Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Doporučí někdo parametry kola pro mně? Postupně doplňovány různé náměty ....

Recommended Posts

Odesláno

Rozdíl 28\" - 29\" je duchařina, oboje má stejný ráfek 622mm (26\" MTB má 559mm). A opět - Medvěd nepotřebuje horské kolo, ani 29\" MTB, když hodlá jezdit jen po silnici. Co se vidlic týče, pružinovka je pro něj nepoužitelná, má úzké rozmezí váhy jezdce a výměna pružiny, pokud je vůbec možná (na spoustu vidlice se ani jiné pružiny nedodávají), stojí další nemalé prachy navíc. Na trekking/29er a vyšší váhu bych jako nejlevnější tak nějak akceptovatelnou variantu odpružené vidlice, aby vůbec fungovala jako odpružená vidlice viděl RST M29 nebo SR Epicon 29, oboje jsou vzduchové, a oboje se podle mě dá sehnat už jen na kotouče, takže další prachy navíc za brzdy. Jo, pokud by chtěl jezdit po lesních cestách přes výmoly a kořeny, byla by třeba. Na silnici fakt třeba není.

Odesláno

ale když bude jezdit po Praze tak to je jak v lese :)

Jinak přece ,,lepší,,odpružené vidlice mají lock,takže ji může zamknout...odpruženou vidlici bez uzamknutí NEBRAT!!

Nejlepší si ho postavit(nebo někomu kdo tomu rozumí) ale tam je potom cena trochu jiná oproti v krámě, ale je to způsobeno spíš tím,že tam nikdy nedáš stejné věci co mají kola v krámě(vybeš si rám,ale už tam nedáš stejnou sedlovku nebo zrovna vidlici či brzdy....atd)

Jinak mě pobavilo,že tu někdo na horáku stačil v klidu silničkám...bez urážky ty jsi musel být namakanej a ti druzí víkendoví jezdci co jedou 1x za měsíc a nebo museli mít favorita z 80let

[upravil dne 22.8.2011 od John_Ice]

Odesláno

Rozhodování odpružená/neodpružená vidlice není vůbec o tom, jestli má nebo nemá lock, ale o tom, zda je vůbec třeba a zda nepřinese víc problémů než užitku. Což v takovémhle případě přinese celkem jednoznačně. V téhle cenové kategorii bude a) vážit min. o kilo a půl víc než pevná, b) nebude dobře fungovat c) pod Medvědovou váhou se záhy vyčvachtá a bude mít vakl.

Jinak co se locku týče, já ho třeba na svém kole mám zcela sundaný, a to se jedná do dost citlivou vzduchovou vidlici. Kdo umí šlapat nakulato, zámek vidle nepotřebuje.

Odesláno

ze te to pobavilo je super ;) ale opravdu je to pravda... a namakanej jsem byl.. samozrejme jsem s nima nejel 3 hodinovou streku ale cca 10km.. a jelo se necelych 40km/h... a co se tyce zamku vidlic tak mi to prijde jako sice super vec ale kdyz ji necha zamknutou, najede do nejake diry, zamek praskne a cela se mu dojebe ;) vl. zkusenost ;) ale myslim ze tenhle topic nevznikl kvuli tomu abysme se tady dohadovali nebo trumfovali, ale abysme poradili Medvedovi jak co nejlepe vybrat co nejlepsi kolo dle jeho rozpoctu ;)

presne jak to rekl Oddie! kdo umi slapat, lock nepotrebuje

[upravil dne 22/8/11 od Jimmy106]

Guest Scratch
Odesláno

ja mam 17 let stary horsky kolo author memphis, umyto bylo asi 5x, serizeno v servise 2x, jinak jsem si pak vsechno delal sam, nejake vymeny lanek, brzd, serizeni prehazovacky. Jinak mechanicky kolo drzi a ma najeto cca 15-18 000 km.

Jsem rad, ze nemusim kupovat nove kolo a po roce resit utrzeni prevodovky, nebo vyosení předního tácu a jeho výměnu, viz. můj nákup kola pro mladou........ novy kolo nechci ani videt. Bud kvalitu (za kterou nehodlam vyhodit penize, nebo radsi 17 let stary authorek :) ) :D

Odesláno

Pro John Ice:

V rozpočtu do 5000,- Kč asi nenajdu žádnýho nadšence, který by mi za to byl ochoten postavit spolehlivé kolo. Proto jsem rozhodnut koupit kolo jeté a i zdejší diskuze mi dává naději, že to nemusí být nereálné.

Co se ježdění po Praze týče - opravdu nejsem šílenec, abych si jen tak z plezýru koledoval o sestřelení. Za barákem mám 94 ha park, mohu v podstatě bez kontaktu se silničním provozem dojet až k ZOO a následně pokračovat po cyklostezce podél Vltavy. No a pak mám taky auto, na jehož střechu můžu kolo hodit a odvézt se někam, kde se budu moct normálně projet po nějakých okreskách s minimálním provozem.

Po Praze jsem před cca 20 lety na kole i jezdil, ale jednak byl provoz podstatně jiný a druhak, mládí si se spoustou kritických situací hlavu nedělá, to až nasbírané zkušenosti naznačí, co vše by mohlo být jinak, kdyby ....

Odesláno

ale já s vámi souhlasím,že je vidlice v cenové relaci nemyslitelná,jen jsem řekl, že kdyby chtěl odpruženou vidlici tak je lepší se zámkem,protože je to celkem dobrá věc na silnici...to je můj jenom názor. A že se posere tak to časem určitě,vše se ničí......

jimmy106...já se přece nedohaduji...to bych mohl napsat nejlepší ukrajina,,žádná udržba,,...

Odesláno

Určitě nebrat. Není vhodné na tvé proporce, rám je uplně obyč a celkově to pusobí jako kolo z marketu a že jich Author mraky v marketech prodal. Mě by jsi s tim jen vice starostí než radosti

Co třeba tohle - http://aukro.cz/panske-horske-kolo-ktm-ultra-lite-i1778482610.html vim že je to nad rozpočet, ale zase je to kvalitní kolo

[upravil dne 25/8/11 21:39 od Radek Hurvajz]

• O 2 týdny později...
  • O 5 měsíců později...
Odesláno

Ahoj všem, znovu oživuji téma.Chci si kupovat horské kolo a chtěl bych poradit co a jak:)

Budu jezdit 90% silnice, ale rád bych s tím i někam trochu do terénu.

Mám 90kg/190cm

Na značce mi nezáleží

Cena cca do 5tis.(nebudu se bránit staršímu kolu za míň)

Neplánuju s tím jezdit žádné vzdálenosti, spíš příležitostně do práce(cca 10km) a po okolí města(na Orlík si ochotně zajedu autem :D )

Co jsem koukal, líbilo se mi tohle. Tam bych s cenově mohl vejít, ale v kolech se opravdu nevyznám, tak se radši optám :)

Předem všem děkuju za rady:)

Odesláno

Trošičku offtopic - Kdysi jsem na bike fóru četl na podobnou otázku zhruba tuhletu odpověď: \"Za pět tisíc seženeš slušný kolo, zadní.\" :D Jinak přeju úspěšné hledání a přiklonil bych se v tvém případě k něčemu jetému, jak už ti bylo doporučeno. Všechny tyhlety Olprany a podobně kvalitní značky ze všeho nejvíc milujou servisáci ,)

Odesláno

jak jsem psal: nevyznám se v tom. Já to můžu vybírat vážně tak jenom podle barvy.

Kurte dík, líbí se mi třeba tohle nebo tohle :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...