Guest medved Odesláno 5. květen 2005 Odesláno 5. květen 2005 Nazdarek, chtěl jsem se zeptat, jestli se dá nějak seřídit vůle spojky u P406 2.0Hdi 80Kw r.v.2000. Má to najeto jen 75000km. Zabírá moc nahoře a je skoro bez vůle. A zdá se že začíná i klouzat. Když při 2000 otáčkách šlápnete na plyn, tak otáčky motoru vyletí tak ke 3000 a hned spadnou tak na 2200. Ale podle jiných příspěvků co jsem četl by spojka měla vydržet víc než 75000km ???!!! Dík za případné odpovědi. Citovat
Rebik Odesláno 5. květen 2005 Odesláno 5. květen 2005 a) asi nemáš najeto 75tkm... b) spojka nejde seřídit..... Citovat
Guest medved Odesláno 5. květen 2005 Odesláno 5. květen 2005 Najeto to má 75000 kmskutečných, je to dotaženy z Francie, měl to nějakej děda je to i z servisní knížkou a ostatnima blbostma. Spojka se tam seřizuje automaticky? Citovat
oddie Odesláno 5. květen 2005 Odesláno 5. květen 2005 Ha ha, \"měl to děda\", a \"servisní knížka\". Tak až budeš dělat tu spojku, nech si rovnou udělat i rozvody - nebo aspoň kouknout, jestli je tam ještě orig, nebo jestli už byly měněné. Jinak sis nevybral moc dobře nick! \"Medvěd\" už tu jeden je, a to zrovna dlouho a hodně známej - takže si to lidi budou plést. Nechceš se přejměnovat, aby se to nepletlo? Citovat
sipka Odesláno 5. květen 2005 Odesláno 5. květen 2005 Já mám najeto 203 tis. a spojka je tam původní. A je celkem ještě v pohodě Citovat
Ferry Odesláno 5. květen 2005 Odesláno 5. květen 2005 Napsán autorem oddie Ha ha, \"měl to děda\", a \"servisní knížka\". Tak až budeš dělat tu spojku, nech si rovnou udělat i rozvody - nebo aspoň kouknout, jestli je tam ještě orig, nebo jestli už byly měněné. Jinak sis nevybral moc dobře nick! \"Medvěd\" už tu jeden je, a to zrovna dlouho a hodně známej - takže si to lidi budou plést. Nechceš se přejměnovat, aby se to nepletlo? Presne tak, hned rano kdyz jsem videl prispevek od Medveda tykajici se 406ky, uplne jsem se zarazil. Taky bych doporucil zmenu Nicku, holt kdo driv prijde ten driv mele Jinak historce o dedovi z Francie, kterej si koupil 406ku HDi a najel s ni 15 000km rocne bych taky moc neveril. Taky jsem mel servisni knizku ke 406ce, ve ktere bylo napsano 98 000 ale pri koupi jsem si nevsiml poznamky malym pismem na jedne ze stranek ze pri 95 000 byly meneny budiky a tim padem ma auto 98t + 95t Kc. Holt nepozornost, nastesti na aute se za 4 roky nic velkeho nepos..lo (tuk tuk tuk ) a jezdi dobre. Jestli mam jeste originalni spojku nevim, ale s autem jsem najel zatim 40 000km a celkove ma 235 tisic a neprokluzuje [Editován dne 5/5/05 Ferry] Citovat
oddie Odesláno 5. květen 2005 Odesláno 5. květen 2005 Což o to z Německa, ale z Francie, to je na stavy tacho ještě horší. Ale to je fuk, každé správné auto má tachometr, co se po 100tis zastaví a dál už nepočítá, některý dokonce i dřív. Jo, a nový auta kupujou výhradně, jen a pouze důchodci, nikdo jinej V jiným témátku jsem sem dával fotky těch nádherně zohýbanejch ventilů z čtyřleté Laguny, co měla najeto 150tis \"se serviskou po dědovi\". Majitel nenechal vyměnit rozvody, aby \"ušetřil\". Rozvoďák, co tam byl, měl určitě přes 200tis, v jak rozhadrovaném stavu byl - a ještě pikatnější bylo, že tam byly neorig. kladky (by? značkové, ale ne z prvovýroby), takže ten řemen tak v 120 už někdo měnil. Plus 200, kolik to asi mělo najeto? Přitom na tom motoru to nebylo nijak znát, výbrus neojetý, všechno OK, nezanedbat tu výměnu rozvodů, nemusel by na to dalších min. 100tis ani šáhnout. Takže asi tak, k těm stavům tacho. Citovat
