Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Olejový filtr!!problém

pták

Recommended Posts

Pokud nemáš klíč ( řetězovej stojí od nějkaých 50,- ) tak to povolíš třeba hasákem nebo do toho prostě píchni šroubovák a vytoč za něj ( je to tenký plech ). Mimochodem nechápu co koho vede k tomu to takhle utahovat ... stačí utahovat rozumně rukou a samozřejmě máznout olejem těsnění.

Já nevím, u každého z nových a staronových aut a motorek jsem měl problém to povolit. Klíč mám ale jednou to bylo docela utkání i s ním. Pak jsem to utahoval vždycky jen co to šlo rukou a většinou jsem to pak i rukou ( max s kusem hadru ) povolil. Ale chápu, že když tam jde někudy bordel nebo se to ani neotře... tak se to může připéct, mě se to už naštěstí u těch 5-ti popelnic o který se pravidelně starám neděje.

Mimochodem nejhorší výměnu jsem zažil při první výměně s manželčinou pandou. Je tam kuželovej závit a někdo to dal na krev. Je to na imbus ( tuším 12 což už je slušná hokejka ). nakonec jsem na to musel nasadit metrovou trubku opřít se oběma nohama pod autem o kolo a konečně to povolilo. Další výměny už samozřejmě ok... Ruce urazit ... :D

nejlepší řešení je obal filtru čouhající nahoru pod kapotou jak se to převážně na moderních autech teď dělá-- plastový klobouček, krásný přístup, papírová vložka, člověk se neválí pod autem...:super

[upravil dne 19/11/10 22:59 ozzy56]

• 2 years later...
Guest servisman

Jednou se mi to podařilo povolit rukama, ale musel jsem míti gumové rukavice. Ale u kolegy jsem to povoloval i sekáčem byl totálně připečený neměněný dosti dlouho. Větší sikovky bys tam měl dostat či i přípravek na povolení olej filtru.

Měl jsem tady jakýsi klíč na filtry, ale ten zklamal. Je pravda, že ani nevím kde jsem k němu přišel a nebyl řetězový - celkově žádná sláva. Sice jsem ho tam dostal, ale když jsem ho dotáhl pořádně kleštěma a zabral tak mi prasknul. Sikovky jsem neměl dost velké a hasák byl zase trochu moc masivní, takže chytnout se dalo ale jen částečně.

Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem filtr postupně děroval a otáčel šroubovákem, když jsem otočil o 360° tak šel konečně sundat rukou.

Jak se tu psalo u všech ojetin i motorů co jsem přivezl byl olej filtr na krev. Osobně utáhuju rukou, když je přístup na prd tak mírně \"klíčem\" a nikdy se sundaváním problém. Klíč mám páskový (jak se utahuje ocel pásek šroubem), řetězový se dost prokluzuje... Nedávno jsem to taky prorážel a tam byl filtr přirezlý co jsem našel ve vaně, potažmo v tom filtru by bylo na dlouho, taky to nechápu - v autě bez mála za nova za mega...

...Jedná se mi o 406 1.8 16v takže celkem málo prostoru :)

:D Vždyť zrovna 1.8 16V je snad to nejmenší co tam dávali (rozměrově), mezi sáním a chladičem je pomalu půl metra (berte s rezervou :D). Přístup ke všemu víc než dobrý, nepřál bych ti dělat to na jiném, když ti tady místo nestačí.

[upravil dne 16/9/13 10:39 od Džůny]

Že bylo auto nové za mega nic neznamená, to byla 605 kdysi taky a jak vypadají dnes, nebo Mercedesy 124 atd. Stejně tak u novějších aut to není nic divného, dost často si drahá auta pořizují šašci, co mají potřebou akorát oslňovat okolí, pořizují si to na splátky, protože na to ve skutečnosti nemají, a ojebávají údržbu, jezdí na totálně sjetých gumách a shánějí je po smetištích, protože nemají pořádně ani na provoz, hlavně když se s tím mohou předvádět. Pak podle toho ty auta vypadaj. Shánět třeba ojetou X5 v solidním stavu, to je snad ještě větší peklo než shánět pěknou 406...

...Jedná se mi o 406 1.8 16v takže celkem málo prostoru :)

:D Vždyť zrovna 1.8 16V je snad to nejmenší co tam dávali (rozměrově), mezi sáním a chladičem je pomalu půl metra (berte s rezervou :D). Přístup ke všemu víc než dobrý, nepřál bych ti dělat to na jiném, když ti tady místo nestačí.

[upravil dne 16/9/13 10:39 od Džůny]

Prostor nebyl špatný, ale k nářadí co jsem měl po ruce to nestálo za moc :D

P.S. zpočátku jsem si taky říkal, že to půjde bez problému. Po chvíli už mi to tak nepřišlo :)