radim.1008 Odesláno 8. srpen 2025 Odesláno 8. srpen 2025 (upraveno) Tak jsme zase doma. Za týden, až udělám doma resty, bych se vrátil. Ráno v devět jsme vyrazili na cestu domů a po půl jedenácté jsme byli před barákem. Jelo se krásně, první menší zdržení bylo až ve stoupání do k tunelu Sv. Rok. Kde jsem v protisměru postřehl přes svodidla červenou 3008 s SPZ 7H9, kterou řídila blondýna. @Charlie 1 nebyli jste to vy kolem 3/4 na 11? Mám to uložený na kameře. Bylo to na vjezdu do prvního tunelu v tom stoupání. Měl jsem otevřené okno, tak jsem vystrčil ruku a zamával. Jinak cesta ubýhala rychle, první zdržení na pár minut ve zmíněném stoupání k tunelu pod Velebity, druhé zdržení přes Karlovačem, kde se to co chvíli silného provozu zastavovalo, potom asi půl hodiny na Lučku a potom už palba domů. Na hranicích do Slovinska byla rádoby kontrola, kde unuděný celník s rukou pod hlavou koukal ven z okna. Do Rakouska do měly stažené do jednoho pruhu a jen koukali. Jo před hranicemi kutají most. Z Rakouska to stálo až ke sjezdu na na poslední sjezd. Ve Vídni silný podvečerní provoz, kolona v omezení před mostem přes Dunaj, jinak nic vážného. Upraveno 8. srpen 2025 uživatelem radim.1008 OK406, Pepito a pavelu96 ohodnotil 3 Citovat
Charlie 1 Odesláno 9. srpen 2025 Odesláno 9. srpen 2025 (upraveno) Teda ty máš postřehAno to jsme byli my….nevsiml jsem si koukali jsme na more , dojeli jsme v pohode bez jedinyho zdržení , hlásí tropy , ale voda ma tak 22 řídila žena ja jel v noci a rakousko a slovinsko…. Hod foto Upraveno 9. srpen 2025 uživatelem Charlie 1 OK406 a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
zahajskej Odesláno 9. srpen 2025 Odesláno 9. srpen 2025 to MotoMoto: 100 éček v kempu za parcelu? A ještě musím mít barak svůj? Za ty prachy mám apartmán na dva dny. Citovat
MotoMoto Odesláno 9. srpen 2025 Odesláno 9. srpen 2025 Naprosto s tebou souhlasím. Asi dneska za 50 eček pro 4 (3) dospěláky nedaleko moře nedáš, ale i tak. Není to o tom, že v kempu to je laciná dovolená, ale o nějakém stylu. Neříkám, že je to můj životní styl, ale moc mi vyhovuje, že po cestě nespěchám a netlačím to na jeden den. Zastavím si přespím si. Bohužel jsem myslel, že v sezoně budou i kempy takto volné a ne že budu jezdit podél pobřeží a hledat voln místo. Taď ještě chci vyrazit v říjnu (po volbách, jinak bych jel dřív) do Španělska nebo jih Itálie a tak uvidíme, mělo by to být snadnější. Citovat
Charlie 607 Odesláno 9. srpen 2025 Odesláno 9. srpen 2025 Jih Itálie celkově mimo sezonu je na pohodu bez kempů, v sezoně je to trošku o hledání, ale jih taky v klidu. Proto do Chorvatska vůbec nejezdíme, páč mimo kemp to skoro nejde a v kempu neví co si říct. Péťa ohodnotil 1 Citovat
MotoMoto Odesláno 9. srpen 2025 Odesláno 9. srpen 2025 My ale mimo kemp nechceme, chceme mít dobré socialky a pláž a to vše hned u auta. Citovat
zahajskej Odesláno 9. srpen 2025 Odesláno 9. srpen 2025 Teď už několik let jezdím mimo sezónu. 50 éček platím letos poprvé, zdražili kvůli dražší pobytové taxe a inflaci. Doposud jsem platil 40. App 2+2, u moře, ležení sebou neberu, prostě se zvednu z terasy, jdu se vykoupat a dojdu těch pár metrů zpět. Kemp by mi nevadil pro pobyt. Mě vadí sdílet sociálky a sprchy s dalšími desítkami či stovkami jiných. A hlavně s přibývajícím věkem kocourovatím a nějaký ten standart vyžaduji. Cestu už také nepojímám jako honem tam, honem zpět. Když to bylo s dítkem, jinak to ani nešlo. Teď již na pohodu, cestou se někde stavím, cesta okolo 24 hodin, pokud dáme šlofika v autě. Nebo přespání, obvykle v Slunji. Letos je naplánováno jet přes Saltzburg do Pokljuky, či jak se to jmenuje, zkouknout biatlonový areál a počumět okolí. Podle počasí. Pak asi opět přespání ve Slunji, podívat se do Šibeniku a dojet do destinace. Cestou zpět bych chtěl zabrousit do BiH. MotoMoto, ozzy56, Péťa a 1 další ohodnotil 4 Citovat
MotoMoto Odesláno 9. srpen 2025 Odesláno 9. srpen 2025 Tak to máme podobně, jen ty společné socialky mi zatím nevadí. A v noci si chodím v autě. Mě lákala ta volnost i když jak jsem psal velké zklamání s nutností rezervace v době prázdnin. Teď už to snad bude jiné. Pro mě, co jsem se zhoupnul zdravotně, je důležité to cestování. Ujedu 200 km, jde na mě spaní, zastavím a spím. Citovat
ozzy56 Odesláno 10. srpen 2025 Odesláno 10. srpen 2025 @zahajskej jojo, ve dvaceti byl super stan pro dva , pak přejde na kemp a druží se , ale jak čověk stárne chce nějaký standard, takže buď app. nebo hotel a vyspat se aspoň obden , cesta hlavně v klidu a žádný itinerář, ani těch 1000 km za noc už moc netáhne, radši ve SLO sprcha, přespat, posnídat a frčet dál... BubakGS a Charlie 1 ohodnotil 2 Citovat
