Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co jsem dnes potkal na silnici aneb dopravní nehoda LIVE

Recommended Posts

Odesláno

Kurňa chlapi, předvídat a předvídat a předvídat. Předvídejte i to, co se s pravděpodobností hraničící téměř s jistotou, absolutně nemůže nikdy stát.:mrk:mrk:mrk:mrk:mrk

Odesláno

Bohumil: S takovým předvídáním bys vůbec nemohl vyjet na silnici.

Fusion: Jednoznačně souhlas, mně to taky přijde, že ten s tou feldou vypadal, že zastaví a ten s oktávkou se mu pouze vyhne v protisměru. Nebrzdil možná hned naplno, protože naproti nic nejelo a za ním jel Schreek, měl možná strach aby nedostal ráno zezadu. To s tou nejistotou, jestli je na hlavní nebo ne tak to je u nerozlišených křížovatek takového charakteru dost nejednoznačný dokud se policie nepodívá do katastru jak je ta boční cesta zakreslená. Zda to je místo ležící mimo silnici nebo silnice nebo polní cesta .... Nebylo by to poprvé co by v takovémto případě platila přednost zprava.

[upravil dne 19/8/11 od Bigbadjohn]

Odesláno

Sleduji, že Shreekovo video je už slavné a žije si na českém netu svým životem. Na Autorevue je zajímavá debata, odkud vlastně Felicie vyjížděla. Všichni tady bereme, že odněkud ze dvorka, ale probíhá tam čilá rozepře, že to může být z nějaké navazující cesty. A někdo tam dohledává, zda jde o místní komunikaci nebo účelovou cestu.

Což by mohl Shreek objasnit, zda to byl dvorek, nebo vedlejší cesta (se značkou Dej přednost). Nebo zda čára na krajnici je nepřerušená (jen zaježděná od aut). Pokud by ta cestička byla vedena jako místní komunikace a nebyl tam trojúhelník, možná by vlastně řidič Feldy nebyl viník. Občas se takový nedodělek vyskytne. I když myslím, že to nebude tento případ.

Odesláno

Pěkná diskuse ... přidám se i já, ač jezdím jenom 4,5 roku ... pravda, taky jsem párkrát chyboval, ale skončilo to vždy max. nevolí u druhého řidiče.

Když se tu řeší, zda uhýbat nebo brzdit ... já bych asi uhnul, protože jsem jednou v podobné situaci byl.

Jedu po Brandýse, kde je asi 1 km dlouhá rovinka, samozřejmě jedu 45-50 km/h (nemá smysl jet pomaleji). Z vedlejší (kam není úplně vidět, protože podél hlavní k té křižovatce je vysoká zeď) mi to tam bez ohlédnutí střihne ženská ve Fiestě (jede zprava a pokračuje mým směrem). Podle toho jak si nadjížděla bylo jasné, kam pojede a já mám vždy přehled o provozu, věděl jsem, že v protisměru nic nejede, uhýbal jsem.

Neříkejte, že si myslím, že jsem mistr světa, když tohle všechno rychle vyhodnotím. Neustále sleduji zrcátka a provoz před sebou, proto jsem asi uhýbal (instinkt). Při uhýbání jsem max. sundal nohu z plynu, nebrzdil jsem. Samozřejmě v hlavě jsem poté měl myšlenku, že jsem to mohl zašlápnout (hlavou mi hned blesklo, že zezadu bych ránu nedostal, 100 metrů za mnou nikdo nebyl). Mohl a asi by k nehodě nedošlo, protože ta ženská s tou Fiestou jela docela rychle.

Nevím, jak bych se zachoval v jiné situaci ... tady jsem věděl, že v protisměru nic nejede ...

Vlastně byl jsem i v další situaci, jedu si po silnici v lese (podél silnice škarpy, úsek se zatáčkami) a chlap v Mondeu proti mě půlkou auta v protisměru (asi čuměl jinam, nebo byl nafetovanej). V tu chvíli nebylo kam uhýbat, tak jsem brzdil a čekal na náraz. Naštěstí se \"vzpamatoval\" a cuknul s volantem ... v zrcátku jsem jenom viděl, že měl docela práci, aby se udržel na silnici ... však jel asi 80 ...

PS: o koupi kamery uvažuji :roker

Odesláno

Felda vyjízdela normalne z vedlejsi silnice, schvalne sem si to tam zkusil autem. Od zdi ke krajnici je tam asi metr a pul mista, takze kdyz stojite tesne u krajnice vidite tak do pulky te zatacky, takze rozhodne zadny neprehledny vyjezd...

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Shreek: nevím jestli už to tady nepadlo - ta kamera je dobrá, chci si jí objednat na tom linku co jsi sem hodil, ale ještě mám dotaz - píšou, že záznam se nahrává na SD kartu, ta je automaticky v balení, nebo se musí někde přikoupit? Nejsem na tohle expert, našel jsem nějakou SD kartu u nich na shopu http://www.stualarm.cz/produkt/8004g-pametova-karta-sandisk-micro-sd-4gb-vcetne-adapteru/

stačí ta velikost? Větší jsem tam nikde neviděl...

PS: aha tak koukám, že registrovat se a nakupovat tam může pouze firma :( Nemohli bychom se domluvit nějak spolu, pokud tam máš registraci? Jezdím často kolem Odolene vody, to bych se klidně mohl kdykoliv stavit.

[upravil dne 19/10/11 19:47 od MichalTalbot]

Odesláno

Video zabírá celkem dost, doporučoval bych spíš 16 Gb kartu s nějakou lepší rychlostí aspon class 6 např. http://www.alza.cz/verbatim-sdhc-16gb-class-10-d255463.htm

Tahle kamera se dá sehnat i jinde, ted mají sice jinoui ale celkem pěknou a kvalitní v autokelly, s peugeotí slevou by nemusela vyjít draho, vím o pár lidech co jí mají a spokojenost...

http://www.autokelly.cz/#PATH=4732230;4732245;3770947;8375769|CT=5|PCT=4|CUR=0|FT=kamera|EM=False|PGS=20|PT=0|PDID=8376969|PVT=1|SHT=1|SD=0|ST=0|LNG=0|

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Tak máme tu další úlovek, tentokrát jela žena do práce. Dlouhá přehledná rovinka, tři auta odbočující vlevo a naprosto nesmyslně předjíždějící fabie :roll

Fabie skončila na střeše, ale zdá se že to odnesly jen plechy. Naštěstí...

Omluvte prosím sníženou kvalitu videa, je to hold v noci.

Odesláno
No dle mýho by to asi ubrzdil, páč já jel stejně rychle a stál sem hned, ale on se snažil spíš vyhnout, což by se mu asi povedlo, kdyby ho ta felda nepošťouchla ze silnice...

Jinak škody:

oktávka - urvaný kolo, nárazník, blatník až na práh a sedřená celá levá strana

felda - upadla SPZ (držela na drcpáskách :D), nárazník se po kopnutí vrátil do původního stavu, takže nic :o

k tomuhle jen jedno... měl jsem Golfa 6 a paní mě přehlídla když vyjížděla z vedlejší. Na její Fábii jen lehce hnutý nárazník a v háji SPZ a u mě...? dveře, práh, blatník, kolo, geometrie... celá oprava 70tis.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...