Stifler Odesláno 1. únor 2011 Odesláno 1. únor 2011 Zdravím všechny. Mám na vás dotaz - čím řežete nebo stříháte kov (železo, měď, zinek, hliník, atd...)? Používáte na to pilky, nějaké speciální nůžky, pákové kleště či něco speciálního? Ptám se proto, že jsem si zkoušel z rovného plechu o tloušťce 1 mm ustříhnout malý kousek téměř kosočtvercového tvaru o rozměru cca 4 x 4 cm a babral jsem se s tím skoro hodinu a ještě to nevypadalo nějak vzhledně. Pokud máte nějakou fintu nebo speciální nářadí, klidně sem dejte odkaz, kde se takové nářadí dá sehnat, ať mám představu. Děkuju všem. Citovat
victory Odesláno 1. únor 2011 Odesláno 1. únor 2011 Pákové nůžky je pro mě celkem luxus, a nevim kdo by to doma v garáži měl, ještě by se mi líbila ohýbačka. Jinak rozbruska, pilníky, svěrky. Možná časem pořídím COčko. Citovat
Benžík Odesláno 1. únor 2011 Odesláno 1. únor 2011 Flexa, pakovy nuzky na plech, na neco, treba na hlinik, se da pouzit primocara elektricka pilka s platkem na zelezo. No a pak ten pilnik a pilka na zelezo. Citovat
Jarouš307 Odesláno 1. únor 2011 Odesláno 1. únor 2011 Jak píše Jeny, ale chce to fakt kvalitní, né ty za sedm pětek co dělaj číňani ze starejch hrnců.:D Citovat
Jeny Odesláno 1. únor 2011 Odesláno 1. únor 2011 tak jsem je doběhl vyfotit do dílny (táta byl klempíř) Citovat
Stifler Odesláno 1. únor 2011 Autor Odesláno 1. únor 2011 Jeny: krása! Děkuju za ochotu, že jsi mi je vyfotil. Nevíš, kde se dá takové nářadíčko sehnat? Tohle bych přesně potřeboval. Mám doma taky pákové kleště, ale ten plech o tloušťce 1 mm se mi nějak nepodařilo ušmiknout - jen se tam obtiskly čelisti a víc nic - je to dělaný a silnější kovy. Flexu taky nemám a myslím si, že plech o síle 1 mm bych s flexou asi hodně rozohýbal, než bych to uříznul, ale asi by to taky šlo. Flexu si hodlám v dohledné době pořídit, ale ty kleště by byly asi nejlepší. Citovat
Jarouš307 Odesláno 1. únor 2011 Odesláno 1. únor 2011 Tak z těch je cítit dřina. Ty úplně v levo mám taky a jdou s nima vystřihnout snad i holubičky:D Jinak mám kámoše co má profi ruční-elektrický, no to je taky pošušňáníčko stříhat. Citovat
victory Odesláno 1. únor 2011 Odesláno 1. únor 2011 malej kosoúhelník z 1mm plechu bych bral flexou a pak na stolní brusce nebo pilníkem. Citovat
Stifler Odesláno 1. únor 2011 Autor Odesláno 1. únor 2011 Dřiny s nůžkami se nebojím. Flexu zatím nemám, ale pořídím si ji a stolní brusku nemam a asi ani mít nebudu, nebo alespoň v dohledné době ne. Citovat
jaudax Odesláno 1. únor 2011 Odesláno 1. únor 2011 dej si ten plech na dřevěnou desku kterou můžeš rozřezat a stáhni(zatiž) to k sobě. Pak můžeš řezat a nepokroutí se ti to. používal jsem to hlavně u vrtání, ale u řezání ti to možná taky pomůže... Citovat
oddie Odesláno 1. únor 2011 Odesláno 1. únor 2011 Flexou se dá vzít i 0,5mm plech, ale musí se to umět. Nůžky na plech jsou dobrý, ale ohebaj. Každý nástroj má své pro a proti. Jinak ty nůžky se daj občas koupit na aukru, myslím ty kvalitní, nekvalitních je všude mraky. Citovat
Stifler Odesláno 1. únor 2011 Autor Odesláno 1. únor 2011 Děkuju za rady. Až budu mít flexu, tak to vyzkouším, jak by to šlo. Jinak je pravda, že nůžky ohýbají a kroutí plech při stříhání, ale to mi až tak nevadí, vyklepnu si to zpátky do roviny. Zkusím tedy pohledat na aukru nebo jiných portálech a řeba narazim na něco vhodnýho. Ještě jednou děkuju za odpovědi. Citovat
Andreww Odesláno 2. únor 2011 Odesláno 2. únor 2011 Asi Ti to nepomůže, ale poslední dobou si nechávám většinu věcí z plechu vyřezávat přes kolegu na laseru Jedná se ale o složitější tvary. Citovat
oni Odesláno 2. únor 2011 Odesláno 2. únor 2011 na takovy plech o takove tlousce uz ani pakovy nuzky,pokud je to takhle maly kus co potrebujes. na to budes mit nejlepsi primocarou pilu nebo flexu.. Citovat
P607Olda Odesláno 2. únor 2011 Odesláno 2. únor 2011 Takový malý kus 4 x 4 cm tl. 1 mm bych vzal ruční pilkou na železo - dosti naplocho, to by byl i docela vzhledný a rovný řez. [upravil dne 2.2.2011 12:07 P607Olda] Citovat
Fusion Odesláno 2. únor 2011 Odesláno 2. únor 2011 Včera sem v Bauhausu koupil ruční pilku aji s úhelníkem za 170Kč na nařežání nějakých hliníkových součástek. Bohatě to stačí na takový prkotiny. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.