Dadadavid Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Ahoj,jak casto by se mel menit olej v prevodovce a pomuze to necemu??treba hlucnost??Mam 406 1.9td 66kw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
syrrius Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 ja vymenil olej a typuju ze jsem byl prvni z majtelu kdo ho menil jedine co jsem zpozoroval je ze rano kdyz je auto studene tak lepe zapadaji rychlosti.... nevim kolik oleje se dava do prevodovky 406-tky,u me to byly 2 litry a nebyla to silena investice... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benžík Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Pujde líp řadit, pozná se to hlavně u studenýho motoru v mrazu. 405 mi kvuli špatnýmu oleji dokonce couvala na neutrál po rovině. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peugeot09 Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 No jéje, o tom nepochybuj. S OK406 jsme měnili v mojí miniatuře olej v převodovce a od tý doby se snad ještě nestalo abych nezařadil. Pravda, u studenýho motoru to jde furt tak nějak ztěžka, ale to je tak prý u všech aut. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Pokud se nepletu tak většina aut má dneska \"celoživotní\" náplň v převodovce. Dokonce jsem se občas setkal i s nechutí servisáků to měnit právě s argumentem, že se to už dneska nemění. Tomu já teda rozumím dost špatně, protože pokud jako zákazník budu chtít měnit olej v převodovce každejch 50 tis. tak by mě měl upozornit na to, že je to kravina ale vyhovět.... Já měním u menších aut olej v převodovce tak okolo 100 tis. U větších cca každejch 150 tis. U P406 jsem měnil olej cca před 3-mi měsíci - 150 tis. a výsledek opět neznatelný. Nicméně nikdy jsem nezaznamenal jedinou změnu v kvalitě řazení. Přesto to budu dělat dát, je to minimální cena a jistě to může jenom prospět. Samozřejmě to neplatí pro automaty - tam je výměna předepsaná a dodržování docela důležité. [upravil dne 18/11/10 18:51 koblih69] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Celoživotní znamená 130000km, s delšim životem auta vyrobce nepočítá Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pe.Tr Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 DAvide ja te dodatečně vítam vklubu a chtel bych ti říct nebo te spiše poprosit aby jsi nezakladal zbytečně takoveto standartní temata.toto forum funguje už několik let a věř že opravdu se tady už probíralo vše několikrat a dalším oteviránim stejnych temat jen ztěžujeme orientaci dalších nováčku zde na klubu-foru ale i věrným stálicím. Děkuji ti za respektovani pravidla fora č.1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadadavid Posted November 18, 2010 Author Share Posted November 18, 2010 Celoživotní znamená 130000km, s delšim životem auta vyrobce nepočítájak u kteryho auta a jak u kteryho motoru...treba passat co mame tak tam se pocita s 250 tis. km ale uz ma najeto skoro 300 tis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubec Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 Pri výmene spojky na 206-ke som po 60000km vylial olej a bola tam len čierna kaša.Som druhý majiťeľ a auto bolo servisované v značkovom Peug. servise. Rychlosti chodily ťažšie a po výmene oleja je to rovnaké, takže ak nieje dobrá prevodovka olej to nezachráni. [upravil dne 17/12/10 23:42 lubec] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pehaf Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 No mne islo dost ťažko radiť 2 stupeň, hlavne keď bol motor studeny. Ani tie ostatné nešli nejako super. Namazal som tie kĺby a pomohlo to len trochu. Tak som si kúpil olej, že ho vymením. Dosť som bol prekvapený, keď som vypustil cca 3,5 l oleja a ma tam ísť 1,9 - 2 l. Teraz je to už OK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrikj Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 V programu údržby dle Peugeot jsem se dočetl, že kontrola každých 60tis km, případně dolít nebo zcela vyměnit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berry86 Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 Koblih69 to napsal velmi pěkně a správně. Určitě ať lidé sem nepletou údržbu automatické převodovky, to je na jiné téma a slohové cvičení Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Capy Posted November 21, 2012 Share Posted November 21, 2012 I když je téma 2 roky starý nevadí. vždy jsem výměnu oleje poznal a dělal jsem jí na všech autech. Na subaru jsem ji měnil nedavno (140 000) a takovej humus co toho vytek podoba jetého ojele z naftáka. A doživotní nápln je pěkná blbost když plánovaná životnost auta je 10 let Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts