Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim

máte někdo zkušenosti s nějakou horizontální štípačkou na dřevo? chci si nějakou pořídit na menší špalky, ale nevim co koupit, maj to v každym obchoďáku, ale co vybrat?:myslim:myslim

Odesláno

myslíš štípačku na elektriku?na menší špalky asi zbytečnost....

10let cca 20-30metrů a jedině finskars (FISKARS X 25) dřív to bylo označení 2400-ta jediná může být použita jako palice na klíny...a co neštípnu to naříznu pilou a potom to dodělám...uvažoval jsem o štípačce,ale ty peníze raději dám do dřeva a je to opravdu rychlejší.

Odesláno

Naši mají trh na cirkulárku, sice hezká věc, ale často se stává, že se to \"namotá\", takže práce to z toho dostat (samozřejmě ihned vypínat cirkuli, aby se nespálil motor). Táta používá již jen sekeru - pořídil nějaký Fiskars. Já jsem tu po pra předcích našel starou ještě kovanou sekeru (dlouhá o úzká), zakoupil jsem 90cm násadu a tím se krásně štípe ...

Odesláno

mám trn na motoru 2kw a super:super

musí být i reverz (někdy se špalek namotá), ale zase bez námahy...,sekery fiskars jsou dobré, ale ta makačka...

[upravil dne 12/11/11 10:54 od ozzy56]

Odesláno

ta naše je od tebe asi 750 km, přijedeš? :D jo, a protože je to samo domo z pístu z bagru, tak má cca 400 kg:D do kupé ideální:aut

[upravil dne 12/11/11 10:36 od punkac]

Odesláno
máme hydrauliku i trn, kdo se chce dneska ještě dřít se sekyrkou? :D

co bys řekl,že je lepší?, mám jen trn, s hydraulikou jsem nedělal, mám obavy z toho, až začne z hydrauliky valit olej atd.

Odesláno

mám raději trn, je to rychlejší. Sice jsem se bál odkopávat špalek od trnu, ale chce to trochu cviku a mít respekt před motorem. Štípačku jsme si postavili jako první adnes jí používáme jen sporadycky

Odesláno

reverz nemáme:mad: třífázový motor je ze šachty na 600V zapojený \"jen\" na 400V a má takovou sílu, že roztrhá úplně všechno jako papír

Odesláno

Já potřebuju štípat špalky dlouhý asi 30- 40 cm a průmeru tak 25 cm na menší kousky, aby líp proschly a taky líp hořej, koukal jsem na štípačky co maj 4 - 6 hrotej klín, takovou bych měl představu. :papa

Odesláno
Já potřebuju štípat špalky dlouhý asi 30- 40 cm a průmeru tak 25 cm na menší kousky, aby líp proschly a taky líp hořej, koukal jsem na štípačky co maj 4 - 6 hrotej klín, takovou bych měl představu. :papa

to už sou štípánky...a takový polínka s touhle dýlkou a průměremnemá cenu dělat ničim jiným než sekerou nebo kalačem...

Odesláno

Předpokládám, že kdyby chtěl Freeda štípat sekerou, tak by se neptal na hydrauliku.

Mně např. na štípání sekerou nevadí ten rozmach, ale to, že špalky jsou šikmo řezané a nechtějí mi stát:D a pak odletí kdoví kam a pro každý musím udělat pár kroků. Štípačkou to jde asi 5 x rychleji - jeden to přidržuje aby se to nerozpadlo a jenom pootáčí. Taky zapeklité suky jdou líp štípačkou, než kalačem.

Mám kolegu, jak já říkám - militantní sportovec - říkal že jedině sekerou, protože je to sport. Ptal jsem se ho, proč řeže stromy motorovou pilou a ne ruční - nějak nedovedl odpovědět.

PS: štípačkou se taky líp dělají na drobnější, protože to není námaha. Sekerou by se s tím člověk tak nebabral.

[upravil dne 13.11.2011 20:44 od P607Olda]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...