508 může vůbec uvažovat o pneumatikách z Číny...
  18. To půjde dost těžko protože ta masážní sedadla se dodávala u nás v ČR jen do verze GT a to ještě jen ve spojení s kůží za celkem vysoký příplatek 36 000 Kč. Takže jich na vrakáčích u nás opravdu moc nebude, pokud vůbec nějaké.
  19. Ladislav 78

    Výmena batérie

    Já jsem baterii raději preventivně vyměnil letos v lednu po 7 letech provozu kdy na ni byla akční nabídka v Peugeotu - 3 351 kč i s výměnou.
  20. Ladislav 78

    EGR ventil

    Kolik vás ta výměna egr v servise Peugeot stála? Zatím žádné problemy nemám ale zajímá mě to.
  21. Ladislav 78

    spojka

    Kolik ta výměna spojky stála?
  22. Ladislav 78

    spojka

    Mě spojka začala vrzat na podzim 2017 a v prosinci téhož roku jsem s tim byl v servise (autorizovaném) - tam mi ji promazali. Nic jsem za to dokonce neplatil i když auto už v záruce nebylo. Moc se tomu určitě nevenovali .Pak byl až do letošního ledna klid a od té doby vrže zase. Když je ráno chladněji tak několik prvních sešlápnutí je klid ale pak to zase začne vrzat. Navíc mi trochu na 3 a 4 už pres rok prokluzuje - ale opravdu jen trochu a dost sporadicky. Zatím to nijak řešit nebudu. Teď mám najeto 140 tis. km - 2.0 HDI 103 kw. .
  23. No mě právě taky volně visela, takže tak to bylo normální. No nic tak ji zase po sundání krytu vypojím a pověsím volně dolů Každopádně děkuji všem za rady.
  24. Po sundání plastoveho krytu jsem hadicku umístil tam kam asi patří - viz foto. Má to tak být?
  25. Dnes jsem si všiml volné hadička v motoru (viz. foto) Auto jede normálně. Prosím zkušenější členy o radu zda je to normální. Motor mám HDI 2.0 103 kw.
×
×
  • Vytvořit...