Dydzej Odesláno 21. duben 2005 Odesláno 21. duben 2005 Dneska jsem na idnes cetl zajimavy test autosedacek. Vetsina aut z nich nevychazi moc dobre. [Editován dne 21/4/05 Dydzej] Citovat
Péťa Odesláno 21. duben 2005 Odesláno 21. duben 2005 Pěkně to začíná: Od chvíle, kdy s počátkem roku 2001 v České republice vstoupila v platnost přednost chodců na přechodech, dramaticky přibylo dopravních nehod, které se a? už přímo na přechodech či těsně před nimi staly. Citovat
Petr605 Odesláno 22. duben 2005 Odesláno 22. duben 2005 To je hodně zajímavý. Chybí mi tam ale pořádný auta, jako je Audi A8 nebo Peugeot 607. Ale platí to zajímavý pravidlo, že čím menší auto, tím méně bezpečné sedadlo (asi že musí být taky menší). Proto asi instinktivně tíhnu k větším autům () BTW: jednou to za mnou nedobrzdila felicie, měla pěkně počochňanej nárazník a mně jenom praskla krytka na kouli závěsnýho zařízení...:D (Mně se nic nestalo, páč jezdím v hrozně bezpečným autě :D:D:D) Citovat
Garfield Odesláno 22. duben 2005 Odesláno 22. duben 2005 Napsán autorem Petr605 To je hodně zajímavý. Chybí mi tam ale pořádný auta, jako je Audi A8 nebo Peugeot 607. Ale platí to zajímavý pravidlo, že čím menší auto, tím méně bezpečné sedadlo (asi že musí být taky menší). Proto asi instinktivně tíhnu k větším autům () BTW: jednou to za mnou nedobrzdila felicie, měla pěkně počochňanej nárazník a mně jenom praskla krytka na kouli závěsnýho zařízení...:D (Mně se nic nestalo, páč jezdím v hrozně bezpečným autě :D:D:D) No, sice ta Felda nic moc, taky jsem se s ní jednou dostal do řetězovky na dálnici a moc mi z ní nezbylo. ALE: Kdybys neměl to závěsný zařízení, Feldě by se celkem nic nestalo a tobě taky ne. Ta koule je strašlivá zbraň a já osobně nenávidím všechny, kteří s ní jezdí. Nejen kvůli možném lehkém nedobrždění a tím pádem velkého poškození auta (místo aby do sebe ?ukly nárazníky, které jsou k tomu určené a celkem nic se nestane). Ale taky kvůli parkování ve městě, kdy je dobrý každý centimetr. Tu kouli většinou nevidíš a kvůli debilovi, který ji tam má, si můžeš poničit auto. Já mám taky tažné zařízení, ale kouli sundavám a vozím v kufru, protože se považuji za slušného člověka. Nehledě na to, že jezdit s koulí je nezákonné (jde-li sundat, což ovšem u všech TZ mladších nějakých 15 let jde). Uff, to jsem se zas rozčilil, promiň, Petře, ale muselo to ze mě ven Prostě další pirát ohrožující své okolí koulí a ještě se tím chlubí, jaký je frajer a jak to ta Felda odnesla, a ještě je to našinec... [Editován dne 22/4/05 Garfield] Citovat
Tazman Odesláno 22. duben 2005 Odesláno 22. duben 2005 Někde jsem četl o testech sedaček (auto) že Peugeot moc dobré sedčky nemá prý je to takový zlatý střed. Citovat
Petr605 Odesláno 22. duben 2005 Odesláno 22. duben 2005 Napsán autorem Garfield Napsán autorem Petr605 To je hodně zajímavý. Chybí mi tam ale pořádný auta, jako je Audi A8 nebo Peugeot 607. Ale platí to zajímavý pravidlo, že čím menší auto, tím méně bezpečné sedadlo (asi že musí být taky menší). Proto asi instinktivně tíhnu k větším autům () BTW: jednou to za mnou nedobrzdila felicie, měla pěkně počochňanej nárazník a mně jenom praskla krytka na kouli závěsnýho zařízení...:D (Mně se nic nestalo, páč jezdím v hrozně bezpečným