Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Auta vykupují buďto kvůli tomu, že je ponich poptávka, nebo že ta potávka může vzniknout (vlivem nízké výkupní ceny, třeba). Myšlenka, že telefonozvedačka vykupuje auta na svůj popud a celý kolotoč spolu není úzce svázán, je naivní ;)

Takže - jestli chtějí vykoupit starou Mareu, tak k tomu mají důvod (nízká cena, vysoká poptávka), nikdo nebude kupovat auto aby mu stálo dva roky na \"place\".

Odesláno

Svara prodaval fabku za 60tisic, tak mu volali, ze ji berou za tu cenu... jel tam s rodinou (maly deti) udelali projizdku, nechali ho tam cekat i s rodinou 2,5 hodiny! pak rekli, ze za 30tisic... nakonec ji prodal na inzerat za tyden za 54tisic..a punto predtim davali na protiucet za 29tisic, tyden na to se prodalo za 50.... jestli chces prodat rychle a v klidu, proc ne

Odesláno

Kdysi jsem tam byl s VW Bora...měl jsem jí týden,dával jsem za ní 180tkč a po \"týdnu opotřebení\" mi nabádli 140tkč..a to ještě s řečma,že by musela být ještě lepší,než když opustila výrobní linku!!!Kamarád tam chtěl koupit C5,která měla super kilometry,po telefonátu na zastoupení citroenu do prahy zjistil,že vozidlo bylo s cca o 100tkm více než byly udávané v servisu s klimou...áčka se potom oháněla čestným prohlášením od prodejce,že kilometry jsou poctivé....asi tak...:bojim

Odesláno

Není se čemu divit, že dá bazar při výkupu o tolik méně. Ten bazar se tím živí tak těžko vám dá tržní prodejní cenu, to by na tom nic nevydělali. Kdo se chce auta rychle zbavit tak toho klidně využije i když s nějakou ztrátou. Samozřejmě už není od nich hezký, že po telefonu naslibují modré z nebe a potom dají prd.

Odesláno

prodávali-jsme tam tchán Ford Mondeo 1.8 Tdci 5 dveř v tý době se pohybovali kolem 30000-50000Kč,řekli jsme tam ,že ASI budem braát auto od nich,nejdřív chtěli protiúčet my že nejdřív prodáme,pak koupíme!Vyplatili nám 50000Kč za ty se ty auta prodávali...pohoda...druhý den mi volal borec,že auto byla totálka ve Francii a bylo to tady postavený na papíry...pojistnej podvod....tak jsem auto nechal prověřit přes známýho v registru,o autě nikde nic...tak když na mě zase naběhl at přivezeme peníze tak jsem na něj taky naběhl co na mě zkouší,že lže a že at si auto nechají a on se mi vysmál do očí a řekl,bud to auto do 3 dnů přivezete po dobrým nebo se budeme soudit podívejte se do smlouvy na bod...ten a ten....smlouvu podepisoval tchán,který ji nečetl a v tom byl průser...

o případném sporu mezi prodávajícím a kupujícím nebudou rozhodovat obecné soudy ČR ale rozhodce jmenovaný AAA auto,takže soudní spor může probíhat bez Vás a šance že vyhrajete žádná a odvolat se nikam nemůžete...mají tak dobře postavený smlouvy,že když jím někdo auto vrátí třeba za rok tak oni ti můžou auto vrátit aty jim budeš muset zaplatit kupní cenu i když auto bude v horším stavu.....jsou to Vychcánci a mají vše dobře ošetřené jediné co na ně platí televize a negativní reklama to pak jde všechno rychle,když tu smlouvu najdu naskenuju jí sem...

Odesláno

Já se divím že s těmahle podvodníkama chce mít dobrovolně někdo něco společnýho .... Prodat jim auto pod cenou dejme tomu, když se toho chci zbavit tak proč ne, ale zrovna u těhle otrapů auto kupovat ....:roll 90% lidí ví co je to za podvodníky a stejně ty auta od nich kupujou.... :blicismajlik

Odesláno

ak to tam nahodou predas a tak pozor pri podpisovani zmluvy. Vraj je tiez absolutne nevyhodna, uz si to nepamatam, ale je tam nieco o jednostrannom vypovedani zmluvy bez udania dovodu zo strany bazaru.

Ak chces viac penazi, tak chod aj do ineho bazaru, ten nemusi zivit armadu marketingovych ojebavacov, dost vysoka pravdepodobnost, ze ti daju vyssiu cenu

Odesláno

Charlie 1... presne toto ako pises... super a konecnce dalsi dava niekto za pravdu

a toto je len zrnko v kope sena ich zmluvy...

na AAA velky pozor hlavne ich 5 stranove zmluvy...

po prestudovani prosim, podpisat a nic neriseit... ale az ste si vedomi co podpisujete.

Odesláno
Já se divím že s těmahle podvodníkama chce mít dobrovolně někdo něco společnýho .... Prodat jim auto pod cenou dejme tomu, když se toho chci zbavit tak proč ne, ale zrovna u těhle otrapů auto kupovat ....:roll 90% lidí ví co je to za podvodníky a stejně ty auta od nich kupujou.... :blicismajlik

Čím se liší \"podvodníci z AAA\" od jiných bazaristů? Hlavně tím, že mají všude reklamu, jsou vidět a tudíž prodávají (a samo i vykupují) mnohonásobně víc aut než bazarista Franta Vomáčka z Horní Dolní. Jestliže Franta prodá za měsíc 20 aut, stačí mu to k přežití a pokud je z těch 20ti kár jedna šlupka, mediálně ho asi nikdo řešit nebude. Jestliže AAAčka prodají 20 aut denně a z nich je - stejně jako v případě Franty - jedna šunka, bude to jistě mediálně mnohem vděčnější téma (o těch 19ti normálních průměrných kárách nikdo mluvit nebude).

Samozřejmě že firma s takovým obratem, jako mají AAAčka, má i na zaplacení lepších právníků a má od nich i na své tělo ušité smlouvy, které jsou těžko neprůstřelné - ale pokud se podaří prokázat problém na jejich straně, viděl bych v jejich případě mnohem vyšší šanci na vypořádání než v případě zmiňovaného Franty - oni svůj krám kvůli pár desítkám tisíc nezavřou, zatímco Franta v zatáčce dnes je a zítra už tam být nemusí.

Koupě ojetého auta je něco jiného než nákup jídla na víkend a tak by se k tomu mělo i přistupovat. Je nutné vzít si s sebou někoho, kdo o autech něco ví (ideálně dvorní automechanik, ke kterému jsme jezdili s předchozím autě a s kterým jsme byli spokojení) - a je úplně jedno, zda s náma půjde do AAAček nebo k Frantovi. Na auta v bazarech je potřeba hledět vždycky jako na věc, která může mít za naleštěným kukučem maskován tisíc a jeden problém a přizvaný mechanik nám může pomoci odhalit kousek, ze kterého bychom po koupi zešedivěli - a to platí i při koupi auta na ulici.

Odesláno

já osobně bych tam auto nekoupil, ale prodával jsem tam předchozí auto. Měl jsem cenu na protiúčet 280tis. Kč, v AAA řekli původně 250tis., nakonec jsme skončili na 310tis. takže u mě skopokojenost. Jestli auto nepotřebuješ nutně prodat, nebo oni ti volali tak si s nima hraj a vyjednávej... prodejce dostává odměnu tuším že 1/5 u aut do 100tis. co uhádá... takže on dostane echo že to auto třeba vykoupěj za 60tis. a on ti řekne 40tis. pokud na to kejvneš tak nejen to že si prodělal ale navíc on si vydělal slušnou mzdu navíc... takže smlouvat jak s vietnamcema... ;-)

Odesláno

Jinak ještě k výkupu v AAA, prodával jsem firemní auto a Áčka nám nabídly nejvyšší cenu ze všech bazarů (Esa, Štěpánek byli další). A to bylo už po prohlídce auta takže žádné sliby po telefonu. Takže Áčka nejsou jediní \"vydřiduši\" :)

Odesláno
Jinak ještě k výkupu v AAA, prodával jsem firemní auto a Áčka nám nabídly nejvyšší cenu ze všech bazarů (Esa, Štěpánek byli další). A to bylo už po prohlídce auta takže žádné sliby po telefonu. Takže Áčka nejsou jediní \"vydřiduši\" :)

Taky jsem prodával dodávku a když jsem objížděl výkupové bazary (AAA, ESA, GLOBAL PD, EXTRA AUTO a pod.), přišlo mi, že nacenění aut snad dělá jeden jediný člověk - výsledná cena byla totiž velice podobná.