Neon Odesláno 5. květen 2005 Odesláno 5. květen 2005 Kup si komplet spojkovou sadu a je to. Jestli uz ti prokluzuje tak to ma nalitano nejmin 120tisic. Nebo s tim deda jezdil na ryby a porad radil z jednicky na dvojku a jeste mel levou nohou neustale trochu seslapnutej pedal:D:D:D Ja myslim, ze spis prvni varianta je spravne:) Citovat
Milhaus65 Odesláno 5. květen 2005 Odesláno 5. květen 2005 V posledni době se u nás zvýšil dovoz ojetin z Francie, z poctivou servisní knížkou (to neměni nic na tom , že z výše uvedenými příspěvky 100 % souhlasím). Z větší části to jsou auta ještě v 2 roční záruce. Naš poslední pokus něco na tento vůz vyreklamovat, skončil informaci z Peugeotu, že na vozidlo byla odejmuta záruka z důvodu pojistné (totální) události. To Medved: Zkus se domluvit v Peugeotu, který máš nejblíž a? Ti přectou z ŘJ historií závad. Třeba tam nic nebude, třeba se dozvíš spoustu věcí. Citovat
Medvěd Odesláno 5. květen 2005 Odesláno 5. květen 2005 Taky jsem se divil, kdy jsem si, kurňa, tu 406ku koupil ;) Takže, klucka, bude to chtít koukat, kdo je medved a kdo Medvěd - třeba si zvyknete, moje příspěvky se měnit nebudou a 406ky se hned tak taky týkat nebudou - až jsem se divil, že si na můj nick tak dlouho nedělal zálusk (Medvědů je v každým fóru jako když nadělá - tak holt přemnožení dorazilo i do P - clubu, no co s tím nadělám????) Citovat
Guest medved Odesláno 6. květen 2005 Odesláno 6. květen 2005 Když jste tak chytří, tak mi poraďte jak si mam nick změnit, Nechci tady dělat nejaky problemy že tu sou dvě hodně podobny přezdívky, sice ji používam všude, ale to je jedno. V nastavení si mohu měnit jen heslo. !!!! A teď k tomu Peuegotu. Včera jsem byl objednat spojku novou, a prodavač se dost divil že se poslední dobou objednávájí spojky skoro na jeden a ten sám typ: A to r.v.2000, a auta určená původně pro francouzský trh. Tak jsme se nějak dali do řeči (bývaly prac. puegotu)a říkal žebyla ve Francii v tom roce vyrobená vadná serie spojek, které se dávali jen do aut pro francouzskýtrh.Proto tady ty problemy mají některý auta dotažený z francie a jsou rokem výroby začátek 2000. Pak se není čemu divit, že vám některým vydrží spojka 200000 i víc tisíc. Co máme ještě i P405GLD, tam je najeto okolo 250000 apořád původní spojka, to je trochu rozdíl. Citovat
Rebik Odesláno 6. květen 2005 Odesláno 6. květen 2005 Napsán autorem medved Když jste tak chytří, tak mi poraďte jak si mam nick změnit, Nechci tady dělat nejaky problemy že tu sou dvě hodně podobny přezdívky, sice ji používam všude, ale to je jedno. V nastavení si mohu měnit jen heslo. !!!! A teď k tomu Peuegotu. Včera jsem byl objednat spojku novou, a prodavač se dost divil že se poslední dobou objednávájí spojky skoro na jeden a ten sám typ: A to r.v.2000, a auta určená původně pro francouzský trh. Tak jsme se nějak dali do řeči (bývaly prac. puegotu)a říkal žebyla ve Francii v tom roce vyrobená vadná serie spojek, které se dávali jen do aut pro francouzskýtrh.Proto tady ty problemy mají některý auta dotažený z francie a jsou rokem výroby začátek 2000. Pak se není čemu divit, že vám některým vydrží spojka 200000 i víc tisíc. Co máme ještě i P405GLD, tam je najeto okolo 250000 apořád původní spojka, to je trochu rozdíl. A proč to kupuješ v Peugeotu?? A to to budeš dělat sám?? Citovat
