Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím!

Jaká by měla být běžná teplota motoru? Dnes jsme jeli bráchovou 308 na nákupy- asi 8km normální jízdou kolem 2t otáček po okresce a teplota mu ukazovala 90-93st. a to se mi nějak zdá moc. Na mé 307 se stejným motorem mám po 8km něco lehce přes 70st. Venkovní teplota byla 10st.

Odesláno

Nevím jak u dieselu, ale u všech aut co jsem měl byla provozní teplota 90st.

Jestli si u té 307 neměl vadný termostat.

[upravil dne 24/12/10 14:14 matii]

Odesláno

Mě se něco podobného ted v zimě taky stává ( na 406 1.9 TD ). Normálně mám teplotu 80 st.,ale ted v zimě,než otevře termostat mi teploměr ukazuje ca 85 st., až pak to opane zpět na 80. A bacha,některé termostaty jsou na různé stupně otevření. Třeba zrovna na můj motor jsou tuším 2 druhy,jeden má otevírací teplotu 83st., ten druhý myslim že 89 st.

[upravil dne 24/12/10 14:20 švícko87]

[upravil dne 24/12/10 14:21 švícko87]

• O 2 týdny později...
Odesláno

2Yantschi: ja by som dal za to ruku do ohna ze ked som to kupoval, to bola nejaka akcia a bolo to nazvane Exclusive. Ta vybava bola nejaka nakombinovana, nie uplne to co byvalo v cenniku dlhe roky.... asi preto :)

• O 3 roky později...
Odesláno

Zdravim, nechci zakládat další téma jen se optám. U mé 307 1.6 hdi 80kw teplota motoru jízdou roste, dostane se normálně na 80 a potom ručička nezůstane, ale pomalu zase padá na teplotu co přikládám v obrázku. Pak můžu jet jakým stylem chci a teplota se nedostane výš. Vyměnit termostat ? Díky

http://s17.postimg.org/3t6yk5uf3/teplota.jpg

[upravil dne 8/2/14 19:31 od dvestesest]

Odesláno

To mi přijde docela málo, ale při nízkých venkovních teplotách se to tak občas dělo i mně. Pořídil jsem si kryt na mřížku chladiče a teď mi drží stabilně 90°C, stačí ujet 4-5 km klidným tempem.

• O 2 týdny později...
Odesláno

já mám 90 jen když popojíždím. Je zvláštní, že kdysi jsem zakládal totožné téma a každý tvrdil,že teplota 80 je v pohodě a že se mění. V chladnějších dnech mi teplota padá taky na 70. Tak už to někdo erudovaně rozsekněte. Díky;)

Odesláno

Teplota by se měla držet kolem teploty ve které otevírá termostat, což býva kolem 83. Nicméně pokud pojedu napřííklad ve velkém mrazu z táhlého kopce a budu lechtat plyn tak mi to padne výrazněji pod. Pokud naopak budu zdolávat kopce bude to výš, pokud to bude regenerovat stoupne teplota na cca 90.

Odesláno

Ahoj,

moc nechápu co řešíte, ale při standard jízdě se mi teplota nehne z 90°C. Jak už bylo zmíněno, když pojedu v zimě z kopce bez šlapání na plyn, automaticky spadne stejně tak, když budu mít v zimě jen auto nastartované se na 90 nikdy nedostanu. Podle service boxu:

- v zóně A, je teplota správná (strana 27)

tj pokud nevyleze nad 95 - 100°C nic neřeším a je mi uplně jedno jestli to je 83,85,93 .... ;)

Pavel

Odesláno

Nechci tady plácat nesmysly, ale mám pocit, že 80 kW otevíraly při nižší teplotě (asi právě těch zmíněných 83°) a 82 - 85 kW až okolo 90°, tak jak už napasal Martinsk. Pokud o tom víte více, tak mě případně opravte.

Odesláno

Mishanthrope: Myslím si to samé. Bude záležet na typu motoru.

Když čtu tu diskusi, vychází to přesně tak:

80 kW = 80°C

82 kW = 90°C

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...