pták Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 ahoj,dnes jsem měnil olej a zadrhl jsem se u olejového filtru,nejde mi ani boha povolit,pomalu a jistě ho ničím,nemá někdo nějakej nápad,zoufalství mě dohání k tomu abych naběhl s nůžkami na plech:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Driver Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Jestli nemáš ten \"klíč\" na povolení filtru tak to udělej jednoduše, propíchni ho šroubovákem a páčením ho povolíš Stejně budeš určitě dávat nový. klíč na filtry: ODKAZ [upravil dne 19/11/2010 19:37 Driver] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benžík Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 To jsi zkoušel jenom rukou? jsou na to všelijaký nástroje, třeba tyč se řetězem, řetěz se obtočí kolem filtru, zahákne a páčnim se utahne kolem filtru a zároven filtr povolí. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Pokud nemáš klíč ( řetězovej stojí od nějkaých 50,- ) tak to povolíš třeba hasákem nebo do toho prostě píchni šroubovák a vytoč za něj ( je to tenký plech ). Mimochodem nechápu co koho vede k tomu to takhle utahovat ... stačí utahovat rozumně rukou a samozřejmě máznout olejem těsnění. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pták Posted November 19, 2010 Author Share Posted November 19, 2010 zítra nato hopnu,díky moc už jsem ztrácel hlavu:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Já nevím, u každého z nových a staronových aut a motorek jsem měl problém to povolit. Klíč mám ale jednou to bylo docela utkání i s ním. Pak jsem to utahoval vždycky jen co to šlo rukou a většinou jsem to pak i rukou ( max s kusem hadru ) povolil. Ale chápu, že když tam jde někudy bordel nebo se to ani neotře... tak se to může připéct, mě se to už naštěstí u těch 5-ti popelnic o který se pravidelně starám neděje. Mimochodem nejhorší výměnu jsem zažil při první výměně s manželčinou pandou. Je tam kuželovej závit a někdo to dal na krev. Je to na imbus ( tuším 12 což už je slušná hokejka ). nakonec jsem na to musel nasadit metrovou trubku opřít se oběma nohama pod autem o kolo a konečně to povolilo. Další výměny už samozřejmě ok... Ruce urazit ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 olejový filtr se dotahuje rukama s olejem navlhčenou gumkou, povoluje klíčem na filtry--osobně i povoluju rukama (stačí pásek šmirglu) na některých autech to ale nejde--málo místa,ruce tam nedostaneš, takže jen klíčem,ale s citem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Docela příjemné je řešení, které dělají někteří výrobci filtrů pro auta kde není moc přístup ani pro klíč na filtr - je na něm prostě šestihran... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 nejlepší řešení je obal filtru čouhající nahoru pod kapotou jak se to převážně na moderních autech teď dělá-- plastový klobouček, krásný přístup, papírová vložka, člověk se neválí pod autem... [upravil dne 19/11/10 22:59 ozzy56] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz23 Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 Když to nejde rukou tak vemu velkej hasák a jde ven pokaždý... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Almanil Posted September 15, 2013 Share Posted September 15, 2013 A máte někdo radu jak filtr sundat, když ani metoda šroubováku a kladiva nezabírá? Jedná se mi o 406 1.8 16v takže celkem málo prostoru Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest servisman Posted September 15, 2013 Share Posted September 15, 2013 Jednou se mi to podařilo povolit rukama, ale musel jsem míti gumové rukavice. Ale u kolegy jsem to povoloval i sekáčem byl totálně připečený neměněný dosti dlouho. Větší sikovky bys tam měl dostat či i přípravek na povolení olej filtru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted September 15, 2013 Share Posted September 15, 2013 A máte někdo radu jak filtr sundat, když ani metoda šroubováku a kladiva nezabírá? Jedná se mi o 406 1.8 16v takže celkem málo prostoru [/rquote Že by klíč na filtry? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lihous Posted September 15, 2013 Share Posted September 15, 2013 JJ presne jak pisou kolegove dotahovat s citem a jeste vzdy maznout gumu olejem a pokud to jde tak \"zalit \" filtr olejem - lepe pro motor. Povolovat jeste teple a staci pak prouzek smirglu jde to rukou ..... Ale vysvetlujte to \"lidem?\" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Almanil Posted September 16, 2013 Share Posted September 16, 2013 Měl jsem tady jakýsi klíč na filtry, ale ten zklamal. Je pravda, že ani nevím kde jsem k němu přišel a nebyl řetězový - celkově žádná sláva. Sice jsem ho tam dostal, ale když jsem ho dotáhl pořádně kleštěma a zabral tak mi prasknul. Sikovky jsem neměl dost velké a hasák byl zase trochu moc masivní, takže chytnout se dalo ale jen částečně. Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem filtr postupně děroval a otáčel šroubovákem, když jsem otočil o 360° tak šel konečně sundat rukou. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rootsky Posted September 16, 2013 Share Posted September 16, 2013 Jak se tu psalo u všech ojetin i motorů co jsem přivezl byl olej filtr na krev. Osobně utáhuju rukou, když je přístup na prd tak mírně \"klíčem\" a nikdy se sundaváním problém. Klíč mám páskový (jak se utahuje ocel pásek šroubem), řetězový se dost prokluzuje... Nedávno jsem to taky prorážel a tam byl filtr přirezlý co jsem našel ve vaně, potažmo v tom filtru by bylo na dlouho, taky to nechápu - v autě bez mála za nova za mega... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Džůny Posted September 16, 2013 Share Posted September 16, 2013 ...Jedná se mi o 406 1.8 16v takže celkem málo prostoru Vždyť zrovna 1.8 16V je snad to nejmenší co tam dávali (rozměrově), mezi sáním a chladičem je pomalu půl metra (berte s rezervou ). Přístup ke všemu víc než dobrý, nepřál bych ti dělat to na jiném, když ti tady místo nestačí. [upravil dne 16/9/13 10:39 od Džůny] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted September 16, 2013 Share Posted September 16, 2013 Že bylo auto nové za mega nic neznamená, to byla 605 kdysi taky a jak vypadají dnes, nebo Mercedesy 124 atd. Stejně tak u novějších aut to není nic divného, dost často si drahá auta pořizují šašci, co mají potřebou akorát oslňovat okolí, pořizují si to na splátky, protože na to ve skutečnosti nemají, a ojebávají údržbu, jezdí na totálně sjetých gumách a shánějí je po smetištích, protože nemají pořádně ani na provoz, hlavně když se s tím mohou předvádět. Pak podle toho ty auta vypadaj. Shánět třeba ojetou X5 v solidním stavu, to je snad ještě větší peklo než shánět pěknou 406... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Džůny Posted September 16, 2013 Share Posted September 16, 2013 Klasika. Nový Passat, 330d nebo A6, a gumy sjeté na plech. Vidím to tady pořád. Jak to auto potom asi bude vypadat pod kapotou, že. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Almanil Posted September 16, 2013 Share Posted September 16, 2013 ...Jedná se mi o 406 1.8 16v takže celkem málo prostoru Vždyť zrovna 1.8 16V je snad to nejmenší co tam dávali (rozměrově), mezi sáním a chladičem je pomalu půl metra (berte s rezervou ). Přístup ke všemu víc než dobrý, nepřál bych ti dělat to na jiném, když ti tady místo nestačí. [upravil dne 16/9/13 10:39 od Džůny] Prostor nebyl špatný, ale k nářadí co jsem měl po ruce to nestálo za moc P.S. zpočátku jsem si taky říkal, že to půjde bez problému. Po chvíli už mi to tak nepřišlo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts