Jump to content
  • Aktuální cíle darů

jak casto menit olej v prevodovce?pomuze to?

Dadadavid

Recommended Posts

ja vymenil olej a typuju ze jsem byl prvni z majtelu kdo ho menil :roll

jedine co jsem zpozoroval je ze rano kdyz je auto studene tak lepe zapadaji rychlosti....

nevim kolik oleje se dava do prevodovky 406-tky,u me to byly 2 litry a nebyla to silena investice...

Pokud se nepletu tak většina aut má dneska \"celoživotní\" náplň v převodovce. Dokonce jsem se občas setkal i s nechutí servisáků to měnit právě s argumentem, že se to už dneska nemění. Tomu já teda rozumím dost špatně, protože pokud jako zákazník budu chtít měnit olej v převodovce každejch 50 tis. tak by mě měl upozornit na to, že je to kravina ale vyhovět....

Já měním u menších aut olej v převodovce tak okolo 100 tis. U větších cca každejch 150 tis. U P406 jsem měnil olej cca před 3-mi měsíci - 150 tis. a výsledek opět neznatelný.

Nicméně nikdy jsem nezaznamenal jedinou změnu v kvalitě řazení. Přesto to budu dělat dát, je to minimální cena a jistě to může jenom prospět.

Samozřejmě to neplatí pro automaty - tam je výměna předepsaná a dodržování docela důležité.

[upravil dne 18/11/10 18:51 koblih69]

DAvide ja te dodatečně vítam vklubu a chtel bych ti říct nebo te spiše poprosit aby jsi nezakladal zbytečně takoveto standartní temata.toto forum funguje už několik let a věř že opravdu se tady už probíralo vše několikrat a dalším oteviránim stejnych temat jen ztěžujeme orientaci dalších nováčku zde na klubu-foru ale i věrným stálicím.

Děkuji ti za respektovani pravidla fora č.1

• 5 weeks later...

Pri výmene spojky na 206-ke som po 60000km vylial olej a bola tam len čierna kaša.Som druhý majiťeľ a auto bolo servisované v značkovom Peug. servise.

Rychlosti chodily ťažšie a po výmene oleja je to rovnaké, takže ak nieje dobrá prevodovka olej to nezachráni.

[upravil dne 17/12/10 23:42 lubec]

• 1 year later...

No mne islo dost ťažko radiť 2 stupeň, hlavne keď bol motor studeny. Ani tie ostatné nešli nejako super. Namazal som tie kĺby a pomohlo to len trochu. Tak som si kúpil olej, že ho vymením. Dosť som bol prekvapený, keď som vypustil cca 3,5 l oleja a ma tam ísť 1,9 - 2 l. Teraz je to už OK

I když je téma 2 roky starý nevadí. vždy jsem výměnu oleje poznal a dělal jsem jí na všech autech. Na subaru jsem ji měnil nedavno (140 000) a takovej humus co toho vytek podoba jetého ojele z naftáka. A doživotní nápln je pěkná blbost když plánovaná životnost auta je 10 let :D