autě :D:D:D) No, sice ta Felda nic moc, taky jsem se s ní jednou dostal do řetězovky na dálnici a moc mi z ní nezbylo. ALE: Kdybys neměl to závěsný zařízení, Feldě by se celkem nic nestalo a tobě taky ne. Ta koule je strašlivá zbraň a já osobně nenávidím všechny, kteří s ní jezdí. Nejen kvůli možném lehkém nedobrždění a tím pádem velkého poškození auta (místo aby do sebe ?ukly nárazníky, které jsou k tomu určené a celkem nic se nestane). Ale taky kvůli parkování ve městě, kdy je dobrý každý centimetr. Tu kouli většinou nevidíš a kvůli debilovi, který ji tam má, si můžeš poničit auto. Já mám taky tažné zařízení, ale kouli sundavám a vozím v kufru, protože se považuji za slušného člověka. Nehledě na to, že jezdit s koulí je nezákonné (jde-li sundat, což ovšem u všech TZ mladších nějakých 15 let jde). Uff, to jsem se zas rozčilil, promiň, Petře, ale muselo to ze mě ven Prostě další pirát ohrožující své okolí koulí a ještě se tím chlubí, jaký je frajer a jak to ta Felda odnesla, a ještě je to našinec... [Editován dne 22/4/05 Garfield] Mně koule oddělat nejde, jinak bych ji oddělával, to je jasný. Ale ta filosofie \"když už do někoho narazím, tak a? z toho taky něco má\" je docela zajímavá. A těch 10cm, co přečuhuje za autem tolik nevadí těm co chtějí parkovat za mnou. Jiná věc je, že já tím můžu někomu něco udělat, když couvám (zatím se to nestalo), ale kvůli tomu o klidnej spánek nepřijdu... A to že jsi asi někomu najel na kouli, při parkování dělá ze všech, co ji nevozí v kufru (i když nemůžou) debily. Hmm, taky zajímavý. Citovat
vix Odesláno 22. duben 2005 Odesláno 22. duben 2005 Koukám, že Petr605 to tu zase rozjíždí - alespoň bude před víkendem nějaká legrace. Tazi: O peugeotech v tom článku není ani slovo (což je taková malá zajímavost) Proste další novinářskej článek... Citovat
Tazman Odesláno 22. duben 2005 Odesláno 22. duben 2005 To máš pravdu! Ale neměl jsem ny mysli ento článek ale jiní. Citovat
Petr605 Odesláno 22. duben 2005 Odesláno 22. duben 2005 Napsán autorem vix Koukám, že Petr605 to tu zase rozjíždí - alespoň bude před víkendem nějaká legrace. Tazi: O peugeotech v tom článku není ani slovo (což je taková malá zajímavost) Proste další novinářskej článek... Tak vy ze mě máte legraci, jo? To je pěkné... A za trest už sem nebudu nic psát.:D Nebo budu, tu radost, že sem přestanu psát vám neudělám... Citovat
Petr605 Odesláno 22. duben 2005 Odesláno 22. duben 2005 Napsán autorem Bohouš 205 GTI Kór když toto fórum je tvůj domov :D No jo, vždy? bych se stal bezdomovcem.:D Citovat
Garfield Odesláno 22. duben 2005 Odesláno 22. duben 2005 1) Petře, už v závěru svého příspěvku jsem se ti omluvil, trošku mě pak napadlo, že máš děsně starý auto, takže koule ti možná oddělat nejde - ale byl jsem tak rozjetej, že už jsem text nechal. Když říkáš, že kdybys měl kouli oddělávací, tak bys ji oddělával, tak O.K., už u mě nejsi vyvrhel a tímto ti podávám ruku 2) Tebou popsaná \"filozofie, když do někoho narazím\" - tady je to jinak. Nebylo to totiž tak myšleno. Protože: Za a): Nikdo do nikoho (tedy v 99% případů) nenaráží schválně. Ale když už se stane, proč by měla být škoda co největší? To bych si taky mohl auto obložit gumovým pásem se železnými ježky, aby ten, kdo do mě