Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Já mám tuhle už 3 roky a zatím spokojenost.

http://www.necas-zt.cz/stipace-dreva/woodster-lv-90/

Koukám,že všichni tady jsou ,hodně zdatný.Když se vrátím po 12 hodinách z práce tak se určitě netěším na štípání kalačem.Mě bohatě stačí to všechno pořezat.Ty velký těžký špalky poštípu já,ale ostatní,cca 20 kubíků je schopná během pár dní poštípat tímhle strojem i manželka.Za což sem ji hodně vděčnej.:super

Odesláno
máme hydrauliku i trn, kdo se chce dneska ještě dřít se sekyrkou? :D

Pak se má člověk divit, že je to všude samej chcípák, za chvilku si nebudou schopný ani uříznout nožem maso na talíři :P

Odesláno

Oddie: Nemyslím si, že bych byl chcípák, ale raději si dám túru po středohoří než plýtvat časem u sekery. A nožem na talíři? Vy nejíte lžící? (vtip)

Odesláno

To ještě nic není, ale jsou i nevím jak to napsat slušně, co maj za barákem les, ale hodinu jedou autem do centra města do fitka, aby si tam zaběhali na pásu.

Odesláno

žejo, neskutečný lidi...štípání je zdravej pohyb..protáhne se celý tělo...vůně dřeva...co víc chtít...smrad z hydraulický štípačky nebo bzučení elektriky..ono to i jinak hřeje...;)

Odesláno

do lesa chodím minimálně jednou týdně.

To že máme jak trn, tak štípačku, je tím, že mě s otcem a bratrem baví různá zařízení vyrábět. A zkusit si, co dovedem. Viz. moje chlazení na pivko, bráchův obr grill na prase, tátovy drtiče dříví (výše jmenované) a podobně jako cirkulárky, míchačky, postřikovač stromků atd, atd.... Prostě ein kessel hobbybastler

Odesláno

to taky neni vůbec namířený proti tobě!! Naopak...jen je smutný že manuální práce lidem smrdí ale potit se za těžký prachy někde ve fitku s hromadou jinejch lam je v pořádku..sorry za :xvul

Odesláno

buď v klidu, vůbec jsem to nebral na sebe, myslím, že mě lidi znají (aspoň okolo Scratche :D ) Posilovna mi nevoní, baví mě turistika, skály, voda a lyže :roker

Odesláno

mám koupenou Powersplit, 6tun, příkon 220v, 3roky v provozu bez problemu, ročně štípu asi 15 kubíků dřeva, bez štípačky bych to už dnes těžko zvládal, ročník 54, dobrá investice.:papa

Odesláno

To sekání sekerou není všechno:

Předloni 22 kubíků, jinak ročně 9 kubíků:

1. v metrech posbírat z hromady naložit na korbu

2. sklopí to na ulici a pořeže, naložit na kolečka

3. složit do \"meziskladu\" na trávu - nemělo by to tam zůstat dlouho, protože

a) tráva zhyne

b) štípat je to lepší, dokud je to syrové, což v létě už po týdnu není

4. položit na špalek

5. asi 2 x ještě zvednout a seknout na menší

6. naložit na kolečka a odvézt do dřevníku

7. z koleček uložit na hromadu - zde schne 2 roky

8. naložit do bedny a přenést ke skříňce

9. přeložit z bedny do skříňky

10. hurá - ze skříňky vložit do kamen.

Podotýkám, že 1 až 3 se dělá v jeden den - letos bylo horko na zdechnutí - takže za ten den se to zvedá 3 x.

Body 1 až 5 jsem letos dělal z 80% sám a sekyrou, při 9 kubíkách je toho opravdu dost.

Prostě sport...

Odesláno

taky o necem takovem uvazuju, ale rikam si, dalsi kram do baraku. takze jsem koupil kalac, protoze moje spalky 50 cm v prumeru mi stejne zadna stipacka nenastipa :D

Odesláno

Nejlepší štípačka jsou moje ruce a pořádná sekyra;)

Člověk si aspoň trochu protáhne tělo a kupovat dom štípačku za cca 10t mě přijde nesmysl na těch 30 kubíků dřeva:papa

Odesláno

Taky mám ten rotační trn ale přímo na motoru 4kW a 900 ot a sem mazimálně spokojen a i třísky se na tom krásně daj dělat.. :-) Jo a vyšla mě na 3 500 kč... 1500 trn a 2000 motor...

[upravil dne 14/11/11 20:19 od KoudaK]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...