Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

A teď babo raď - auto pro bráchu  

1. 1. A teď babo raď - auto pro bráchu

• Favorit - http://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda/favorit/11051808?goFrom=list
      8
    • 306 BK - http://www.sauto.cz/osobni/detail/peugeot/306/11056326?goFrom=list
      7

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Už nějakou dobu hledám auto, které by splňovalo bráchovy parametry (cena do 20 000,- Kč včetně přihlášení, poplatků a prvního servisu STROP!!!, pokud možno co nejdelší bezúdržbový provoz (ideálně pouze pravidelné výměny náplní + drobné výdaje typu brzdové destičky + sem tam nějaký čep).

Našel jsem tyhle dva vozy, na které by mělo smysl se jet aspoň podívat (na 306ku samo s mechanikem, aby definoval závadu motoru a cenu jejího odstranění).

Co se líbí Vám?

Odesláno

Pokud je strop 20tis včetně všeho tak bych uvažoval jedině o tom Favoritu. U 306 se do toho těžko vejde, navíc by se u ni měly udělat rozvody.

Pokud by byl strop o nějakých 5 tis výše a závada motoru byla banalita, pak bych přemýšlel o 306, přece jen je to auto někde jinde než Favorit.

Odesláno

Jo vidíš, ekopoplatek, s tím počítáte? Favorit a 405 bude za 5 000Kč, ta 306 by mohla mít Euro2 takže 3 000Kč.

Proto i ta 405 je rovnou na 20 000 + 800 za přihlášení, na servis nic nezbyde..

Odesláno

Ať si vybere brácha, po čem mu srdce touží. Protože pak bude kritizovat to či ono, tak ať nejsi ty ten vinník, který vybral auto.

Favorit - jede krásně, tady ten motor táhne hezky. Ale (!!!) - bude tam EKO poplatek, brzy zrezaví a jezdí dost pomalu (je to divné, asi je jinak zpřevodovaný, ale jet přes 90 je docela námaha).

306 - má i klimu, asi je mimo provoz. Podstatné je taky, jestli není po bouračce a v jakém stavu je zadní náprava.

Měli jsme Favorita i Felicii a obě jsme museli prodat pro totální žalostné zrezivění - už se na to nedalo koukat.

Odesláno

Poslední 405ku jsem mu taky dohodil já a dodnes spolu mluvíme :). Chci dát bráchovy jen tipy, rozhodnout (a platit) musí sám - teď mluví o 20 tKč jako stropu, ale nějaká rezervička - pokud se mu auto bude líbit - se v prasátku určitě schovává (brácha není z těch, kteří by šli \"až na dno\").

Odesláno

To Fako bych klidně vzal, v tomhle stavu. Nechal udělat dutiny a spodek, a je po starostech na velmi dlouhou dobu. A tipoval bych, že to taky docela rychle někdo vezme. Co do 306, je velmi naivní, že když se na to dojede podívat mechanik, že bude na místě definovat závadu a cenu jejího odstranění, a ještě naivnější je, že odstranění té závady mechanikem bude stát pár stovek, aby se vešlo do požadovaného limitu.

Odesláno

Filcky v inzerátech jsou v daném cenovém limitu většinou shnilé jak řešeto - pokud trochu slušně vypadá, jde cena klidně i k 30 tKč (samozřejmě inzerovaná, prodejní asi bude někde jinde).

Odesláno

Já to myslel obecně, né že musí koupit tuto 306ku, třeba moje bude na prodej:aut.

Já bych favotita ani fildu nechtěl právě kvůli bezpečnosti, zdraví mám jen jedno, a naše silnice jsou plné bezohledných řidičů,(napsal jsem to slušně).

Odesláno

Roman - záleží na provozu, pokud to bude město, tak tam zase tolik silných něhod nebývá, zato ale zapláče nad absencí serva. Motor neznám, já bych chtěl už jenom BMMko. Je to relativně živej motor, který s Fazolem umí hejbnout. Tohle fáčko vypadá moc dobře, nehledě na to že dílu na Fáčko jsou všude mraky, autokelly na tohle auto nabízí vše za úsměv na prodavače.

Odesláno

On je hlavní fór v tom, že pokud někdo chce pořídit auto včetně prvotního servisu a výhledu na malé provozní náklady za celkovou cenu, za kterou se nedá pořídit ani solidní kolo, může na kritéria typu bezpečnost leda tak zapomenout. Jediná bezpečnost, o které lze v tomto kontextu uvažovat je, že si nic takového prostě nekoupí.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...