Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, zaujala mě 406 Break. Je z Holandska, dle VIN může mít v reálu tak 300 tis. Má cenu do toho jít? Přijde mi že to mají najeto všechny 406 a nemá cenu řešit km ale aktuální stav. Díky za Vaše názory

Ještě dodám, že auto bych si rád nějakej čas nechal, aspoň 5 let.

http://auto.bazos.cz/inzerat/14182497/Peugeot-406-kombi-20-HDI.php

VIN: VF38ERHZF81191184

Auto je přivezeno do Čech v roce 2008 se 115 tis km :D

Historie:

Predané v Holandsku 25.10.2000

Dat. opravy Prodejní místo opravce Č. Zakázky Kód příčiny Označení Započtení Kilometrový proběh Země

25/03/2002 313800201 2AHZ08001 0000000000000MR VOORREM XUX 61525 NL

20/03/2002 313800201 2AHX27201 0000000000000NG MOTORRUIMTE (MECHANIEK) DIF 26622 NL

05/02/2001 313800201 2AER47401 00006405G1 MOTOR 000 10685 NL

[upravil dne 22/2/12 08:01 od Jirka.budejovice]

[upravil dne 1/3/12 10:20 od Jirka.budejovice]

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Podle mě za ty peníze seženeš i tady na jihu...

Odesláno

To gronholmm: Jj téma existuje jen už má nějakých 22 stránek a je to pročíst je na půl dne.

To Jirka.budejovice: Mám taky \"holanďana\" nalítáno přez 300 000 km a zatím v pohodě. Záleží na tom jak se o něj původní majitel staral.

Je tady vlákno \"Historie podle WIN\". Zadej to tam - správce vlákna Ti pošle jak na tom je se servisní historiií.

Odesláno

Za 1,5 roku najelo 61000 km, to je 40 000 ročně. Takže při dovozu v r. 2008 mělo asi320, spíše více.

Dovozce stočil 200 a pak už jezdil jen 15000 ročně.

To podvádění je na blití. Počítej, že auto má reálně přes 500, a že se na něm bude smolit kde-co. Bohužel jsem takhle stočené auto taky koupil a na svůj účet zjistil, co všechno může stářím odejít.

Raději zkus něco prodané v CZ, kde se věrohodně prokázat nájezd. Anebo si zajeď sám do NL do značkové prodejny, není to nic těžké. Pozor na prodejce z Turecka, Polska atd.

Odesláno

Jak chceš posuzovat stav podle fotky? Nájezd už ti tu odhadli jiní, k tomu není moc co dodat, a stav se stejně pozná jen při důkladné prohlídce.

Odesláno

Já neříkám, že podle fotky někdo řekne, to je super nebo nekupuj. Ale spíš mi šlo o to, jestli se na to vůbec jezdit dívat, když to má tolik najeto. A nebo že mi někdo třeba napíše, já už ho viděl a je to popelnice :)

Díky za Vaše názory

Odesláno

Za tuhle cenu jet z Budějek do Teplic? Asi ne. Leda by k tomu byl hodnověrný výčet provedeného kvalitního servisu. Ono jestli do toho bude potřeba naskládat spojku se setrvákem, tlumiče, čerpadlo v nádrži aj., i když píše, jak to není potřeba, tak to rázem zase bude někde jinde. Za 75 se tu loni prodala moje, co tyhle věci měla udělané komplet, jen pro srovnání.

Odesláno

Taky bych řekl, když jsem koukal na ten ošoupaný volant a sedačku.:myslim Já mám na svojí 406 poctivých 200 tisíc a volant i sedačka jsou pořád jako nové.

[upravil dne 22/2/12 11:36 od Mike407]

Odesláno

Abych taky řekl svůj názor na km a stav vozidla.....máme už asi 8let 406, je se serviskou a najeto momentálně 180tkm poctivých, sedačka až na to že už třikrát praskla kostra je opotřebením dobrá, řadička dobrá, tapec dveří je dost ošoupaný, pedály s volantem který je obyč. jsou už hotové a zralé na výměnu, prostě ježděné ve městě.....kdežto když porovnám se svým, které má poctivých 250tkm, tak kožené sedačky v perfektním stavu, na kožený volant jako kdyby nikdo nikdy nešáhnul stejně jako na pedály a řadičku, prostě ježděná dálky.....jde totiž o to jestli je to auto používané ve městě nebo na delší trasy, stejně tak kdo v něm jezdí (váha a postava) a jak se potí. Auto z města má méně najeto, více zničené sedačky (častejší nasedání), volant (parkování,..)atd. prostě celkové opotřebení i motoru je větší (častější studené starty, vytáčení atd.), ikdyž má dle km méně najeto. Auto, které jezdí delší trasy má sice větší počet km, ale sedačky v lepším stavu, motor atd....také když je ježděné na dálky tak je většinou v lepším stavu i podvozek ( když tedy nejezdíte na D1:D ) protože na okreskách jsou zničenější silnice a tak, ještě k tomu opotřebení volantu, komu se hodně potí ruce (třeba mě), nosí prstýnky atd. tak ten volant a řadička dostává dost zabrat, stejně jako v jakých botách řídíte (hrubost podrážky a materiál), tomu odpovídá opotřebení pedálů, když někdo více váží a je prostornější, tak ta sedačka je rozválená a když je kůže tak je celá popraskaná a bočnice už ztrácejí funkci.....jinak já třeba za rok najedu autem cca 5000Km/rok, což je dost málo, toto někdo najede v pohodě za týden, já ne.....takže jsou sice nějaké průměry podle kterých se to porovnává a dopočítává, ale jsou to odhady, které bych neprosazoval, pokud to neni přesně doložené ze servisu:mrk ať si na toto udělá každý názor sám, jinak samozřejmě nejsem zastáncem stáčení tachometru ( jinak bych ze svých 250tkm mohl udělat auto které vyjelo z linky:D ), ale uvědomte si, že si to děláme sami a žádáme to.....upřímně.....kdo z vás by šel a koupil si 406, 407 atd. třeba s 600tkm na tacho? Defakto nikdo, ale když to má těch oblíbených 160tkm jako je většina na netu, tak se o to ještě všichni poperou.....to je důvod stáčení tacho, popřípadě se ještě za pár korun vymění dost opotřebované věci, které jsou na první pohled vidět a je auto napohled jako nové....tohle je jen taková malá lehká úvaha pro vás, až budete soudit stav km a reál s porovnáváním stavu:papa

Odesláno

@Dančák: V podstatě máš pravdu. Ale s tím stáčením je to trochu složitější. Tady nejde jen o to, že by si to s velkým počtem kilometrů nikdo nekoupil a je to vyžadováno. Problém je i v tom, že se prodejcům nechce jít s cenou na úroveň, která by těm kilometrům odpovídala. Když si vedle sebe postavíš dvě stejně stará auta, jedno bude mít nalítáno 100 tisíc a druhé 300 tisíc, tak by se měla lišit i ta cena. Na autě, které má podstatně víc najeto, se dá přece s větší pravděpodobností očekávat nějaká porucha, nehledě na životnost spousty součástek. Jenže než aby šli s cenou dolů, tak raději stočí tachometr. Kdyby to auto s více najetými kilometry bylo např. o třetinu (nebo i o víc) levnější, věřím tomu, že i tak by si svého kupce našlo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...