Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Lidl - uzitecne veci (nejen) pro motoristy

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Takové ořechy vyráběla původně Tona, než přešla na šestihrané. Ty samozřejmě drží lépe a nepoškozují tolik matku. V některých případech ale může být tenhle tvar ořechu i výhoda (nepřístupná místa).

Upraveno uživatelem parizov
1x smazáno slovo ale
Odesláno (upraveno)

také jsem si jí byl ráno koupit co jsem zjistil tak stím jdou povolovat atypické šrouby a jmenuje se to Multilock. 

fotka1.jpg

Upraveno uživatelem peter23p
Odesláno (upraveno)

No je pěkná, mám z lidlu jinou sadu jen 1/4 je dobrá na takové to domácí žvýkání. Za ty prachy od toho nemůže nikdo čekat že by vydržela profesionální zatížení. Mě teda po asi dvou týdnech přestala fungovat ráčna reklamovat jsem to nešel protože sem ztratil účtenku. 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno

Taky jsem ji koupil. Měl jsem v autě malou 1/4, jen do 13 ořechu, takhle bude lepší a navíc je tam i svíčák. U té malé bylo vše OK celkem jsem ji použival, jen jeden křížový bit jsem rozštípnul, asi jsou křehčí trochu, taky to byla z Lidlu a značka Powerfix

Odesláno

Parizov, blbě sem to popsal. Je spiš myšlený imbus klíč, ne imbus šroub s šestihrannou hlavou (to taky neznám). Prostě to šestihranný čím povoluješ imbus šroub. Třeba prodloužení, nebo tak něco. Ale to de i do obyčejnyho ořechu. Tak moc nechápu čím se tu chlubí

Odesláno

Ne, imbusový šroub s tím skutečně nepovolíš, protože imbusový šroub je samice. Imbusový samec neexistuje, resp. je to normální šrou s řestihrannou hlavou :)

Odesláno

já teda nemám tuhle sadu, takže neposoudím její kvalitu, ale používám tenhle typ ořechů z jiný sady a výhodu to má, když je hůř přístupný místo a blbě pootočenej šroub. Klasický šestihranný oříšku v podstatě nepoužívám. 

Odesláno

Tak jsem se vydal do Lidlu (u Jirkova) omrknout tu sadu a už jsem měl smůlu.... U kasy se dokonce bavila pokladní s jedním pánem, že tam kvůli té sadě byla nějaká hustější strkanice....

Odesláno (upraveno)

O nic jsi nepřišel ,neboj. Soused koupil sadu loni a pokud vzal trošku více za bity,tak ty praskaj. A ty univerzal ořechy,každý uni je tak na dvě věci.

Upraveno uživatelem Milan+
Odesláno

tady v ostravě ještě před hodinou ta golovka v lídlu byla, ale je pravda, že je to na takové ty lehčí práce, co by taky člověk čekal za ty peníze

Odesláno

Tak o ráčnu a bity mi ani nešlo, ale zkusil bych ty ořechy.... Podle hesla "tahle kravina se mi ještě v regálu neválí".... :D

Odesláno
před 5 hodinami, Milan+ napsal:

O nic jsi nepřišel ,neboj. Soused koupil sadu loni a pokud vzal trošku více za bity,tak ty praskaj. A ty univerzal ořechy,každý uni je tak na dvě věci.

loni sem jí chtěl taky koupit ale bohužel už jsem jí tenkrát nesehnal ale mám takovej pocit že loni byla tahle malá sada jiná dokonce myslím že jen s 1/4 ráčnou

Odesláno

asi před měsícem byla v Lídlu ještě menší sada, dělal jsem s ní filtry kolem motoru (všechno šrouby torx) a práce s ní paráda :super

v té větší sadě je i teleskopický magnetický podavač, taky super věc, když se klepou ruce :D

• O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Na takové to domácí vrtání proč ne. Měl jsem jeden z prvních ParkSide s Li-Ion akumulátorem. Bohužel se loni po záruce zakouřilo z motoru a teď leží v dílně a čeká na jiný motorek nebo sběrný dvůr. Asi jsem ho "uhnal" šroubováním prken do podlahy :-(

Loni jsem zakoupil další, opět Parkside a v pohodě. Už s ním netlačím  šrouby do prken, jen mě mrzí, že má jiný tvar akumulátoru než jeho předchůdce.

V práci máme Makytu  - je lehčí do ruky s větší silou i výdrží ale stála třikrát tolik.

Shrnuto, je to fakt na domácí šroubování nebo vrtání, sílu má, ale nesmí se to s ním přehánět. Takže řemeslníkovi na každodenní provoz bych ho nedoporučil.

Upraveno uživatelem RichVa
Odesláno

Mám doma taky z Lidlu jen 18V a 1500mah zato má má krouťák asi 50 Nm a za ty prachy perfektní, zašroubuje je i turbo šrouby 15 cm dlouhé bez problémů

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...