jen ?ukne, poznal, zač je toho loket, nemá do mě narážet, ne. (Tohle bylo v jednom filmu, takové auto-rozparovač). Za b): Ten, kdo do tebe narazí, za to ne vždycky může. Typicky řetězovka na dálnici. Opět příklad z mého života - já jsem to se Sierrou za člověkem s koulí na zadku ubrzdil, ale Passat za mnou už ne. Hodil mě na auto s koulí přede mnou, žádná těžká havárka. Nikomu se nic nestalo, všechna auta nakonec odjela, jen stopy na náraznících. Kromě mé Sierry, která měla proražený chladič. Škoda jak kráva, zbytečně. Nehledě na to, že jsem byl 500 km od domova a dovolená tak skončila. Kvůli blbý kouli. 3) Kolik těch \"10 cm\" (je to o chlup víc, když tak to změř a dej vědět ) překáží ostatním, vědí ti ostatní. Nevím, kde v Praze parkuješ, ale přijď se podívat k nám na Černý Most. Taky ne ze všech aut je perfektní výhled, takže při parkování se orientuješ podle odhadu, kde končí druhé auto. Podstatné je, že ta koule je blbě vidět a je tam navíc. A když nechtě do druhého auta nárazníkem do nárazníku strčíš, jen tak málo, že se mu ani nerozhouká alarm, nic se nestane. Má-li ale kouli, minimálně máš \"razítko\" v SPZ nebo na nárazníku. Ta dosedací plocha koule je fakt malá. No a na 4) - že můžeš koulí udělat někomu něco, když couváš - opět příklad z mého života. Jel jsem po parkovišti, cca 20 km/h. Z řady stojících aut zničehonic prudce vycouval žigulík s řemelsníky a samozřejmě s koulí TZ na zadku. Škoda na mém Unu byla 38 tisíc. Před 12 lety. Samozřejmě nechtěl, byla to nehoda. Ale opět zbytečně s obrovskými následky. Takže závěr - nikdy jsem zatím nikomu na kouli nenajel ze své viny, ale dvakrát jsem měl rozpárané auto. Že tobě nejde koule sundávat, s tím pochopitelně nemůžeš nic dělat, stará TZ prostě taková byla. Ale naprosté většině aut sundávat jde a i přesto, že je to nezákonné, ji vozí nasazenou (policajti na tohle dlabou, spíš vybírají pokuty za rychlost na přehledných úsecích). Dost to vypovídá o povaze řidičů takhle \"vybavených\" aut, včetně všech vulgárních výrazů, které pro ně mám, z toho slevit bohužel nemůžu. Tak, myslím, že jsme si situaci vyjasnili, jsem na koule alergický, většině aut totiž sundávat jde. Tak už se na mě nezlob Citovat
vlp Odesláno 22. duben 2005 Odesláno 22. duben 2005 vix a taz: O peugeotoch tam je P 206 a P 307 ...celkove hodnotenie 3 P 407 ... celkove hodnotenie 2 Staci pozorne citat Citovat
janhercik Odesláno 22. duben 2005 Odesláno 22. duben 2005 Garfielde, částečně s Tebou musím souhlasit, ale zároveň jsem sám tím nezodpovědným řidičem, který má tažné namontované pořád. A proč ? Mám kouli uchycenou dvěmi šrouby a když jsem byl na STK a kouli jsem měl v kufru, tak mě upozornili, že jí nemám demontovat, protože se tím ničí spojovací materiál - šrouby, dokonce mi to ukázali i ve vyhlášce. Sundavají se jen koule k tomu uzpůsobené. A druhým důvod, proč ji mám stále namontovanou, je zkušenost s jedním svačícím \"debi..m\", který se nevěnoval řízení a přechodu mě posunul. To jsem ho viděl v zrcátku, opřel jsem se o klakson, blikal brzdovým světlem, ale dopředu mezi chodce jsem nemohl...., škoda na náraznících značná, a on se ještě rozčiloval, proč stojím na červenou na přechodu. Věřím, že koule v jeho chladiči by ho trochu poučila. Citovat
