Brizan Odesláno 2. leden 2012 Odesláno 2. leden 2012 Rád bych se s Vámi podělil o jednu zkušenost, která se nám stala na silvestra. Byli jsme přes den u ségry na návštěvě (v jedné satelitní vesničce za Prahou). Když jsme odjížděli, tak já jsem do sedačky upínal jednu dceru a manželka druhou, měla přes rameno kabelku a aby ji nevadila tak si jí položila na střechu auta. Pak jsme sedli do auta a spokojeně odjeli domů, asi po 15km si vzpoměla, že tu kabelku nechala na střeše, tak jsme hned zastavili ale kabelka tam samozřejmě už nebyla. Hned jsme volali švárovi, aby se po ní šel podívat a my jsme to otočili a jeli zpět. S baterkami jsme prolejzali celé okolí cesty kudy jsme jeli, ale ani po dvou hodinách jsme nic nenašli. V kabelce měla peněženku s komplet doklady + papíry od auta, asi 300,- a platební kartu, ještě tam měla (naštěstí) i diář se svou adresou a tel. číslem. Když jsme smutní dorazili domů podívala se na telefon a zjistila že tam má 4 nepřijatý hovory od neznámého čísla. Hned tam volala a ozvala se jedna hodná paní která tu kabelku našla asi 200m od domu segry. Telefon na manželku našla v tom diáři. Včera jsem si pro ní tedy jel a bylo tam úplně vše, včetně té hotovosti. Paní od nás dostala nějaké nálezné a byli jsme všichni spokojeni. Tímto bych ještě jednou chtěl oné dotyčné poděkovat za serióznost a obrovskou pomoc;) Jak je vidět nejsme všichni ještě tak zkažení Citovat
Guest StibTo Odesláno 2. leden 2012 Odesláno 2. leden 2012 To je krasny ... a asi uz vyjimecny v dnesni dobe no Citovat
Brizan Odesláno 2. leden 2012 Autor Odesláno 2. leden 2012 Bohužel si to taky myslím a kdyby se mi to nestalo tak bych tomu ani nevěřil:) Citovat
mmmb Odesláno 2. leden 2012 Odesláno 2. leden 2012 Super. Je to povzbuzení chovat se taky tak. Citovat
Qcko Odesláno 2. leden 2012 Odesláno 2. leden 2012 Takychto ludi si treba vazit, je tu o nich uz aj par vlakien, co je dobre Ale moze sa stat aj ina vec ... znamy tiez takto nasiel tasku, isiel na adresu ktora bola na obcianskom a ked ju tam doniesol tak ziadne podakovanie ani nic, ale obvinenie z kradeze (zevraj sa v taske nachadzal velky obnos, ktory tam chybal ), kazdopadne nepochodili, ale odvtedy max hodit do schranky, alebo polozit na rohozku, zaklopat a zdrhnut :D Citovat
ZoSo Odesláno 2. leden 2012 Odesláno 2. leden 2012 táta takhle v horách nechal na střeše nikon za 25 tisíc...Druhej den ho jel hledat a nějaký lidi ho našli ve stoce a dali ho do nejbižší hospody, kde mu ho dali. Já mám jen strach jak se zachovám já až takováhle situace nastane.. Citovat
Ferry Odesláno 2. leden 2012 Odesláno 2. leden 2012 ja takhle v Praze vracel uz dve nalezeny kabelky, obe teda vykradeny (chybely penize) ale ostatni veci jako doklady, karty, klice atd. byly uvnitr, zlodej je vzdycky zahodil do nejakeho krovi, kde jsem si jich vsimnul. Ted pred Vanocema jsem zase nasel penezenku, taky bohuzel vykradena, ale s dokladama, taky jsem ji vratil (nasel jsem ji asi 50m od baraku, kde dotycny bydlel, okradli ho v hospode kousek od jeho bydliste) Bohuzel vetsinou uz si lidi ve chvili, kdy jsem veci vracel zarizovali nove doklady, ale i tak byli radi za vraceni (aspon treba kvuli tem klicum), problem z narceni, ze jsem z toho prachy ukradl ja nastesti nikdy nebyl, i kdyz pokazde jsem trochu strach mel, aby to nebylo podle prislovi za dobrotu na zebrotu Nevim ale, jak bych se zachoval, najit napr. pytlik s penezma, bez dokladu, adresy nebo cehokoliv jineho, podle ceho by se dal identifikovat majitel to by ve me asi hodne hlodalo .. [upravil dne 2/1/12 13:43 od Ferry] Citovat
Brizan Odesláno 2. leden 2012 Autor Odesláno 2. leden 2012 neoznačený obnos peněz je jiná kapitola, taky nevim jak bych se zachoval. Možná kdyby to byl opravdu velký obnos tak bych to donesl na policii, ale u menšího bych měl velké nutkání si ho nechat. Samozřejmě pouze za předpokladu že by se skutečný majitel nedal žádným způsobem vystopovat. Osobně jsem taky už našel jednu peněženku s doklady. A posílal jsem jí poštou na slovensko kde dotyčný dle OP bydlel. Nevím jestli mu to dorazilo ale měl jsem z toho dobrý pocit;) Citovat
ZoSo Odesláno 2. leden 2012 Odesláno 2. leden 2012 jo kdysi moje mladší spolužačka (14let) našla obálku s 30 000 Kč a adresou, přes školu je majiteli vrátila. za tejden si jí volá ředitel do kanclu, že jí majitel posílá dárek (tu nejmenší becherovku - bylo jí 14!!!!) kterou jí ředitel bez problémů dal a to bylo všechno...já bych toho majitele asi zabil..navíc je nějaký procento nálezný. Citovat
John_Ice Odesláno 2. leden 2012 Odesláno 2. leden 2012 http://www.novinky.cz/krimi/253029-u-popelnic-nasel-176-tisic-penize-odevzdal-projizdejici-hlidce-policie.html tohle asi není ani třeba komentovat... myslím si své.... Citovat
Ferry Odesláno 2. leden 2012 Odesláno 2. leden 2012 http://www.novinky.cz/krimi/253029-u-popelnic-nasel-176-tisic-penize-odevzdal-projizdejici-hlidce-policie.html tohle asi není ani třeba komentovat... myslím si své.... jo, na tenhle pripad jsem zrovna myslel, kdyz jsem psal svuj prispevek Citovat
gronholmm Odesláno 2. leden 2012 Odesláno 2. leden 2012 http://www.novinky.cz/krimi/253029-u-popelnic-nasel-176-tisic-penize-odevzdal-projizdejici-hlidce-policie.html tohle asi není ani třeba komentovat... myslím si své.... Co tím myslíš že si myslíš své? Já bych možná na jeho místě udělal to samé - pokud bych to odevzdal náleží mi 10 % nálezného a to je v tomhle případě skoro 18 tisíc, a to není malá částka. A případné problémy s tím že jsem neodevzdal takovou částku (stačí aby tam byla kamera nebo nějaký svědek) a mám akorát zbytečný problémy Citovat
Guest Scratch Odesláno 2. leden 2012 Odesláno 2. leden 2012 no tak s 300 to moc neni, to bych asi taky zavolal jednou jsem takhle nasel doklady, pres kamarada v O2 vypatral majitele a zavolal mu. Pak jsem mu doklady poslal v krabici od bananu Moc dekoval a poslal na me do firmy pochvalny dopis : Ale kluci ode mne nasli kabelku se 40 000 a poctive ji vratili, to jsem teda cucel. U nalezkyne jsem dostal 1000 Kc, ale musel jsem si o ne rict, jinak by se na nas vykaslala a ja si myslim, ze to je spatne. Tkze jsem pani nakopnul poznamkou, ze 1000 uz oproti tem 40000 muze ozelet Citovat
Brizan Odesláno 2. leden 2012 Autor Odesláno 2. leden 2012 no tak s 300 to moc neni, to bych asi taky zavolal I kdyby tam těch 300,- nebylo tak bych se na ní stejně nezlobil a nálezný by stejně dostala. Nešlo o ty peníze, ale doklady. Nedokážu si představit jak by to manželka s dvouma dětma na krku všechno zařizovala, zvlášť když jsem celý dny v práci... Citovat
Guest Scratch Odesláno 2. leden 2012 Odesláno 2. leden 2012 jj, ja to znam, mam tady na baraku asi 20 obcanek apod. ale abych denne travil cas na fizlarne a vracel tyhle dokumenty, na to nemam cas, takze bud se dotycny ozve, nebo rozstiham po roce Citovat
John_Ice Odesláno 2. leden 2012 Odesláno 2. leden 2012 doklady jsou blbý a ještě když ti někdo na ně začně hezky ,,podnikat,,... Citovat
Medvěd Odesláno 2. leden 2012 Odesláno 2. leden 2012 Takové příspěvky se moc hezky čtou a nejen po Novém roce. Citovat
parolla Odesláno 2. leden 2012 Odesláno 2. leden 2012 Život píše krásne príbehy. Ja som takto prednedávnom našiel kabelku s dokladmi a hotovostou 63€.Adresu pani, ktorá kabelku stratila som našiel na občianskom preukaze.Býva cca 17 km od miesta kde som kabelku našiel.Boli sme v meste celá rodina , a tak v rámci ,,kladného rodičovského príkladu,, sme sa s manželkou bez váhania rozhodli, že nález pani zavezieme.Ešte nebola doma,hladala v meste kabelku, a tak sme ju čakali.Samozrejme,bola v šoku ,nálezné sa -aj cez jej veľkú snahu- nekonalo.Som velmi skromný:mad:. A prečo to vlastne píšem? Nuž, od milej staršej dámy sme sa presunuli ku sestre-býva nedaleko-slovo dalo slovo,a prišli sme nato že jej syn ma v roku 1990 zrazil.Sedlal som vtedy Jawu 350,a odvtedy mám, lekársky povedané-narušený stereotyp chôdze.Nehľadiac nato,že som sa vtedy druhý krát narodil. PS: Keby som našiel len hotovosť , nemám problém si ju nechať,ale len v prípade že neviem o niekom kto ju stratil.Možno poznáte príbeh nájdenej 500€-vej bankovky odovzdanej na polícii.Kto má s takej bankovky osoh? Len štát, lebo prepadne v jeho prospech .Polícia sa vraj snažila vypátrať majitela,je jasné,že ho nenašla. Citovat
praktik Odesláno 2. leden 2012 Odesláno 2. leden 2012 -------------------------------Já mám jen strach jak se zachovám já až takováhle situace nastane.. Spomeň si na toto vlakno;) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.