Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

tak jdu zjišťovat další informace . . .

dá se sundat z poloosy ABS \"kroužek\" když tak jak ho sundat-když dohledám podle OEM poloos tak tam ABS kroužek není a v SB se dá dohledat-je tam samostatně-jenom jsem nedohledal jestli je stejný jako zadní-ale asi jo jiný tam není

dělá se pak geometrie-myslím si že jo :)

děkuji za další info ;)

• O 2 měsíce později...
Odesláno

tak epizoda pokračuje . . . občas se mi zdálo,že se vibrace vracejí-ale jenom někdy :myslim tak jsem byl objednám preventivně na 3D geometrii

servis mi řekl,že nesmím být u toho ale po vzájemném vysvětlení (ohledně prvního servisu)jsem byl u toho když bylo auto na dílně

auto se zvedlo na zvedák a servisák se podíval se na přední nápravu a po chvílí mi zdělil špatnou informaci,že je velká vůle na levé poloose :o a nechal mě to vyzkoušet :o:roll a ono fakt . . . geometrie se nedělala a já potřebuji zjistit zda je nějaký těsnící kroužek i na levé straně a zda je stejný jak psal ozzy56 tady

děkuji za info potřebuji to urgentně - jdu objednávat ;):papa děkuji

• O 5 let později...
Odesláno

Ahoj,

mám vůli na pravé poloose, na průchozím ložisku (v držáku) v uložení. Čili budu měnit jen ložisko.

Když vyndám poloosu ven, to ložisko je na poloose nějak nalisované nebo jde volně dolu?

Díky moc

Odesláno

až vytáhneš poloosu ven, postav ji kolmo na dřevěný špalek a zkus ložisko sklepat kladívkem dolů, někdy je ložisko k poloose zarezlé, pak poloosu polož na stůl a ložisko rozřež rozbrušovačkou, kroužek co zůstane na poloose řež opatrně--ke konci řezání klepni po kroužku kladivem-- on praskne a půjde lehce dolů

nové ložisko naklepej na poloosu pomocí tupého sekáče a kladiva, klepej jen po vnitřním kroužku, nikdy po vnějším:bojim

• O 2 roky později...
Odesláno (upraveno)

To nejsou válečky, ale jehly.... Měly by se dát koupit v každé dobré prodejně s ložisky.... Předpokládám, že jsi aspoň jednu našel, tak jí změř.... 

V případě velké nouze bych možná ještě nějaké jehly našel, ale při poslední "záchraně" poloosy z Fiatu Palio jsem už musel dost improvizovat.... Možná bych někde našel i celý ten unašeč, ale tam to také bude o rozměrech....

Upraveno uživatelem Hafity
Odesláno (upraveno)

Jak pise Hafity, jehly se daji koupit a staci ti vzit jednu starou, donest do obchodu a ochotne ti poradi. Ovsem to jejich zajisteni bys musel vyresit (pricina je evidentne u praskleho jisticiho krouzku, pote se jehly vysypaly ven). Jinak ti nezbyde koupit novou poloosou, protoze mam pocit, ze kriz se samostatne sehnat neda.

Nektery modely (treba 206) maji jeste rozpernou pruzinu ve vnitrnim kloubu, ktera tlaci pak kloub k vnejsimu kloubu. Muze se stat, pri manipulaci, ze vypadne ze sve pozice a pozdeji ji kloub namele. Pak auto vibruje a křupe nahodile v rejdu, jak se zasekava rolna krize o cast pruziny. Kupodivu staci kloub rozdelat (stahnout manzetu a krizovy kloub vytahnout), vycistit, znovu namazat vazalinou na klouby, dat novou pruzinu (ktera se ovsem neprodava jako dil a je soucasti kloubu, tedy nahradit ekvivalentem nebo vubec nedavat) a jede se dal.

Sice jedna spatna fotka, ale pro ilustraci staci- torzo namlete pruziny z vnitrniho kloubu. Jeden se divi, jak je mozny, ze takhle to mohlo najet a fungovat x desitek tisic km a vlastne se s kloubem nic nestalo.

IMG_20211107_095253.jpg

Upraveno uživatelem inoxing
Odesláno

Díky za rady. Koukal jsem na ty jehly a mají rozměr 2x12,5 mm. Takové délky jsem nikde neobjevil. Tak to vyřešim poloosou z vrakoviste. Moc nerozumim proč se to nedá sehnat zvlášť. 

Odesláno

Jenom si vezmi ten starý protikus s sebou.... Na jeden typ auta může být víc výrobců poloos a tyhle komponenty mohou mít jiné rozměry.... Například průměry těch "kamenů", co se točí na těch jehlách a taky počet drážek na tyči poloosy, na které je nasazený ten unašeč....

Odesláno
před 13 hodinami, Zdeník napsal:

je to zvlastne, ze sa neda na francuza kupit samostatne novy tripoidny klb.

Mně to naopak vůbec nepřekvapuje.... Přesně, jak píše @ozzy56 ....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...