Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Napadlo mě založit tohle vlákno jen tak pro zajímavost. Kdo má jaký motor, kolik má naběháno, co se opravovalo atd.

Já mám 2,0i 8V 89kW r.v.97, najeto 340 000 km, při koupi 290 000km. Takže 50tis. za 2,5 roku.

Opravy: fouklý těsnění mezi hlavou a výfukem, výměna rozvoďáku a pumpy, drážkový řemen.

Jinak nic zásadního neodešlo a motor zatím(klepu na dřevo) jede vcelku slušně.

Odesláno

Čau,motor jako ty ale těžká otázka,nevím kolik to má org,je tam 140 000Km,možná je to pravda,kámoš má novou 807 a za tři roky má trochu přes 20 000km:D.Jinak můj motor zatím drží ok,mám auto cca rok:papa

Odesláno

Pred casom som tu zalozil podobne vlakno

bez nejake vacsiej odozvy. Odvtedy ma uz moj Master 650 tis a Evasion 300. Myslim ze ked trafis na dobry motor , dobre sa on staras a rozumne s nim zachadzas tak ho za normalnych okolnosti neprezijes.

• O 5 měsíců později...
  • O 2 týdny později...
Odesláno
zanzara2: Byly tam nějaké zásadní opravy? Čerpadlo, turbo, vstřiky? Nebo jenom spotřební věci?

Na Evasiona s ujetymi 552.000km jsem narazil v inzeratu na autoscout24.de kdyz jsem si shanel auto pro sebe. Chtel za nej 2000 EUR a zadne problemy neuvadel.

Ja vlastnim auto s ujetymi 280.000km.

Pri 230.000km se menil klima kompresor.

Pri 270.000km se zacala prokluzovat spojka. Pri jizde do kopce na 5 rych. stupen pri 2200 otacek nahle se motor vytocil do 2500 na 2 vteriny a potom uz vse ok. Ja menil lamelu, pritlacny talir, lozisko a dvouhmotovy setrvacnik (sada Luk LK 600004800). Mimochodem, setrvacnik byl jeste plne funkcni. Ale nechtel jsem riskovat - u tak tezkeho vozu necelych 300tis. ujetych km je prece hodne.

Puvodni vyfuk vydrzel 5 let. Druhy 7 let. Nedavno jsem daval novy.

Vse ostatni je puvodni vcetne dilu zaveseni kol, tlumicu a brzdovych kotoucu/bubnu.

Odesláno

Tak rikam si......blbe vlakno ,ale......

Jsem zvedavy kdo trumfne meho zakaznika s Peugeot Boxer III.

Najeto ma 812 tkm !!!!!

Bez cisteni vstriku,bez vymeny turba.....

Prodreny kryt rozvodu 2x od remenice,spojka 2x brzdy nekolikrat...............:D:D:D:D:D:D

EDIT: Ikdyz myslim ze podobne vlakno tady je..........:myslim

[upravil dne 11/8/12 21:41 od straki007]

Odesláno

Pokud má ten Boxer stálého řidiče, který auto bere jako stroj, který ho živí a podle toho se k němu chová, tak je Tebou uváděná cifra pochopitelná (byť samozřejmě je k tomu třeba i pěkný kousek štěstíčka).

Jezdil jsem s dvěma Ducaty 2,8 JTD (jedno od nova do cca 150 tkm, druhé od 200 tkm do 300 tkm) a motory v nich tahaly jak nové. Auto s takhle převýkonovaným motorem snad normální člověk ani nemůže uštvat, ale třeba z často používané 2,2ky bych už tak dobrý pocit neměl. Jak tu kdysi někdo psal - objem ničím nenahradíš.

[upravil dne 11/8/2012 23:21 od Medvěd]

Odesláno

Než najedu se svým autem 812t. km, tak ze mě bude dědek. Tak mě napadá, jak a jestli se liší motory pro osobáky a dodávky??? Blbá otázka,. ne?

Nezbývá než :super

Ale zase když blbá Felicie 1.3 , když známý prodával měla 370t. km a pořád ještě prý jezdí???

Odesláno

Nasi skladnici mali Favorita (este s karburatorom) a ked sa predaval mal 630tkm. Sice motor vydaval rozne divne zvuky ale stale slapal. Jo holt cista mechanika mala svoje caro.

Odesláno

Na Mastri 2006 mam 692 tis , povodne turbo , vyfuk , zhavice!!! atd atd bez spotreby oleja !!! :D:D:D a na Ford Tranzit 2,5 di som najazdil 960 tis a este som ho predal :papa:papa:papa

[upravil dne 12/8/12 10:57 od dusan2]

Odesláno

Na Forde Transit 2,5 hladký diesel 750 tisíc km,bez akýchkoľvek problémov s motorom.Predaný,neviem kde je mu koniec.

Na Felicii VanPlus 1.3 Mpi 420 tisíc km.Olej(15w40)+filtre menené vždy po 10 tis.Ubudol medzi výmenami po spodnú rysku,takže bez dolievania.Pri 300 tis.menené rozvody,reťaz bola už dosť hlučná.Minimálne 3x menená zapalovacia rampa.Žiadna závada na motore.Predaná,neviem kde skončila,ale kámoš má identickú s rovnakým počtom km a vídavam ho na nej stále jazdiť.Majú aj nové Berlingo,ale stavajú barák a tak Felda musí odmakať tú špinavšiu robotu:D

Odesláno

Peugeot 309 , tuším 1,9d (nie som si istý s motorom) z Duslo Šala cez 900 000 km. Čo mal vymieňané neviem. Ževraj umrel na hrdzu.

[upravil dne 12/8/12 21:15 od marko306]

Odesláno

Myslel jsem, ze tady se bavime o modelu P806.

Kdyz uz doslo na rekordy, nejvic jsem videl najeto u dodavky Mercedes 310 s motorem 3.0D 75kW (predchudce Sprintera) moje sestry. Byl zakoupen v roce 2002 v Nemecku a mel najeto 350.000km. Ted ma 950.000km. Druha prevodovka a diferak. Na motor nikdo jeste nesahal. Olej nezere. Ma jeste puvodni tlumice, coz vubec nechapu. Jezdi todiz na Ukrajine kde silnice jsou tak trochu nerovne...

• O 3 týdny později...
Odesláno

ja som kupoval v 2011 vraj 180000km našiel som nalepku že v 2007 menený olej pri 380000km :o ja som najazdil cca 80000 až kým som ho pri jihlave neprehrial a išiel z domu...

reálne tipujem niečo okolo 750000km

Odesláno

Já mám 2,0i 16V rok výroby 99 teďka sme byli v Itálii 1300km tam a jelo to v pohodě mám najeto 180000km sem první maitel v cz koupil sem ho v rajchu od staršího pána se serviskou takže nevěřím že by měl zapotřebí přetáčet km na motor neni šáhnuto olej ani voda se nestrácí výfuk je původní sem s ním spokojenej :potlesk:potlesk:potlesk

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...