radim.1008 Odesláno 10. srpen 2025 Odesláno 10. srpen 2025 V 9. 8. 2025 at 12:28, Charlie 1 napsal: Teda ty máš postřehAno to jsme byli my….nevsiml jsem si koukali jsme na more , dojeli jsme v pohode bez jedinyho zdržení , hlásí tropy , ale voda ma tak 22 řídila žena ja jel v noci a rakousko a slovinsko…. Hod foto Tady to máš. Péťa, MotoMoto, ozzy56 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Charlie 1 Odesláno 13. srpen 2025 Odesláno 13. srpen 2025 jj to jsme my je tady krásně , teplo lidi malo, ale more porad studeny odhad tak 22-24C….. me a dětem to nevadí ale manželka byla ve vode tak celkem 10 minut…. vcera Korcula to byla nádhera jsme v pulce pobytu letí to rychle… Milan+, ozzy56, radim.1008 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Charlie 1 Odesláno 27. říjen 2025 Odesláno 27. říjen 2025 tak je po letošní dovolené a nám se líbila náramně a děkuji za tip na ubytování . proste Žuljana bylo zatím nejlepší místo v Chorvatsku kde jsme byli malé ospalá vesnička s hodně maličkých soukromých pláži a to nám vyhovovalo moře čisté a všude spousty zeleně . mate někdo tip na podobnou destinaci malo lidi hodně zeleně a aby to tas nebylo úplně odřízne od civilizace aby se dalo večer jit někam sednout? dekuji za tip na místo a případně i ubytování . kdyby někoho zajímalo vic info u Žuljane tak neni problém cokoliv budu vedet zodpovědět OK406 ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 27. říjen 2025 Odesláno 27. říjen 2025 To jste byli teď na konci října? Jaké tam jsou teploty? Citovat
Charlie 1 Odesláno 27. říjen 2025 Odesláno 27. říjen 2025 ne to byla ta v srpnu, tolik volna v práci nemám abych byl na dovolené 4xrok Péťa ohodnotil 1 Citovat
rhinos Odesláno 27. říjen 2025 Odesláno 27. říjen 2025 (upraveno) před 23 minutami, Charlie 1 napsal: tak je po letošní dovolené a nám se líbila náramně a děkuji za tip na ubytování . proste Žuljana bylo zatím nejlepší místo v Chorvatsku kde jsme byli malé ospalá vesnička s hodně maličkých soukromých pláži a to nám vyhovovalo moře čisté a všude spousty zeleně . mate někdo tip na podobnou destinaci malo lidi hodně zeleně a aby to tas nebylo úplně odřízne od civilizace aby se dalo večer jit někam sednout? dekuji za tip na místo a případně i ubytování . kdyby někoho zajímalo vic info u Žuljane tak neni problém cokoliv budu vedet zodpovědět Případně pokud ne až na Pelješac tak fajn je Kremena a Duba. To je u Blace. Ale v Dubě je celkem naplněno, ale snesitelně U koho jsi tam byl ubytovanej? Já bych asi tip měl Skvělá je podle mě ještě Duba Pelješka. Já tam teda nebyl ubytovanej ,ale jezdil jsem každý den z Trpanje na Uvalu Blace. A v Dubě jsem parkoval. Je to tam kouzelně maličké. A ty pláže jsou super. Teda když se ti podaří projet okolo Divny A pokud ne až na Pelješac tak naposled jsem byl v Blace a byl kouknout Kremena/Duba a tam je to taky snesitelné. Ale oblíbené. Takže úplně prázdno tam není Upraveno 27. říjen 2025 uživatelem rhinos Citovat
Charlie 1 Odesláno 28. říjen 2025 Odesláno 28. říjen 2025 no u koho Drazana Filipovice doporučuji chlápek na pohodu ubytování parada díky za tip! Citovat
zahajskej Odesláno 29. květen Odesláno 29. květen Tak letošní první mise do Drašnice zítra končí. Další v půlce září. Poslední týden v květnu neměl chybu. Počasí nádhera, moře osvěžující, bez lidí, bez rámusu, klid, pohoda. Příští rok to dáme zase ve stejném termínu. radim.1008, OK406 a elton ohodnotil 3 Citovat
elton Odesláno Úterý v 19:52 Odesláno Úterý v 19:52 Jj, četl jsem tvůj krásný report na forum ihvar. Hned bych jel taky. Citovat
oddie Odesláno Úterý v 20:01 Odesláno Úterý v 20:01 Květen, červen je na tyhle oblasti super, všechno ještě krásně zelené, akorát voda studenější. Nebo pak září, to je voda ještě krásně teplá, ale holt už všechno suché... My letos nejedeme, tak užívejte, kdo vyrazíte Citovat
rhinos Odesláno včera v 06:21 Odesláno včera v 06:21 (upraveno) já letos klasicky zase zapekl hledání. Loni jsem taky začal pozdě a něco našel ,ale pak to musel zrušit kvůli synovo neštovicím. A pak už nic rozumného moc nebylo. A nakonec byla dovča v Brně. Ale bylo to celkem fajn. Večer se chodilo na nafukovací planety a přes den na Bystrc Letos to bude ještě složitější protože by nás jelo 6. Takže si případně musím půjčit i autobus Upraveno včera v 06:22 uživatelem rhinos Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.