Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Řezání/stříhání kovů - čím to děláte?

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny. Mám na vás dotaz - čím řežete nebo stříháte kov (železo, měď, zinek, hliník, atd...)? Používáte na to pilky, nějaké speciální nůžky, pákové kleště či něco speciálního? Ptám se proto, že jsem si zkoušel z rovného plechu o tloušťce 1 mm ustříhnout malý kousek téměř kosočtvercového tvaru o rozměru cca 4 x 4 cm a babral jsem se s tím skoro hodinu a ještě to nevypadalo nějak vzhledně. Pokud máte nějakou fintu nebo speciální nářadí, klidně sem dejte odkaz, kde se takové nářadí dá sehnat, ať mám představu. Děkuju všem. :papa

Odesláno

Pákové nůžky je pro mě celkem luxus, a nevim kdo by to doma v garáži měl, ještě by se mi líbila ohýbačka. Jinak rozbruska, pilníky, svěrky. Možná časem pořídím COčko.

Odesláno

Jeny: krása! :potlesk Děkuju za ochotu, že jsi mi je vyfotil. Nevíš, kde se dá takové nářadíčko sehnat? Tohle bych přesně potřeboval.

Mám doma taky pákové kleště, ale ten plech o tloušťce 1 mm se mi nějak nepodařilo ušmiknout - jen se tam obtiskly čelisti a víc nic - je to dělaný a silnější kovy. Flexu taky nemám a myslím si, že plech o síle 1 mm bych s flexou asi hodně rozohýbal, než bych to uříznul, ale asi by to taky šlo. Flexu si hodlám v dohledné době pořídit, ale ty kleště by byly asi nejlepší.

Odesláno

Tak z těch je cítit dřina.

Ty úplně v levo mám taky a jdou s nima vystřihnout snad i holubičky:D

Jinak mám kámoše co má profi ruční-elektrický, no to je taky pošušňáníčko stříhat.

Odesláno

Dřiny s nůžkami se nebojím. Flexu zatím nemám, ale pořídím si ji a stolní brusku nemam a asi ani mít nebudu, nebo alespoň v dohledné době ne.

Odesláno

dej si ten plech na dřevěnou desku kterou můžeš rozřezat a stáhni(zatiž) to k sobě. Pak můžeš řezat a nepokroutí se ti to. používal jsem to hlavně u vrtání, ale u řezání ti to možná taky pomůže... :papa

Odesláno

Flexou se dá vzít i 0,5mm plech, ale musí se to umět. Nůžky na plech jsou dobrý, ale ohebaj. Každý nástroj má své pro a proti. Jinak ty nůžky se daj občas koupit na aukru, myslím ty kvalitní, nekvalitních je všude mraky.

Odesláno

Děkuju za rady. Až budu mít flexu, tak to vyzkouším, jak by to šlo. Jinak je pravda, že nůžky ohýbají a kroutí plech při stříhání, ale to mi až tak nevadí, vyklepnu si to zpátky do roviny. Zkusím tedy pohledat na aukru nebo jiných portálech a řeba narazim na něco vhodnýho. Ještě jednou děkuju za odpovědi. :papa

Odesláno

Asi Ti to nepomůže, ale poslední dobou si nechávám většinu věcí z plechu vyřezávat přes kolegu na laseru ;) Jedná se ale o složitější tvary.

Odesláno

na takovy plech o takove tlousce uz ani pakovy nuzky,pokud je to takhle maly kus co potrebujes. na to budes mit nejlepsi primocarou pilu nebo flexu..

Odesláno

Včera sem v Bauhausu koupil ruční pilku aji s úhelníkem za 170Kč na nařežání nějakých hliníkových součástek.

Bohatě to stačí na takový prkotiny.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...