oddie Odesláno 6. květen 2005 Odesláno 6. květen 2005 No jednoduše, že si založíš nějaký jiný, a tenhle nebudeš používat. A nebo kontaktuješ administrátora, a? ti jej změní - sám to udělat nemůžeš. Ad ta spojka - tomu nevěřím. Ne že by to nebylo technicky možné, ale pohádek už jsem slyšel dost. Být tebou, nechám prohlídnout a udělat minimálně ty rozvody. Ono je totiž prakticky jedno, jestli má tohle auto najeto 75tis km nebo 175tis km, ale rozvody jsou věc, která se může dost značně vymstít. No, a to co se vyndá, trochu napoví - pokud tam bude orig. sada s řemenem v perfektním stavu, má to skutečně jen 75tis. Pokud tam bude nová sada s jen lehce jetým řemenem, má to 175 nebo víc a pokud tam bude původní sada s odrbaným řemenem, tak taky. P.S. jak staré jsou na tom pneu a kolik mají vzorku? Citovat
David 106s16 Odesláno 7. květen 2005 Odesláno 7. květen 2005 Auto z Francie,co k tomu rict?Snad jen to,ze ani firma AAA tyto vozy nechce vykupovat. Jakmile melo auto puvod ve francii, tak vam ukazou dvere. To asi mluvi za vse, nebo ne? [Editován dne 7/5/05 David 106s16] Citovat
Oplt406 Odesláno 9. květen 2005 Odesláno 9. květen 2005 Teď už teda nick medved nebudu používat, mám misto ní tuhle. Ad SPOJKA. Já už nevim jak to mám napsat ze tech 75000km je skutečných. Volant ochytanej neni!, radici paka taky vuli nema, gumy na pedalech jsou pekny. Olej byl menenej, a na stitku je napsany taky 75000. Byl jsem s tim u znamyho diagnostice na vypys chyb a zadny tam nejsou.Vstřikovací čerpadlo na volnoběh tlačí 300MPa, a ten mechanik říkal že je to dobrá hodnota, a když otevřu kapotu a podívám se na motor, tak je jako nový, není nikde orezlý, olej neteče!!.....atd.ještě jsem zapoměl dodat, že i brzdové destičky a kotouče jsou pořád původní, sice zralé na výměnu, ale původní. No proste zachovalej peknej vuz, akorat z francie!! Ja znam kamarada, co ma felicii z 96.roku a ma najeto skutecnych 35000. Taky mu to nikdo neveri. On s ni jede jednou za tyden do mesta a to je vse. Tu spojku si budu delat sam, nebude to prvni ani posledni oprava nejake spojky. Dnes si pro ni jedu do obchodu, pak dam vedet, jak oprava dopadla. , [Editován dne 9/5/05 Oplt406] Citovat
jack Odesláno 9. květen 2005 Odesláno 9. květen 2005 Ted o vikendu jsem mel venku spojkove lano ze 406, vsechno to promazavam (uchylka). MA to na sobe takovej plasovej valec a to je samostav. ktery nastavi sam pozadovanou vuli. Je to docela chytre vymyslene,Zadne stelovani spojky,ale zase clovek nevi jak silnou lamelu tam jeste ma:) mej te se Honza Citovat
Neon Odesláno 9. květen 2005 Odesláno 9. květen 2005 Napsán autorem Oplt406 Teď už teda nick medved nebudu používat, mám misto ní tuhle. Když už jsi chtěl zůstat medvědem, tak jsi si to mohla napsat třeba: me2d a hned by to bylo rozeznatelný Citovat
Oplt406 Odesláno 9. květen 2005 Odesláno 9. květen 2005 To je jedno, ja až tak na tom netrvám, a s tim štelováním spojky. Ten předcházející dotaz, lanko je u starých modelů, ja už tam mám kapalinou ovladanou spojku. To už jsem taky zjistil, že ten váleček vymezuje vůli přes pružinu. No uvidíme, až tam bude nová lamela, přítlačák. Jen doufám že nebude špatnej i \"odpruženej\" setrvák.No uvidíme. Tak zatím Citovat
Péťa Odesláno 17. květen 2006 Odesláno 17. květen 2006 Původně zaslal: Medvěd Taky jsem se divil, kdy jsem si, kurňa, tu 406ku koupil ;) Do roka a do dne..... :D Citovat
Opl405 Odesláno 17. květen 2006 Odesláno 17. květen 2006 To Peta. Jojo, zase to Medvědovi tak dlouho netvalo :D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.