Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahoj,dnes jsem měnil olej a zadrhl jsem se u olejového filtru,nejde mi ani boha povolit,pomalu a jistě ho ničím,nemá někdo nějakej nápad,zoufalství mě dohání k tomu abych naběhl s nůžkami na plech:)

Odesláno

Jestli nemáš ten \"klíč\" na povolení filtru tak to udělej jednoduše, propíchni ho šroubovákem a páčením ho povolíš :) Stejně budeš určitě dávat nový.

klíč na filtry: ODKAZ

[upravil dne 19/11/2010 19:37 Driver]

Odesláno

To jsi zkoušel jenom rukou? jsou na to všelijaký nástroje, třeba tyč se řetězem, řetěz se obtočí kolem filtru, zahákne a páčnim se utahne kolem filtru a zároven filtr povolí.

Odesláno

Pokud nemáš klíč ( řetězovej stojí od nějkaých 50,- ) tak to povolíš třeba hasákem nebo do toho prostě píchni šroubovák a vytoč za něj ( je to tenký plech ). Mimochodem nechápu co koho vede k tomu to takhle utahovat ... stačí utahovat rozumně rukou a samozřejmě máznout olejem těsnění.

Odesláno

Já nevím, u každého z nových a staronových aut a motorek jsem měl problém to povolit. Klíč mám ale jednou to bylo docela utkání i s ním. Pak jsem to utahoval vždycky jen co to šlo rukou a většinou jsem to pak i rukou ( max s kusem hadru ) povolil. Ale chápu, že když tam jde někudy bordel nebo se to ani neotře... tak se to může připéct, mě se to už naštěstí u těch 5-ti popelnic o který se pravidelně starám neděje.

Mimochodem nejhorší výměnu jsem zažil při první výměně s manželčinou pandou. Je tam kuželovej závit a někdo to dal na krev. Je to na imbus ( tuším 12 což už je slušná hokejka ). nakonec jsem na to musel nasadit metrovou trubku opřít se oběma nohama pod autem o kolo a konečně to povolilo. Další výměny už samozřejmě ok... Ruce urazit ... :D

Odesláno

olejový filtr se dotahuje rukama s olejem navlhčenou gumkou, povoluje klíčem na filtry--osobně i povoluju rukama (stačí pásek šmirglu)

na některých autech to ale nejde--málo místa,ruce tam nedostaneš, takže jen klíčem,ale s citem :(

Odesláno

nejlepší řešení je obal filtru čouhající nahoru pod kapotou jak se to převážně na moderních autech teď dělá-- plastový klobouček, krásný přístup, papírová vložka, člověk se neválí pod autem...:super

[upravil dne 19/11/10 22:59 ozzy56]

• O 2 roky později...
Guest servisman
Odesláno

Jednou se mi to podařilo povolit rukama, ale musel jsem míti gumové rukavice. Ale u kolegy jsem to povoloval i sekáčem byl totálně připečený neměněný dosti dlouho. Větší sikovky bys tam měl dostat či i přípravek na povolení olej filtru.

Odesláno

JJ presne jak pisou kolegove dotahovat s citem a jeste vzdy maznout gumu olejem a pokud to jde tak \"zalit \" filtr olejem - lepe pro motor.

Povolovat jeste teple a staci pak prouzek smirglu jde to rukou .....

Ale vysvetlujte to \"lidem?\"

Odesláno

Měl jsem tady jakýsi klíč na filtry, ale ten zklamal. Je pravda, že ani nevím kde jsem k němu přišel a nebyl řetězový - celkově žádná sláva. Sice jsem ho tam dostal, ale když jsem ho dotáhl pořádně kleštěma a zabral tak mi prasknul. Sikovky jsem neměl dost velké a hasák byl zase trochu moc masivní, takže chytnout se dalo ale jen částečně.

Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem filtr postupně děroval a otáčel šroubovákem, když jsem otočil o 360° tak šel konečně sundat rukou.

Odesláno

Jak se tu psalo u všech ojetin i motorů co jsem přivezl byl olej filtr na krev. Osobně utáhuju rukou, když je přístup na prd tak mírně \"klíčem\" a nikdy se sundaváním problém. Klíč mám páskový (jak se utahuje ocel pásek šroubem), řetězový se dost prokluzuje... Nedávno jsem to taky prorážel a tam byl filtr přirezlý co jsem našel ve vaně, potažmo v tom filtru by bylo na dlouho, taky to nechápu - v autě bez mála za nova za mega...

Odesláno
...Jedná se mi o 406 1.8 16v takže celkem málo prostoru :)

:D Vždyť zrovna 1.8 16V je snad to nejmenší co tam dávali (rozměrově), mezi sáním a chladičem je pomalu půl metra (berte s rezervou :D). Přístup ke všemu víc než dobrý, nepřál bych ti dělat to na jiném, když ti tady místo nestačí.

[upravil dne 16/9/13 10:39 od Džůny]

Odesláno

Že bylo auto nové za mega nic neznamená, to byla 605 kdysi taky a jak vypadají dnes, nebo Mercedesy 124 atd. Stejně tak u novějších aut to není nic divného, dost často si drahá auta pořizují šašci, co mají potřebou akorát oslňovat okolí, pořizují si to na splátky, protože na to ve skutečnosti nemají, a ojebávají údržbu, jezdí na totálně sjetých gumách a shánějí je po smetištích, protože nemají pořádně ani na provoz, hlavně když se s tím mohou předvádět. Pak podle toho ty auta vypadaj. Shánět třeba ojetou X5 v solidním stavu, to je snad ještě větší peklo než shánět pěknou 406...

Odesláno

Klasika. Nový Passat, 330d nebo A6, a gumy sjeté na plech. Vidím to tady pořád. Jak to auto potom asi bude vypadat pod kapotou, že.

Odesláno
...Jedná se mi o 406 1.8 16v takže celkem málo prostoru :)

:D Vždyť zrovna 1.8 16V je snad to nejmenší co tam dávali (rozměrově), mezi sáním a chladičem je pomalu půl metra (berte s rezervou :D). Přístup ke všemu víc než dobrý, nepřál bych ti dělat to na jiném, když ti tady místo nestačí.

[upravil dne 16/9/13 10:39 od Džůny]

Prostor nebyl špatný, ale k nářadí co jsem měl po ruce to nestálo za moc :D

P.S. zpočátku jsem si taky říkal, že to půjde bez problému. Po chvíli už mi to tak nepřišlo :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...