Odesláno

vsetci bazaristi pouzivaju eurotax takze preto ta podobna cena... nahodia kilometre, rocnik a hodi im to priemernu vykupnu cenu vozidla.

s podobnou cenou a systemom pracuju aj poistovne...

Odesláno

Hele byl jsem na pohovoru v AAA a všechny ty tajemstvý vím,oni ti nabídnou nějakou cenu a maj samozřejmě za úkol ti nabídnout co nejnižší...a ty to nesmíš příjmout prostě řekni chci tolik a tolik jinak se tady už neukážu a uvidíš jak začnou smlouvat :) věř,že to funguje :))

Odesláno

To jsem absolvoval 2x v ČB a tam to teda nefunguje. Obchodem se živím a tvrdé jednání o cenách je můj denní chleba.. ale tady nebyl možný posun ani o korunu... ale možná to byl problém konkrétních jedinců.

Jinak AAA neodsuzuju, sice mojí Vectru stočili o 60 tis. ale jinak se chovají líp než spousta malých bazarů. Pár jsem jich poslední dobou objel a pochopil, že nebourané = že v tuto chvíli není nabourané. Pojízdné znamená, že může chybět jedno kolo, ale dá se to odvézt na plaťáku ... :D

Odesláno

Ono smlouvat jde, ale záleží co tam chceš prodat. Když přijedeš s 10 let starým autem tak ti nabídnou cenu a ber nebo nech, a můžeš vyhrožovat, že už tě tam nikdy neuvidí tak stejně nedají ani korunu navíc. Když ale přivezeš 3 roky starý auto tak se smlouvat dá, tam oni na to mají prostor. Jde smlouvat i cena když nakupuješ, ale chce to výdrž. Na jaře jsem byl svědkem, když jsem s kolegou z práce byli v Áčkách kde on chtěl kupovat auto v ceně cca 90 tis. Část chtěl platit hotově (cca 50%) a zbytek na splátky, ale nechtěl přeplatit ani korunu. První nabídka vycházela tak, že by přeplatil nějakých 30 tis + pár dalších poplatků za zřízení úvěru apod. Nakonec po necelé hodině to usmlouval že nepřeplatí za ten úvěr ani korunu a bez poplatků, to už ale jednal s nějakých vrchním manažerem, protože ten \"řadový\" už byl v koncích :) No sledoval jsem celé to jednání a bavil jsem se. Díky tomu, že ten kolega v podstatě ve firmě funguje také jako obchodník tak si to vše dovedl spočítat a uměl o tom jednat, ale pokud tam přijde s odpouštěním nějaký jednodušší Pepa z Horní Dolní tak takového člověka bez problémů ukecají a ty jim s vidinou nového auta odkývnou vše.

Odesláno

Přesně jak píše medvěd:potlesk:potlesk

Nevím co se pořád divíte, si myslíte že od Vás někdo koupí auto za kupní cenu, nebo co?:bojim

Já jim dal tehdy 406 za 25 000. a obratem ji tam prodávali za 65000.- je to přece úplně normální;)

Nebo snad čekáte, že od Vás vezmou auto za 50 000.- a potom ho prodají za 55 000.- ?? To asi těžko;)

A tohle dělají všechny bazary, jen jak psal Medvěd, AAA jich prostě prodají mnohem víc, než nějakej malej bazar.

Osobně mám z AAA 2 zkušenosti, a oboje dobrý, a dva kolegové taky dobrý zkušenosti. Osobně spíše neznám nikoho, kdo by na AAA nadával;)

A stáčení km?? Moje obě dvě auta souhlasily s počtem km (auta který jsem jim prodal, tak je prodávali se stejným počtem km) a těch 2 kolegů taky nechali stav km takovej jakej byl:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...