Dress Odesláno 22. duben 2005 Odesláno 22. duben 2005 pokud se někdo lepí na zadek a nezvládne to a nebo se dostatečně nevěnuje řízení je to podle mě jeho problém a ta koule ho alespoň proškolí..to? můj názor na debili který tě nabourají zezadu protože poruší pravidla sil. provozu S parkováním vcelku souhlasím, tam je koule \"naobtíž\", ale ruku nasrdce, kdo nedokáže odhadnout 10 cm tak si má volit takové parkovací místo, kde bude taková rezerva, kterou zvládne a zaparkuje. A pokud má někdo kouli, protože sousedka neumící parkovat nedokáže zaparkovat bez o?uknutí a škrábnutí plně ho chápu. Citovat
Dress Odesláno 22. duben 2005 Odesláno 22. duben 2005 ještě doplňující info - kouli nemám raději to říkám rovnou aby mě hned Garfield neobvinil že jsem ten \"chytrák\" s věčně nasazeným tažným zařízením a proto se \"jich\" zastávám Citovat
Petr605 Odesláno 23. duben 2005 Odesláno 23. duben 2005 Garfield: 1 - dík za to \"děsně starý auto\"() 2a, 2b - podle mě jde o to rozložit škodu na obě vozidla. Je jasný, že nikdo nechce do druhýho narazit schválně, ale většinou jde o chybu toho vzadu. Kdybych neměl kouli, tak bych tenkrát musel řešit minimálně prasklý nárazník, takhle to musel dělat jenom ten, co do mě ?ukl a ještě měl blbý řeči typu \"to je furt samý brždění...\". Ona to trochu rána byla. Ta tvoje příhoda z dovolené je smutná, ale za to nemohla koule toho před Tebou, ale blbost toho za Tebou. Pro Tebe by bylo samozřejmě lepší, kdyby ten před Tebou neměl závěs, protože by mu Tvoje auto poškodilo nárazník, ale sám by jsi neměl proražený chladič. Zase jde o rozdělení škody na obě auta. Ano nárazníky na to jsou, ale stejně je nechci mít pomlácený. 3 - je to 16cm, teď jsem to byl přeměřit. Uznávám, že při extrémním parkingu to může trochu vadit. Na druhou stranu nestojím o to, aby někdo manévroval takhle blízko mýho auta, ale to asi nikdo. Ale kvůli tomu tam tu kouli nemám. 4 - o tom jsem psal, to je případ, kdy vznikne škoda mojí vinou. Ještě jednou teda říkám: kdybych měl sundávací TZ, tak bych ho sundával. Nemám. Jednou se mi to vyplatilo a ještě nikdy jsem s ním nezpůsobil škodu. Víc udělat nemůžu. Na lidi, který to neoddělávají a můžou (nebo by dokonce měli) nemám žádnej názor, ale až se mi stane něco co Tobě, tak ho třeba změním. Citovat
Garfield Odesláno 25. duben 2005 Odesláno 25. duben 2005 Máš pravdu, Petře - každý se nejspíš přikloní k takovému názoru, k jakému ho dovedly jeho osobní zkušenosti. Takže jsme si k tomuhle tématu řekli už asi všechno. Citovat
Medvěd Odesláno 25. duben 2005 Odesláno 25. duben 2005 Tak kluci, tak se mi to líbí - takhle se můžete klíďo spolu dál potkávat, nějakej žejdlík spolu urazit a nikdo nebude mít strach, že poteče krev, jako v některých jiných, zbytečně mnohem vyhrocenějších případech - fakt super řešení (proč jen to někdy jde a někdy ne, to? otázka).:papa:papa:papa:papa Citovat
Petr605 Odesláno 25. duben 2005 Odesláno 25. duben 2005 Já nemám problém s lidma, který mají jinej názor. Naopak. Od takových se totiž můžu něco dozvědět... Doteď jsem o téhle problematice moc nepřemýšlel, ale to, co tu Garfield napsal, má něco do sebe. A myslím, že to tu nepřekročilo rámec normální diskuse. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.